mensbloggen

Alla inlägg under september 2012

Av Mensbloggen - 15 september 2012 16:45

Hallå :-) Hoppas ni har haft en trevlig Lördag so far! Måste bara säga att flera av er har börjat kalla mig Kitty, men jag är inte Kitty, Hihi :]


Fick en fråga för några dagar sedan om jag kunde lägga upp videos om tafs, men kan skriva om det för hittade inga bra videos. Tafs innebär imprincip att två personer rör vid varandra, det kan vara hålla handen eller på bröstet, ta på varandra osv. Vanligtvis går man inte runt till främlingar och tar på dem, men någon man kännt länge och gillar. Ala uppfattar tafs olika, en de tycker det är när man tar på någons rumpa medan andra tycker det är att hålla handen.. Så man kan tycka lite vad man vill vad som räknas som tafs och vad som inte gör. Det finns inget rätt eller fel!


Av Mensbloggen - 14 september 2012 17:17

Jag har helt tappat alla bra ideér jag tänkte blogga om här :( Så snälla kan ni ge mig tips på vad jag kan blogga om, har helt tappat inspirationen :'(

Av Mensbloggen - 12 september 2012 16:10

Hej på er! Ledsen för min dåliga uppdatering men har tyävrr ingen tid. Lägger det mesta av min tid på skolan och den lilla tid som är kvar spenderar jag gärna med familjen. Ärligt talat så gör jag knappt något annat än att plugga...


Hur som helst tänkte be er om en lite tjänst!?! Ni skulle göra mig superduper glad om ni som läser det här kan slänga iväg en liten kommentar (till detta inlägg) Jag är så grymt nyfiken hur ni hittade till den här bloggen, och jag menar verkligen SUPER-DUPER-NYFIKEN ! ! ! ! (Var det via någon hemsida, google, slumpen osv.osv..)

Och tänk nu inte så här, äh det orkar jag inte det får dem andra göra.... För jag vill veta från vart enda en av er!!! Please. Jag tänkte eftersom jag svarar på era frågor så kan ni väl svara på mig ;-) ni får vara anonyma


Kram på er och Tack på förhand <3 :-)

Av Mensbloggen - 10 september 2012 20:11

Som ni vet så är vi alla unika, ingen är den andra lik!! Precis så är våra mensar, många frågor är det något fel på mig? och liknande frågor, svar NEJ. Du är du och du är normal. Visst kan mensen vara konstig, men det är inte fel och man kan få hjälp om den är väldigt omständig!! :-) Kolla på bilderna och var glada över att du är du, jag låter bilderna tala för sig sjäva...


Måste bara säga WOW, igår hade jag nytt besökrekord.. Hela 96 unika besökare. Det trodde jag aldrig när jag startade denna blogg, tack det gör mig såååå glad!! Era kommentarer och frågor ger mig ett leende på läpprna, att veta att jag kan hjälpa er. TACK!!  ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ XOXO



 



Av Mensbloggen - 9 september 2012 21:36

Frågan:

Hej! jag är väldigt tacksam för att du driver denna bloggen för just nu behöver jag verkligen svar på några frågor.

1. Jag är 13.5 år har haft mens sen i juni men jag vågar inte säga det till mamma! Jag behöver verkligen hjälp och det känns jätte jobbigt jag har försökt säga det flera gånger men det kommer bara inte fram! det känns som om att hon kommer att bli besviken på mig och typ berätta för varenda människa hon ser.


2. Jag är också rädd för att jag inte kommer växa mer. Jag är 1.55 cm lång och många säger att man slutaar växa när man fått mens och vissa säger att man växer ca 5 cm. Kommer jag att bli längere än såhär?


3. Sen en sak till som inte har med mens att göra men i alla fall... Jag får inte raka mig under armarna och vaxa benen och sånt. Jag skämms jätte mycket för mina ben och armhålor på grund av det och jag vågar knappt byta om på idrotten.


Jag är obeskrivligt tacksam om du svarar. Och hällst i ett inlägg. Du skulle förändra hela mitt liv, Positivt. Jag lovar. ttack så hemskt mycket på förhand kram Cisilia ♥


Svar: Måste bara säga att jag faktiskt känner igen mig i dig!!!! Nu till frågorna... :-)

1. Jag var precis som dig, försökte men fick inga ord ur munnen. Till slut gav jag upp, blev så fruktansvärt arg på mig själv och kände mig som världens fegaste... Men när jag startade denna blogg så tänkte jag ähvafan jag ska ju vara en "bra" förbild och peppa er till att göra modiga saker, så när mamma kom hem från jobbet sa jag det bara rakt ut. Det tog typ 5 sekunder och sen var det över och det kändes 10000000 gånger skönare. Jag lovar dig att din mamma inte kommer bli besviken på dig, mensen är en del av att vara kvinna. Det hör till!!! Det är normalt, så ta mod till dig och säg det. Elller sms:a/ skriva lapp vad som känns bäst!!!!!!!!


2. Hm.... svår fråga, det beror ju helt på vem man är. Men om dina föräldrar/syskon är "korta" så kommer du troligen också bli det, men visst kommer du växa lite till. Jag växte ca 4 cm till efter mensen, men alla är olika, så det kan hända att du blir längre. Om inte så var inte ledsen för det, alla är olika helt enkelt.


3. Har du frågat din mamma varför? För det är ju faktiskt din kropp, och du ska känna dig stolt, självsäker och trygg över den!! Om jag ska vara ärlig så var jag ganska feg när jag var i början på tonåren så vågade inte fråga mamma om jag fick börja raka mig... Gick bara till Åhlens och köpte en rakhyvel, mamma och jag prtatatde aldrig om det. Men troligtvis så märkte hon det ;-) Men som sagt fråga din mamma varför, och berätta hur du känner att du skäms över det osv :) Juste måste tillägga att jag var som du, skämdes JÄTTEMYCKET på idrotten, kändes som alla glodde. Men sen när jag började raka mina ben så insåg jag att det inte var viktigt om dem andra hade rakade eller icke rakade ben... Idag så blir jag fashinerad om jag ser någon som inte rakar sig, som vågar sticka ut ur mängden och inte bry sig om vad alla andra gör.

Stort Lycka till, ta mod till dig och gör det!!!! Jag stöttar och peppar dig till max!!!!!!! XOXO <3

Av Mensbloggen - 7 september 2012 18:33

Denna blogg är främst riktad till unga tjejer i tonåren så jag antar att de flesta av de som läser min blogg går i skolan, right? Detta inlägg är till alla studerande, jag tänkte nämligen skriva lite om studieteknink, det är a och o för att lyckas i skolan. Det gäller verkligen att ha planneringe och inte skjuta upp saker och ting. Det handlar om att prioritera!! Jag säger inte att jag är någon expert på detta område, men jag tänkte hur som helst dela med mig av mina tips. Ni får gärna kommentera och dela med er av era tips!! Jag går natur linjen på gymnasiet, vilket imprincip är den svåraste gymnasielinjen... Därför gäller det verkligen att man har en bra plannering. Köp en fin kallender, för kallender är ett måste! Du kan skriva med olika färgpennor och finna inspiration och kanske bli lite motiverad.

Det gäller att hitta hur man som individ lär sig bäst, jag lär mig bäst utav att skriva. Men det är ju just jag, det är inte säkert att det är så för er. :-)


Hur man pluggar bäst till prov och läxor:

* Repetition!!!! För att få saker att fastna i huvudet så måste man repetera det, oftast så lär man sig inte på en gång. Så har man en text, i kanske fysik eller kemi läs den många gånger då kommer du atomatiskt komma ihåg.


* Skriv, Anteckna från texten i boken, anteckna från lektion osv.  Detta är sättet jag lär mig bäst på.


* Lyssna, var med på lektionerna, försök förstå och räck upp handen om du inte hänger med.


* GÖR LÄXORNA I TID! och gör de INTE kvällen innan. Om man skjuter på läxorna hela tiden så kommer det sluta med ett helt berg av böcker som man måste plugga igen.. Den enda som förlorar på det är du. Jag brukar göra allt direkt efter skolan så "belönar" jag mig med kanske lite tv, dator eller något annat jag vill göra. Plugga med kompisar och hjälp varandra, förklara för varandra. Man lär sig av att förklara!!




Av Mensbloggen - 2 september 2012 20:38

Klimakteriet är en del av en kvinnas liv som varar i allt från 6 månader i upp till 5 år. Klimakteriet kallas tiden/övergången när man slutar få mens och halterna av Östrogen (kvinnans könshormon) sjunker. Östrogennivån stannar sedan på den nivån för resten av livet, man kan jämföra det med så det var innan vi fick mens. Man brukar komma in  klimakteriet någon gång mellan 45-57 år och rökare brukar i snitt komma i klimakteriet 2 år tidigare. Genomsnittet för kvinnor att nå klimakteriet är vid 51 års ålder.


Det är inte ovanligt att kvinnor får problem vid klimakteriet, de vanligaste besvären är: Svettningar, värmevallningar och sömn. Om man lider mycket av det så finns det tabletter att få (östrogen) Men dessa tabletter ska man bara äta en viss tid eftersom risken för bröstcancer ökar. (om man andvänder det i måånga år)


I klimakteriet så kommer mensen att upphöra, då är man för "gammal" för att skaffa barn. Äggen i livmodern är i stort sätt slut. När vi fortfarande är ett foster i v20 så har vi 7 miljoner ägganlag, dessa minskar hela tiden. När vi föds har vi det sjunkit til ca 1 miljon ägganlag och i puberteten är det nere i 50 000 ägganlag coh ca 600 mognar till befruktningsbara ägg. Det är därför chansen att bli gravid är större när man är yngre...


Läs mer detaljerat här


Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 687 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards