mensbloggen

Alla inlägg under mars 2012

Av Mensbloggen - 5 mars 2012 18:34

Vem ska man egentligen berätta för att man fått mens?! Det är egentligen upp till sig själv, vad man har för relationer till männsikorna runt en. Själv tycker jag att man ska berätta för sin mamma, för hon lär ändå märka det förr eller senare pga. fläckar i trosor eller på lakan. Det kan även vara väldigt skönt att slippa köpa bindor och/eller tamponger, så kan mamman göra det istället. Man får välja på att berätta för mamma eller köpa grejorna själv. Jag skulle nog tycka det var mer pinsamt att köpa än att berätta för mamma... ^^ Om du har en storasyster och ni har en bra/ärlig relation så kan du alltid börja med att berätta för henne.  

Ska man berätta för någon mer? Nja.. Det får man bestämma helt själv. Vanligtvis så brukar det komma allt eftersom, när tiden är inne! :-)


Have a happy period

Glöm inte att ni kan ställa frågor i frågerutan till höger. Vad som helst

så försöker jag svara på era frågor så fort jag ser det!


Av Mensbloggen - 4 mars 2012 14:41

Tänkte skriva lite information om menskoppen. Jag har inte testat själv, så skriver inte av egen erfarenhet!

Menskoppen är en sorts silikon tratt som man för upp i slidan precis som en tampong. Men menskoppen sitter precis innanför öppningen. Den fungerar även till flytningar, eftersom den inte suger upp mensen. Den samlar mensen, så tömmer man den i toan. Tampongen kan man därmot inte ha mot flytningar, eftersom det torkar ur slidan. (då den suger pp all vätska i).


Jag tror absolut en menskopp skulla passa mig! I framtiden så tror jag det kommer vara mitt mensskydd.

- Den är miljövänlig eftersom man kan använda den länge (runt 10år)

- Den är prisvärd, runt 200kr. (den håller trots allt väldigt länge)

- Man behöver inte byta lika ofta som binor och tampong. (runt 3 gånger/dygn)


Enda nackdelen är att det (tror jag) det kan vara svårt att få den på rätt plats första gångerna och att man behöver koka den efter varje månad och juste den går inte att köpa i affärer. Lättast är att beställa på nätet.


Har ni testat det? Isåfall vad tyckte ni om den?

Menskoppen kan köpas här: http://menskoppen.e-butik.se/ (Där kostar den 299kr)

 

Av Mensbloggen - 3 mars 2012 15:31

 


Aa, När ska men egentligen börja raka sig? Vart ska man raka sig? Hur rakar man sig? Varför rakar man sig?

I det här inlägget tänkte jag samla det viktigaste. Hoppas ni uppskattar det!


När? Jag tycker man ska börja när man känner sig redo och när man börjar få hår på kroppen

Vart? Egentligen vart man vill, armgålor, ben, lår, underliv. Men tänk på att håret finns där för en speciell andledning, skydda! Jag tyvker det är väldogt viktigt att ta hand om kroppen, så på vinterhalvåret försöker jag raka mig så lite som möjligt för då är det ändå ingen som ser. Men däremot på sommaren så rakar jag mig regelbundet.

Hur? Lättast är nog med rakhyvel, men drar bladen mot huden. Snällast är att raka medhårs, men jag får stubb kvar då så jag rakar åt alla håll ^^

Varför? Hm... Varför egentligen? För att vara snygg antar jag. De flesta gör det..


Sen finns det såklart mer sätt än att raka, men det skriver jag om någon annan gång :-)

Av Mensbloggen - 3 mars 2012 11:35

Jag vet att ibörjan så andvändee man oftast binda. Men jag tycker personligen det är sjukt obehagligt och äckligt när man känner mensen rinna. Det känns som det ska läcka, att alla ser osv. Jag vet att det är fler än jag som känner så!

Så snälla ni som läser kan ni inte kommentera på tips eller peppning hur man kan göra för att sluta tänka på det??? (skriv inte andvänd tampong eller likanande för alla vågar inte det för tillfället)

Sen så skriver jag ett inlägg av kommentarerna med era tips och peppning för hur man ska slippa känna det eller åtminstonde sluta tänka på det!



Tacksam för era tips!  :-)

Av Mensbloggen - 2 mars 2012 17:02

Har ni tänkt på att det finns så sjukt många krav som varenda individ strävar efter att uppnå i samhellet!? Ska det vara så?

Man ska vara smal, ha stora bröst och snygg rumpa. Det är ju inte ens naturligt! Om man inte andvänder sig av plastikkirurgi såklart. Är någon jätte smal så säger alla Omg, du måste äta mer. Är någon fet så (kanske de inte säger något.) eller att den borde gå ner i vikt. Men hallå? Det är väl inte så himla lätt! Jag är själv aningen för smal, man säger underviktig, men det låter så hemskt. Jag lider inte av anorexia eller något. Men tänk de som gör det. Jag tycker man ska leva som man gör så länge man mår bra! :-)


Om någon säger att jag är smal så tar jag det inte som en komplimang! Jag tror ärligt talat det är lika hemskt att säga att någon är fet som att säga att någon borde äta mer. Jag har försökt gå upp i vikt, men det är ju omöjligt! Dricker röd mjölk, försöker äta mer mängd osv. Om någon säger till mig att jag är smal, så svarar jag ärligt att "det tog inte jag som en komplimang" Jag får svaret tillbaks Det borde du! Människor tror det är en koplimang att säga att någon är smal, vissa kanske tycker det, men inte jag som vet hur det är! Ingen är perfekt! Alla har sina svagheter, det är det som gör oss unika?!

Kom just att tänka på en sak, i Usa säger man: "Man kan aldrig bli för smal" Är det så?? -Jag vet faktiskt inte!

Alla är perfekta!

Vad säger ni om alla krav?

 

 

 

Av Mensbloggen - 1 mars 2012 13:45

Fick en fråga igår som jag nu tänkte svara på.   


Hur för man in en tampong?

1. Börja med att tvätta händerna, så inga läskiga bakterier kommer in.

2. Sitt på toan, ha ena be´net på toan vad som känns bekvämt.

3. Sära med ena handen på huden och med den andra handen trycker du försiktigt upp tampogen så långt det går. Lite snett bakåt. Hela fingret ska vara inne i fittan också. Tampongen känns inte när den sitter rätt.

4. Se till så ca 5cm av snöret hänger ut.

5. Tvätta händerna.


För att ta ut tampongen så drar du sakta i snöret, i värsta fall så kan tampongen spolas ner i toan. Men finns det papperskorg så släng den hellre där i. Du kan rulla in den i papper så syns den inte.


I vaje tampongförpackning så finns en beskrivning med bilder hur du gör.


Man kan kissa med tamponge (håll bak snöret, för att undvika urin på det.) Men ska du bajsa så är det bäst att ta ut den, för annars kommer du troligen krysta ner den en bit, och då sitter den inte rätt, det kan göra ont och skava.

Du kan bada med tampong, men kom ihåg att byta så snabbt som möjligt efter att du badat klart.


Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 687 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9 10 11
12 13
14
15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken


Skapa flashcards