mensbloggen

Alla inlägg under juni 2012

Av Mensbloggen - 11 juni 2012 15:59

Resultat av den gamla omröstningen:

    

 

Totalt 26 Personer

Antal som röstade på Ja, någon enstaka gång: 9 Personer

Antal som röstade på Många gåner:  9 Personer

Antal som röstade på Nej: 4 Personer

Antal som röstade på Vet ej?: 1 Person

Antal som röstade på Har inte mens: 3 Personer


Alltså de flesta som deltog i omröstningen röstade på "Ja, någon enstaka gång" och på "Många gånger." Jag kan tillägga att jag hör till de som röstade på "Många gånger." Speciellt i början när jag inte var så van och ganska obekväm med att ha mens.



Ny Fråga

Hur ser din mens ut?


* Riklig

* Liten mängd

* Mittemellan mängd

* Klumpar

* Slät

* Slemmig


Rösta på flera om flera alternativ stämmer in på dig!! :-)

Av Mensbloggen - 8 juni 2012 15:41

Jag tror om jag ska vara ärlig att majoriteten av alla kvinnor bara ser det negativa med mensen, för vissa kvinnor är den en plåga de måste uppleva en gång i månaden. Men varför ska vi alltid se den negativa, jag tycker vi ska se det possitiva :-) Tänk att utan mensen så skulla vi aldrig ha chansen att bära på ett barn som vi ska älska och uppfostra. Det är en upplevelse (tror jag) som männen aldrig kommer få ta del av.


Men hur hänger mensen ihop med bebisar?? Jo varje månad skickar kvinnans kropp ut ett ägg, om ägget inte blir befruktat av en penis så kommer det inte bli något barn. Då kommer kvinnokroppen stöta ut ägget tillsammans med en slemhinnan, det visar sig som blod = mens. En hel månad kallas för menscykel, i den ingår ägglossningen, och mensen.

Hoppas ni förstod :-)





Vid den röda ytan har vi ägglossning

Av Mensbloggen - 7 juni 2012 21:29

Jag måste bara säga att jag blir jätteglad för alla era kommentarer med tips på vad jag kan blogga om m.m Det hjälper mig verkligen, ni har så bra ideér! :-)


I detta inlägg ska jag som rubriken säger visa hur en kvinnas slida/snippa, könsorgan ser ut. Alla ser olika ut, och alla är lika normala.







Vissa väljer att raka bort könshåret, medan vissa väljer att låta det sitta kvar. Väldigt indivudellt vad man känner! Kom bara ihåg att om ni bestämmer er för att raka underlivet, andvänd en ren och vass rakhyvel samt ett raklödder. (För att minska klåda och rakfinnar)

Av Mensbloggen - 4 juni 2012 19:39

Vi har gjort i ordning en steg-för-steg-guide med lite smarta råd och tips till dig som behöver hjälp på vägen.

Tips! Testa vår minsta tampong o.b.® ProComfort™ mini om det är första gången du använder tampong. Den är lite mindre i storleken och har rundad topp och ett mjukt SilkTouch™-hölje som gör att den är lättare att få på plats.



HURJAGANVÄNDERTAMPONG
 

1.

Börja alltid med att tvätta händerna. Ta sedan bort den nedre delen av den skyddande plasten kring tampongen (man drar i det markerade bandet).

2.

Linda upp snöret och ryck lite lätt i det och ta sedan bort plasten från toppen.

3.

Med den andra handen särar du lite lätt på blygdläpparna (A) så att det blir enklare att föra in tampongen i slidan (B), som ligger mellan urinröret (C) och analöppningen (D).

4.

För in tampongen genom att trycka in den lätt med pekfingret så långt in du kan komma; först uppåt och sedan bakåt.  Om du känner att det tar emot, så betyder det att du behöver vinkla tampongen lite mer bakåt. Tampongen har hamnat rätt  när du inte längre kan känna den.

5.

Se till så att snöret inte hamnar inuti slidan utan hänger löst utanför.

6.

Tvätta händerna efteråt.
 

7.

För att ta ut tampongen drar du bara i snöret. Det är enklast att få ut tampongen när den har sugit upp mycket mensblod och är blöt. Man brukar säga att tampongen ska kännas ”full”.
 
RÅD&TIPS
 

Du ska inte känna av tampongen alls när den sitter rätt. Om du fortfarande kan känna tampongen när du sitter eller går och rör på dig, så brukar det tyda på att tampongen har hamnat lite fel. Då behöver du trycka in den lite längre, helt enkelt. Kom ihåg att vinkla bakåt.

Det finns lite olika positioner som gör att det är lättare att föra in tampongen. Allra enklast är det om du sitter  avspänd på toaletten och särar på låren. Du kan också stå med ena benet upp, t. ex. på badkarskanten eller  en stol. För att ta ut tampongen drar du bara i snöret. Det är enklast att få ut tampongen när den har sugit upp  mycket mensblod och är blöt. Om tampongen inte glider ut så lätt kan det helt enkelt bero på att den inte är full än.

Om du inte kan hitta snöret så vänta ett tag tills tampongen är riktigt blöt och tung. Sätt dig på huk och krysta  lite, ungefär som om du satt på toaletten, så får du lättare tag i tampongen med tumme och pekfinger.

Om du inte skulle lyckas ta ut tampongen själv, kan du vända dig till din skolsköterska eller till ungdoms-mottagningen. De är vana att sådana saker händer.




Källa

Av Mensbloggen - 3 juni 2012 22:36


* Duscha varje dag för ett glatt underliv och en fräsh känsla. 


* Tvätta händerna innan och efter mensskyddsbyte, inte lika viktigt med binda än med tampong. Enklast är att alltid göra samma för att få till en bra vana.


* När du byter binda, rulla in den andvända/blodiga bindan i den nyas plast förpackningen innan du slänger den i papperskorgen för att andra ska slippa se.


* Rulla in andvända tamponger i toapappera innan du slänger den i papperskorgen för att andra ska slippa se.


* Spola inte ner tamponger och bindor i toan, det kan i värsta fall leda till stopp i toan. Ingen roliga historia, kan dessutom bli aningen pinsamt.


* Tips till alla tjejer!! Mitt bästa tips till er att ALLTID ha en alcogel i väskan, om ni kommer till en toa utan rinnande vatten kan ni andvända det innan införandet av tampong! Det finns flaskor som är mindre, fickformat = Perfekt för alla tjejers väskor!




Mens · Tips
Av Mensbloggen - 1 juni 2012 15:24

När man kommer in i puberteten så kommer även brösten. Det hör till utvecklingen att bli kvinna. Vi har olika gener så därför ser även våra bröst olika ut. Smalare tjejer har mindra bröst och kraftigare tjejer har oftast större bröst. Det beror på att brösten till stor del besår av fettvävnad, så desto mer fett man har på kroppen desto större bröst. Generna påverkar till en viss del.


Killarna brukar också bli väldigt intreserad av kvinnokroppen, kanske "råkar" komma åt vissa ställen... Kom ihåg att det är DIN kropp och att du får säga ifrån, de har ingen som helst rätt att t på dig om du såklart inte är med på det.


Här kan ni läsa ett inlägg om olika typer av Bh:ar m.m!


Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 687 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken


Skapa flashcards