mensbloggen

Direktlänk till inlägg 25 april 2012

Allra första mensen

Av Mensbloggen - 25 april 2012 20:46

Den allra första mensen är vanligtvis inte alls mycket, man kan jämföra det med en brun flytning. Det finns även vissa som inte ens märker första mensen... Mensens mängd brukar öka efter några månader. Ibörjan är det inte ovanligt med orgelbunden mens, min första mens är ett bra exempel: Jag fick bruna flytningar som varade i ett par dagar, sen kom det inget mer förens efter 7 månader och då kom det mycker mera mängd. Så var inte oroliga om den inte kommer varje månad, den kan vara så i början. Men även senare i livet kan det hända att den hoppar över någon månad då och då.


Ha det bra och glöm inte att INGEN fråga är

för stor eller för liten. ALLA fågor besvarar jag så gott

jag kan.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Övrigt

Kan jag allt om mens och liknande? Nej såklart inte, men jag lär mig hela tiden. Har haft mens själv i några år och kan svara av egen erarenhet. När jag först fick mens vart jag LIVRÄDD, visste inte vad jag skulle ta mig till.. Men allt löste sig till slut. Jag hade ingen att fråga och jag vill inte att ni ska ha det så. Därför finns den här bloggen - för att ni ska få svar på alla era frågor och kanske möjligtvis lära er mer om eran kropp! Jag har lärt mig som mest från andra bloggar, Girls1st, Libresse och Internet. (och som sagt av egen erfarenhet)

Puss & Kram :-)

 


 
 
Ingen bild

Anonym

18 september 2012 22:18

Hej jag fick min första mens i dag och den är brun och det kommer jätte mycket jag får panik vad ska jag göra???!

Mensbloggen

18 september 2012 22:29

Var stolt att du är en kvinna!!!! :-) berätta för din mamma så ni kan fixa mensskydd! Att sen är brun är inte farlig, mensen ändrar färg beroende på vilken dag i mensveckan man är på. Kram :-)

 
Ingen bild

anonym

29 december 2012 01:03

jag såg idag att jag hade lite mörkbrunt i trosan, jag har jätte ont i magen, jag sa till mamma att jag har mens och hon blev riktigt allvarlig :O har jag mens??

Mensbloggen

29 december 2012 10:12

Det är en början på mens ja. Va bra att du berättade för din mamma, då kan hon hjälpa dig med mensskydd och vad som kan tänkas behövas. Kram :-)

 
Ingen bild

Anonym

21 januari 2014 15:55

Jag såg imorse att jag hade en vanlig flytning som var lite brunaktigare. Jag trodde att jag hade bajsar på mig men det som inte ut som bajs. Är lite smårädd...

Mensbloggen

21 januari 2014 20:07

Låter som att det är mensen som spökar:)

 
Ingen bild

Anonym

22 januari 2014 17:21

Hej det är jag som skrev tisdag den 21 januari.

Det var igår som jag märkte den bruna flytningen men idag fanns det inget brunt i trosan...

Mensbloggen

22 januari 2014 23:13

I början så kan mensen vara lite så där, väldigt lite och kort!! :)

 
Ingen bild

Bumbibjörnen

4 april 2014 15:03

Jag fick min första mens för tre dagar sen, alltså i onsdags. Den är typ bajsbrun och små klumpar i. Det kommer inte heller så mycket, ungefär lika mycket som en flytning skulle vara fast lite mer kanske. Men är det normalt att den är brun?? :-) :) :) kram :* :)

Mensbloggen

4 april 2014 17:09

Japp det är normalt!! Mensen blir brunare/mörkare röd när man blöder mindre mängd!! :)

 
Ingen bild

Natta

28 april 2014 14:48

Hej! Jag är en tjej på 12 årsåldern som fick min mens för två dagarsen. Alltså den 26. Nu har det gått två dagar men inget ha kommit? Är ganska orolig tack för svar:)

Mensbloggen

29 april 2014 12:24

Det är vanligt att mensen är väldigt oförutsägbar i början eftersom den oftast är oregelbunden. Det är normalt som du har det, inget att oroa sig för!! :-)

 
Aicha

Aicha

28 juli 2014 16:52

Hej igår fick jag en fast brun bajsaktig fläck på trosan. Jag är osäker om det är mens. Och det lukta inte bajs så kan inte vara bajs. Vågar inte berätta till mamma. Är det men för har inte i dag längre är det problem / en tjej på 12 år

http://Mensbloggrn

Mensbloggen

28 juli 2014 20:30

Var det långt bak i trosan eller på mitten? Var det på mitten så är det antagligen en början på din mens! :) Tycker du kan avvakta och se om det kommer mer, för då är det definitivt din mens som är på gång!! Din mamma har varit i samma sits, så känn inte att du inte vågar för egentligen är det ju bara din kropp som fungerar som den ska. :-) Kram

 
Ingen bild

Anonym

11 augusti 2014 22:16

Hej! Jag fick min första mens för ca en vecka sedan och igår kom den igen. Del kliade i slidan och när jag kollade så var trosan alldeles röd! Och nu idag så bytte jag binda 3 gånger och på lördag så ska jag ha poolparty i min pool så jag är jätte orolig!!! Snälla svara vad jag ska göra om den inte "försvinner" innan lördag!! Jag vågar inte fråga min pappa om tamponger! Hjälp!! // snart 12 årig tjej

Mensbloggen

12 augusti 2014 09:58

Antagligen har den slutat tills lördag eller så är du i slutet och isf har du antagligen inte så mycket mens då så du kan bada utan mensskydd iaf.

För man kan bada med mens utan mensskydd däremot får man se till att man tar på skydd efter badet och inte springer runt på land jättelänge i bikinin (utan mensskydd). :) Kram

 
Anonym

Anonym

6 november 2014 17:18

Jag tror jag fått min första mens men jag vet inte igår så fick jag en flytning som var brun och idag samma fast lite mer blodliknade men inte allas mycket bara typ som en vanlig flytning men det är där uppe i trosan alltså inte i mitten eller i röven är det mens ?

http://Anonym

Mensbloggen

6 november 2014 20:19

Det är din mens som spökar, se till att ha mensskydd till hands så är du förberedd tills den drar igång :-)

 
Ingen bild

Anonym

11 december 2014 22:14

Idag fick jag en ljusbrun flytning med en mörkare fläck i,är det mens? Vågar inte berätta för mamma

Mensbloggen

11 december 2014 22:37

Låter som en början på mensen! Berätta det för din mamma, hon har varit i samma situation en gång i tiden och det är helt normalt och något som inträffar alla kvinnor!! :)

 
Ingen bild

Orolig

11 januari 2015 22:38

Asså jag fick min mens igår och det är min första. Jag har inte sagt nått till mamma så igår så tog jag några bindor från henne. Dagen efter(alltså idag) så skulle jag och min bästa vän till väla och då berättade jag för henne att jag hade fått de men inte sagt det och frågade då henne om hon kunde hjälpa mig att köpa lite mensgrejer. De slutade med 2 tampong paket och två paket bindor. Men nu tills de stora problemet. Jag blöder väldigt mycket och imon så har jag träning MMA så jag är rädd att min mens typ börjar läcka eller att nån slår mig i magen så att de hämder nått vad ska ja göra?😔

Mensbloggen

12 januari 2015 00:28

Vad bra att du fixat mensskydd, underlättar en del. Ta mod till dig att prata med din mamma, tänk att hon varit i samma sits själv en gång i tiden.

Inget kan hända om någon råkar slå dig i magen, det är ingen skillnad ifall man har mens eller inte. Ma bara det mensskydd du trivs bäst med på träningen och byt mensskydd innan och efter :-)

 
Ingen bild

Lola

27 januari 2015 14:58

Hej! Jag har fått som bruna blytningar med lite rött i. Någon dag efter fick jag som en mörkbrun hinna som kom ut. Är det normalt?

Mensbloggen

27 januari 2015 18:05

Det är en början på din mens!! :-)

 
Ingen bild

anonym

27 januari 2015 19:08

Hej, har lite oroande tankar men jag har inte legat med någon.
och typ för 2 veckor sedan så var det som början på period så gav de sig veckan efter beteede de sig lika dant och samma denna vecka att när jag torkar kommer de brun/rött men de kommer liksom inte ut på bindan, jag är halvt panik slagen, vad ska jag göra?

ska jag vänta & se eller ska jag uppsöka läkare.

Mensbloggen

27 januari 2015 20:00

Har du haft mens länge? Om nej så är den bara oregelbunden, normalt och ofarligt.

Tycker du ska vänta och se, det är inget du behöver oroa dig över!! Sånt brukar rätta till sig av sig självt :-)

 
Ingen bild

lillan

3 februari 2015 17:41

Hej!!!
Jag har märt under de här 4 dagarna att när jag kissar så är det mööörkt rött färg.och jag undrar om det är Mens!!! :-\:-\

Mensbloggen

3 februari 2015 18:49

Kommer det i trosan under dagen och natten också? Så är det mens :-)

 
Ingen bild

oroooliig

3 februari 2015 17:52

snällaa hjälp när jag var på toa och skulle kissa så kom det mörktrött för är det mens??? svara så fort som möjligt har inte vågat att säga nåt till mamma

Mensbloggen

3 februari 2015 18:49

Om det kommer på dagen/natten också så är det mens :-)

 
Ingen bild

Anonym

19 mars 2015 16:48

Idag fick jag en ganska stor bajs brun fläck i trosan, luktade som flytning. jag satte i papper och när jag gick på toa igen hade det kommit mer i pappret. är det min första mens? jag hade ingen mag ont alls. har haft flytningar i några år, är tretton, har hår mellan bena (men inte alls mycket under armarna)

Mensbloggen

19 mars 2015 21:54

Ja det är din mens som är på gång! :-)

 
Ingen bild

Anonym

20 mars 2015 10:09

Jag har haft bruna flytningar ibland i omgångar och igår fick jag min mens men nu dagen efter så har jag bara svartbruna klumpar och ingen mens? Är det normalt??

Mensbloggen

20 mars 2015 15:33

Till en början är det inget konstigt att det är så, det kan ta lite tid för kroppen att få igång mensen helt. Den är bara oregelbunden! :-)

 
Ingen bild

Anonym

21 mars 2015 10:41

Hej, det här är samma som skrev 19 mars 16:48. Efter det så kom det ganska ofta bajs brunt i trosan, det kommer ofta, men ganska så lite i varje omgång. Sen idag har den blivit typ svart/brun. Och när jag torkade mig kom det en ganska stor väldigt mörk svart/brun klump på pappret, med små trådar i. Är det farligt eller konstigt. För mensen(?) jag har fått har inte varit röd alls typ, bara bajsbrun - och nu väldigt mörk brun. Ska jag räkna det här som mens och berätta för mamma, eller är det inte säkert att det är mens, och att jag kanske borde vänta å berätta tills den blir röd? Snälla svara :)

Mensbloggen

21 mars 2015 11:38

Det är normalt och mensen börjar ofta så!!! :) Så berätta du för din mamma!!

 
Ingen bild

Samma som skickade nyss & mars 19 16:48

21 mars 2015 10:54

Jag undrar också ifall det är konstigt att jag inte har någon magont alls?? + så när jag torkade mig var det en mörkbrun/svart gägga med trådar i, och den var väldigt färskare än det som kommer i trosan.

Mensbloggen

21 mars 2015 11:39

Vissa har turen att slippa mensvärken, så det är inget konstigt alls. Däremot kan den komma i framtiden också, så skulle du få mensvärk senare är det heller inget konstigt!! :-)

 
Ingen bild

Anonym

5 april 2015 23:41

Hej mensbloggen jag är en elvaårig tjej som har fått typ någon brun flyttning på trosan och jag undra om det var min mens det gick över klockan 19 och börja 11 hjälp orolig

Mensbloggen

6 april 2015 12:39

Hej, det låter som en början på din mens. Mensen kan börja precis så! :-)

 
Anonym

Anonym

6 april 2015 08:48

Hej jag tror jag har fått min mens när har torkar mig vid slidan så kommer det något brunt rött men det rinner inte e det normalt

http://Anonym

Mensbloggen

6 april 2015 12:40

Låter helt normalt, mensen börjar ofta så!! :-) Kram

 
Ingen bild

anonyym

23 april 2015 13:18

Jag har kommit in i puberteten för länge sen. Jag har ganska mkt könshår och har inte så stora bröst , använder 65A (bhstorlek) jag har hår under armarna, fått finnar osv. Har haft flytningar länge. Har inte fått min första mens ännu. Aså vissa som inte ens har hår någonstans får mens sen kommer jag och inte har fått min första mens. Jag är 13 år. Aså när kommer jag få mens. Nästan alla i klassen har fått det förutom jag. Hjälp! När kmr jag få mens ungefär? Vet du det!

Mensbloggen

23 april 2015 23:09

Omöjlig fråga, det går inte att svara på när någon kommer få mens. Just eftersom alla är olika! Däremot har nog inte alla i klassen fått mens ännu skulle jag tro!! Men din mens kommer säkert snart :-)

 
Ingen bild

Anonym

26 april 2015 18:01

Hej det här är samma som skrev den 19onde mars. Jag har inte fått någon mens eller brun flytning efter när jag hade det för mer än en månad sen i ungefär 4 dagar. Varför har den inte kommit? Min mensapp sa att den skulle komma den 16nde april. Var det där i mars inte mens?

Mensbloggen

26 april 2015 21:42

Det var en början på mensen du hade i mars, dock är mensen ofta oregelbunden till en början och därför kan man heller inte riktigt räkna med att den kommer en gång i månaden som en klocka, som mensappen tror!! Inget konstigt eller något du behöver oroa dig för!! :-)

 
Ingen bild

Osäker...

4 maj 2015 16:40

Jag tror att jag fick min första mens idag... 😁 jag såg det när jag gick på toa... Min första tanke va "har jag bajsat på mig!?" För det va brunt... Men det var inte vid "rumpan" utan precis under hålet haha 😂 nämen... Jag blev rädd så ja luktade men det luktade ingenting... De va ganska mkt... Så jag undrar om det är mens... 😥😥😥

Mensbloggen

4 maj 2015 17:32

Det är en början på din mens! :-)

 
Ingen bild

Samma som hette "Orolig"

4 maj 2015 16:53

Hej! De va ja som precis skrev... Jag hade sjukt ont i magen igår också... Ja va tvungen o ha vetekudde och så... Men idag har jag inte alls ont i magen... Är det normalt? 😓

Mensbloggen

4 maj 2015 17:33

Allt låter helt normalt :-)

 
Ingen bild

Anonym

17 maj 2015 20:41

Hej, har haft mens nu i 3 dagar (första mensen) i början var det röttbruntoch typ normalmängd men nu är det brunsvart och ganska mycket mens? Är det något fel?

Mensbloggen

17 maj 2015 21:58

Inget fel alls, låter normalt! :-)

 
Ingen bild

Anonym

17 maj 2015 22:19

Vet du hur länge det kommer hålla på att vara brunsvart?

Mensbloggen

18 maj 2015 16:02

Det brukar sluta efter några dagar! :-)

 
Ingen bild

Anonym

19 maj 2015 21:27

Ibland kommer det som typ "blodkärl" när jag torkar mig. Det verkar lite konstigt :/

Mensbloggen

19 maj 2015 22:47

Det är inte blodkärl, men man kan få blodklumpar i mensen :)

 
Ingen bild

Anonym

22 maj 2015 16:57

hej! för ungefär 2 månader sen fick jag bruna flytningar i 3/4 dagar. efter det har jag bara fått vanliga flytningar. & jag förstår att det är oregelbundet och allt. Men ibland har det kommit nån genomskinligt snor-liknande gegga i trosan, idag kom det en jättestor klump. vad är det? Jag har hört att man får det ibland när man har mens & att det har nåt med äggen att göra, men jag har ju inte haft någon mens sen den där gången typ 2 mån sen, så jag undrar vad det tyder på?

Mensbloggen

22 maj 2015 23:39

Låter helt normalt :) Den typen av flytningar kan vara tecken på ägglossning och isf kommer mensen om ca 2 veckor. Dock behöver det inte vara så, flytningarna har också en cykel de följer!!

 
Ingen bild

anonym

24 maj 2015 16:14

Jag har känt att jag har nåt slags slem i slidan, vad är det?

Mensbloggen

24 maj 2015 19:47

Låter som flytningar :)

 
Ingen bild

Anonym

3 juni 2015 13:54

Jag fick bruna flytningar i typ 3 dagar den 16 (?) mars. Sen dess har ingen mer än vanliga flytningar kommit. Men igår så kom det ganska lite väldigt mörk brunt i trosan, & samma idag. Är det mens eller flytningar. Och är det konstigt att den bara är mörk brun, för jag ser inget alls rött i det.

Mensbloggen

3 juni 2015 21:01

Det låter som en början på mensen, den börjar oftast i form av brunaktiga flytningar! Den är mer brun i nyansen om det inte är så mycket blod och blir rödare när man blöder mer :)

 
Ingen bild

Anonym

3 juni 2015 14:06

Varifrån kmr mensen? For min (bruna flytning?) kom ut längst back av snippan. Är det normalt?

Mensbloggen

3 juni 2015 21:02

Mensen kommer från slidan, mittenhålet! Så var det en brun flytning kom den inte längst bak, men sitter man ner eller att trosorna är "sneda" så kan det ju hamna längre bak i trosan fast det egentligen kommer från mittenhålet :)

 
Ingen bild

13 årig tjej

6 juni 2015 12:45

Hej. Jag har för nån månad sen fått små bruna kletiga "fläckar" i trosorna. Men igår så mrkte jag att det hade kommit en stor mörkbrun blandat med mörkrött fläck i trosan. Jag tog ett mensskydd från mamma till kvällen men efter natten hade det inte kommit alls lika mycket men det var däremot rödare än igår. Idag när jag trokade mej så märkte jag att det kom rött på pappret, inte mycket men ändå. Är det normalt? Jag har inte berättat för mamma för jag är inte helt säker på om det är mens (och så är det läskigt att berätta det) men jag berättade för min bästa kompis som redan fått sin mens. Jag har väntat på att få min mens länge men så får jag den just när vi är på resa!

Mensbloggen

6 juni 2015 21:53

Det är en början på din mens och är helt normalt! Berätta för din mamma, hon har själv varit ung och gått igenom det :-)

 
Ingen bild

14 årig tjej

13 juni 2015 21:19

Hej jag skulle gå på toa i tisdags och då såg jag en liten röd fläck i trosan, och jag torkade bort den och så torkade jag mig och såg att det vart blod på pappret, så jag torkade mig igen kanske 3 ggr, då slutade det komma blod, är det mens? För jag har det bara just då??
(Mamma vet om det)

Mensbloggen

14 juni 2015 21:52

Låter som en början på mensen :-)

 
Ingen bild

12 årig tjej

18 juni 2015 13:43

Hej!
Jag är en 12 årig tjej
Imorse vaknade jag och gjorde de jag gör på morgonen.
När jag gick på toaletten så kom det nått brunt som inte var bajs..
Är rädd att berätta för min mamma..
Och före det så hade jag haft vita flytningar som inte jag vet vad är heller..
Tacksam för svar

Mensbloggen

18 juni 2015 14:16

Hej, skulle kunna vara din mens som är på gång! Avvakta lite och se om det kommer mer :-)

 
Ingen bild

Anonym

29 juni 2015 17:52

Hej! Tills idag har jag haft bruna flytningar som kommer lite nån gång ibland. Men idag var den bruna flytningen också ganska blodig, men blodet kommer inte ner i bindan - när jag kollar i slidan (äckligt, men jag kände hur mycket det kom när jag torkade mig och behövde kolla) så var det jätte mycket blod, lite kletigt. Och så var det väldigt mycket i bakre delen av slidan. Varför kommer bara det bruna ner i bindan, och är det normalt att mensen är långt bak? Tacksam för svar!

Mensbloggen

29 juni 2015 20:53

Mensen kommer från mittenhålet, ganska i mitten :) Förstår inte riktigt vad du menar med blodet där, men det kommer ut! Ibland kan det ju liksom bli lite kladdigt i slidmynningen där det varit :)

 
Ingen bild

Anonym

30 juni 2015 23:47

Hej!
I söndags fick jag min första mens, det kom ganska mycket och idag så kom det mindre och had blivit mörkt brunt. Jag har läst och pratat med mamma om det och det är tydligen ett tecken på att den är på väg att ta slut. Men när jag kolla för en stund sen så hade det kommit ännu mer och denna gången var det klarrött. Är det normalt? Hur länge till kommer den hålla på? Jag vill väldigt gärna kunna bada på Torsdag då jag och min lillebror ska till farmor där man kan bada i en sjö. Min lillebror kommer tjata på mig massor och jag vill inte berätta för honom att jag har mens!
Snälla svara det här är jätte jobbigt!!!

Mensbloggen

30 juni 2015 23:57

Just i början kan mensen vara ganska oförutsägbar, man när blodet blir mörkare så innebär det att man blöder mindre och mensen börjar ta slut - dock behöver det inte riktigt vara så speciellt inte när mensen är oregelbunden!
En förhoppningsvis blöder du inte så mycket på torsdag så du kan bada ändå!! :-) Kram

 
Ingen bild

Anonym

1 juli 2015 13:07

Hej!
Igår, tisdag så fick jag bruna flytningar i trosorna så jag sa till mamma lite senare att jag hade fått det, och då fick jag låna trosskydd av mamma och det kommer lite bruna flytningar överallt på trosskyddet, hon sa också att mensen var påväg. Idag, onsdag så har jag också bruna flytningar och dom har blivit lite mörkare. Men då är frågan, imorgon så ska jag till kusten till min kompis och då kommer vi antagligen bada på både badhus och i havet och jag vill så gärna bada, kommer jag kunna det? Och på tisdag så ska vi åka till Danmark och då kommer vi också bada eventuellt, kommer dom bruna flytningarna försvunnit då?
Tacksam för svar! :)

Mensbloggen

1 juli 2015 15:51

Har du bara bruna flytningar så går det utmärkt att bada ändå, ingen kommer märka något. Kommer det lite på insidan av bikinin så går det lätt att skölja bort i handfatet på kvällen (och gnugga lite lätt).

Dina flytningar borde sannolikt försvunnit tills tisdag :-)

 
Ingen bild

Anonym

1 juli 2015 18:23

Hej
I lördags när jag skulle kissa var det brunt i trosan, så jag bytte trosskydd. Sedan fortsatte det att komma resten av lördagen & söndagen men sen på måndag & tisdag blev det jätte ljust brun färg är det normalt? Och är det ens mens jag har fått?
Och en sista fråga när kommer mensen bli regelbunden, vill ha mens men vill liksom inte vänta ett halvår tills nästa kommer. Tacksam för svar :)

Mensbloggen

1 juli 2015 18:25

Det låter helt normalt, det var din första mens och den kan vara väldigt liten i mängden :-) Mensen blir regelbunden för de flesta, men det kan ta lite tid för kroppen att stabilisera sina hormoner.

 
Ingen bild

Anonym

1 juli 2015 19:23

Samma som skrev 1 juli 13:07
Men tror du att det är mensen som har kommit? Och om jag skulle få lite blod i flytningarna imorgon går det fortfarande att bada då? Isåfall ska jag bada med trosskydd då och även om jag inte får blod i flytningarna och jag fortfarande har bruna flytningar, ska jag fortfarande ha trosskydd då i vattnet?

Mensbloggen

1 juli 2015 19:42

Ja det är början på din mens!! Jadå är det bara lite så kan du bada, men bada med trosskydd funkar INTE (meningslöst + klistret kommer släppa). Så bada då utan något alls :-)

 
Ingen bild

anonym

2 juli 2015 17:01

hej! det känns som att min mens kommer ut ur fel hål typ. jag är livrädd, det kommer där fram & i mitten, men det är också jättemycket i bakre delen av själva "vaginan". vad tror du är felet?

Mensbloggen

2 juli 2015 22:26

Din mens kommer ur rätt hål, du behöver inte vara orolig :) Men sitter man ner eller rör sig så kan den ju hamna på andra ställen än 'rakt' också!!

 
Ingen bild

Anonym undrande

2 juli 2015 21:08

Hej. Jag fick min mens igår, men idag så kom det inget. Är det så att den oregelbunden? Jag är lite rädd att den har försvunnit helt nu:(

Mensbloggen

2 juli 2015 22:27

Låter som den är oregelbunden, inget konstigt :) Den kommer komma igen!!

 
Ingen bild

Anonym13åring

9 juli 2015 18:07

Jag har inte fått min mens än men idag hade jag fått en flytning som var äggvit med några få röda prickar i varför var det så

Mensbloggen

9 juli 2015 19:31

Kan vara en början på mensen :-)

 
Ingen bild

Anonym

13 juli 2015 11:04

hej jag vet inte om jag har fått min första mens en.mför alla säger att det är lite brun rött första gången men jag fick en röd fleck i trosorna igår. Den är inte klar röd men om man tittar nog så ser man att det är rött. Det är alltså en väldigt svag röd färg. Och jag undrar om det kan vara min första mens eller om det bara är nått annat

Mensbloggen

13 juli 2015 11:33

Kan vara en början på mensen :-)

 
Ingen bild

anoym.....

13 juli 2015 11:13

Igår fick jag ljus rött blod på toapappret efter jag gjorde det bruna ungefär. Är det mens eller vad? Har haft flytningar osv. snälla svara . Idag har jag lite värk i högra delen av magen kan man säga. Men jag har ingen mens. För några månader sedan hade jag en liten röd fläck på mina vita trosor. Men är det verkligen mens det jag hade igår?

Mensbloggen

13 juli 2015 11:34

Låter som en början på din mens :-)

 
Ingen bild

anonym...

13 juli 2015 12:40

Är antonymen innan(toappappret) när kommer jag få min mens igen ungefär?

Mensbloggen

13 juli 2015 15:38

Kan ta allt från veckor till flera månader så kan tyvärr inte svara på det då det är så olika för alla :-)

 
Ingen bild

Anonym!

13 juli 2015 20:42

Jag har fått ljus rött på mit toappapper och , jag har nu väldigt ont i ryggen och även huvudet och mår lite illa. Och har även ont i magen typ. Men kommer jag få mens om några dagar då. För jag fick min första mens igår.

Mensbloggen

13 juli 2015 23:29

Det är din mens som spökar! Oftast varar en mens i 3-8 dagar (ungefär) så det är antagligen din första mens som fortfarande håller på. Däremot är ju mensen ofta oregelbunden i början så lite svårt att svara när den kommer eller inte. Så ha binda några dagar extra för säkerhets skull :-)

 
Ingen bild

Anonym

1 augusti 2015 21:09

Är det normalt att få mensvärk några dagar efter själva mensen?

Mensbloggen

2 augusti 2015 07:30

Alla är olika så jadå, mensvärken kommer omkring mensveckan!

 
Ingen bild

Anonym

2 augusti 2015 11:51

Om man inte har mensvärk när första mensen kommer, är det stor risk att man får mensvärk när man har haft mensen några gånger då? :)

Mensbloggen

2 augusti 2015 18:07

Ja kan hända att man får det senare!! :-)

 
Ingen bild

..

2 augusti 2015 16:13

Hej! Jag undrar varför mens luktar? :)

Mensbloggen

2 augusti 2015 18:03

När blodet kommer i kontakt med syret i luften kan det lukta lite :-)

 
nyss fyllt 13

nyss fyllt 13

2 augusti 2015 20:44

Hej jag är en tjej på 13 år som i 1-2 har haft flytningar, har 70A på bh mörkbrunt hår där nere, blont hår i armhålan men några bruna hårstrån och för några dagar sedan hade jag massa kramper där nere och jag undrar om jag fått mens, idag på morgonen när jag skulle gå på toa så såg jag bruna fläckar/flytningar i mina trosor som täckte typ halva nedendelen av trosan och när jag torkade mig kom det massa röd typ gegga på papperet och ny rinner det fortfarande röd/brun gegga från min mutta varje gång jag är på toa och mina trosor blir bruna och jag är orolig, har jag fåtta min mens eller inte

http://mensbloggen

Mensbloggen

2 augusti 2015 21:28

Det är en början på din mens tjejen! :) Prata med din mamma

 
Ingen bild

Fundersam tjej

2 augusti 2015 22:02

Hej!
Förra månaden så fick jag min första mens med bruna flytningar, och nu en månad senare så har jag fått en "riktig" mens, men är mensen redan regelbunden eftersom jag hade mensen en månad tidigare, nästan exakt samma datum typ, bara en dag skillnad..

Mensbloggen

3 augusti 2015 08:01

Just denna gång var den regelbunden, men nästa gång kan den komma när den inte ska. Så kan det vara i början :-) Ibland kommer den som den ska och ibland inte!

 
Ingen bild

Anonym

3 augusti 2015 11:53

Kan den andra mensen vara kortare än den första mensen?

Mensbloggen

3 augusti 2015 17:20

Ja :-)

 
Ingen bild

Anonym

15 augusti 2015 20:17

Hej!
Upptäckte tidigare idag att jag hade fått en brun flytning och tänkte att det nog är mensen som är på G, jag har alltså inte fått min första mens än. Men lite senare dig så fick jag en helt vanlig flyting igen. Men jag undrar hur lång tid det kan ta nu innan min mens kommer, är det troligast att den kommer snart? Eller kan det dröja flera månader? Bör jag säga till mamma att jag har fått mens, eller har jag ens fått min mens? Eller är det bara en flytning som inte alls har nåt tecken på mens att göra?
Jättetacksam för svar (:
Kram

Mensbloggen

16 augusti 2015 07:44

Allt från veckor till månader, svårt att säga! Berätta att du fått bruna flytningar till din mamma och att du tror din mens är på gång :) Kram

 
Ingen bild

Anonym :) love your blog

17 augusti 2015 14:20

Hej:) jag har haft mens i 2 dagar om man räknar med denna dag. Fick sjukt mkt blod oså. Men när jag har mens och kissar så kommer det lite blod , ibland mycket). Är det normalt? Har mens nu och det blöder hyfsat mkt .en annan fråga är att ja har sjukt problem med min sömn under mensen på natten , hur kan jag förbättra min sömn?, skolan börjar imon och jag kommer få mens imon oxå och på ons. ( som det står på p tracker) . Har iaf nattbinda på kvällen. Mina favorit bindor är Från Libresse roll press go, always & always night. Snälla besvara denna fråga så snart som möjligt ! Älskar din blogg förresten! Hjälper tjejer med problem;)

Mensbloggen

18 augusti 2015 03:44

Hej, Låter normalt!! Varför har du problem med sömnen? För att du blöder så mycket att du måste gå upp eller för att du inte litar på mensskydden? :-)

 
Ingen bild

Anonym ovan

19 augusti 2015 16:42

Jag har sömnproblem utan och med mens. Jag har sömnproblem i vanliga fall också utan mens

Mensbloggen

19 augusti 2015 17:31

Då tycker jag du ska ringa vårdcentralen så du kan få hjälp! :)

 
Ingen bild

Anonym

25 augusti 2015 20:46

Hej jag är 15 år gammal och för ungefär 2 veckor sen blev min flyttning brun (brukar va vit). Var det min första mens? En vecka efter jag fick brun flyttning så var d bara lite blod som kom när jag torka mig med toapapper. Vad händer? Sa d till mamma och hon hade aldrig hört talas om det så hon köpte mensskydd för säkerhet skull

Mensbloggen

26 augusti 2015 04:01

Mensen kan ofta börja så innan den kommer igång, var så för mig också :-) Vanligare än du tror!!

 
Ingen bild

Anonym

31 augusti 2015 07:23

Kan mensen vara brun efter förra mensen som var röd?

Mensbloggen

1 september 2015 06:02

Jadå :)

 
Ingen bild

Anonym

23 september 2015 17:24

Hej! Jag bara undrar varför rinner det mer blod ner i toaletten än i bindan och varför har jag mer mens på morgonen i den första bindan än i den andra?

Mensbloggen

25 september 2015 06:38

På morgonen har man ju legat ner hela natten så all mens kanske inte kommer ut beroende på kroppens vinklar invändigt och då kommer det istället när man reser sig på morgonen :-)

På toan när man kissar eller bajsar så tömmer man liksom eller det kommer oftast mer eftersom man verkligen slappnar av eller hur man ska förklara :)

 
Ingen bild

anonym

26 september 2015 12:54

jag tror jag fick min första mens igår. jag har vart sjukt chokladsugen under veckan och hade väldigt ont i magen igår. jag märkte det på kvällen. jag såg inget i trosorna, men när jag torkade mig såg jag en väldigt ljus färg av rött/brunt på toapappret. det kom lite mer under kvällen. jag gick och la mig och på morgonen när jag vaknade såg jag inget mer rött i trosorna, bara vanliga flytningar. nu under dagen har det inte kommit något mer. är det mensen?? är det normalt??

Mensbloggen

29 september 2015 08:13

Kan vara en början på din mens :-) Avvakta och se!!

 
Ingen bild

hon med världens konstigaste mens

27 oktober 2015 22:36

Hej. Min mens är så himla konstig... har haft den i ett år nu.
Den är väldigt oregelbunden (en gng hade jag 3 månaders uppehåll) och i sista tiden e det typ aldrig mer än 17 dagars uppehåll mellan mina "mensar". Det är jobbigt!
De första 3 gngerna jag hade mens i mitt liv var det en extremt liten mägnd och den var alltid brun eller svart, och var helt luktfri.
Sedan har den börjat bli normal, dvs röd och endast brunaktig när den har blivit "gammal", dvs ha legat i bindan ett tag.
Men i sista tiden (de sista 2 gngerna jag hade mens) är den BRUN/SVARTHELA TIDEN!! Och den luktar extremt illa.
E rädd att jag har livmodershalscancer elr liknande, e 12 år och vaccinerad..?..:'(((((
Snälla, hjälp!

Mensbloggen

28 oktober 2015 04:47

Mensen kan vara så, låter bara som den är oregelbunden. Och den kan börja lukta när den kommer i kontakt med syret i luften. Byt mensskyddet lite oftare bara är mitt tips. Du behöver inte oroa dig för livmoderhalscancer :-)

 
Ingen bild

Tjej på 13 år snart 14

4 november 2015 22:56

Hej, jag vaknade idag och kände nått i trosan och när jag gick på toa och kollade så såg jag en brun fläck mitt på trosan. Jag trodde att det var bajs men när jag luktade så luktade det ingenting. Jag har haft ont i magen dom senaste 2 dagarna och haft flytningar i ca 1 år. Har jag fått min mens? Vill inte berätta för min mamma eftersom jag inte är säker på om det är mens eller inte. Borde jag söka hjälp?

Mensbloggen

6 november 2015 06:55

Låter som en början på din mens, berätta det för din mamma så kan hon köpa mensskydd så du är förberedd. Du behöver inte söka hjälp :)

 
Ingen bild

Lovisa

7 november 2015 23:42

Hej! Jag är en tjej på 14 år (01:a) som är lite osäker på om jag fått min mens eller inte... Det var nämligen så att i början av september i år så var jag på toa och då såg jag att det var rött, inte brunt utan verkligen klarrött, på pappret. Jag lånade några av min systers trosskydd och hade på mig de kommande dagarna, men det enda var att det kom som en slags mörkbrun gegga dagen efter annars var det bara vanliga flytningar som jag har haft i flera år redan. Sedan dess har det inte kommit något mer, tror du att det var min mens och i så fall, ungfär hur lång tid kan det ta innan den kommer igen? Tacksam för svar! :)

Mensbloggen

12 november 2015 06:21

Låter som en början på din mens :)

 
Ingen bild

Anonym

18 november 2015 22:17

Jag är en tjej på 12 år och för ca 1-2 dagar sen så började jag få mörkare flytningar typ bruna och jag vet inte vad jag ska göra. Och jag ska åka och bada på lördag..

Mensbloggen

21 november 2015 11:30

Det är en början på din mens, förhoppningsvis har det slutat tills lördag :-) Men berätta det för din mamma!!

 
Ingen bild

Anonym

25 november 2015 22:47

Hej! Jag är en tjej på 13 år snart 14 nästa år. Jag har haft mens en gång innan (den började 9 november (måndag)). När jag fick den så på fredagen veckan innan så hade jag tränat med mitt lag, och vi duschar alltid efter träningarna. När jag kom hem och gick på toaletten såg jag en lite brunaktig fläck fast lite mer bajsgul, 2-4 cm längre bak än vad mina flytningar hamnar. På träningen idag kände jag mig lite bajsig, men det glömde jag snabbt när vi spelade match. Nu när jag skulle duscha hemma istället så såg jag en liten gulbrun fläck ca 2-3 cm längre bak än vad mina flytningar hade kommit. Är det min andra mens eller är det att det kom lite "bajsörja" när jag kände mig lite nödig?
/ En tjej i nöd

Mensbloggen

28 november 2015 20:41

Det låter som en början på din mens :-)

 
Ingen bild

Anonym

10 december 2015 20:20

Hej! Jag fick min mens igår och har några frågor,
1. Vilken binda tycker du är best?

2.finns det orkika storlekar på bindor för de jag har testat är jätte stora och klumpiga😥

3.först kom det riktigt blod men nu är kommer det bara bruna flytningar och mycket mindre blod. Är det normalt?!?
Tacksam för snabbt svar!❤️

Mensbloggen

11 december 2015 18:38

Hej:)
1. Gillar Libresse, men vill man ha lite billigare så gillar jag även Apotekets.

2. Yes, bindorna med färre droppar på paketen är mindre och vice versa!

3. Helt normalt, då håller den antagligen på att sluta. Kram

 
Anonym

Anonym

14 december 2015 00:27

Jag fick min första mens i januari och efter det har jag bara haft flytningar, hela året. Min andra mens har inte kommit än. Inte ens idag:( är det något fel? Eller borde jag vara lugn?

http://Mens

Mensbloggen

15 december 2015 23:42

Nej inget konstigt, det kan bli så :-)

 
Ingen bild

Anonym

18 december 2015 23:59

Hej är en tjej på elva år som har fått blod i trosan men inte gegga/klumpar undrar bara om det är normalt eller om jag borde söka läkare? (har inte haft mens inan)

Mensbloggen

19 december 2015 08:27

Skulle gissa att det är en början på din mens :-)

 
Ingen bild

12 årig tjej

23 december 2015 16:20

När jag skulle duscha förut så såg jag en brun aktig färg i trosan, jag drog fingret längs öppningen men inget kom på fingret typ, så jag testade med ett toalettpapper men det kom bara en vit flyting

Jag bad mamma köpa bindor och hon köpte, det har inte kommit något mer brunt, bara vanliga flytningar, vad händer?

Mensbloggen

4 januari 2016 07:56

Var en början på mensen, men den kan ofta vara oregelbunden i början :) Inget konstigt

 
Vill inte berätta

Vill inte berätta

25 december 2015 01:12

Undrar: Kissar man mycket innan man får mens?, är en tjej på elva år som har en otrolig verk i magen men ingen mens inte fått det en, kissar även väldigt ofta men det bara kommer lite?

http://Kfjfjgfnnfnfnddjdk

Mensbloggen

4 januari 2016 07:56

Nej, inget jag hört hänger ihop med mensen :)

 
Anonym

Anonym

8 januari 2016 00:19

Hej, jag är 15 år och för några dagar sedan så tror jag att jag fick mens, första dagen var det ganska mörkrött/brunaktigt men sedan dagen efter så var det mer lite ljusare brunt, samma med dagen efter den. Är det mens eller typ flytning??

http://Ingen

Mensbloggen

8 januari 2016 08:56

Det är början på din mens :)

 
Skanegirl

Skanegirl

20 januari 2016 15:00

Hej! Jag fick en ljusbrun/lite gul fläck i trosan idag och jag vet ej va de va! Vet ej om de e mens eller nt får panik (jag e 13år och har inte fått min mens än)

http://Hejhej

Mensbloggen

21 januari 2016 07:35

Kan mycket väl vara en början på mensen! :)

 
Ingen bild

Anonym

11 februari 2016 08:13

Hej igår kväll så torkade jag mig och så kom det blod och idag så torkade jag mig och det kom inget, är det nåt fel på mig?

Mensbloggen

12 februari 2016 05:29

Det är inget fel på dig!!! Kan vara mensen som är på g :)

 
Ingen bild

anonym

13 februari 2016 20:18

Hej igår (fredag) så fick jag as ont i magen i skolan så jag gick och kolla då vare mörkbrun flytning typ
O har frf så men jag använder trosskydd är det mens? men jag har inte sagt något till min mamma för det känns pinsamt och har inte haft något tillfälle
Ska jag säga att jag har fått min första mens// orolig 13 årig tjej

Mensbloggen

7 mars 2016 06:10

Hej, det är en början på din mens :) Inget pinsamt, bara normalt!!!

 
Ingen bild

Anonym

17 februari 2016 18:58

Hej! Idag har jag haft en brun flytning hela dagen. Jag e med pappa så jag vågar inte fråga honom! Vi ska bada snart och har inga tamponger. Har en binda med mig men kan inte ha den en hel vecka ju. Jag vet inte ens om de här konstiga grejerna kommer leda till min mens! Hur ska jag göra? Kommer det gå att bada utan tampong? Jag vågar verkligen inte fråga min pappa. Hjälp mig nu snälla!!!!!!!

Mensbloggen

7 mars 2016 06:15

Låter som en början på mense, du kanske kan ringa din mamma och prata? Sen kanske hon kan prata med din pappa :) Inget att skämmas för, din kropp är normal bara!!

 
Ingen bild

En tjej

19 februari 2016 21:46

Jag hadde en brun/röd fläck i trosorna igår och när jag torka mig så var det röt på pappret är det mens?
Har även haft riktigt ont i magen dom senaste dagarna.

Mensbloggen

8 mars 2016 06:03

Låter som en början på mensen :-)

 
Ingen bild

Anonym

17 mars 2016 13:41

Hej!

Jag är 13 år och för tre dagar sedan fick jag rikligt med mörkbrunfärgade fläckar i trosorna, så jag bytte underkläder, efter det skulle jag gå på toa igen och då kom det samma sak igen, bytte underkläder igen och nu har det hänt samma sak varje dag, vätskan kommer konstant typ efter nu är jag på tredje/fjärde dagen och är jätterädd.. jag använder trosskydd efterson att det är rikligt med mängder!! är jätterädd är det första mensen?? det luktar typ ingenting kanske lite surt.. har också varit jätte illamående de två första dagarna.. skulle bli jättetacksam för svar!

Mensbloggen

19 mars 2016 18:26

Hej, Det är första mensen :)

 
Ingen bild

Anonym

17 mars 2016 16:06

Hej, igår fick jag en mörkare brun flytning (dem brukar alltid vara vita/genomskinliga). Trodde att det kunde vara början på min första mens men nu har det inte kommit något mer. Flytningen var lite mer än vanligt och som sagt brun. Är det mens? Varför kommer det inte igen? Vad händer!

Mensbloggen

19 mars 2016 18:25

Det är en början på mensen, och kan vara precis så som du beskriver :-)

 
Ingen bild

Dalmatien

27 mars 2016 09:36

Jag är en tjej på 11 år som har fått Putte små brun/röda fläckar i trosorna de senaste dagarna. Fläckarna är i typ en inte jätte rund 10 krona. Ibland är det sträck också. Vad är det?
Vet inte om du är aktiv men men.

 
Ingen bild

Tjejen som inte vet något

27 mars 2016 10:56

Idag fick jag typ något vitt smuligt i trosan. Är det gamla flytningar eller? Har också haft typ små röd bruna fläckar ch sträck i trosan. Vad är det?

 
Ingen bild

anonym

29 mars 2016 16:29

hejhej, jag är 15 år och har inte fått min mens vilket enligt mej är väldigt konstigt. är sen oså i resten men inte så mycket! inga former men inte as platt liksom , 65A i bh så förstår du.. jag tränar supermycket så det är därför jag är sen men borde jag söka doktor snart? har senaste halvåret känt lite i magen här o när och fått lite flytningar. Har du nån idé när den kommer eller kan du säga nått du. hahah riktigt oklar kommentar men börjar bli orolig. Min mamma finns inte vid liv så har inte nån att fråga så mycket om mens just och hur mamma hade oså

 
Ingen bild

Anonym

30 mars 2016 21:28

Idag fick jag en brun fläck jätte långt fram i trosorna, när jag torkar mig är det som utspätt brunt något. I trosskyddet är det mörkare och har små typ klumpar. Är det mens?

 
Ingen bild

Anonym

2 april 2016 19:13

Hej, jag sov hos min kompis natten från igår till idag! Igår märkte jag att jag hade en brun fläck i trosorna men jag tänkte bara att det kanske var bajs för tidigare den dagen hade jag bajsat och jag torkade mig kanske inte jätte noga men jag har nu upptäckt att det är min mens! Jag är nervös men jätteglad! Jag har faktiskt längtat! Men till själva frågan: hur ofta ska man byta trosskydd? Jag har haft mitt nu från 12.00- 19.20 ungefär och jag förstår att du inte kan svara direkt så jag tänker göra det som känns säkrast och det är att byta trosskydd nu! Jag vet inte heller om jag ska byta en gång till innan jag går och sover... Min mamma vet inte än!
Kram ♡

 
Ingen bild

Anonym

9 maj 2016 14:40

Hej! Jag tror att jag kanske fick min mens idag för att när jag hade gått på toaletten och torkade mig så fick jag med blod också men det gör inte ont i magen eller så.

Mensbloggen

10 maj 2016 05:54

Fortsätter det blöda så är det mensen, men gör man nummer 2 på toan så kan det ju också komma blod på pappret. Kissade du dock bara så är det säkert mensen :)

 
Ingen bild

Anonym

15 maj 2016 20:12

Hej
Är en tjej på 14 år i år och har inte fått min första mens
Men har fått bruna flytningar. Är det normalt?? Och är det början på mensen? Är jättenervös.

Mensbloggen

21 maj 2016 09:01

Låter som en början på din mens tjejen :-)

 
Ingen bild

Anonym

20 maj 2016 14:36

Hej! Igår när jag gick på toaletten så var det lite ljusrött blod men idag så har jag ingenting. Är det mens eller är det någonting annat? Blir osäker på om det är mens eftersom att det inte har kommit någonting mer och alla beskriver att den ska vara rödbrun.

Mensbloggen

21 maj 2016 08:57

Låter som en början på mensen :-)

 
Ingen bild

Anonym

16 juni 2016 21:50

Hej!, har haft flytningar i ca 2år men inte fått min första mens, är det vanligt att man har flytningar så länge innan första mensen???

Mensbloggen

18 juni 2016 05:51

Ja det är vanligt, inget konstigt. :-)

 
Ingen bild

Tjej 12 år

29 juni 2016 09:28

Jag hade ett cirka 2 cm långt rött streck i min trosa igår. Det hade samma färg som blod och var på stället i trosan där flytningar brukar vara.
Hade inte fått några som helst tecken den dagen på att det var mens (bara lite ont i magen) men i allmänhet har jag kommit in i puberteten och fått bröst, hår och flytningar. Tror du att det kan vara mens?

Mensbloggen

30 juni 2016 01:59

Tror det var början på din mens :-)

 
Ingen bild

Tjej 12 år

12 juli 2016 11:04

Hej! Nu på morgonen så är det som en röd fläck där flytningar brukar vara. Jag hade rosa trosor på mig så det kan ju varit flytningar som typ börser ut att vara röda i trosan. Eller? Vågar inte skicka sms till mamma eftersom att jag är osäker på om det är det.

Mensbloggen

13 juli 2016 20:42

Hej, avvakta och se men kan mycket väl vara en början på mensen :-)

 
Ingen bild

12 åriga tjejen

23 juli 2016 19:27

Hej! Jag hade ont i min mage i en hel vecka.. Sen slutade det.. Men då fick jag typ mörkbrunt klet i trosorna.. Då trodde jag att jag hade typ bajsat ner dom eller nått! Så jag bytte bara dom å tänkte d var säkert bara nånting å nu är det borta (men för säkerhets skull tog på mig trosskydd!)... Men dagen efter gick jag på toa (gjorde nr 1!) å då såg jag att d var samma sak å när jag torkade mig var det blod!! Å jag fick panik! Men jag ville inte berätta för mamma för jag var osäker å jag tycker d är pinsamt.. Har jag mens eller? (D har vart samma sak i tre dagar nu!!!). // Orolig tjej

Mensbloggen

24 juli 2016 18:43

Det är början på din mens, helt naturligt och normalt!! :-) Berätta för din mamma tycker jag

 
13 årig tjej

13 årig tjej

28 augusti 2016 15:00

Hej, jag är 13 år och fick mens för en månad sedan! Har inte berättat för min mamma eller pappa än. Jag brukar vika ihop toalettpapper och lägga i trosorna när mensen kommer. Jag har ganska mycket mens så ibland kommer det i trosorna också. Hur får man bort mensen från trosorna så mamma inte ser när hon tvättar?? Hur ska jag berätta att jag har fått mens?? Jag och min mamma har en bra relation men jag är jätteblyg och vågar inte säga för att det blir pinsamt om hon berättar för min pappa! Hur ska jag berätta för min mamma utan att pappa får veta? Jag har skilda föräldrar! Jag är mest hos min mamma! Jag har ingen syster men jag har två lillebrorsor som är hos min mamma samtidigt som mig så jag och mamma är aldrig ensam! Hur ska jag berätta utan att någon annan behöver veta och måste jag säga det rakt ut eller kan jag typ skicka ett sms eller något??? Är jätteblyg! Hjääälp!!!!💗

http://mobil.mensbloggen.bloggplatsen.se/2012/04/25/7807704-allra-forsta-mensen

 
Ingen bild

anonym

31 augusti 2016 17:14

Igår fick jag som brunt klet i trosorna i en liten mängd och idag vart det samma, kännde inte att det kom. Är tretton och har hår, akn det vara fösrsta mensen eller en brun flytning. Den var liksom kletig och inte alls lik blod ? snälla svara

 
Ingen bild

Anonym

18 oktober 2016 22:59

Hej, jag är hela 15 år och har inte fått min mens än!!?:/ För ca tre månader sedan fick jag som bruna flytningar som varade i 3-4 dagar. Först trodde jag det var bajs haha men när Jag pratade med mamma så sa hon att mensen nog snart kunde komma. Men jag har fortfarande inte fått något mer! Är det konstigt? Och va det början på mensen som kom då?

 
Ingen bild

Anonym

23 oktober 2016 09:53

Hej! För 3 dagar sedan fick jag en brun flytning i mina trosor, sen för 2 så kom det inget alls, och igår när jag torkade mig så kom det LITE blod på pappret, kom inget mer efter det och inte heller under natten, Har jag fått mens?
// 13 årig tjej

Mensbloggen

18 november 2016 23:36

Det är en början på din mens :)

 
Ingen bild

Anonym

17 november 2016 15:17

Hej! i förrgår fick jag en bajsfärgad fläck i mitten av trosan och den luktade inte bajs. Det kommer inget på pappret när jag torkar mig så jag undrar om det är mens? Jag har fått det i 3 dagar nu på samma ställe och luktar aldrig bajs.

Mensbloggen

18 november 2016 20:14

Låter som en början på din mens :-)

 
Ingen bild

Anonym

18 november 2016 19:11

Hej! Jag är en 12 årig tjej. Imorse när jag gick på toa var det en brunaktig flytning i trosan. Vågar absolut inte berätta för min mamma. Vad ska jag göra? :/

Mensbloggen

18 november 2016 20:06

Ta mod till dig att berätta, du är helt normalt och din kropp fungerar som den ska - se det positivt :)

 
Ingen bild

Anonym

19 november 2016 14:24

Hej! Nyss när jag gick på toa hade jag en blodig fläck i trosan. Är det mens? Jag är 12 år och tycker det skulle vara pinsamt att berätta för min mamma mitt framför ögonen på henne. Kan jag berätta i telefon? Tacksam för snabbt svar!!

Mensbloggen

22 november 2016 16:29

Är en början på din mens :-) Enklast är öga mot öga men vill du inte så ta telefonen, tänk att din mamma också varit ung och fått sin första mens en gång :-)

 
Ingen bild

Anonym

26 november 2016 14:14

Hej! Igår på morgonen så märkte jag att jag hade en stor brun/röd fläck i trosan (min första mens tror jag), jag köpte bindor och hade mens hela dagen. när jag vaknade i morse så var det inget blod alls i trosan och jag har inte fått något i trosan på hela dagen! Är det normalt???

Mensbloggen

1 december 2016 21:13

Normalt, den är bara oregelbunden :)

 
Anonym

Anonym

3 december 2016 10:02

Hej, jag har skrivit till er förr men jag tror det blev något fel. Jag har fått min mens för fyra dagar sen och jag har läst att första mensen ska vara bruna flytningar. Min e röd och rinnig och det kommer jättemycket. är det något fel?

http://Mensbloggen.bloggplatsen.se

Mensbloggen

3 december 2016 18:52

Inget konstigt, alla är olika :-)

 
Ingen bild

Anonym

20 december 2016 15:38

Hej! Har skrivit till dig ni fem gånger men det kommer inte fram!

Mensbloggen

10 mars 2017 04:53

Skriv igen!! :)

 
Ingen bild

Anonym

22 december 2016 11:53

Hejsan! Jag är tolv år och har ganska mycket ljust hår på benen som stör mig! Även typ "svart" under armarna! Jag undrar om du har testat någon hårborttagningskräm? För jag känner mig inte sådär jättepigg på att raka mig! Jag är ganska så klumpig:/. Har du någon rekommendation på någon kräm?
Tacksam för svar! <3

Mensbloggen

10 mars 2017 04:55

Tyvärr inte, har testat men tycket ingen funkar på mig. Så bara för dig att testa och se vad du tycker om det :)

 
Ingen bild

Anynym

22 december 2016 21:29

Hej! Jag har haft flytningar i ungefär 1/6 år har bara haft lite då men idag kom det skit mycket! Kan de va tecken på första mensen?

Mensbloggen

10 mars 2017 04:51

Inte nödvändigtvis, det kan dröja också till mensen. Flytningar är dock ett tecken på att du är i puberteten och din kropp håller på att utvecklas :)

 
Ingen bild

Anonym

24 december 2016 22:37

Hej jag har inte fått min första mens än men jag har bruna flytningar vad beror det på?

Mensbloggen

10 mars 2017 04:33

Det är en början på mensen :)

 
Ingen bild

Anonym

25 december 2016 22:36

Hej, jag är 14 och tror att jag fick min första mens igår. Jag har inte haft ont eller någon annan förändring. Jag hade bara en luktlös mörkbrun fläck i trosan. Jag är med min pappa t.o.m lördag kväll. (Skillda föräldrar) o jag vet inte vad jag ska göra... Är det mens? Är det normalt? Något tips?

Mensbloggen

10 mars 2017 04:31

Kan vara en början på mensen, inget konstigt :) Kommer det mer så ta papper i trosan om du inte har något annat till hands tills dess du kan köpa mensskydd

 
Ingen bild

Anonym

1 januari 2017 22:52

Igår fick jag något rött på papperet. Är det mens eller ett sår. För det värkar som om mensen ska vara lite brun. När jag torkade mig igen på kvällen var det också lite rött på papperet. Vad ska jag göra?

Mensbloggen

7 februari 2017 18:52

Kan vara en början på mensen :)

 
Ingen bild

Anonym

2 januari 2017 13:11

Hej! När jag skulle gå på toa idag så var det ljusbrunt i trosan men när jag kissade så kom set inget rött elr så , jag undrar om det är mens eller bara en flytning? En till fråga är också är att jag är jätterädd om jag kmr blöda i sängen å om man behöver en binda då även när det bara är brunt i Trosan? / 12 år

Mensbloggen

2 februari 2017 14:59

Låter som en början på mensen :-)

 
Ingen bild

Anonym

3 januari 2017 15:54

Hej, Jag är en tjej på 12år som fick sin första mens ungefär i mitten på november. Den var mörkbrun o kladdig. Tyckte först att det var lite konstigt, men sen läste jag på nätet att den kunde vara så i början. Jag hade den i lite mindre än en vecka o sen kom den inte på ett tag. Men nu har jag fått den igen och den är liksom förra gången mörkbrun och kladdig. Det gör att jag känner mig jätteäcklad av mig själv och när jag har mens så vill jag bara vara hemma och tjuta för att jag hatar den så mycket. Och jag gillar verkligen inte att prata om mens med vuxna och försöker dölja det så mycket jag kan. Har du något tips på saker man kan göra (typ att baka eller något) så att man kommer på andra tankar och hur jag ska göra för att vara mindre äcklad av mensen o mig själv?
Jag undrar också om det går att ha tampong när mensen är så kladdig, för då tror jag inte att jag känner mig lika äcklad eftersom att man ser den på ett annat sätt?

Tack på förhand,
Kladdkakesmeten

Mensbloggen

2 februari 2017 14:58

Hej, blev lite glad av din kommentar av någon anledning. Kände bara för att säga det :) Men försök bara få dina tankar på annat, baka, var med kompisar, pyssla, dansa, sjunga, gå promenad, ett varmt bad med roliga badbomber, filmkväll med kompisar!

Visst kan du testa tampong, skulle tipsa om minsta storleken först. Sen så lär man sig också leva med mensen med tiden, det blir bättre!!! :-)

 
Ingen bild

Anonym

5 januari 2017 14:45

Hej! Jag är 13 år och ska snart fylla 14. Jag känner mig väldigt ensam om att inte ha fått min mens ännu då mina kompisar fått det men inte jag. Men imorse så upptäckte jag att mina flytningar läckt igenom mina trosor och på mina shorts som jag sover i! Jag upptäckte också en liten, liten brun fläck inte mer än kanske 5mm diameter ungefär där mesen i mitten av trosan, kan det vara ett tecken på mens? Eller är det mens?

Mensbloggen

6 januari 2017 21:44

Inget konstigt, långt ifrån alla har mens i din ålder! Men kan vara så att din mens är på g, avvakta och se :-)

 
Ingen bild

Anonym

11 januari 2017 16:30

Hej! Jag är tolv år och ska fylla tretton! Jag tänkte fråga, jag ska åka utomlands och jag vet inte hur jag ska göra med min mens då för vi åker den dag jag brukar få min mens. Tretton timmars flygresa!! Jag har rest dit 6 gånger innan men aldrig rest när jag har haft mens! Hur ska jag göra när jag ska bada?

Mensbloggen

28 januari 2017 13:11

Tampong är lösningen om du ska bada och blöder normal mycket. Men man kan också skjuta upp mensen, kontakta umo då så hjälper de dig att skiva ut recept på pillren :)

 
11 årig tjej

11 årig tjej

11 januari 2017 19:38

Hej är det normalt att första mensen är typ ljusbrun brun där ? Kommer det blir rött ? Ja känner ont i magen & så men är det verkligen början till mens ? Tacksam för svar

http://Annonym

Mensbloggen

28 januari 2017 13:10

Ja, det är en början på mensen, blir mer rött när man blöder mer (då mensen är färsk) :)

 
Ingen bild

Anonym

12 januari 2017 21:44

Hej! Jag tror att jag fick min mens idag. När jag tittade första gången så var det en brunaktig tjock flytning i min trosa och så så satte jag i ett mensskydd och sen efter ett tag så var det en tunn brunaktig vätska i mensskyddet. Är det mens? Det svider även lite när den "rinner ut" är det normalt?

Mensbloggen

28 januari 2017 13:09

Låter som en början på mensen :)

 
Ingen bild

Anonym

21 januari 2017 20:41

Hej! Jag är 13 år och har kommit in i puberteten. Jag har dock upptäckt att jag har fått bruna flytningar. Det kommer ut från där vart man får mens ifrån. Jag har dock inte fätt min första mens. Vad kan detta innebära? Tack så mycket för svar!!!!

Mensbloggen

22 januari 2017 00:03

Låter som en början på mensen :-)

 
Ingen bild

Anonym

25 januari 2017 23:30

Hej!

Vet inte riktigt om du svarar på dina frågor längre men jaja.
Jag är 12 år och jag blöder jättemycket. Det är jätterött blod. Jag har märkt det här för några veckor sen också men det slutade men nu började igen. Det här är 3-4 dagen jag har haft såhär och vet inte om det är mens?
Idag så va det som en blodig slemmklump i trosan och jag blev jätte orolig. Jag vågar inte säga till min mamma.

Jag har letat på internetet som en galning och det kommer bara upp "gravid" eller någon cancer.

Snälla hjälp!!!

 
Anonym

Anonym

25 januari 2017 23:39

Hej!
Jag är 12 år och jag har klarröda blödningar. Jag har haft det här en gång tidigare för några veckor sen men det försvann.

Jag har inte berättat för mamma då jag tycker att det är ganska skämmigt att prata om pubertet osv. Det kan bero på att vi nästan aldrig pratar om sådant.

Det här är 3-4 dagen jag har haft sådana blödningar. Jag vet inte om det är mens för det är klarrött och lite slemmigt.

Idag när jag skulle gå på toa va det som en blodig slemmklump i trosan och jag blev jätteorolig och sökte på internet direkt.

Klockan är mycket och det är skola imorgon. Jag har ganska "svåra" sömnproblem. Men nu är jag orolig och nästan skakar.

Jag har sökt runt på internet som en galning men det kommer mest upp "gravid blabla" eller att det kan vara en sorts cancer.

Eftersom jag inte ens vågar prata med min mamma om detta så kan jag ju inte gå till någon vårdcentral? Jag är väldigt blyg och skulle helst slippa såna här sitauioner att prata med tex skolsköterskan.

Snälla hjälp är jätteorolig!!!

http://Mensbloggen.bloggplatsen.se

Mensbloggen

28 januari 2017 12:57

Hej tjejen, det är mensen!! Din kropp fungerar precis som den ska :) Du behöver inte gå till doktorn!! Dock borde du fixa mensskydd och tror din mamma skulle bli gravid om du pratade med henne. Hon har vetet sen dagen du föddes att du en dag kommer få mens och det är en mammas uppgift att finnas där då och hjälpa till.

Men som sagt, du är helt normal inget att vara rädd eller skämmas över!! :-)

 
Ingen bild

J

28 januari 2017 13:34

Hey!
När jag har tagit ut min tampong och ska sätta in en ny så gör det väldigt ont och det svider när den är inne, som att det är "torrt" och svider lixom. Har inte detta problem när jag sätter in den första

Mensbloggen

30 januari 2017 19:51

Är tampongen helt full när du tar ut den? För låter som du också tror att du är torr direkt efter. Annars tycker jag du väntar ett tag innan du sätter in den nya tampongen och kanske går utan någon timme emellan :-) Kan också få så ibland!

 
Ingen bild

Anonym

5 februari 2017 00:57

Hej! Jag har haft min mens i snart ett år och den har varit ganska oregelbunden. Den börjar dock komma i fas nu. Min förra mens varade i 7 dagar och var "normalt" röd medans min mens denna månad har hållt på i snart 9 dagar och är brun (ser nästan ut som bajs) är faktiskt lite orolig över detta.. Har ingen verk eller så och det kommer i rätt så små mängder. Är det normalt med helt brun mens?

Mensbloggen

9 mars 2017 04:37

Brun-nyans på mens är det när man blöder mindre och blodet inte är färskt längre, inget konstigt :)

 
Ingen bild

Anonym

8 februari 2017 15:15

Hej! Jag är tolv år och ska fylla tretton! Jag undrar hur jag ska fråga min mamma om rakning på benen! Har ljust men väldigt mycket hår på benen. Behöver råd:)

Mensbloggen

8 februari 2017 19:56

Säg det bara rakt ut, finns ingen genväg :-)

 
Ingen bild

Anonym

12 februari 2017 12:48

Hejsan! Jag har haft min mens i några månader. Senast jag fick den var det en vecka för "tidigt". Jag undrar om jag kommer få den nu efter fyra veckor eller om det kan gå en vecka för "mycket".

Mensbloggen

9 mars 2017 04:36

Kan tyvärr inte svara på det, du får vänta och se :)

 
Ingen bild

Anonym

22 februari 2017 00:33

Fick min första mens idag, läste att det bara brukar vara några droppar på första mensen men det kom jätte mycket.. o.o Vi hade inga bindor hemma så jag provade med en tampong ist, det gick jättebra att stoppa in den men jag var påväg att börja gråta när jag skulle ta ut den.. det gjorde alltså JÄTTEONT.. är det normal? Det nästan droppar blod D:

Mensbloggen

24 februari 2017 21:08

Tampongen kanske inte var full? :) Tänk på att vara helt avslappnad både när du stoppar in och tar ut tampongen

 
Anonym

Anonym

22 februari 2017 18:31

💖

http://Mensbloggen

 
Anonym

Anonym

23 februari 2017 17:53

Hej, jag är en 11 årig tjej som snart fyller 12. Idag när jag kom hem så gick jag på toa när jag satt där tittade jag bara lite snabbt i trosan och då va det en brun fläck uppe på trosan och typ brunt blandat med flytningar. Är det normalt att man får det innan sin mens eller vad kan det vara.

http://Mensbloggen

Mensbloggen

24 februari 2017 21:04

Ja det kan man få :)

 
Anonym

Anonym

23 februari 2017 17:59

Hej jag är en 11 årig tjej som snart fyller 12. Idag när jag kom hem så gick jag på toa och då såg jag en brun fläck där fram på trosan och flytningar blandat med något brunt vad kan de bero på är det mens eller vad är det??

http://Mensbloggen

Mensbloggen

24 februari 2017 21:03

Kan mycket väl vara en början på mensen :-)

 
Ingen bild

Anonym

9 mars 2017 21:12

Hej jag har fått min första mens men vågar inte säga till mamma!! Jag har idrott imorgon och vill inte visa alla i omklädningsrummet att jag har mens. Men jag vågar inte fråga mamma om bindor! Det är mycket mens! Hjälp vad ska jag göra???

Mensbloggen

10 mars 2017 03:55

Berätta för din mamma!! Och kolla om hon har några bindor i badrummet :) Ingen kommer tänka på om du har binda eller inte i omklädningsrummet, alla har ändå fullt upp med att tänka på sig själva och byta om där och då :-)

 
Ingen bild

Anonym

19 mars 2017 18:06

Fick min första mens på lördag och kommer det komma mycket blod för det kommer inte mycket och hur ofta kommer jag få det nu?

Mensbloggen

19 mars 2017 20:37

Den kan ju vara oregelbunden till en början, men om den är hyfsat regelbunden så runt 28 dagar går det emellan. Tips anteckna i din kalender varje gång och se om du kan hitta ett återkommande mönster :)

 
Ingen bild

Anonym

25 mars 2017 15:11

Hej jag är 12 år och fick min mens idag och jag märkte det genom att när jag torka mig var pappret rött men det hade inte kommit något i trosan är det normalt att det inte droppar ner i trosan och jag har pratat med min mamma och fått skydd och så men endå och så var det ganska mycket mens för vissa säger att man bara får lite första gången jag är lite orilig❤

Mensbloggen

3 april 2017 19:14

Hej, alla är olika! Låter helt normalt :)

 
Ingen bild

Anonym

26 mars 2017 19:07

Hej! Idag skulle jag gå på toa och det var en brun fläck i trosan. Jag tänkte att det var jag som var ohygienisk och hade skitit på mig lite i underdagen men det var liksom på fel ställe på trosan för att vara bajs, jag har haft flytningar i 4-5 år och har inte fått min mens än. Jag tänkte att det kunde vara min första mens men det hade inte läckt eller någonting, det var en ganska stor fläck men jag menar man behövde inte ens skydd för det var så "tunt" lager och hade istället torkat. Förvirrad.

Mensbloggen

4 april 2017 14:54

Kan mycket väl vara en början på mensen, håll utkik och se om det återkommer då är det början på din mens :)

 
Ingen bild

Anonym

29 mars 2017 15:17

Hej, jag har fått tecken på min första mens, alltså brunaktiga flytningar. Jag hade väldigt ont i början och jag undrar och det alltid kommer göra lika ont innan varje mens?

Mensbloggen

31 mars 2017 19:24

Det kan ändras med tiden, så inte nödvändigtvis :)

 
Ingen bild

Anonym

9 april 2017 01:26

Jag vet att det inte har med detta att göra men jag är 11 och mellan benen har jag ca 6 cm långt hår och ngt som har med saken att göra är att jag har väldigt mycket ljusbrun färg i trosorna, ibland mörkbrun och jag är orolig jag vet ju inte vad det är

Mensbloggen

10 april 2017 15:59

Låter som en början på din mens

 
Ingen bild

En tjej på 14 år

9 april 2017 22:52

Hej! Jag är en tjej som är född 2003, jag fyllde 14 i Januari. Jag har inte fått min mens än men det är jag inte orolig för. I förrgår så gick jag på toa & när jag skulle torka mig så var det lite rosa på pappret, inget i trosan men LITE i toaletten. Sen har det fortsatt så men inget i toan, när jag kissar gör det ont & när jag torkar mig blir det lite rosa/svag röd på pappret. Mamma & jag har pratat om det mycket & jag har börjat använda trosskydd & binda för säkerhets skull men när jag torkar mig så känns det som att den rosa vätskan kommer ut längst upp från fiffi. Där klitoris ollonet sitter😂 Mamma frågade mig om det inte kom från urinhålet för att det gör ont när jag kissar men jag vet inte vad jag ska svara. Snälla svara på detta, blir lite orolig😔 Är det mens eller borde vi söka upp nån doktor?

Mensbloggen

10 april 2017 16:01

Om det gör ont när du kissar så kan det också vara urinvägsinfektion, går det inte över så lämna ett urinprov hos doktorn isf så du kan få svar :)

 
Ingen bild

Anonym

12 april 2017 08:53

Hej! Jag är en 14 årig tjej som ska åka till stugan med min familj nästa vecka! Jag kommer ha mens då och jag vet inte hur jag ska göra, de har bara ett dass, det finns inga egna rum, och så kan man inte slänga bindan i dasset. Dessutom kan man inte slänga bindan i dasset ellerhur!!!! Hur ska jag göra, man kan inte ens duscha eller nått!!! Snälla svara snabbt. :)

Mensbloggen

12 april 2017 15:09

Hej, nej undvik slänga bindan i dasset eftersom plast är svårt för naturen att bryta ner dvs den kommer inte förmultna som avföringen gör i dasset..

Mitt tips är att ta med en påse i din väska som "papperskorg" så ta med bindorna dit och släng de där i påsen. Sen kan du bara slänga påsen med bindorna i när du kommer hem. :) När du rullat in bindan i "plastomslaget" så kan du ju bara ha den i fickan när du går till ditt rum för att slänga den i påsen du har.

 
Ingen bild

Orolig

3 maj 2017 15:33

Hej! Ver inte om du svarta på frågor längre, men ialla fall (vi behöver dig!!) Jag har haft min mens i ganska exakt ett halvår nu. Den har varit rätt så regelbunden på först 24 dagar emellan sen 21 dagar men nu endast 17! Dessutom har den varit mycket kortare den har varat i 3 1/2 dag förut men nu är jag på min 5 dag och den minskar inte heller!!! Snälla behöver råd och hjälp!!!!

Mensbloggen

4 maj 2017 19:36

Jag försöker när jag har tid :) Inget konstigt, även om den varit regelbunden så kan den bli lite oregelbunden till och från, speciellt under det första året :)

 
Anonym

Anonym

16 maj 2017 06:56

Hej, imorse när jag skulle torka mig i slidan så blev pappret brunt. Jag trodde först att det var bajs eftersom att det var.så tort men kan de vara mens? Har även haft mycket flytningar senaste veckan och ont i magen.

http://Mensbloggen

Mensbloggen

16 maj 2017 19:00

Kan vara mens, fortsätter det så är det mensen :)

 
Ingen bild

Hjälp snälla

29 maj 2017 15:49

Hej!!!
Det är såhär att i sommar ska jag utomland och jag tror jag kommer få min mens precis den veckan! Den är oregelbunden! Så min förra mens prövade jag en tampong. Det var libresse normal, det gjorde ont och tampongen kom inte in helt, ca 1 cm var kvar från art vara helt inne. Jag blödde jättemycket den dagen men tillslut gjorde det så ont att jag inte klarade mer! Har hört att man kan gå upp 10 kg med såna dära uppskjutningstabletter! Jag vill inte det snälla hjälp!!!!!

Mensbloggen

15 juni 2017 19:28

Hej, vill du inte ha mens under resan så gå till läkaren för att skjuta upp mensen. Du kan bara skjuta upp mensen ca 2 veckor med tabletterna och att gå upp 10 kg på 2 veckor är ju inte logiskt. Aldrig hört talas om att man går upp 10 kg av de. Däremot p-piller kan ju ge en ökad aptit så man ökar i vikt :)

 
Ingen bild

Anonym

9 juni 2017 15:23

Hej! Förvänta dig en lång text, hehe. Igår när jag skulle på toa så såg jag en liten rosabrun fläck i trosan och jag vart ganska chockad. Som många sa tidigare trodde jag att de va bajs, men förstod att det kanske inte var det ändå. Jag gick sedan och la mig och när jag vaknade dagen efter var trosan ännu mer rödbrun än tidigare. Så jag tog ett troskydd och fick byta det under dagen för att det var blodigt och bytte till en binda, och nu har jag även bytt den för att den var vädligt blodig. Är detta min mens eller är något fel? För att jag har aldrig fått några bruna flytningar tidigare, vilket jag hört att man ska få innan mensen. Blodet är inte heller mörkrödbrunt utan varit rosabrun, mer ceriseröd och när jag torkar mig har pappret varit ljusrött. Har också värk i nedre delen av magen, ryggen och lite benen/ljumskarna. Kan jag räkna detta som min mens?

Mensbloggen

13 juni 2017 01:25

Hej tjejen, det är din mens :) Alla får inte flytningar innan, även om det är vanligt. Att blodet var rödare betyder bara att det är färskt, hade det varit brunare så hade blodet varit äldre :)

 
Ingen bild

Anonym som behöver snabb hjälp

21 juni 2017 08:25

Hallå där!! Jag behöver verkligen råd. Jag ska om några dagar åka utomlands och har inte fått min mens än sen förra gången har gått 29 dagar nu ich är rädd för att jag kommer få den på resan! Är bara killar med på den och min pappa som inte vet att jag har fått min mens än! Hur ska jag göra? Hur ska jag säga det till mamma?? Vad ska jag säga? Har aldrig användt tampong och tycker det låter besvärligt när man ska bada! Känns som hela min semester är förstörd nu!!!!!!!

 
Ingen bild

Snabbt svar tack?!!!

21 juni 2017 20:08

Hej! Jag har pratat med min mamma om att jag tror att jag kommer får min mens när jag är utomlands med bara killar och sa att hela semestern är förstörd och berättade om dem pillerna och då sa hon nej! Jag sa även att jag verkligen ville bada och då sa hon att jag är för liten för tampong. Så jag började typ grina för jag HATAR min mens!!! Så jag får helt enkelt sitta och titta på när dem andra badar och har kul, så orättvist!!! Men hon sa även såhär "din mens kan ju även hoppa över denna månad för det har gått 29 dagar sen sist" "ibland hoppar mensen över utan förvarning" och " nu när du har varit orolig för det här kan mensrn typ hoppa över" eller nått sånt! Stämmer det???? Snälla hur ska jag göra??? Behöver snabbt svar!!

 
Ingen bild

HJÄLP NU!!!

28 juni 2017 09:20

Jag behöver jättemycket hjälp!! Jag är utomlands nu och fick min mens idag, vi ska åka på båttur och jag har bara två tamponger med mig!! Har testat en gång förut i strl normal libresse och har med mig dem nu men dem gick inte in helt!!!!! Vi ska vara på båttur hela dagen som kostar totalt 12.000 kr! Jag vet inte hur jag ska göra. Det finns ingen toa i närheten så jag kan byta och hela resan utgår ju på att snorkla, snälla hjälp!!

Mensbloggen

29 juni 2017 16:07

Köp tamponger i mataffären, eller ibland finns det att köpa på hotellens om de har en liten butik. Annars fråga din mamma/kompis/syster eller den du reser med :)

 
En förvirrad tjej

En förvirrad tjej

11 juli 2017 17:23

Jag är verkligen super orolig. Igår när jag skulle torka mig efter jag kissat så var pappret fullt med blod är det mens?? Och idag var det gul brun fläck i Trosa det ser ut som bajs är det mensen som spökar eller är det något annan? Blir super tacksam för svar

http://mobil.mensbloggen.bloggplatsen.se

Mensbloggen

14 juli 2017 21:24

Det låter som mensen tjejen :)

 
Ingen bild

11 årig tjej😁❤️

14 juli 2017 18:40

Idag på morgonen hade jag en liten röd prick i trosan, undrar om det kan vara första mensen som är påväg

PS. Har hår mellan bena och lite under armarna, har flytningar och har haft typ mensvärk

Mensbloggen

14 juli 2017 20:32

Kan mycket väl vara en början på första mensen :)

 
13 årig tjej

13 årig tjej

24 juli 2017 22:46

Hej jag är en trettonårig tjej som är jätte orolig, fick min första mens 5 maj 2017 och då var det bara blod utan bruna flytningar (den varade i 6 dagar) men 8 dagar innan så hade jag bruna flytningar som varade i 3 dagar vill bara veta om det är normalt.

När jag fick min mens den 5 maj så varade den i 6 dagar sen så fick jag inte den i 79 dagar efter 79 dagar så var det den 23 juli 2017 den dagen fick jag brunrosa flytningar nu när jag skriver så har det gått två dagar. Är det normalt att få bruna eller rosa flytningar flera dagar före mens?
Tacksam för svar

http://Mensbloggen

 
OROLIG TJEJ

OROLIG TJEJ

24 juli 2017 22:48

Hej jag är en trettonårig tjej som är jätte orolig, fick min första mens 5 maj 2017 och då var det bara blod utan bruna flytningar (den varade i 6 dagar) men 8 dagar innan så hade jag bruna flytningar som varade i 3 dagar vill bara veta om det är normalt.

När jag fick min mens den 5 maj så varade den i 6 dagar sen så fick jag inte den i 79 dagar efter 79 dagar så var det den 23 juli 2017 den dagen fick jag brunrosa flytningar nu när jag skriver så har det gått två dagar. Är det normalt att få bruna eller rosa flytningar flera dagar före mens?
Tacksam för svar

http://Mensbloggen

Mensbloggen

26 juli 2017 19:28

Det låter helt normalt!! Din mens är bara oregelbunden :)


 
OROLIG TJEJ SOM HÅLLER PÅ ATT DÖ

OROLIG TJEJ SOM HÅLLER PÅ ATT DÖ

24 juli 2017 23:15

Hej jag är en trettonårig tjej som brukar få bruna/rosa flytningar 8 dagar före mens dom brukar lukta oxå, är det nåt farligt och är det normalt? När jag sökte runt på internet så stod det att de kunde va nån könssjukdom eller cancer är jätte orolig och mår sjukt dåligt. Ps har oregelbunden mens och är samma person som skrev den 24 juli nån stans runt 22-23

http://mobil.mensbloggen.bloggplatsen.se

Mensbloggen

26 juli 2017 13:52

Kan vara så att din mens är oregelbunden :) Låter iaf inte som något konstigt. Har du haft oskyddat sex kan du testa dig för könssjukdomar så du kan känna dig säker. :)

 
Ingen bild

anonym

25 juli 2017 16:23

hej för ett tag sedan så hittade jag typ en brun flytning mitt i natten då jag skulle gå på toa!
och för typ 2 veckor sedan så hittade jag en liten typ bloddroppe i trosan! jag vet inte vad det är😞

Mensbloggen

26 juli 2017 13:51

Låter som en början på mensen :)

 
Ingen bild

anonym

26 juli 2017 18:01

hej igen (samma som skrev tisdag den 25 juli)är det säkert att det är en början på mens? och vad menar du med början? jag vågar inte berätta för mamma för om det inte är mens😕 hon tycker liksom jag är för ung för puberteten 😞😞😞

Mensbloggen

26 juli 2017 19:27

Avvakta lite och se fortsätter det, så är det mensen!! Det finns ingen rätt ålder för puberteten, den kommer när den kommer vare sig man vill eller inte. Och du kan inte påverka det, din mamma vet det också!! :) Bara att ta mod till sig och berätta

 
Ingen bild

anonym

26 juli 2017 23:43

ok (samma som skrev kl 18:01) då fattar jag❤ hehe det käns bara lite konstigt då hon fick mens då hon va 14-15 och jag blev 11 idag....
brukar man alltid ärva av sin mamma när mensen kmr?
kram❤

 
SAMMA SOM SKREV MÅNDAG 24 JULI

SAMMA SOM SKREV MÅNDAG 24 JULI

27 juli 2017 20:03

Hej jag undrar om man räknar dom bruna flytningarna som mens? (Det är så att jag har oregelbunden mens har har it haft mens länge har ba fått det två ggr och har aldrig haft sex) Jag fick bruna flytningar i tre dagar o sen fjärde dagen fick jag blod fast ja blödde it så mkt efter det som kom det ingen men min fråga är om att dom fyra dagarna är mens dagar eller vad man säger första ggn ja hade mens så blödde jag mkt o mensen varade i sex dagar så de e skillnad mellan nu. Är det oxå normalt? Jag har varit orolig att jag har pco om min mens är oregelbunden nu i början o att jag får bruna flytningar

http://mobil.mensbloggen.bloggplatsen.se

 
Samma som skrev måndag 24 juli 23:15

Samma som skrev måndag 24 juli 23:15

27 juli 2017 20:45

Hej! Jag vet att man kan ha en väldigt oregelbunden mens i början. Som sagt brukar jag få bruna flytningar före eller under mensen betyder det att jag kan aldrig få regelbunden mens? Jag har läst om att man kan få regelbunden mens efter sex månader eller ett år men om man har bruna flytningar betyder det att de e något farligt o kan det göra att man har svårt att bli gravid i framtiden o att inte få regelbunden mens? Är de bruna flytningarna tecken på att jag har pco? Och kan man få pco o andra könssjukdomar bara om man har haft sex eller kan man få det om man är oskuld?

http://mobil.mensbloggen.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Anonym 💗

29 juli 2017 00:48

Hej! :) är 14 år, och har fått alla "tecknen" på pubertet (bröst, flytningar osv) förutom mens (tror jag?)
För i lördags kväll så fick jag väldigt ont i magen, tror det var i mitten / nedre delen av magen ungefär. Sen på morgonen så gick jag på toa och när jag torka mig så var det liksom en vanlig flytning fast med lite blod i! Sen fick jag en grön flytning, och sen kom det blod! Ungefär lika mycket blod som det brukar komma flytningar, och sen fortsatte det i 2 dagar fram tills måndagen och då slutade det bara! Och nu har jag bara vanliga flytningar som vanligt. Är det normalt? Förstår inte om det är mens? För detta kom från längre bak liksom! (Var tvungen att kolla i en spegel för att se om de va normalt) alla mina vänner säger att de är mens men är fortfarande osäker!
SKULLE BLI JÄTTEGLAD FÖR SVAR, ÄR VÄLDIGT OROLIG!

 
Ingen bild

A N O N Y M

29 juli 2017 10:05

Hej! För några dagar sedan så kom det blod på pappret när jag torkade mig, jag blev rädd och tänkte först att det var ett sår! Så jag kolla i en spegel och då såg det ut att komma från ett hål lite längre bak liksom! Alla säger att det ska komma från mitten men detta var kanske 1-2cm från mitten. Det kom blod i två dagar och sen slutade det. Vet fortfarande inte om det var mens eller ett sår? Har aldrig haft mens innan. Tacksam för svar! Btw tack för att du driver denna bloggen, det hjälper nog många!❤️

 
Ingen bild

En tjej

29 juli 2017 22:58

Hej!❤️ Är 14 år och i onsdags så var det blod i toapappret, Så jag la i toapapper och tänkte att det var ett sår eller något annat fel! och det kom blod lika ofta som flytningar fram tills torsdag kväll. Sen slutade det bara. Undrar såklart om detta var mens eller ett sår, men samtidigt vore det väl konstigt med ett sår som kommer och går på bara 2 dagar? Har liksom aldrig haft ett "sår" heller där nere! TACKSAM FÖR SVAR❤️ Btw fick ganska ont i nedre delen av magen på tisdagskvällen, alltså dagen innan.

 
Ingen bild

Samma som skrev 24 juli 23:15

30 juli 2017 21:09

Kan du svara på mina två frågor? Snälla är jätte orolig och behöver svar❤️

Mensbloggen

23 augusti 2018 08:28

Fråga igen:)

 
Ingen bild

Anonym

30 juli 2017 23:08

Hej, jag har haft mens i ca ett halvt år så är ganska my till allt med mens och så. Jag har nu under en vecka haft som en klibbigt, trådigt, flagigt, klumpigt slem från slidan. Min mens/flytningar har aldrig varit på detta vis. Färgen kan variera från rött och svart men det är som oftast helt brunt. Det kommer inte mycket men det är fortfarande klumpar i det.

Sökte på internet och supermånga gravida kvinnor hade exakt det som jag hade till och med när dem visade bilder. Jag är oskuld och har aldrig haft en pojkvän heller för den delen. Är ändå rädd eftersom min mage har blivit större och har andra gravid symptom. Ska ta ett graviditets test men vet inte när jag ska ta det då jag vill ha ett så korrekt svar som möjligt.

Jag har haft en sån stor ångest kring detta och har bara legat i sängen och nojja över att jag kanske får ett barn?! Man kan ju undra om det är Jesusbarnet jag har i magen då jag aldrig haft sex. Hjälp! Är allt detta normalt och när borde jag ta ett graviditets test? Är rädd för att ta det för sent och inte ha möjlighet att göra abort!

 
Ingen bild

Samma som skrev 24 juli 23:15'

31 juli 2017 16:04

Hej! Jag vet att man kan ha en väldigt oregelbunden mens i början. Som sagt brukar jag få bruna flytningar före eller under mensen betyder det att jag kan aldrig få regelbunden mens? Jag har läst om att man kan få regelbunden mens efter sex månader eller ett år men om man har bruna flytningar betyder det att de e något farligt o kan det göra att man har svårt att bli gravid i framtiden o att inte få regelbunden mens? Är de bruna flytningarna tecken på att jag har pco? Och kan man få pco o andra könssjukdomar bara om man har haft sex eller kan man få det om man är oskuld?

 
Ingen bild

Samma som skrev 24 juli 23:15,

31 juli 2017 16:05

Hej jag undrar om man räknar dom bruna flytningarna som mens? (Det är så att jag har oregelbunden mens har har it haft mens länge har ba fått det två ggr och har aldrig haft sex) Jag fick bruna flytningar i tre dagar o sen fjärde dagen fick jag blod fast ja blödde it så mkt efter det som kom det ingen men min fråga är om att dom fyra dagarna är mens dagar eller vad man säger första ggn ja hade mens så blödde jag mkt o mensen varade i sex dagar så de e skillnad mellan nu. Är det oxå normalt? Jag har varit orolig att jag har pco om min mens är oregelbunden nu i början o att jag får bruna flytningar

Mensbloggen

3 augusti 2017 21:32

Nja brukar inte räkna bruna flytningar som mens, mer som ett tecken att mensen är nära. Men låter helt normalt, kan vara så om mensen är oregelbunden, vilket den ofta är i början :)

 
Ingen bild

Du behöver it veta

2 augusti 2017 16:08

Kan du svara på allas frågor eller vrf e du så ful sluta lägga ut frågor utan svar du kan svara på frågorna o sen lägga ut de. Sluta gör så människor väntar på svar o du lägger ba ut deras frågor like wtf du vet väll att ingen kan svara på de förutom dig. Kan du it göra så att vem som helst kan svara på frågorna? Alltså om du it hinner svara lägg ut deras frågor o låt andra svara sen när du hinner så kan du svara it's easy ok gör ba det annars så får du se va som händer. Btw ja hwr aldrig frågat nåt här o ja är en mamma för två barn o jag ser att barn blir super oroliga så sköt dig själv o ditt jobb o svara på frågor nudå!!

Mensbloggen

2 augusti 2017 20:30

Brukar inte svara på denna typ av kommentarer heller. Men för att du, som mamma, ska få ett svar. Först och främst detta är inte mitt jobb, jag får ingenting för detta. Jag delar bara med mig av mina erfarenheter samtidigt som jag studerar. Ett dygn har bara 24 timmar och jag kan inte svara på alla 366 frågor som ligger och väntar på mig. Jag har inte den tiden tyvärr. Sen så anser jag att liknande frågor som jag redan svarat på eller skrivit inlägg om inte behöver ett svar. Då tar jag tiden och svarar på frågor som jag inte tidigare svarat på.

Tycker också att, du som mamma till två, ska ta en funderare hur du skriver till människor du inte känner. Tänk om jag varit ditt barn, hade du skrivit på detta sätt då också? Så "ful" är jag då. Och om man är jätteorolig så hoppas jag man kontaktar doktorn eller sin mamma eller pappa..

 
Ingen bild

En tjej som älskar dig

3 augusti 2017 02:47

Hej jag vill bara säga att du inte ska bry dig om de som skriver elaka/onödiga saker till dig. Du verkar vara jättesnäll och det är jättesnällt att du svarar på våra frågor, du är en människa inte en robot jag förstår att du inte kan svara på alla frågor så stressa inte och ta det lugnt❤ Du är bäst❤

 
Ingen bild

Anonym

13 augusti 2017 22:17

Hej! Jag har en fråga, jag e om en månad 14 år. Jag har under flera år haft vita flytningar men för någon vecka sen så var det brunt i min trosa som en rand (började i mitten och gick bakom elr vad man ska säga, och de går inte bort i tvätten konstigt nog), och nu är det bara vita flytningar igen. Och jag undrar är detta mens? Och hur lång tid tar det isf tills jag får nästa? Och behöver jag binda? Vissa dagar har jag även bara en stund haft väldigt ont i nedre delen av magen men har ingen aning om det har med min mens att göra. Och även ifall det är mens, har lång tid kan det ta tills den "riktiga kommer"? Och är jämt kompisar som frågan om jag fått min mens och jag vet ärligt inte vad jag ska svara. Snälla hjälp

Mensbloggen

15 augusti 2017 22:27

Kan vara mensen som spökar för dig :) Tid det dröjer tills nästa kan vara dagar till månader, alla är olika. Så du behöver inte ha binda på dig om du inte blöder, men alltid bra med ett paket bindor hemma och någon i din väska så är du så förberedd som du kan vara :)

 
Ingen bild

Anonym

14 augusti 2017 13:58

Fick lite rött i trosan häromdan men sen har det inte kommit mer. Har inte berättat för mamma än för är osäker på om det är mens❤️❤️

Mensbloggen

14 november 2017 12:01

Kan mycket väl vara en början på mensen :)

 
Ingen bild

Orolig

16 augusti 2017 17:32

Hej är det vanligt att man får lite hår som knappt syns mellan brösten o lite på magen kan håret oxå växa på brösten ps håret e mjukt o det syns knappt o jag har haft mens två ggr

Mensbloggen

16 augusti 2017 22:56

Man har hår på hela kroppen förutom handflator och fotsulor. Så ja :)

 
Ingen bild

Orolig 13 åring

16 augusti 2017 17:34

Hej måste man ha vita flytningar varje dag

Mensbloggen

16 augusti 2017 22:56

Jo man har det dagligen mer eller mindre från det att man kommer i puberteten :)

 
Ingen bild

28 augusti 2017 15:41

För kanske 3 månader sedan fick jag bruna flytningar.... det höll i, i 5 dagar. nu, idag fick jag det igen och jag är rädd att jag har livmoderhalscancer även fast jag inte haft sex. Jag läste också att det kan komma innan eller efter mensen men det har aldrig kommit blod utan bara flytningar. Hjälp!!!!

Mensbloggen

10 november 2017 11:50

Låter som mensen som är lite oregelbunden :)

 
Ingen bild

Anonym

18 september 2017 15:31

Hej, jag är en tjej på 14 år som igår fick typ något rött blandat med flytningar (såg nästan rosa ut)! Jag va på toa och skulle torka mig och fick lite på pappret (LITE). Idag så har jag inte fått ngt än och jag sa till mamma igår och fixa binda och så! Jag har sett att dom flesta som skriver säger att dom ska va bruna i början! Är det ngt fel att min var typ rosa och att den inte kommit idag än?

Mensbloggen

25 september 2017 13:50

Låter helt normalt :)

 
Ingen bild

14 årig tjej

29 september 2017 13:34

Hej! Jag fick min, eller vad jag tror var mens för någon vecka sedan. Det var lite torkat med nästan lite gul-väldigt svag rött färgat. Jag såg det bara i trosan den dagen, sen åkte jag direkt och köpte mensskydd osv, nu, en vecka senare har jag inte fått en fläck sedan dess. Bara flytningar. Är det normalt?

Mensbloggen

8 oktober 2017 19:41

Är normalt :) Ibland dröjer det länge innan den kommer igen och ibland kommer det igen ganska fort, alla är olika!!

 
Ingen bild

Anonym

30 september 2017 22:38

Jag tror jag fick min första mens idag.. Det är jättelite och brunt. Är det mens?

Mensbloggen

7 oktober 2017 18:46

Är en början på mensen :)

 
Anonymus

Anonymus

3 oktober 2017 20:47

Hej!
Jag är 16(!!!) år och har egentligen inte fått min mens ännu..
I förrgår och igår hade jag bruna flytningar i trosan, men idag när jag väl använde binda fick jag inga flytningar.
Hur lång tid tror du det tar innan jag får min riktiga mens, eller tror du inte att jag kommer få någon mens någonsin? Är ganska orolig faktiskt :(

Tacksam för svar!

http://C

Mensbloggen

7 oktober 2017 12:37

Hej, låter som en början på din mens! Avvakta och se :) Kan inte svara på när den kommer, alla är olika!! Din mens kommer att komma!!

 
Ingen bild

Anonym

15 oktober 2017 22:23

Hej jag är 12 år och nästan alla i min klass har mens och jag vill få den! Kan man göra något så det går snabbare? Tacksam för svar!❤

Mensbloggen

18 oktober 2017 11:47

Tyvärr inte, den kommer när den kommer :)

 
Ingen bild

Anonym

21 oktober 2017 17:18

Hej!!
Är en tjej på 13 år och har haft flytningar i lite mer än ett år nu. För ca en vecka sen hade jag superont i magen i kankse en halv timme och under den tiden kändes det 2-3 gånger som ett hugg längst ner i magen. Nu dom 3 senaste dagarn har det varigt bruna flytningar eller är det första mensen. Har inte sagt något till mamma eftersom jag inte vet om det är mensen eller inte, är det det? ( har inte haft ont i magen något mer efter den där gången ) Tack på förhand!!

Mensbloggen

27 oktober 2017 10:27

Det är en början på din mens tjejen :)

 
Ingen bild

Anonym

24 oktober 2017 22:07

Hej jag fick min första mens idag (tror jag) men den ärr jätteljus. Är det mens?

Mensbloggen

25 oktober 2017 19:33

Ja, den kan variera i många olika nyanser! :)

 
Ingen bild

Anonym

26 oktober 2017 14:46

Hej, jag tror jag fick mens i förrgår. Jag har haft vanliga grnomskinliga/vits flytningar i typ ett halvår och på senaste tiden har det hänt ibland att det kommit mycket mer så jag tänkte att det skulle va bra med trosskydd och så skulle jag byta trosskyddet i förrgår och då var det brunt. Inte rött inte vitt, jag vet att det låter jätte äckligt men det såg ut som bajs men det luktade inte illa. Och det var mer än vanligt, det var över hela trosskyddet. Men igår och idag har det bara varit vanliga flytningar. Var det min första mens? Om inte vad är det då? + nu är jag orolig att den kommer igen nån gång när jag inte är beredd.

Mensbloggen

26 oktober 2017 19:59

Hej, det stämmer låter precis som en början på din mens :) Ha bara en binda i din väska så är du alltid förberedd!!

 
Ingen bild

Anonym

26 oktober 2017 21:37

Hej! Jag fick precis min första mens när jag gick på toa efter dansen. Det är väldigt lite och är nästan helt ljusbrun. Jag är osäker på om det är mens; det ser mer ut som bajs men jag har inte varit bajsnödig. Det är bara lite röd ton. Är det mensen?

Mensbloggen

27 oktober 2017 10:27

Låter precis som en början på din mens :)

 
Ingen bild

Anonym

27 oktober 2017 23:44

Hej har mena men INGA mensskydd och kan inte få tag i några. Vad ska jag göra

Mensbloggen

29 oktober 2017 19:53

Fråga någon tjej i din omgivning, eller toapapper i värsta fall.

 
Ingen bild

Anonym

1 november 2017 08:23

Hej, när du svarar att det är början på ens mens, menar du att det var en signal att den ”riktiga” kommer snart eller att första mensen är så kort.

Mensbloggen

2 november 2017 09:57

Det innebär ju att mensen är på g med röda flytningar. Dock skulle jag inte kalla det en mens. Mer som ett tecken på att snart kommer mensen, var beredd :)

 
Ingen bild

dkjcnkdscnk

2 november 2017 14:34

cool

 
Anonym

Anonym

19 november 2017 20:34

Snälla hjälp! Igår så var det en liten brunröd fläck i trosan men inte idag,har haft lite bruna flytningar några gånger men bara några droppar.

Tacksam för svar=)

http://Ingen

Mensbloggen

20 november 2017 19:40

Det kan vara så när mensen spökar och är på g, inget konstigt :)

 
Anonym

Anonym

20 november 2017 20:58

Tack för att du finns=)

http://Ingen

 
Ingen bild

Anonym

28 november 2017 19:40

Hej! Min mens skulle kommit den 24 men har inte kommit än. Jag har haft mens i ett år denna månad nu som kommer.

Mensbloggen

1 december 2017 14:45

Den kanske är oregelbunden om du inte haft oskyddat sex, då borde du testa dig :)

 
Ingen bild

Anonym

4 december 2017 18:15

Hej! Det var jag som skrev förra gången den har kommit nu:) Denkom imorse och det har varit som en flod hela dagen! Såååå jobbigt varför är det så?

Mensbloggen

4 december 2017 20:24

Vissa blöder mer, andra mindre och det kan ändras med tiden också :) Inget konstigt

 
Ingen bild

Anonym

3 januari 2018 21:34

Hejsan! Det är så här att min mens har varit utebliven i 28 dagar nu, jag har inte haft samlag någon gång! Får min mens varje gång vi åker utomlands typ, är rädd för att det kommer hända igen även fast det är ett nytt datum. Brukar få mens den 4 varje gång vilket är imorgon, vad ska jag göra om den inte kommer? Och kommer lagom till det datumet vi åker? Hur länge är det ok att mensen är utesluten? Vill även bara säga att jag tycker du gör ett så bra jobb som hjälper människor som är oroliga, du är som en slags trygghet <3

Mensbloggen

4 januari 2018 17:21

Inget konstigt, du kan ju utesluta att du är gravid :) Så ibland hoppar mensen bara över en månad utan anledning eller ändrar sitt mönster. Packa bara med mensskydd på resan så är du förberedd ifall att. Och det är inget konstigt att mensen uteblir, kan gå månader också

 
Ingen bild

Anonym

10 januari 2018 15:49

Har haft flytningar i lite mer än ett år nu. För ungefär 3 dagar sedan så såg jag att det var lite brunt i trosan och så har det varit. Har haft pyttelite ont i magen, men inte idag. Har googlat lite och sett att många har skrivit att mensen kommer ungefär 2 år efter ens bröst har börjat växa. Har själv inte så stora bröst o vet inte hur länge dem har växt. Har dock hår under armarna och där nere.

Undrar om det kan va tecken på första mensen??// 12:årig tjej <3

Mensbloggen

11 januari 2018 11:21

Kan mycket väl vara tecken på att mensen är på g :)

 
Ingen bild

Anonym

13 januari 2018 01:38

Hej, för kanske 2 dagar sen märkte jag att mina flytningar har blivit bruna istället för vita men ja tänkte inte mer på det och mu har ja fortfarande bruna flytningar o ibland blir det inte samma konsistens som en flytning brukar bli utan mer som om man spilt brunt vatten i trosan men iallafall idag när ja torka mig såg ja också att det var lite rött i det bruna och undrar om det är mensen som är på gång, tacksam för svar ;)

Mensbloggen

22 januari 2018 09:31

Mensen som är på gång :)

 
Ingen bild

Anonym

14 januari 2018 09:58

Hej, jag har nu i några dagar haft bruna flytningar och sen fick ja en brun fläck som var samma konsistens som mens brukar vara men sen på kvällen fick ja absolut ingenting och sen sov ja och har fortfarande inte fått något inte ens vanliga flytningar och nu fattar jag ingenting

Mensbloggen

22 januari 2018 09:31

Mensen som spökar för dig? :) Eller mellanblödning

 
Ingen bild

anonym

3 februari 2018 15:04

hej, jag fick min mens för några dagar sedan, jag tror det var i torsdags, och jag fick de där bruna flytningarna och det känns konstigt att berätta för mina föräldrar... hur ska jag göra för att undvika att dom ska veta. min mamma sköter tvätten och hon kommer ju se direkt, jag kan ju inte gå runt i samma trosor med blod i... behöver hjälp ganska snabbt..

Mensbloggen

4 februari 2018 21:51

Bara berätta, visar ju bara på att din kropp fungerar som den ska :)

 
Ingen bild

Anonym

7 mars 2018 16:27

Hejsan! Jag har några frågor angående tamponger osv. Jo såhär att jag har aldrig använt en tampong tidigare, idag var första gången som jag lyckades få in den men tog direkt ut den igen för att jag är lite skraj. Har dock ingen aning om varför. Jag tänkte fråga hur gör man med det här snöret som tampongen har när man ska på toaletten och göra sina behov? Om jag kissar så kommer ju snöret bli dränkt, dessutom så första gången jag stoppade in tampongen gick det hur bra som helst men när jag släppte taget eller vad man ska säga höll den på att glida ut igen? Hur ska jag göra hahah? Tacksam för svar ❤️

Mensbloggen

7 mars 2018 22:33

Hej, om man kissar så brukar jag hålls snöret bakåt bara :)

Låter som du bara inte stoppat inte den tillräckligt långt :)

 
Ingen bild

En tjej

15 mars 2018 18:13

Hjälp har fått bruna flytningar två dagar men bara en gång om dagen jätte lite. Men asså jag vågar inte berätta fråns jag vet om det är mens..

Mensbloggen

21 mars 2018 19:37

Låter som mensen spökar för dig

 
En person

En person

11 april 2018 00:17

Jag såg idag att jag hade en liten röd fläck i trosan inte stor en liten men den va inte brun eller något bara en röd luten prick är det mens och vad ska jag göra?

http://mensbloggrn

Mensbloggen

11 april 2018 22:30

Kan vara en början på mensen :)

 
Ingen bild

13 år

13 april 2018 13:58

Hade lite brun,röda flytningar igår men inte idag

Kan det vara mensen som kommer

Mensbloggen

15 april 2018 19:09

Låter som en början på mensen :)

 
Anonym

Anonym

15 april 2018 09:05

Hej, jag har haft flytningar ( det är väll som en vit/genomskinlig gegga? ) i ca 2 år & igår kom det som en flytning men brunt! Jag sa till mamma att jag hade fått mens men jag vet inte om det var mens! Om det inte var det så har jag ju ” ljugit ” för mamma. Är det bara en flytning som hade en annan färg eller var det början på mensen? Tacksam för svar <33

http://mensbloggrn

Mensbloggen

15 april 2018 19:10

Kan varit mensen som spökat absolut :) Kan bli så när mensen närmar sig!

 
Ingen bild

Anonym

17 april 2018 22:17

Hej hej!
Jag har haft bruna och röda flytningar i ungefär ett halvår. Har ibland ont i magen innan.
Från första början så Började lite men blir mer för varje gång. Min mamma säger att det inte är mens och alla andra säger att det är mens.
Vad tror du?

Mensbloggen

26 april 2018 14:13

Låter som mens :)

 
Ingen bild

Anonym

21 april 2018 11:34

Hej! Den 19( i tordags) så gick jag på toa i skolan och såg att det var något brunrött i mina trosor, men dom senaste dagarna har det inte kommit någonting var det men eller?

Mensbloggen

26 april 2018 14:12

Kan vara en början på mensen :)

 
Ingen bild

Anonym

14 maj 2018 16:19

Hej jag är snart 13år och fick mens för ca 4 dagar sedan! Är det vanligt att mensen kan vara brun för min mens har varit brun hela tiden! Och jag vet inte hur jag ska berätta för mamma att jag fått mens! Jag vet att det inte ska vara någotvatt skämmas över och att hon också fått det förut men hon har inte det längre för hon har haft canser i livmodern så hon var tvungen att operera bort den! Men hon har köpt bindor till mig och så men jag vågar värkligen inte berätta även fast det är min mamma! Hur länge är som vanligast att man har mens är inne på min 4:e dag nu men är orolig att mensen ska fortsätta länge för det är jobbigt! Jag vågar som sagt inte berätta för mamma men jag måste typ det för jag har bad i skolan imorgon och hon måste skriva en lapp till min lärare att jag i te kan vara med!!! Är så orolig! Snälla hjälp mig// en orolig tjej

Mensbloggen

16 maj 2018 12:28

Hej, låter helt normalt. Tycker du ska prata med din mamma! Man har mens i ca 7 dagar :)

 
Ingen bild

Anonym

14 maj 2018 16:24

Jag vågar inte berätta för mamma att jag fått mens, jag vill inye ha mens heller och jag har hört att p-plåster ska kunna ”tabort” eller skiuta upp mensen är det sant? Och isofall hade jag verkligen velat ha sånna men somsakt vågar jag inte berätta för mamma och vet inte hur jag ska säga att jag vill ha p-plåster eller något så man slipper ha mens// 13 år

Mensbloggen

16 maj 2018 12:28

Man lär sig leva med mensen :) Men p-plåster eller andra preventivmedel skulle jag inte rekommendera om inte för den anledning att du inte vill bli gravid när du har sex. Dumt att tillsätta extra hormoner till kroppen, man kan påverkas väldigt mycket av det.

Dessutom blir det som att äggstockarna "somnar igen" om man tar p-medel, och eftersom dina precis vaknat, så låt kroppen ställa in sig på det först!

Men berätta för din mamma att du fått mens :)

 
Ingen bild

Anonym

15 maj 2018 15:25

Hej! Igår kom det någon slags bajs brun flytning. Som är väldigt torr eller hur man säger den är inte lika flytande som alla säger utan den är mer torr och som insjunken i trosan.. vad kan de bero på// en 13 åring

Mensbloggen

16 maj 2018 12:25

Kan va en början på mensen :)

 
13 åring

13 åring

17 maj 2018 20:23

Hej! Jag är en tjej på 13 år(05). Jag var nyss på toa o såg något ljust ljust ljust brunt i min trosa. Är det mens?🤯

http://Mensbloggen

Mensbloggen

18 maj 2018 10:58

Låter som början på mensen :)

 
11 åring

11 åring

18 maj 2018 19:26

Hej, jag har haft flytningar i ca 1,5-2 år nu och har fått lite bröst, hår där nere och lite hår i armhålan. Har också kommit in i puberteten tror jag då jag svättas JÄTTE mycket och har väldigt mycket humörsvängningar. De sista två månaderna har jag haft extra mycket flytningar och haft ganska mycket kramp då. Men de senaste två veckorna har det inte varit så längre. Vet inte om detta hör till till innan mensen, men varje gång jag går på toa så känns det aldrig som om jag har kissat klart. Men för ungefär 2-3 veckor sedan spg en pytteliten ljusröd fläck i trosan, men tror inte att det var mensen som är på väg😕 Tycker det är jätte bra att du startat en sån här blogg, för det hjälper både mig och andra. Borde finnas fler som dig och dina bra tankar😊 Tacksam för svar☺ Kram❤

http://Mensbloggen/bloggplatsen

Mensbloggen

20 maj 2018 22:28

Tack för de fina orden!! :D Kan absolut vara mensen som är på g

 
Ingen bild

Anonym

5 juni 2018 17:49

Hej. Jag har haft mens sen oktober/september och den har varot hyfsat regelbunden men nu har min mens inte iommitp två månader. Jag vet ju att man kan få den en gång Och sen är den borta ett tag Men kan den vara borta efter så lång tid. Eller borde jag kolla upp de?

Tacksam för svar❤

Mensbloggen

5 juni 2018 19:24

Låter helt normalt, har du inte haft sex så behöver du verkligen inte oroa dig :)

 
Ingen bild

Anonym tjej

6 juni 2018 22:31

Hejsan! Jag har två funderingar/frågor, det är nämligen så att nån eller några gånger per månad brukar jag få styva och enormt ömma bröstvårtor som gör ont så fort man nuddar vid de, vad kan de vara ochh bero på? En till fråga är att min mens är knappt blodig mens längre som den brukar vara utan mer som bruna flytningar, det har varit så två gånger på raken och har haft mens i cirka ett och ett halvt år, vad är detta? ❤️

Mensbloggen

11 juni 2018 20:22

Är det i samband med mensen bröstvårtorna blir ömma? Är faktiskt ganska vanligt :)

Svårt att svara på, är du orolig så ring umo :)

 
Ingen bild

Anonym

27 juni 2018 14:36

Hej! För en vecka sedan fick jag en brunaktig fläck i trosan den var inte där uppe utan i mitten, den var lite rödaktig och brun. Jag fick det i 3 dagar ungefär men sen fick jag inget har gått en vecka och inget har hänt. Jag har haft flytningar i ca 1 år nu så vad kan det vara?? Tjej på 12 år

Mensbloggen

8 augusti 2018 21:42

Låter som mensen spökar :)

 
Ingen bild

Anonym

5 juli 2018 18:13

(Vet inte om de jag skickade kom med för kan inte se de sp skriver igen) jag är en 13 årig tjej som haft flytnkbgar i kanske 3-4 år vet inte säkert. Men för nån dag sen så märkte jag något i trosan som jag först trodde va bajs. Men insåg ganska fort att det Komm från slidan. Jag försåt verkligen inte vad detta kan vara då det är ”bajsbrunt” och finns som små klumpar i. Det är typ som vanliga flytningsr fast lite mer kladdigt och tjockare. Kan det vara början på mensen?

Mensbloggen

8 augusti 2018 19:24

Kan vara mensen :)

 
Anonym

Anonym

6 juli 2018 12:34

Jag har haft mycket flytningar i två år nu. 4 april fick jag en brun flytning, och nu har jag bara mina vanliga flytningar igen. Har haft väldigt ont i magen på senaste och har haft smärtor längst ner i magen och i sidorna vid äggstockarna och även hugg i nedre magen. När kommer jag få min ”riktiga” mens eller regelbundna?

http://mobil.mensbliggen.bloggplatsen.se

Mensbloggen

8 augusti 2018 19:24

Kan inte svara på det, alla är olika :)

 
Ingen bild

Anonym

6 juli 2018 21:01

Idag sved det skit mycket där nere när jag kissade o lite senare kom det typ små blodpluppar när jag torkade mig, inget i trosan men det känns som om jag e kissig hela tiden (12 år) e det min mens?

Mensbloggen

8 augusti 2018 19:23

Nej det är inte mens. Låter mer som urinvägsinfektion om det sved när du kissade och om du behöver kissa oftare. Då är det bra att kolla upp det hos läkaren isf så du kan få medicin (om det är det) :)

 
Anonym

Anonym

9 juli 2018 01:24

Hej, jag är 13 år och har haft flytningar sen 3-4an typ och de senaste dagarna har mina bröst varit ömma, sen för typ 2 dagarsen fick jag ont i ryggen som jag fortfarande har och nu har jag jätteont i nedredelen av min mage plus att jag har haft en brunflytning igår och idag. Betyder detta på att jag kommer få min mens snart? Tacksam för svar!😊

http://mobil.mensbloggen.bloggplatsen.se

Mensbloggen

8 augusti 2018 19:21

Låter som mensen spökar :)

 
Ingen bild

Tjej som undrar

17 juli 2018 22:20

Hejsan i söndags så fick jag brunt intorkat i trosan och när jag torka mig så var det först brunt sen nån dag senare var de klarrött sen är det typ blandat brunt och rött blod typ så jag använde trossskyd men det är typ inget som kommer i skyddet utan det stannar bara i till jag torkar mig är det mens eller ett tecken på att den är nära

Mensbloggen

8 augusti 2018 12:09

Är en början på mensen :)

 
Ingen bild

13 årig tjej

24 juli 2018 21:19

Hej. Jag är 13 år och har fått hår mellan bena och under armarna mina tuttar har växt till 75 A och igår hade jag super ont i magen när jag skulle gå och lägga mig. När jag vaknade hade jag som en brun flytning. Jag struntade i det för har haft flytningar ett bra tag. Men nästa gång jag gick på toa var det mer brun så jag bytte trosa och satte i ett mensskydd och nu har det gått en timma typ och det är en rund söt brun fläck under hålet. Ska jag säga något till mamma och hur ska jag säga det? Vad ska man göra för att bli av med magontet? Tacksam för svar❤️

Mensbloggen

6 augusti 2018 10:45

En börjar på din mens :) Visst berätta för din mamma tycker jag. Mot värken kan ta du alvedon, ipren, treo eller annan värktablett

 
13 åring

13 åring

3 augusti 2018 20:01

Hej!
Jag är 13 år och fick min första mens igår. Det var väldigt lite och mörkbrunt men en gång kom det jättemycket och klarrött. Idag har jag inte blött något alls. Varför har jag inte blött någonting idag men jag har haft sjukt i magen? / 13 åring tjej

http://mensbloggen.bloggplatsen.se

Mensbloggen

6 augusti 2018 10:36

Kan vara så i början när den är oregelbunden :)

 
Ingen bild

Hemlig

24 maj 2019 15:25

Hej!
Igår tror jag att jag fick min första mens, inte helt säker. Det var två tjocks ränder men brunt/rött blid. Men idag eller inatt kommer inget. Är det mens? (Har inte sagt de till någon ännu)

Mensbloggen

10 juni 2019 10:43

Låter som mens

 
Ingen bild

Hemlig tjej

26 maj 2019 21:08

Hej!
För tre dagar sedan tror jag att jag fick min första mens! Det var två fläckar med mörk rött/brunt blod. Dom tre dagarna efter kom inget, kan första mensen hålla på i 1 dag? Men så idag kom det lite blod blandat med flytning i trosan. Har jag fått min första mens?
Tacksam för svar😁

Mensbloggen

10 juni 2019 10:43

Låter som mensen är på gång japp :)

 
Hemlig

Hemlig

20 juni 2019 15:25

Hej, jaget en 12 årig tjej som i förrgår fick en brun flytning. Igår undrade jag om det var mens men igår kom det inget. Idag var jag säker på att det inte var nått men när jag tittade i byxorna igen så var det en lite brunare flytning en förra gången. Är detta början på mens?

http://Mensbloggen

Mensbloggen

27 juni 2019 22:38

Japp :)

 
Anonym ❤️❤️

Anonym ❤️❤️

23 juni 2019 13:50

Hej jag är 10 år jag fick en röd brun fläck i trosan! Jag har haft flytningar i typ 2 år (har också haft bruna flytningar) brösten börja växa för ungefär 2år sedan. Jag har fått lite runda former och ibland har jag ont i nedre delen av magen. Jag har finnar. Jag var växt mycket ock min mamma fick det i min older.jag är sötsugen och har mycket humörsvängningar!

Fråga1:har jag fått mens
Fråga2: om mensen inte kommer igen inom en vecka är det väl inte mens

http://23 juni 2019

Mensbloggen

27 juni 2019 22:37

Låter som början på mensen :) Den kan börja så, och den kan komma igen imorgon eller om 2 månader (alla är olika)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mensbloggen - 18 december 2019 10:56

Hej! Bloggen har legat nere, men har skrivit om det mesta som finns att skriva om och svarat på massor av frågor - så det ni undrar över har jag säkert redan skrivit om, om ni kollar tillbaks i arkivet!   Jag tänkte bara dela med mig av ett pre...

Av Mensbloggen - 28 augusti 2018 10:05

  Hej,   Kommentera detta inlägg och berätta   vad ni vill läsa om :) ...

Av Mensbloggen - 5 juni 2018 19:28

En läsare som delar med sig av sin "första mensen historia". Tack, alltid lika kul att läsa om era första mensar!   Jag kommer ihåg min första mens som om den vore igår :) Det var den 9 december 2017 😂Jag hade precis vaknat och skulle som...

Av Mensbloggen - 18 november 2017 14:44

Ett brustet hjärta finns det ingen medicinering på och ont som satan kan det göra. Det kan kännas som att man aldrig kommer bli lycklig igen. Men det stämemr inte, man blir lycklig igen. Man kommer bli kär igen. Men ibland tar det tid, och det behöve...

Av Mensbloggen - 14 november 2017 13:50

Hej, tänkte skriva 21 saker som jag hade sagt till yngre mig om jag hade kunnat gå tillbaks i tiden och prata med mig själv som tonåring.   1. Sluta jämföra dig med dina kompisar. Du är fin som du är och kommer aldrig bli någon annan hur mycket d...

Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 687 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards