mensbloggen

Alla inlägg under maj 2012

Av Mensbloggen - 12 maj 2012 11:03

Vad ska du göra när första mensen kommer, vad ska du säga, Hur ska du säga?


1. Gå och leta rätt på en binda, din mamma kanske har i badrummet, en kompis, du kanske har någon du fått..


2. Berätta, för någon du litar på ex. din mamma. Hon kan köpa mer bindor till dig, föklarar hur de ska sitta osv. Kom ihåg hon är en erfaren expert som haft mens länge, fråga henne om dina funderingar om du vill eller har några.

 

3. Var stolt! Känn dig kvinnlig och mogen.

Av Mensbloggen - 10 maj 2012 22:08

Anonym

Torsdag 10 maj 15:15

Jag är en tjej på 14 år som måste ha svar på en sak.
Jag har haft mens ett par gånger, men nu har den inte kommit sedan i mars.

Är det något fel?

 

Svar:

NEJ! Det är absolut inte något fel på dig. Det är precis det där som kallas oregelbunden mens. Så är det mer eller mindre för de flesta i början, det innebär att man vet aldrig när mensen ska komma. Den kan överaska en helt plöstligt.

Jag fick min första mens, men efter den dröjde det ca 6-7 månader innan min andra mens kom. Så var inte orolig, den kommer förr eller senare! Ha en binda i din väska så är du beredd om den skulle överaska dig. Håll ut den kommer!

Försök vara uppmärksam över om du kanske får ont i magen, blir bubblig eller liknande. Det kan vara tecken på att kroppen förbereder sig för en menstruation. Många Kramar :-)

Av Mensbloggen - 9 maj 2012 20:10

I det här inlägget tänkte jag samla lite olika hårborttagningsmetoder. Kom ihåg, att det är inget måste att ta bort håret på kroppen, från början så sitter det faktiskt där för att det har en uppgift, i detta fall att skydda! Gör det inte bara för att "alla" andra gör det, fall inte för grupptrycket. Gör det för att du vill och för att du vill känna dig fräsh.


Rakning

Man kan raka med rakhyvel (för hand) eller med epilator (maskin, en sorts rakapparat) Smaksak och hur mycket pengar man vill lägga på det. En epilator drar ut hårstrånen medans en rakhyvel skär av dem. Epilator kan göra ont, men an vänjer sig.


   


Vaxning

En tajp man sätter på benet som man sedan drar bort, gör ont men håller ganska länge. Kan göra på salong eller själv, finns att köpa på ex. Åhlens (Googla Veet, så ser ni en sort) Finns många olika sorter; Varmvax, kallvax m.m



Hårborttagningsmedel

Ett medel som gör att håret trillar av. (växer ut igen)




Här kan ni läsa mer om hårborttagningsmedel och Vaxning.

Av Mensbloggen - 7 maj 2012 21:37

Har kommit på att jag inte skrivit något alls om flytningar, så här kommer ett inlägg om det :-) Flytningar får man innan mensen, allt från bara några månader innan första mensen ända tills flera år innan första mensen. Flytningar är som en gul/vit vätska lite klibbig som hamnar i trosan. Har man mycket flytningar är ett tunnt trosskydd att rekomenderar. Men om man inte stör sig över det så behövs inget skydd, det går bort från trosorna i tvätten.

Flytningarna börjar komma någon gån under puberteten men sen får man dras med de hela livet, det kommer mer/mindre olika perioder av livet men även olika dagar i månaden, det är bara att lära känna sin egna kropp!



Jag märkte aldrig när jag fick flytningar ^^ Visste inte hur de såg ut så tänkte inte så mycket över det, vissa märker och vissa inte.









Ex på trosskydd:



Av Mensbloggen - 6 maj 2012 16:16

Kolla in videon, så himla gullig. Man blir lite avundsjuk! ;>



Av Mensbloggen - 6 maj 2012 12:32

Ni vet att ibörjan så kan mensen vara väldigt orgelbunden, om den skulle hoppa över en månad eller flera månader, kommer mensens mängd vara mer nästa gång då? Svaret är NEJ på det eftersom man inte haft ägglossning om man inte fått mens den månaden. Så var inte orolig över att ni kommer få mycket mens om den hoppat över någon månad.


Av Mensbloggen - 4 maj 2012 21:07

Vissa rakar eller vaxar sitt underliv, det är precis upp till sig själv. Vissa rakar inget, vissa bara lite längst upp medan vissa rakar bort all hår. Det avgör du! Personligen tycker jag det är fräsare om det är rakat, speciellt under mensen Det känns som om det är lättare att hålla rent. Men kom ihåg året finns för att det har en uppgift, i det här fallet att skydda. Lufta underlivet ibland, du kan sova utan trosor när du inte ha mens eller bomullstrosor.

Kom också ihåg att andvända mycket rakgel om du rakar underlivet, finns på bl.a Apotek.


Ta hand om ditt underliv

Kom ihåg att man inte bör tvätta underlivet med vanlig tvål, de torkar ut vilket kan leda till klåda. Köp istället på apoteket imtimtvål eller tvätta bara med vatten. Under mensveckan bör man tvätta underlivet varje dag enligt mig, mycket fräshare!!

Av Mensbloggen - 3 maj 2012 22:27

Hej och Hå! :-)

Ska försöka få med två saker i detta inlägg, en om mens börjar med den:

Ni som inte fått mens, var inte oroliga det kan försena den ytterligare. Ni får den förr eller senare, passa på att njuta av erat mensfria liv så länge. Första året med mens är ingen rolig historia (oftast), men man vänjer sig ganska fort. Så som sagt vad jag vill få fram är att ni absolut inte ska längta efter mensen, vilket jag gjorde. När den väl kom så blev jag ledsen och arg och förstod inte hur jag kunnat längta efter det? Den enda positiva med mens är att man vet att kroppen fungerar och att man har möjligheten att bli gravid...



Nu till en helt annan sak, den här är mest vänd till er som mår dåligt. Det är nämligen så att om ni inte mår bra så finns det tjejjourer man kan chatta med eller chatta, ringa eller maila BRIS. Har själv chattat med BRIS en gång, det handlade om en kompis som jag visste inte mådde bra, så bad om tips etc. Man kan vara helt anonym ovh få höra någon annans åsikter och tips. Jätte jättebra att sådant finns enligt mig! CRED till dem!!

Länkar:

BRIS CHATTEN

Öppettider olika TJEJOURER


(Ang. Tjejouren, I högerspelten väljer ni dag sen kommer alla upp som har öppet den dagen då kollar ni bara vilka tider..)




383838_2504796979897_1252172199_32536907_1975316162_n_large

Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 687 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards