mensbloggen

Alla inlägg under juni 2012

Av Mensbloggen - 20 juni 2012 09:30

Tampax tamponger har till skillnad från Ob:s en införningshylsa. Man slipper alltså stoppa upp fingret och det är även mer hyieniskt. De är inte lika vanliga i Sverige som runt om i världen. Jag har bara sett dem på de större Ica affärerna, men jag är säker på att flera affärer har dessa.


Tampax har tre olika kollektioner:Tampax Pearl, Tampax Compak och Tampax Cardboard Applicator


Tampax Pearl
De finns för alla olika sorters blödningar, och ett paket med mixade storlekar
för olika dagar i veckan. Dessa tamponger har en Smooth tuch, dvs. En len,
mjuk del. Det finns även storpack och mindre paket.










              


  










Tampax Compak
Dessa tamponger har en kortare/mindre applikator vilket gör det lite
diskretare. Finns också i olika storlekar m.m
























Tampax Cardboard Applicator
Den vanligatse sorten, varje enskild tampong har plast runt sig.





















Hur sätter man in en Tampax tampong?

 Följ beskrivningen som medföljer varje paket. Se bilden under också.. (texten är på norska, men ni kanske förstår. Annars läs meföljande beskrivning)



                
   


   

Av Mensbloggen - 19 juni 2012 14:33

Här gör jag ett inlägg precis som igår fast iställtr för bindor så gör jag collage om tamponger: storlek och märken.

Jag har valt den vanligaste OB, och imorgon kommer ett inlägg om Tampax tamponger. Saknar ni något märke så är det bara att slänga iväg en kommentar :-)




 


Av Mensbloggen - 18 juni 2012 12:51

Det är helt en smaksak, enklast är att gå till affären och köpa några olika. Testa dig fram helt enkelt. Men för att underlätta för er har jag gjort två collage till er med Libresse och Always bindor. Lämna en kommentar om jag ska göra liknande collage om något annat märke :-) Det kommer ett likande inlägg om Tamponger någon dag..

Säg gärna vad ni tycker om mina collage




 


 





 


 

Update: Det är alla Libresse bindor men inte alla Always bindor. Always var lite krångligt att leta reda på och det fanns så himla många olika, därför är inte alla som finns med i collaget.

Av Mensbloggen - 17 juni 2012 13:42

Har ni en väldigt låååång fråga eller kanske väldigt privat som ni inte vill att någon annan ska se! Jo då kan ni maila mig :-)

Jag bryr mig inte ett dugg om eran mailadress, allt jag vill är att kunna hjälpa till. Så var inte oroliga över det!!!


 


Jag blir också väldigt glad för era menshistorier som ni också kan maila till mig, de publiceras under kategorin "inskickade historier" anonymt.


 



Min mailadress: (mellan mens och fraga är det ett understreck som inte syns så bra _ )



 

mens_fraga@hotmail.se

Av Mensbloggen - 17 juni 2012 13:28

Bara för att vissa människor får mens senare så betyder det inte att det är något fel, det är precis lika normalt som att vara ung och få mens. En del av vår utveckling beror på vilka gener vi har! Men det finns ändå vissa faktorer som kan göra att man inte får mens eller om man har mens och den slutar komma...


  • Om man väger för lite, så kan mensen komma senare eller i värsta fall inte över huvud taget. Man brukar säga att om man inte har fått mens vid 16 års ålder så bör man gå till ungdomsmottagningen. En kvinnokropp behöver nämligen en viss mängd fett för att kunna tillverka kvinnliga könshormoner, har den inte det fettet så kan det inte "tillverka" mensen. Då behöver kroppen lägga all energi på att se till så kroppen överlever, den prioriterar det viktigaste. Men vad kan de göra på ungdomsmottagningen? Jo, där kan man få det kvinnliga könsjormonet i tablettform. Det som är riskgrupper här är de som lider av ätstörningen anorexia. Men kom ihåg att vissa får helt enkelt mens senare utan att det behöver vara något fel!!

 

  • Om mensen helt plötsligt försvinner? Om man har oregelbunden mens så är det helt normalt. Men om man haft mens länge och regelbunden och så försvinner den plöstligt.... Då kan det bero på viktminskning, stress eller gravidiet. Om man har stressat väldigt mycket, så kan mensen sluta kom. Då är det bara att sluta stressa så kommer den tillbaks. Graviditet, om du vet att du haft sex så bör du gå till ungdomsmottagningen eller apoteket och göra/köpa ett gravidetstes. Gratis på ungdomamottagningen och runt 100 kr på Apoteket.

Av Mensbloggen - 15 juni 2012 10:23

 


Puberteten inträffar olika för alla, på bilden ovan kan ni se ett ungefärligt diagram.


Bilden

Av Mensbloggen - 14 juni 2012 15:10

MENS MENS MENS!

För mig var mens alltid väldigt skamfyllt. Förmodligen för att jag aldrig har haft det där obligatoriska menssamtalet med min robotmamma, och för att jag därför fick sköta allt det där själv sedan jag var en elva-tolv. Jag började med bindor, men gick snabbt över till tamponger då jag tyckte att bindor var för pinsamt. Dels för att själva bindan faktiskt kunde synas genom tajta kläder, för jag behövde tjocka bindor. Dels för att det var lättare att den hamnade knasigt och jag läckte. Jo, det hände en gång i skolmatsalen när jag var tretton och flera år efter det anpassade jag kläderna efter menscykel. Såg du mig i byxor och tunika kan du ge dig fan på att jag hade mens. Jag är än idag nojig var gång jag blöder, även om jag har kunnat släppa det lite.

Tampong blev en frihet, och jag började snabbt sova med tampong fast man inte skulle. Idag undrar jag över vad det orsakade för skador. Jag minns hur det ibland kändes som om tampongen fastnade, då det var i slutet av cykeln och jag egentligen inte blödde tillräckligt och tampongen istället sög upp all fukt. Sedan hade vi ju det jobbiga och pinsamma med att handla tamponger. Oh det tog år innan jag kände att det var en helt neutral sak att göra. Men värst var nog smusslandet. Jag har gömt tamponger i BH:n, i strumporna och i skorna när jag inte har haft byxor med bra fickor eller vågat ta med mig väskan in. För att ta med sig väskan in på toa signalerar MENS MENS MENS och mens var skamligt.

Ibland sov jag över hos folk och fick panik när jag upptäckte att de inte hade papperskorg i badrummet. VARFÖR HAR DE INTE PAPPERSKORG I BADRUMMET? Vad gör jag nu? Man får ju inte spola ned i toaletten, och att fråga herrskapet var uteslutet. Så jo, jag har faktiskt spolat ned en och annan tampong i toaletten, och jo jag har rullat in tamponger i toapapper och använt mina ninjaskills till att obemärkt smyga ned den i hushållssoporna.

Gå in på nästan vilket jobb som helst, säg “mens” och se hur folk reagerar. Vuxna kvinnor som vuxna män kommer rygga tillbaka, grimarsera, säga “eeeeeew” och tydligt visa att du bör byta samtalsämne snarast. Äääääckligt. Vill inte höra. Bingo bingo bingo! Och jag hade inte bättre självkänsla än att jag fortsatte att smussla även i vuxenlivet, tills jag hittade Menskoppen.


Borta var smusslandet. Menskoppen sitter ju redan i, så det var bara att tömma när jag ändå gick och kissade. Borta var bekymret över var tusan jag skulle slänga tampongen eller bindan. Aldrig kände jag mig obekväm eller uttorkad och blödde jag rikligt var det bara att tömma oftare. Jag behövde inte längre sova på handdukar, eller använda bindor som säkerhetsnät (jo okay det kan behövas vissa få, extremt rikliga perioder men inte som standard).

Jag sparar pengar, och är skonsam både mot miljö och mitt underliv. Jag slipper äckliga sopor, och jag är aldrig mer i en situation då jag går på toa, upptäcker att jag blött som bara fan och glömt ta med mig en tampong. Det är bara att dra ut, tömma, tvätta och stoppa in den igen. Hallelujah! Idag har jag tillräckligt bra självkänsla för att vara öppen med min mens, men jag använder inte den här säkerheten till att glatt ta med mig en tampongfylld handväska in på toan. Nej jag använder den till att ropa ut till världen: KÖP MENSKOPP!


Källa

Av Mensbloggen - 12 juni 2012 20:25

Man kan ha mens vart som helst! Det gör egentligen ingen skillnad vart man befinner sig, ibörjan kan det kännas mest bekvämt att hålla sig i hemmet under mensen, fö där kännder man sig mest trygg... Men som jag sagt tidigare tycker jag INTE mensen ska hindre er från ert liv.  Har man en jävlig mensvärk så finns det medicin och toer finns lite överallt! Man överlever med mens utanför hemmet.


I Skolan

Det finns toer lite här och där, leta upp en på någon rast och byt mensskydd precis som du gör hemma. Om du inte vill att det ska höras genom dörren så kan du vrida på kranen ;-)


På Stan

Lite knepigare, men fungerar utmärkt!! Om du behöver byte mensskydd så letar du bara upp en toa. Förslagsvis på någon restaurang, Mcdonals eller Burger King etc.


På Flygplan

Finns toer där med precis som på land :-) Det fungerar perfekt.


På Stranden

Bäst är att andvända tampong, när den ska bytas så försök hitta en toa. Om inte det finns sätt dig på ett ställer där du inte syns, bakom en klippa eller några buskar/träd etc. (Be någon hålla utkik)


På resande fot

Om man tex. Ska åka buss i flera timmar så kan man andvända dubbla mensskydd förslagsvis tampong + binda och byta när bussen/tåget m.m är framme. (På längre buss- tågresor finns ofta toa)


Kom ihåg det löser sig när man väl hamnar i den situvationen :-)

Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 687 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards