mensbloggen

Alla inlägg under augusti 2012

Av Mensbloggen - 15 augusti 2012 11:26

Fick ett mail häromdagen med en del frågor, jag tänkte svara på det här eftersom det kanske är fler där ute med liknande frågor :-) Kom ihåg att ni alltid kan maila mig bloggtips, era historier, frågor om allt mellan himmel och jord. Vad ni känner för helt enkelt. Jag gör mitt bästa för att svara så fort jag ser.. Maila mig? mens_fraga@hotmail.se


Hur länge har man mens?

Allt från 2-8 dagar... Har man kortare blödningen så har man oftast rikligare mens och har man längre blödning så har man oftast mindre mens fast utspridd på flera dagar.


Hur ofta ska man byta binda?

Beror på vart i mensvekcan man är. De första dagarna när man blöder som mest så bör man byta runt var 3-4 h, men det beror på hur mycket man blöder..


Måste man byta binda varje gång det kommer blod på den?

Nej, absolut inte. Byt när den är full eller när det känns äckligt... Full är den när blodet börjar närma sig kanterna eller är ute på vingarna.


Finns det hjälp mot riklig mens?

Jarå :-) Om man har väldigt riklig mens dvs. inte kan leva normalt under mensen, blöder igenom dubbla mensskydd på natten eller måste gå upp och byta mensskydd på natten. Antingen vänder man sig till UM (ungdomsmottagningen) och ber om råd & hjälp eller så tar man en tripp till apoteket och etar upp pillret Cyklo-F. Fråga på apoteket, det är receptfritt också.



Av Mensbloggen - 14 augusti 2012 20:04

När man är i tonåren så har man kanske inte det bästa självförtroendet... Jag har bestämt mig för att hjäpa er att stärka erat självförtroende! ♥ You are beautiful


Jag tycker alla ni som brukar jämföra er med era vänner ska sluta göra det!! Kommer ihåg att jag brukade göra det förrut, man såg alla bra och possitiva saker om sina vänner men när man tittade på sig själv så såg man bara massa negativa saker... Jag tror vi blir "blinda" för allt bra som finns i våra liv, utan istället fortsätter vi sträva vi efter att uppnå "perfektion." Vilket inte existerar. ALLA ni som läser detta, kom på minst tre saker som är bra om er. Vad som helst! Ni får gärna kommentera vad ni kommer fram till.


Även om inte alla som läser det här känner sig träffade så tycker jag ändå ni ska ta en funderare över det........ Jag har en liten "regel" och det är att komma ihåg att ge komplimanger. Det är väldigt lätt att man glömmer, man kanske tänker gud vilken fin tröja men att man inte säger det. Tänk tvärtom! Om någon tycker du har en fin tröja, då vill väl du att de säger det? inte sant... Så kom ihåg att ge komplimanger. (Ni kommer få tillbaks, promise ♥)


Även om ni haft en tungt förflutet så skn ni komma ihåg att ett förflutet just är något förflutet, det finns inte längre. Se det som ett minne du har lärt dig något av. Var stark, sträck på dig och le! Leenden smittar, ge ditt leende till någon som haft en sämre dag.


"Behandla andra såsom du själv vill bli behandlad" -den gyllene regeln.


   



 


Av Mensbloggen - 13 augusti 2012 14:03

Vi alla har nog någon gång varit hemma från jobbet/skolan pga. mensen/mensvärken?! och det är helt okej, om man inte mår bra så ska man inte plåga sig genom en skoldag.. Man kommer antagligen inte kunna koncentrera sig på skolan ändå pga. värken eller annat.. Så detta inlägg tillägnar jag er som är hemma och "sjuka" ... Detta kan ni göra när ni stannar hemma från jobbet/skolan: 3 tips!


     


Ang. nr 2: Du kan skippa ångbadet eller peelingen om du vill, eller kanske bara göra peelingen.. Du bestämmer!

Ang. nr 3: Du kan gör andra hårinpackningar som passar just din hårtyp? Kolla in HÄR


Av Mensbloggen - 10 augusti 2012 14:19

Olycker händer och det är bara att gilla läget.. Ibland läcker mensen under natten i sängen eller om man glömmer byta mensskydd m.m Hur som helst så blir det fläckar på lakanet/byxan etc.  Det gör inget, det händer de flesta någon gång.


I alla fall om det råkar läcka så bli inte ledsna, det går att tvätta bort. Det viktiga är att du lägger det i tvätten på en gång. Då går det bort i tvättmaskinen utan att du behöver göra något extra. En gång blödde jag igenom ett par jeans, jag lade de i tvättkorgen men mamma tvättade de inte förens efter ett par dagar men det gick ändå bort. Bara du inte gömmer det i flera väckor för då kommer det inte gå och ta bort.. (har förstört ett lakan eftersom jag gömde det.. hehe) Så som sagt lägg det bara i tvätten på en gång, och om det är mycket som du inte vill visa så kan du blöda den "röda" ytan i ljummet vatten i diskhon och sen lägga i tvättkorgen... (då kommer din mamma/pappa inte märka något)

Men enklast är att berätta eller inte säga något alls bara lägga det i tvättkorgen på en gång. :-)


Mens · Tips
Av Mensbloggen - 10 augusti 2012 11:42

Puberteten kallas tiden när vi förändras från barn till vuxna. ALLA kommer någon gång i tonåren komma in i puberteten både killar och tjejer. Puberteten brukar vara i ca 7 år, den börjar i olika tid för alla och det är normalt! Tjejer är ca 2 år före killar, men det finns tjejer som är senare och killar som är tidigare. (=Alltså behöver det inte vara så)


Många upplever puberteten som en jobbig tid i livet, det är en stor förändring som sker.

Vill ni läsa mer?


Av Mensbloggen - 8 augusti 2012 19:53

Man bör tvätta underlivet eller dusch en eler två gånger om dagen när man har mens. Jag tycker det räcker med en gång, men jag vet flera som tvättar av sig både morgon och kväll. Just för att känna sig fräsch! Tvätta med ljummet vatten och man kan ta en mild tvål om man vill. Bäst är att köpa på apoteket, en tvål som är anpassad till ph-värdet i underlivet.

Byt även trosor varje dag för en fräsch känsla :-)


Leta efter intimtvål på apotket eller vissa mataffärer.



Mens · Tips
Av Mensbloggen - 7 augusti 2012 09:32

Skickar lite positiv energi till er. Kom ihåg att ni är fina precis som ni är, ni är födda till att vara just ni försök då inte ändra på det. Ni är precis lika fina och viktiga!! ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


   

Av Mensbloggen - 6 augusti 2012 10:16

Har suttit och frunderat lite och har kommit på att jag skulle kunna ha en specifik dag och tid då ni får chansen att chatta med mig. (msn) Det behöver inte handla om mens, utan öven om ni mår allmänt dåligt och bara vill chatta med någon och skriva av er och få peppning, stöd m.m


Kom ihåg att även om jag ser era mailadresser (msn) så bryr jag mig inte!! Jag kollar inte upp någonting. Ni anar inte hur glad jag blir när jag får chansen att hjälpa er, det gör min dag. Jag älskar att hjälpa andra människor!!



Så snälla ni kommentera detta inlägg och säg vad ni tycker om min idé! Och om flera verkar gilla den så kommer jag testa det någon dag...  Ni får också gärna skriva om ni skulle chatta med mig om ni nu fick chansen.

Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 687 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4
5
6 7 8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards