mensbloggen

Alla inlägg under mars 2012

Av Mensbloggen - 13 mars 2012 17:14

För tillfället har jag väldigt mycket i skolan, så därför passar en frågestund alldeles utmärkt! Ni kan fråga mig exakt vad ni vill! Om mig och mitt liv, om era liv eller vad som helst Jag lovar att vara 100% ärlig :-) Ingen fråga är för stor eller för liten

Ni är varmt välkomna att kommentea era frågor till det här inlägget!


 

Av Mensbloggen - 12 mars 2012 19:17

Måste bara säga att jag älskar dagen då mensen i stort sett är slut, då vet man att det är låångt till nästa ;-) ^^

Det har nog hänt alla kvinnor några gånger i livet. Den där röda fläcken man upptäcker på morgonen när man kliver upp ur sängen. Här tänkte jag skriva hur man lättast tar bort den: Lägg lakanet i kallt vatten, delen av lakanet där fläcken sitter. Sen är det bara att tvätta det som vanligt... Och fläcken är puts veck! Superenkelt :-) Lycka till!


Förebygg dessa otäcka fläcka i sängen: Blöder du mycket kan du andvända påde binda och tampong. Blöder du lite eller normalt så rekomenderar jag nattbinda. Andvänder du vanlig binda så kommer blodet rinna fram eller bak eftersom det bindan är för kort. Då du ligger ner och snurrar runt så fungerar den binda alldeles utmärkt. Vissa har även ett speciellt plast-aktigt lakan som man bara lägger vid rumpan, som hindrar mensen från att förstöra sängen!


Av Mensbloggen - 11 mars 2012 13:30

Vad ska man egetnligen göra om man inte har en binda ellet tampong i närheten? Först och främst leta upp en toalett, sen ta ganska mycket papper, rulla ihop och stoppa ner i trosan, det håller dock inte jätte länge om du blöder mycket. Så fixa bindor/tamponger så fort som möjligt!


Av Mensbloggen - 10 mars 2012 19:31

Tänkte ge er ett litet tips här om mens såklart. Jo när du byter binda så kan du rulla in den andvända bindan i den nyas binda plast. Ofta finns det en liten klisterlapp som man kan tejpa igen bindan med. Jättesmart faktiskt!

Jag tipsar er om det för att jag fattade det själv inte först i början, men när jag var på toa hos en kompis och skulle slänga bindan i papperskorgen på toan så såg jag att de gjorde så. Tipsar er verkligen om det!


Tamponger däremot är lättast att rulla in i toapapper och slänga.


Av Mensbloggen - 9 mars 2012 15:45

från Girl1st


 

Av Mensbloggen - 9 mars 2012 15:17

I det här inlägget så tänkte jag skriva om varför jag startade just den här bloggen. Jag startade den främst för att ni ska få svar på era frågor. Jag vet att det är tusen gånger lättare att fråga om man slipper se personen man pratar med. Dessutom kan alla vara anonyma. Men även för att jag önskade att det skulle funnits en liknande blogg när jag gick igenom mensen och allt vad det innebär. Där jag kunde ha fått svar på alla mina frågor... Istället fick jag gå igenom den perioden av livet helt själv, vilket är både påfrestande och stressaden. Därför startade jag den här bloggen

Som ni förstår så så vill jag såklart ha mer läsare och kommentarer om vad jag ska förbättra! Så snälla underbara fina människor som läser det här, vill ni vara jättttesnälla och göra lite reklam för den här bloggen, eller länka den på http://www.girls1st.se/firstipedia/forsta-mensen/ På högersidan/spalten kan man skicka in länkar, kan ni inte åtminstonde skicka in en länk! (www.mensbloggen.bloggplatsen.se)

Puss & Kram



Av Mensbloggen - 7 mars 2012 19:41

Med mensen kommer även den otäcka värken. Vissa har tur och slipper medan andra knappt kan röra sig. Men här är några tips på hur man kan minska den:


  • Värme, ex. En vetekudde man värmer i micro eller ugn. Lägg på magen. Super skönt!
  • Slappna av! Onanera eller kryo ner i sängen framför en mysig film. Så får du kroppen på andra tankar.
  • Röra på sig, sträcka ut mage och rygg. Just då känns det inte som något man man vill göra, men det funkar faktiskt.
  • Är ordetnligt. Ta en frukt :-)

Lider man ut av mycket mensvärk  rekomenderar jag värktabletter ex. Alvedon. Men det finns även de som har receptbelaga värktabletter mot mensvärken. Jag hoppas ni får nytta ut av mina tips! Have a happy period


Av Mensbloggen - 6 mars 2012 16:58

Det är så att jag har inga bröst, hur ska jag kunna bada med kompisar, klassen och i sommar?!

Såklart du inte ska låta det hindra dig från att ha kul! Alla är olika, det är det som gör oss speciella. Bry dig inte om det, den som bryr sig mest är faktiskt du! Slappna av och ha kul :-)



Jag mår inte bra psykiskt, men vet inte vad som är fel. Jag mår verkligen jättedåligt, har (ibland) självmordstanar. Vad ska jag göra??

Alla mår dåligt ibland, men jag tycker du ska försöka verkligen försöka tänka varför du mår som du mår? Har du ett bra umgänge? Om du verkligen mår så här dåligt kanske du behöver prata med någon, någon du litar på. Skolsyster, skolpsykolog, lärare. Eller på tjejjourens hemsida har de vissa tider då man kan chatta med en som jobbar där, skulle det kunna vara ett alternativ? För du ska abslout inte gå runt och må som du gör. Hoppas det löser sig, många kramar till dig tjejen <3
 

Jag har en hyfsat stor leverfläck på ryggen, borde jag göra något åt den?

Ändrar den färg och storlek så ska du absolut kolla upp den. Men annars behövs det inte, men om du tycker den är ful, jobbig, irriterande, har ont eller något. Så kan du söka hjälp ändå. Då kanske de kan frysa bort den! :-)



Tack för frågorna, och kom ihåg att ni kan vara 100% anonyma.

Fortsätt fråga, så fortsätter jag svara ;-)

Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 687 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9 10 11
12 13
14
15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken


Skapa flashcards