mensbloggen

Direktlänk till inlägg 6 oktober 2012

Första steget till Bh

Av Mensbloggen - 6 oktober 2012 10:45

Jag kommer ihåg när jag var yngre, vill ha Bh var för feg att fråga osv.. Vet att det är flera där ute som känner lika eller liknande. Så tänkte hjäpa er lite på traven, ta första steget!! Fråga om ni kan köpa en topp, det är ett steg på vägen till bh, en liten förberedelse för era mammor kanske. Bara ett litet tips!! :-) Kommer ihåg när jag fick min första topp, på mind födelsedag när jag fyllde 11 år. Så ta mod till er, jag vet att ni är tillräckligt modiga om ni väl vill vara det, ni bestämmer!


 
 
Ingen bild

Tjejen :)

6 oktober 2012 13:19

Förstår att många kan ha det jobbigt med det, själv hade jag jätte tur! Jag och min bästa kompis va och shoppade med min mamma och då så köpte vi vår första bh tillsammans, och sen sa vi det till mamma. Då hade jag knappt några bröst och hade inte ens tänkt på att köpa en bh eller topp. I början så vågade jag inte ens ha den nästan, i skolan osv. Sen så när jag och mamma var och shoppade så köpte vi bhar tillsammans och jag hade aldrig nåt problem med det. Nu först inser jag vilken tur jag hade :) kram!

Mensbloggen

6 oktober 2012 14:57

Åh din mamma skötte det verkligen bra! :-) Kram

 
Ingen bild

Hej

6 oktober 2012 19:55

Skulle jag kunna få ett tips på hur man frågar sin mamma om bh. Ska man bara säga det så här " hej mamma jag tänkte att vi kanske skulle kunna gå och köpa en bh idag" elr? Jag vet inte och behöver verkligen hjälp

Mensbloggen

6 oktober 2012 22:53

Det beror helt på eran relation, men varför inte? Så kan du säga, eller om det känns lättare sms:a, fast personligen skulle jag välja att fråga öga mot öga eller kanske ringa när du står i affären med en kompis. Det finns tusen sätt och inga av dem är fel!! Kram :-)

 
Ingen bild

Majsson

7 oktober 2012 21:36

Hej! Jag undrade bara om du kanske kunde lägga ut några fler inlägg under helgerna eftersom att du inte lägger ut några på vardagar. Kanske fyra-fem stycken varje helg. Så att man har något att läsa liksom. Det var nog bara det och att Din blogg är awesome! Kram <3

Mensbloggen

7 oktober 2012 22:40

Åh tack!! Jo visst skulle jag kunna det men det är min fantasi som sätter stopp för det.. Jag gillar inte att bara skriva massa inlägg bara för att skriva för de blir automatiskt så tråkigt skrivna (sättet de blir skrivna på), texterna blir mycket bättre om det ligger en tanke bakom, en idé... That's why!

Kom ihåg att alla bloggtips är varmt välkomna! Kram :-)

 
Ingen bild

Anonym

9 oktober 2012 17:47

Kan du inte skriva lite om sex, jag skulle behöva lite hjälp med det.

Mensbloggen

9 oktober 2012 19:44

Visst :-)

 
Moa

Moa

10 oktober 2012 22:42

Kommer ihåg min första bhXD skulle ha en riktig vringar klänning till skolavslutningen om mamma sa nej men om jag skulle ha en bh under så skulle de funka. Efter som en topp inte såg så värst snyggt i de. Va röd som en tomat när hon kom in med olika bhar i olika storlekar haha. Men det löste sig och jag blev snygg på skolavslutningen.

http://exfm

Mensbloggen

11 oktober 2012 07:28

Åh låter som det gick väldigt braa!!!!! :-) Kram

 
Ingen bild

Anonym

18 oktober 2012 15:04

ja gjorde så här att ja åkte med en kompis och shoppa och så hitta jag en snygg billig bh så ja tog bild på den och skrev om ja fick köpa den sen skicka jag det till mamma och sen skrev hon tillbaka:behöver du det då? jag bara: jaaa!!!! mamma bara: okej. sedan har han alltid köpt bh:ar till mig och det var inte ett dugg pinsamt.<333

Mensbloggen

18 oktober 2012 15:41

:-) braa, tack för att du dela led dig. Kram :-)

 
Ingen bild

Djurälskaren

12 januari 2013 22:36

Heeej!
Jag vill gärna ha tips om hur man frågar. Jag använder bh men bandlös, det var mamma som köpte den första till mig. Men jag vill ha bh, för jag har stora ..... Men jag är väldigt blyg av mig men vet inte hur jag ska fråga. Har tänkt att jag ska säga att vi ska köpa underkläder och sen så kanske vi börjar titta på bh...Men tänk om vi kollar på toppar istället så vet inte vad jag ska gärna!
Kram /Djurälskaren

Mensbloggen

12 januari 2013 23:03

Men om din mamma redan köpt en bh till dig så vet ju både du och hon att du använder bh. Varför skulle hon då ta dig till topp-avdelningen? :) Jag tycker du ska ta med en nära kompis och köpa en bh, sen visar du bara vad du köpt när du kommer hem eller skicka ett sms. Kram :-)

 
Ingen bild

anonym

20 februari 2013 02:00

hej, jag behöver hjälp med hur jag ska fråga min mamma om att skaffa bh, jag har köpt en fast den vågar jag inte visa för henne :3
jag har tänkt ganska länge på att sms fast då kommer jag bara ångra att jag inte sa det öga mot öga, behöver svar snabbt!:3

Mensbloggen

20 februari 2013 16:20

Det finns inget rätt eller fel bara ta mod till dig och gör det! Det tar max 3 sek att säga och sen är det gjort!! Tänk vad skönt efter, så gör det!!!! Kram :-)

 
Ingen bild

Anonym

16 september 2013 19:34

Min mamma typ hatar bh! Hon brukar alltid klaga på barn i min ålder att vi inte behöver det, och själv använder hon alltid sport bh eftersom hon vill helst ha mindre bröst. Jag som har ganska stora men vågar inte fråga.

Mensbloggen

16 september 2013 21:04

Åldern spelar ju ingen roll, avgörande tycker jag är hur stora bröst man har. Bh:n har man för att underlätta tyngden för brösten. Säg till henne att du tycker att du faktiskt behöver bh! Kram :-)

 
Ingen bild

Filippa

21 november 2013 15:39

Jag ska köpa min första bh i helgen. När jag frågade mamma så sa jag det face 2 face liksom för att hon vet ju hur det känns så jag tog mod till mig. Okej så då var ju första steget avklarat. Nu var det till att fråga pappa.. Mina föräldrar är skilda så då pratar inte dom till varandra på det sättet.. Det tog någon vecka innan jag frågade på sms. Innan har jag använt topp. Han tog det förvånansvärt bra! Han sa att det var naturligt. Så nu i helgen ska jag köpa min första!

Mensbloggen

21 november 2013 16:28

Stor tumme upp till dig!!!!! :

 
Ingen bild

Hjälp!

24 april 2014 08:42

Jag är 12, snart 13, alltså börjar sjuan till hösten! Jag andvänder topp och har gjort det sedan fyran. Jag vet jättemånga som andvänder bh och inte alls har stora bröst. Jag börjar få der nu och vet inte hur jag ska säga till mamma. Vill helst nu nu. Jag går i gymnastik och alla har sporttop eller bh förutom jag. Vill gärna fixa en till tävlingen till helgen. Hur ska jag göra?? Har fråget en gång förut, då gick hon till top avdelningen och sa, ta några. Men då sa jag nej, men inte varför, vill liksom inte ha flera toppar utan en bh

Mensbloggen

24 april 2014 20:26

Du måste helt enkelt säga det, berätta va du vill så kommer hon förstå. Berätta hur du känner, inte svårare än så!! :) Du kommer känna dig så bra efter som vågade och tog steget att fråga!!! Do it, skjut inte upp på det :-)

 
anonym

anonym

13 maj 2014 21:37

Hej! Jag har frågat min mamma om bh men hon sa nej men jag behöver verkiligen mina vänner säger de. Men jag vet inte om jag ska fråga igen eller bara vänta till hon frågar mig. Vad ska jag göra?

http://mensbloggen

Mensbloggen

13 maj 2014 22:00

Tycker du ska berätta för henne att du vill ha och tycker att du behöver det, säg att du kanske får ont av att springa och hoppa? Om du har det, vilket kan vara vanligt om man inte har något riktigt stöd :-)

 
Ingen bild

Mig ;)

14 maj 2014 23:13

Hej, när jag köpte min första BH så var jag och min mamma på lindex, hon var där uppe och jag var där nere där dom fanns, och jag tädta ut en som passade (haha typ 65AA) och sa sedan till mamma: mamma en sån här vill jag ha, S
Då sa hon passar det och så? Jag svarade jag och sedan köpte hon det! I efter hans så hade bag väldigt "tur" då, eftersom jag inte skämdes direkt.
Kraam

 
Ingen bild

Anonym

22 maj 2014 20:19

Hej! Jag är en tjej på 12år och jag har haft topp sedan 4:an men den hjälper inte längre.
Men när jag och en kompis va på stan så skicka jag ett sms till mamma och fråga om jag fick en bh. Och då sa hon att jag fick det.
Men jag köpte inte någon.
Men nu i helgen ska jag och en kompis och shoppa så jag funderar på att köpa en då.
Men tror du att jag kan köpa en utan att säga till?
Eller ska jag fråga en gång till?

Mensbloggen

22 maj 2014 22:51

Hon har ju sagt ja så köp en utan att fråga och sen när du kommer hem kan du bara visa vad du har köpt :)) Hon vet ju då att du vill ha bh sen förra gången du frågade så det lär ju inte bli en överraskning!!

 
Ingen bild

Anonym

22 juli 2014 19:47

Hej! Jag är 12 år. (Ska börja 6:an)
Och jag använde topp och känner att det inte hjälper längre. Jag känner att jag vill börja använda bh men vet inte hur jag ska säga det till min mamma.
Hur ska jag säga det?

Mensbloggen

22 juli 2014 20:32

Enklaste vägen är verkligen att bara fråga rakt ut eller nästa gång ni handlar att du skulle vilja testa en bh, inte mer med det :) Din mamma kommer förstå hon har ju själv varit i samma ålder :-)

 
Ingen bild

Anonym

23 juli 2014 09:43

Hej, jag är en tjej på 12år. Jag använder topp och har gjort det i 4år kanske.? Men dem hjälper inte, det gör liksom ont..
Så då känner jag för att börja använda bh. Några i min klass har börjat med det och jag känner också för att börja med det. Hur ska jag säga det till min mamma?
Jag är väldigt blyg/feg och har inte vågat säga något till henne.. Hur ska jag på lättaste sättet säga det till henne?! :-)

Mensbloggen

23 juli 2014 13:56

Prata med henne någon gång när ni är ensamma eller så ber du henne om ni kan gå och kolla på bh nästa gång ni är i klädaffären för att du gärna vill ha en.

Eller ta med en kompis till affären och så köper du en bh och när du kommer hem visar du bara din mamma vad du har köpt! :)

Eller om du fyller år snart - önska dig en i present?! :-)

 
Anonym

Anonym

24 juli 2014 23:48

Jag fyller 14 i höst ( jag ska börja 8 till höst ) och alla tjejer i min klass och i parallellklassen använder bh, jag känner mig utanför och jag har typ jättesmå bröst och jag vågar verkligen inte berätta för min mamma att jag vill börja använda bh, vad ska jag göra??

http://Mensbloggen

Mensbloggen

25 juli 2014 09:53

Bara be din mamma, det kommer lösa sig hon har själv varit ung. Eller så köper du själv en bh och visar dina inköp för din mamma bär du kommer hem. Det är egentligen inte en sån stor grej, så gör det inte större än vad det är :) Alla tjejer i princip kommer till den situationen när de vill börja med bh, så ta mod till dig och få det överstökat med!! :))

Sen så har inte dina bröst inte vuxit färdigt ännu, de växer upp till 20 års åldern.. Så inget att stressa över!! Har själv små bröst och ärligt talat även fast det tyngde mig när jag var mindre så kunde jag inte bry mig mindre idag.. Jag har lärt mig älska vad jag är född med, men det har tagit tid. Men nu är jag nöjd och glad med vem jag är och hur jag ser ut. Det tycker jag du också ska :-) Kram

 
Anonym

Anonym

29 juli 2014 10:34

Hej!
Jag är en tjej snart 12 år och har börjat få bröst, jag och min kompis köpte en gång två toppar och jag berättade inte till mamma, men hon fick reda på det senare och gjorde ingen big deal av det. Men mamma köpte en gång en topp utan band när jag inte var med, så då borde hon väl tycka att jag har börjat få bröst, så vi har köpt toppar lite då o då, men de hjälper inte, jag har jätte ont i brösten ibland och jag kan inte springa utan att det gör ont. Jag har snackat om detta lite med min storasyster och hon fick en bh 7:an men hon har ganska små bröst så jag har sagt att jag vill ha en bh men hon sa bara att jag istället borde använda topp (som inte hjälper!!) jag har tänkt ibland att säga till mamma, men jag vågar tillslut inte!! Vad ska jag göra? Jag vill gärna snacka med henne om bhar, men hur!?! Snälla hjälp!

KRAM <3

http://

Mensbloggen

29 juli 2014 22:53

Ta dig i kragen och fråga din mamma om ni kan åka ock köpa en bh till dig, gör det inte större än vad det är. Berätta att toppen inte ger dig tillräckligt med stöd längre, att det gör ont när du springer och hoppar. :) Det är ett tecken på att bh kan behövas (eller sportbh). Din mamma har också varit ung, så ta ett snack med henne, lovar att det kommer vara så skönt för dig att få det gjort istället att gå runt och undra!! Kram :-)

 
Ingen bild

Anonymis

30 juli 2014 23:26

Ett annat bra tips på hur man kan säga till sin mamma
Att man vil börja använda bh är att mail/smsa henne en web länk till en sida som pratar om det här som då tex den här sidan/inlägget för då fattar hon att man vill börja använda bh men vågar inte fråga

 
Ingen bild

Vill ha bh!

3 augusti 2014 21:25

Hej jag är en tjej på 13 år! Jag har en ovadderad Bandåtopp (stavning) men den ger inget stöd i ryggen och det ser lite skumt ut när jag har vissa tröjor. Så jag vill ha en "vanlig" bh. Mamma köpte en spetsbh till mig för ett tag sedan, men den var också utan vaddering (bara en tygbit). Så idag när jag provade en klänning så sa hon " och så kan du ha en bh under" men vi köpte aldrig någon för min lillebror var med. Men för det första: hur ska jag fråga? (Ganska dålig på att säga rakt ut bara) för det andra: hur ska jag säga att jag vill ha en med vaddering (menar inte värsta push upen men lixom lite mer en typ en tygbit.) super tacksam för svar! Har grubblat på detta länge<3

Mensbloggen

3 augusti 2014 22:53

På mig låter det som ni ändå pratar om det? Så säg bara att dina bh/toppar är för små och att du tycker att de inte ger dig något stöd längre.. Fråga bara om ni kan köpa en riktig bh nästa gång!! Kram & Lycka till :-)

 
Ingen bild

Anonym

7 augusti 2014 21:19

Hej! Jag är 12 år och använder topp. Men det gör ont och är obekvämt. Jag har som mål att fråga mamma om bh innan helgen..! Kan jag fp förslag på hur jag ska säga?! Tacksam för svar.! :-)

Mensbloggen

7 augusti 2014 22:01

Bara säg det rakt ut när ni är ensamma, din mamma har varit i samma sits själv dessutom så hon om någon kommer förstå!! :) Bara fråga om ni kan åka och köpa en bh, svårare än så är det inte. Kram :-)

 
Ingen bild

Anonym

10 augusti 2014 19:53

Jag är 12 år och vill ha bh, mamma säger att hon började andvända bh när hon var 16 år så jag vågar inte fråga om det. Jag andvänder topp men jag vill testa bh. Mitt mått under brösten är 65 och på brösten är det 70 finns det bhar i den storleken vilken storlek är det då 65aa eller 65a? Hur ska jag fråga mamma om bh?

Mensbloggen

10 augusti 2014 21:10

65A skulle nog passa dig, kanske något stor. Men bara att testa några olika för de sitter ju lite olika.

Det finns ingen riktig genväg, allra enklaste är ju att bara säga vad du känner och vill för du är inte din mamma!! Så du behöver inte vänta tills 16 åra ålder :-) Gör det bara!!! Kram :-)

 
Ingen bild

Skorpan

6 september 2014 22:18

Hejj jag är snart 12 år och använder topp men jag vill väldigt gärna ha bh men vet inte hur jag ska prata med min mamma om det, mina kompisar har bh och tycker att jag ska fråga min mamma om det problemet är attjag inte vågar det va pinsamt nog när jag skulle berätta att jag har mens, så snäll hjälp mig

Mensbloggen

7 september 2014 11:30

Din mamma har varit i samma sits med din mormor så hon vet hur det är i puberteten och vad du går igenom. Bara fråga henne rakt ut, ta mod till dig och gör det!!! Vad är det värsta som kan hända? :)

 
Ingen bild

ELIN

6 oktober 2014 22:03

Jag köpte bara en bh och sa till mamma sen :) Tyckte det var pinsamt för alla hade börjat med bh och man vill ju liksom inte vara den enda utan

 
Ingen bild

Mig

7 oktober 2014 21:30

Hejsan! var själv för inte så jättelängesedan en liten rädd brud som desperat sökte svar på denna fråga. Så jag tänkte dela med mig av min BH historia.
Jag var 11 år och hade bröst. Jag ville gärna ha bh eftersom jag kände att jag behövde det, mamma hade sagt att det bara var och säga till när ja ville ha det. Men feg som jag var vågade jag aldrig. Så jag gjorde upp en plan B.
När min bästavän och jag var på ett köpcenter i gbg där vi båda bor så gick vi in på lindex. På skoj sa jag att vi kan ju prova varsin BH nu när vi ändå är här.
Sagt och gjort. VI båda var väääldigt fnissiga och nervösa.
Eftersom jag inte hade några pengar med mig så bestämde vi oss för att ta med pengar på måndagen och köpa varsin då. På måndagen gick vi åter igen in i butiken och efter en timmes provande hittade vi varsin BH. VI betalade och gick för att ta en fika på ett litet fik i utkanten av göteborg. Min kompis som heter Maja smsade sin mamma att hon köpt en BH. Hennes mamma ringde upp och sa att hon absolut inte fick köpa något sådant. Så vi gick tbx och lämnade hennes BH.
Sedan gick vi hem till lägenheten där ja bor. Mamma stod i köket och lagade tacos tillsammans med min 3åriga lillebror karl. Hon frågade vad jag köpt och jag visade upp min nya vita BH. Hon blev överraskad men sa att om jag ville ha en till så var det bara och säga till. Sedan pratade vi om pubertet och annat hela kvällen.
skitmys:*
Detta var min historia!
Tänk på att allas mammor har gått igenom samma sak.
Ta hand om er!
/ Clara 14 år

Mensbloggen

11 oktober 2014 13:32

http://mensbloggen.bloggplatsen.se/2014/10/11/10889014-inskickad-historia/ Tack för att du ville dela med dig :))

 
Ingen speciell

Ingen speciell

8 november 2014 01:17

Hej, jag har använt topp ganska länge och alla mins kompisar som heller inte har så stora bröst andvänder bh, jag vet inte riktigt hur jag ska fråga mamma men jag vill veta att det liksom finns där vi kan köpa dem. Så jag undrar var man kan köpa BHar i små storlekar? Ps din blogg är grymmmmm!!

http://Mensbloggen.bloggplatsen.se

Mensbloggen

8 november 2014 12:22

Lindex brukar har bh i små storlekar så kolla där :-)

 
Ingen bild

Mig

2 januari 2015 23:34

Jag är 13 år och har "lånat" min systers bh ( hon har en låda med gamla kläder inklusive 2 bh:ar som passar mig vilket är bra). I mon klass har typ inga byst så jag har typ skojat om att ( säger inga namn ) de har bh fast de igentligen har inga byst alls. Nu känner jag min jätte nervös över att fråga så snälla hur ska jag fråga min 48 åriga mamma!!!!

Mensbloggen

2 januari 2015 23:57

Bara fråga rakt ut, din mamma har också varit ung en gång och gått igenom det! Finns ingen genväg, bara gör det :-)

 
Ingen bild

Ellinor

3 februari 2015 23:18

Hej!
Jag fyller snart 13 och behöver en bh, när jag springer och hoppar så skumpar det vilket gör ont, trots att jag har topp som är inställd på det minsta i banden. Jag funderar på att typ springa upp för trappan när jag ser att hon är där och sen säga "mamma det skumpar och gör ont i brösten" men hon kommer typ svara "sätt på det minsta i banden då?" då kommer jag svara "det har jag redan men det funkar inte längre" Jag har 170 i storlek så jag kan inte köpa större men mamma kommer inte vilja att jag börjar med bh så vad ska jag göra??

Mensbloggen

4 februari 2015 21:45

Kom ihåg att om du inte frågar din mamma så kommer du inte heller säkert få veta vad hon svarat. Oftast tror man hon svarar mycket värre ön vad hon egentligen gör. Tänk på att din mamma också varit ung och gått igenom den perioden!! Så ta mod till dig och prata med henne :-)

 
Ingen bild

Anonym

15 mars 2015 20:05

Jag är 12 år och vill ha bh för toppar är inte sköna och mina bröst är ganska konstiga formade och det syns genom tröjorna även om jag har topp. Jag vill berätta för min mamma att jag vill ha bh men det känns konstigt och läskigt och hur ska jag berätta för henne och jag fråga min mamma när hon börja med bh och hon sa jag vet inte och jag vill ha bh så hur ska jag fråga henne?

Mensbloggen

15 mars 2015 22:04

Jag har alltid varit för "öppna kort", bara ta tjuren vid hornen och säga vad man har på hjärtat. Det är alltid mycket skönare efter och att prata är verkligen den bästa, snabbaste vägen skulle jag säga. Skickar man ett sms:a och frågar så går man och väntar och ångrar sig 1000 gånger i huvudet och oroar sig över varför mamman inte svarar. När hon i själva verket bara kanske inte sett sms:et...

Så bara fråga henne rakt ut, hon har också varit ung en gång (även om det inte känns som det). Ta mod till dig tjejen :-)

 
Ingen bild

Anonym

2 april 2015 16:46

Hej! Jag är tolv år om är sugen på en bh. Jag har inre så värst stora bröst och använder topp. Jag har frågat mamma på sms när jag får börja med bh och då sa hon när det behövs. Då sa jag: så jag får inte ha det än? Mamma skrev nej det tycker jag inte men jag vill så gärna ha en bh! Ska jag fråga igen eller vad ska jag göra??

Mensbloggen

2 april 2015 22:15

Hej, du kanske kan säga till din mamma att du gärna önskade att ni åkte och köpte en bh till dig? Säg att du gärna skulle vilja det så att hon förstår. :-)

 
Ingen bild

Anonym

6 april 2015 14:49

Hej! Jag ska fylla tolv i Juli och har utvecklats rätt så mycket enligt mig! Min mamma och pappa är skilda och pappa och jag brukar prata om puberteten om mens m.m och han har frågat mig om han ska fråga mamma om hon också kan prata med mig om det. jag har inte fått mens än men har haft flytningar i mer en ett år och mina bröst har utvecklats mycket (enligt mig) de hänger nästan..xD men jag har haft topp sedan i 2:an (då behövde jag knappt) men nu har jag sportoppar som jag försöker "leva på" men mamma gav mig en gammal bikiniöverdel som inte passar henne längre! Det var storlek 36 och den passar mig nästan och då undrar jag om den minsta bh-storleken borde passa mig! Det är väl 34? Men ska jag fråga pappa om bh?? För det borde ju igenterligen vara mammas jobb! Men pappa frågar aldrig mamma om hon kan prata med mig! Hon verkar vara jätte"blyg" när det gäller att prata med mig om sånt! Hon vågade inte ens säga att jag skulle få en lillebror så det var jag som fick fråga :(

Mensbloggen

6 april 2015 21:27

Hej, tycker du ska försöka prata med din mamma om puberteten och allt sånt också. För tro mig även om hon inte frågar så vill hon veta hur du har det och vad du går igenom!! Vad gäller bh tror jag din mamma har mer koll om du pratar med henne än din pappa, men prata med den du är mest bekväm med!! Vad gäller bh storlekar så är de inte riktiga samma som bikini. Bh storlekar anges i exempelvis 70A, det innebär att under bysten är man 70 cm och har A kupa. Skulle gissa på att du har A kupa, men om du har omkrets 65, 70, 75... Det kan jag inte svara på!

Tycker iaf att om inte din pappa tar snacket med din mamma så gör det själv, allt detta är helt naturligt och normalt. Det ingår i att växa upp :-) Kram

 
Ingen bild

Anonym

11 april 2015 22:54

Hej jag är 12 år och vill ha bh och har använt topp sen 4:an och jag är 12 år och typ ingen annan i min klass använder de och min bästis tycker inte att vi ska använda BH och jag inte så stora bröst alls och jag vågar inte fråga mamma hjälp mej snälla och hon köpet fortfarande toppar till mej men hon har beställt en bh med Puch up till mej förra året men jag har aldrig använt den och jag har velat ha en BH ganska länge nu och jag vet inte hur jag ska fråga och jag vet inte heller om hon tycker att jag ska ha BH eller topp för hon har ju köpt båda delar men hon har också sagt att jag har börjat få lite bröst

Mensbloggen

12 april 2015 08:34

Din mamma skulle ju inte köpa en bh om hon inte tyckte det var okej att du använde det!! Hon vill nog bara att du ska bestämma vad du känner dig tryggaste med av topp eller bh. Så du kan ju börja med bh:n du har och känns det bra berätta det för din mamma så kanske ni kan köpa en till!! Och bry dig inte on vad andra tycker, dina kompisar kommer respektera dig ändå! :-) Kram

 
Ingen bild

Anonym

18 april 2015 15:28

HEJ!
Jag är 12 år och fyer 13 i november !
jag använder inte topp eller bh för att jag inte har så stora .....
jag ska börja i cheerleading och i de har alla typ sport-bh när man tävlar o.s.v
jag vil också ha de och jag har sett sport-bh:ar som inte är så stora i storleken men jag vet inte hur jag ska fråga min mamma om jag får ha de.
ska jag säga typ "hej mamma ! jag ska ju börja i cheerleading och alla har sport-bh:ar där får jag också ha de??"
Snälla hjälp mig!!!
puss och kram anonym

Mensbloggen

18 april 2015 18:39

Bara fråga om du kan få en sport-bh tills du ska börja på cheerleading, inte mer med det! Bara fråga!! :-)

 
Ingen bild

Anonym

18 april 2015 19:30

Jag är en tjej på 11 höstar som har använt topp i ca 1 år nästan alla tjejer i min klass har topp. Jag har störst bröst i klassen och känner att toppen inte är tillräckligt. Om jag hoppar eller springer så guppar de jätte mycket. Jag vill fråga Mamma om jag får BH men jag vet inte hur. Jag har frågat mamma ibland när hon fick sin så hon har nog börjat ana vad som är påväg, hon har svarat att hon fick de i 7´an så de känns tidigt att fråga. Vad ska jag göra? :S

Mensbloggen

18 april 2015 21:17

Tycker du ska fråga din mamma om ni kanske skulle kunna köpa en bh, för du känner att toppen inte riktigt täcker till för dig! Din mamma kommer säkert att förstå!! :-)

 
Ingen bild

anonym

20 april 2015 17:06

Hej!
Jag är en 12-åring tjej (går i 6an). Jag har länge velat köpa en bh. Har använt topp i några år, även fast jag inte riktigt behövde det. Men jag har fått lite större bröst nu. En gång var jag på lindex själv och gick till bh-avdelningen, tog en bh i 70AA och provade den. Jag tyckte den var jätteskön och mycket bättre än topp. Men nu är det enda problemet att jag ska säga det till mamma också. Jag funderar på att säga till henne först om vi kan åka till lindex för jag behöver köpa lite saker där och sen går jag till kläderna och underkläderna och tar en bh och visar för mamma och säger att jag vill ha den. Och förhoppningsvis säger hon ja och köper den. Men hur tycker du att jag ska göra, när ska man börja använda bh och tror du att jag behöver en (har inte så stora bröst). Tacksam för svar :)

Mensbloggen

20 april 2015 19:14

Om du verkligen vill ha en bh så tycker jag du ska köpa en! Däremot kanske det kan vara bra att förvarna mamma lite innan så det inte kommer helt som en överraskning inne på Lindex. Lycka till :-)

 
Ingen bild

:(

21 april 2015 16:27

Hej! Jag är 12 år och har typ näst minst bröst i klassen, men det finns en tjej som har mist bröst (har sett henne utan något på överdelen i omklädningsrummet) och hon har köpt bh som gör så att hennes bröst ser större ut. Men jag har ingen bh och jag vill ha en, fast jag vet inte vad jag ska säga till mamma. Jag känner mig lite ''pressad'' till att ha bröst och så. Alla andra har ganska stora bröst, det ser ut som att de har b/c kupa. Hur tycker du jag ska säga till mamma?

Mensbloggen

21 april 2015 17:44

Alla utvecklas olika så det är inget konstigt! Försök inte jämföra dig med hur de andra ser ut. Men vill du ha bh så är enklaste vägen bara att fråga din mamma om ni kan köpa en bh till dig, svart på vitt, inget som kan missförstås! :-)

 
Ingen bild

köpt bh för första gången

24 april 2015 19:04

Hej! Vill dela med mig av min lilla bh-historia som hände idag.
Så det började med att jag cyklade till Lindex själv. Jag hade planerat allting för att inget skulle bli pinsamt och så. Men jag tog bild på bh:n jag ville ha och skickade till mamma och skrev ''Kan jag få köpa den? Tycker den är mer bekväm än topp.''. Efter ca 5 minuter svarade hon inte, så jag bestämde mig för att ringa henne och be henne svara på sms. När jag ringde sa hon att hon körde bil ,så hon kunde inte svara just då. Sen frågade hon om jag bara kunde säga det istället. Då sa jag nej, men svara så fort du kan då. När hon svarade skrev hon ja som tur var. Så jag gick och ställde mig i kön till kassan. När det väl var min tur såg hon i kassan att jag var ganska nervös, så hon frågade (lite för högt enligt mig, plus det stod fler bakom mig) ''är det första gången du köper bh?'' jag bara nickade och blev röd i ansiktet. När jag hade betalat gick jag ut så fort jag kunde. När jag kom hem var mamma inte hemma, men det var pappa. Och såklart skulle han fråga vad jag köpte, jag svarade bara att jag köpt lite blandade saker även om jag bara köpt bh:n. Jag gick upp på mitt rum snabbt och sen kom mamma hem efter någon timme. Såg henne aldrig face to face, men jag ska snart gå ner och äta. Men jag hoppas att hon inte blir pinsam då min syster och pappa också är hemma.
Men det här var iallafall min historia som jag ville dela med mig av :)

Mensbloggen

6 maj 2015 20:33

Tack för att du ville dela med dig!!! :) http://mensbloggen.bloggplatsen.se/2015/05/06/11090211-tva-inskickade-historier/

 
Ingen bild

En tjej

17 maj 2015 17:28

Hej jag är en tjej på 11 år (12 i december) och jag vill börja med BH. Har haft topp sedan mitten av fyran och topparna åker ner över brösten hela tiden även om jag har rätt längd på axelbanden och att dem inte är för små så jag vill väldigt hjärna ha en (hälst flera) BHar. Kram❤️

P.s jag har inte så stora bröst typ AA eller något!😋

Mensbloggen

17 maj 2015 21:57

Då tycker jag du ska köpa en om det är vad du vill:-)

 
Ingen bild

Blyga tjejen

25 maj 2015 18:01

Hej! Min mamma har frågat mig flera gånger om jag vill ha bh men jag sa alltid nej för att ingen i min klass hade det och jag ville inte vara den första. Men nu har två i min klass skaffat bh och jag vill ha bh nu, men jag vågar inte fråga min mamma. Vad ska jag göra?

Mensbloggen

25 maj 2015 18:55

Hej, din mamma har ju klart visat att det är helt okej att du börjar med bh när du känner dig redo!! Så bara att fråga rakt ut, hon kommer ju inte att säga nej :) Eller skicka ett sms alternativt skriv en lapp :-)

 
Ingen bild

Giraffen #1

4 juni 2015 22:34

Nu kommer du säkert tycka: oh en sån där tjej som
tror att hon har stora bröst, eugh.
Men det är såhär, jag har mätt lite och jag har 70A (litet i know :(..) Men jag kan inte ha topp så jag har sport-topp. Men de stöder INGET men när jag säger till mamma att jag behöver BH säger hon nej.. Hjälp.

Mensbloggen

6 juni 2015 01:35

Tycker du ska försöka tala om för din mamma hur du känner och att det är det du vill!! Hon har ju också varit ung en gång :-) Så berätta hur du känner och låt henne förstå!

 
Ingen bild

anonym

6 juni 2015 02:28

Hej. Är 13 och köpte min första bh slt. 70B i fredags. Hade mätt ut storlek själv men den visade 70A. Har måttet 70 och 83,5, alltså fattades en halv cm till 70B. Den känns jättebra i storlek men nu känner jag att den kan klia lite, kanske är det för spetstyget?? Hat tänkt visa den för mamma men vågar inte riktigt. Köpte jag helt fel storlek och modell? Visste nog inte var jag skulle ta, haha...

Mensbloggen

6 juni 2015 21:52

Det bästa är att testa båda storlekarna i affären och känna efter vilken man tycker passar bäst. När man har en ny bh så ska det vara lagom att knäppa i yttersta spännet (för den töjer sig med tiden).

Kan vara spetstyget som kliar, eller om det är något hårstrå eller lapp där? :-)

 
Sims lover

Sims lover

6 juni 2015 19:12

Hej jag är en tjej på 11 snart 12 år och jag vill så gärna ha en bh. Alla i min klass har typ men inte jag, jag har topp men jag tycker att det inte hjälper och jag vågar inte fråga min mamma!!! Snälla HJÄLP!!!!

http://Mensbloggen

Mensbloggen

6 juni 2015 22:02

Bara fråga din mamma, hon har också varit ung och gått igenom det!! Ta mod till dig :-) Det är naturligt

 
Ingen bild

Jag

7 juni 2015 12:06

Jag är 12 (fyller 13 om 1 vecka) Jag och min kompis var igår på Lindex för hon skulle köpa en vit bh att ha under sin skolavslutningsklönning och jag sa att jag kunde följa med. För jag har kollat och läst på massa ställen och jag vill ha BH jag har typ som toppar fast linnen men det skumpar och gör ont när jag hoppar o så och jag vet inte hur jag ska säga till min mamma. Jag har ungefär 70A men min mamma är en sån som tror att jag är 6 eller jag känner mig iallafall så för en dag kom hon hem och sa "jag har köpt små toppar" men sen försvann dom och nu känner jag att jag måste ha BH för det gör ont och så. Vad ska jag göra? (Vi ska åka idag och köpa kläder så då tror jag att jag ska visa intresse för bhar)

Mensbloggen

7 juni 2015 20:48

Berätta för din mamma hur du känner tycker jag!! :-)

 
Hur ska jag fråga??

Hur ska jag fråga??

7 juni 2015 22:10

Hej jag vill köpa en bh till skolavslutningen men jag vet inte hur jag ska fråga mamma ska jag bara säga "hej kan jag få köpa en bh till skolavslutningen?" Eller

http://Mensbloggen

Mensbloggen

7 juni 2015 23:36

Ja, säg bara deg snabbt och enkelt! :-)

 
Ingen bild

Tjej

22 juni 2015 17:19

Jag är 13 och snart 14 och använder bh. Jag har ganska små bröst men jag känner att jag behöver det. Min mamma vet att jag har bh, men först när jag ville ha det tyckte hon inte att det passade för mig som bara var 12(då). Jag har fått köpa mina egna bh-ar och jag använder inte kläder då man ser att jag har bh för jag är rädd att min mamma ska säga att jag inte ska bh eller att jag är för liten eller något. Orkar inte fortsätta att bara ha kläder där man inte ser min bh, vad ska jag göra?

Mensbloggen

22 juni 2015 21:19

Jag tycker du ska tänka att det är din kropp och det viktigaste är trots allt att det är DU som trivs med vad du har på dig!! Känns det bäst att prata med din mamma så gör det, kommunikation är det bästa för att förstå varandra. Berätta dina tankar och hur du känner :-)

 
Ingen bild

Blyg

23 juni 2015 17:48

Jag är tio fyller elva ! Jag är ganska ung men har ändå fått ganska stora bröst och vill ha bh men jag är jätte blyg för att prata med mamma om det, har du något pra tips att säga det på?

Mensbloggen

23 juni 2015 21:24

Kände så också, men man får ta mod till sig!! Försök tänka dig att din mamma också varit ung en gång i tiden, hon vet hur det är!! Eller om det känns lättare, sms:a och fråga :-)

 
Ingen bild

13år

8 juli 2015 11:32

Hrj, jag skulle värkligen behöva en bh jag använder bara topp/sport bh. Jag törs inte gå med min mamma i bastun för jae rädd att hon ska se min bröst å börja prata om det snälla hjälp mig jag törs onte fråga mamma om bh.mina storasysstrar frågar ibland att skulle du inte bevöva bh, och jag svarar näee inte rigtikt ennu. Så snälla jag vill ha bh!!!

Mensbloggen

8 juli 2015 12:14

Om det känns enklare så prata med dina systrar och de kan säkert följa med och köpa!! Tänk att din mamma också varit ung och gått igenom det, inget konstigt :-)

 
Ingen bild

Anonym

9 juli 2015 21:01

Jag vill ha en bh men jag vågar inte fråga när jag hoppar får jag ont i brösten

Mensbloggen

10 juli 2015 17:23

Ta mod till dig och fråga din mamma eller skriv en lapp!! :-)

 
Ingen bild

anonym

24 juli 2015 15:21

hej mina bröst började växa i slutet på sommarlovet i tvåan och i trean började ja med topp nu ska jag börja i 6:an och vill ha en bh men vet inte hur jag ska fråga :(

Mensbloggen

25 juli 2015 07:47

Bara säg det rakt ut, går snabbast eller peka på en i affären när ni handlar och säg att du skulle vilja ha en bh!! :)

 
anonym

anonym

28 juli 2015 22:46

Hej! Jag köpte en bh i onsdags med min kompis på Lindex. Vi provade lite och så hittade jag en som passade. Jag ringde mamma och och hon tvekade lite men sen så hon ja. Men jag har två problem:
1. Jag vågar inte visa det för pappa för jag är rädd för deras reaktion.
2. Jag är rädd att min bh-storlek (65aa) ska vara för liten gemfört med andra. Även om jag och min kompis (som har 70a) nog är först.

http://mensbloggen

Mensbloggen

29 juli 2015 06:10

1. Man måste ju inte visa? Gör det du är bekväm med :-) Aldrig haft det snacket med min pappa utan mamma fick hjälpa mig igenom det och hon pratar ju med pappa!
2. Jämför dig inte med andra, sträck på ryggen och gå din egenväg vad du gillar och trivs i/med :-)

 
Ingen bild

Anonym

31 juli 2015 00:42

Hej!
Vilket bra inlägg!
Behöver hjälp:( Är sjukt blyg! Jag är runt 12 år och känner att jag behöver fråga mamma om de där med bh! Men vägra inte... Alla säger ju typ att "mammorna förstår! De har ju varit med om samma sak!" Men jag har försköt men det blir alltid fel:'(
Har använt bomulls topp nu i snart ett och etthalft år! Men de hjälper typ inte.... De blir lite "hängigt" om du förstår vad jag menar;)
Så snälla hälp!! Vet att inlägget är gammalt men ändå! Snälla<3
// En 12 åring!

Mensbloggen

31 juli 2015 06:35

TA MOD TILL DIG TJEJEN! Våga öppna dig och prata med personen som antagligen känner dig bäst :-) Det snacket är något alla går igenom, så ta dig bara igenom det så slipper du oroa dig sen!! Kram :-)

 
Ingen bild

En otålig!!!

31 juli 2015 22:18

Jag vill jättejärna ha bh men jag har strl 65aa isånnafall. Jag var med och köpte min kompis första bh och hon har typ strl 75a. Hon säger att det är mycket skönare än topp. Jag är så otålig! Jag vill ha det nu!

 
Ingen bild

Anonym

1 augusti 2015 21:59

Hej!
Idag så köpte jag min första bh i strl 65A. Hahhah, jag vet jättelitet men den passade bra:) jag tänkte dela med mig av min bh historia.: jag hade kollat på Lindex bh-ar i typ ett halv år, och ville ha en själv! Vi hade bästämt att jag skulle följa med mina kusiners mamma och köpa grejer inför "skol-starten". När de skulle in på br så passade jag på att gå in till Lindex och prova lite bh-ar. Jag plockade på mig 4-5 st och alla i strl 65A. Jag provade de och alla passade men jag föll lite extra för en vit spets bh. Inne i provrummet så ringde jag mamma och frågade om jag fick köpa den. Jag visste ju redan vad hon skulle svara så jag blev mest bara nervös av att hon skulle fråga om jag behövde det. Hon frågade om jag ville ha det och då sa jag JAAAAA!! Sedan så gick jag ut från provrumet och gick till kassan. Mina ben darrade som in i *********! Jag var helt knallröd i facet! Jag betalade och gick till br där mina kusiner var. Då frågade hon vad jag hade köpt och då sa jag bara inget speciellt. Och sedan frågade hon om jag hade köpt en bh (en bh är som en topp för henne) och då svarade jag bara ja.: japp det var min bh historia. Hoppas ni andra gillade den.//Anonym

Mensbloggen

2 augusti 2015 07:41

Tack för att du ville dela med dig!!!! :) http://mensbloggen.bloggplatsen.se/2015/08/02/11152038-inskickad-historia/

 
Ingen bild

Anonym

2 augusti 2015 13:19

Hej, jag har köpt min första bh i strl 65a. När min äldre kompis såg det så sa jag att jag skulle köpa en svart och då sa hon "alltså, lek inte något" det sårade mig faktist för jag vill ha det för det är skönare än topp. Vad ska jag göra?😔

Mensbloggen

2 augusti 2015 18:06

Ta inte är dig, det är du som ska trivas och vara nöjd med det du har på dig!! Så köp det du vill ha :-)

 
Anonym

Anonym

10 augusti 2015 16:30

Jag är 11 år och bor hos min pappa med min lillebror och jag vill ha en bh men har ganska små boobies jag känner inte riktigt att jag behöver en bh men när jag behöver det så vet jag inte riktigt hur jag ska göra min mamma bor 3+ timmar bort och vi kanske träffas en helg i månaden och jag vet inte hur jag ska fråga pappa för jag är jätte feg och vågar inte ens fråga om pengaroch det känns konstigt att prata med mamma som jag nästan alldrig träffar och pappa verkar inte kunna tjej grejer?:(

http://Mensbloggen.bloggplatsen.se

Mensbloggen

11 augusti 2015 02:37

Ta med en kompis och köp din egna bh :-)

 
Ingen bild

Elisabeth

13 augusti 2015 20:28

jag har tängt att jag skulle köpa min första bh min jag vet inte vilken sort man ska ha kan man få lite hjälp med det :)

Mensbloggen

14 augusti 2015 01:52

Finns bh:ar för ALLA storlekar, Lindex har störst utbud skulle jag säga av olika typer! Men förslagsvis kanske man inte ska köpa en jättesexig som sin första bh skulle jag säga, men alla tycker olika. Kolla runt, testa och ta en du gillar! :-)

 
Ingen bild

Anonym

24 augusti 2015 19:52

Jag började nyss 9:an och jag har verkligen världens minsta bröst för min ålder haha typ 65A. Men har inget riktigt problem med det förutom att alla kläder sitter så fult när man inte använder bh. Något tips? Tycker du jag ska använda det för att känna mig bekvämare i kläder eller bara skita i det och leva mitt liv som den plattbröstade människan jag är?

Mensbloggen

25 augusti 2015 06:28

Tycker du ska göra exakt det DU känner för, och tro mig oss småbystade emellan det finns fler fördelar med mindre bröst :-)

 
Ingen bild

11 årig tjej

19 september 2015 22:02

Hej! I slutet av fyran började jag få hyfsat svullnader och min bästis också! Så när vi var i skolan smsade vi våra mammor och frågade om vi får köpa det och då var vi båda 11, och de sa självklart får ni det! Om ni känner det så. Jag tror de va onsdag elr torsdag då så vi åkte in till Lindex i Borås på lördagen och köpte 2 bh-ar var! En vit och en rosa! :) åldern har ingen betydelse, rätta till hatten och kör :)

Mensbloggen

20 september 2015 09:42

Ja kör bara precis !! :-)

 
Ingen bild

Anonym

22 september 2015 22:21

Är 12 år och har börjat få bröst. Vågar inte fråga min mamma om att köpa en bh då hon knappt gick med på att köpa sport-bh. Sen för någon vecka sen när jag sa att jag ville köpa en till sa hon helt NEJ varför ha en till. Jag har en väldigt nära relation till min mormor sen morfar dog och vi pratar en hel del om att jag har börjat utvecklas och så men jag och mamma har aldrig. Det ända jag vet är att mamma fick bh när hon var 14-15 år och det var mormor som sa det. Det är snarare pinssmt med henne. Det känns som att bara mormor förstår mig så tycker du att jag borde prata med henne om BH?

Mensbloggen

23 september 2015 07:14

Känner du dig tryggare med mormor så visst, sen kanske hon kan prata med din mamma!! Men alltid skönt att ha någon att prata med!! :-)

 
Ingen bild

Kompisen

28 september 2015 21:32

Jag har använder bh-ar ibland men min bff vet om det och min kusin som är yngre än mig. Jag är 10 år och jag har stora bröst tycker jag. Det är bara jag i min klass som använder topp och några säger när vi byter om i omklädningsrummen på idrotten (asså varför använder du topp) det är dkit jobbigt och därför vill jag inte börja använda bh i skola men jag brukar använda det hemma vad ska jag göra snälla hjälp mig.

Mensbloggen

29 september 2015 08:05

Sluta bry dig och ha det du tycker om!! För varför ska de andra ens bry sig, det är ju du som ska vara bekväm!! :)

 
Ingen bild

En tjej

5 oktober 2015 12:02

Jag är 13år har använt topp i ca 3-4år jag har frågat en gång om jag skulle kunna få en bh men hon sa att jag inte behöver de och jag vågar inte fråga igen. Jag har sagt att toppen åker upp när jag tar upp armarna och då kollar hon bara på en större storlek vad ska jag göra??

Mensbloggen

7 oktober 2015 08:16

Fråga igen, det är din kropp och du som ska känna dig bekväm :-) Eller köp en själv!

 
Anonym

Anonym

11 oktober 2015 14:38

Hej är en tjej på 11 år har köpt en bh men min mamma vet inte de jag har storleken 65A vet inte hur jag ska berätta de om jag ska lägga den i tvättkorgen och se vad som händer snälla behöver hjälp

http://Mobil.mensbloggen.bloggplatsen.se

Mensbloggen

13 oktober 2015 07:31

Du känner ju din mamma bäst, men kanske bara säga det rakt ut - svart på vitt :)

 
👌🏼

👌🏼

18 oktober 2015 08:21

Hej, jag är snart 13 år och jag vill ha bh. Många i min klass har det. Jag använder topp varje dag men dem har börjat att trycka och spänna. Jag och min mamma pratar aldrig om såna saker. Men min syster som är äldre pratar om mens typ hela tiden med mamma. Hur ska jag fråga mamma? Kan jag få lite tips?❤️

http://Mobil.mensbloggen.bloggplatsen.se

Mensbloggen

19 oktober 2015 02:15

Du kanske kan prata med sin syster och så kan hon hjälpa dig prata med din mamma? :-) Försök bara få fram hur du känner

 
Ingen bild

Anonym

5 november 2015 21:36

Hej jag är 12 år och ska köpa min första bh på lördag med en kompis...jag vet inte direkt vad för sorts bh jag ska köpa och vart! Min mamma har sagt att det är ok om jag köper det men hon vet inte att jag ska det. Vad jag försöker säga är att jag vill ha hjälp med vart och vilken slaka bh man jag ska köpa.

Mensbloggen

6 november 2015 06:47

Skulle gå till H&M eller Lindex, tror det är bättre personal på att hjälpa en med storlek och så på Lindex. Men kolla runt och ta enågra du kan pröva i provrummet tills du hittar en du gillar. Den mest vanliga modellen är bara vanlig bygel-bh. :-)

 
Ingen bild

Anonym

11 november 2015 20:44

Hej! Ville bara del med mig av en grej. Det finns ju folk som tycker tvärtom! Har läst alla kommentarer och alla verkar haft motsatsen till det problemet som jag hade. Jag fick ganska stora väldigt tidigt och min mamma frågade om jag ville ha bh, men jag väntade typ 1 och ett halvt år innan jag ville ha. Sen tyckte jag det var pinsamt att gå med mamma så jag gick med min faster. Hon och jag har en jättebra relation! Så det blev bra. Det var min historia:)

 
Anonym

Anonym

26 december 2015 19:28

Jag använder topp men ja börjar få stora bröst o de känns som om ja behöver bh nu. Men ja vet inte hur ja ska gö. För när ja köpte topp så va ja me en kompis osen när ja sa till mamma så blev hon lite arg. Så ja vet nt va ja ska gö o ja kan inte köpa själv!

http://Mensbloggen.bloggplatsen.se

Mensbloggen

4 januari 2016 07:51

Säg bara till din mamma att du känner att du behöver en bh :)

 
Ingen bild

anonym

15 januari 2016 18:03

hej jag är 11-12 år gammal och tycker att jag har lite byst och alla andra i klassen har topp förutom jag.när jag frågade mamma om topp sa hon nej och jag har precis frågat pappa men han värkar inte vela köpa en till mig.i hemlighet bär jag en topp jag fått av en vän men jag behöver egna nu snälla hjälp hur ska jag få de att ändra sig och vela köpa toppar till mig utan att jag behöver skömmas eller börja gråta? HJÄLP!

Mensbloggen

18 januari 2016 07:48

Fråga din mamma igen och säg att du vill ha det, det är ju din kropp trots allt :) Du kanske kan fråga varför hon säger nej?

 
Ingen bild

En mango älskare

22 februari 2016 20:39

Jag älskar din blogg! Man får verkligen hjälp och stöd, och det är jätte snällt av dig att svara på alla kommentarer du får! <3

Mensbloggen

24 februari 2016 05:55

TACK :)

 
Ingen bild

Anonym

27 februari 2016 22:57

Hejsan, jag är en tjej på 11 år. Några tjejer i min klass har börjat använda bh och jag vill också göra det. Jag vill ta med mig en ut av vännerna för att prova bh, men när jag har provat en bh och jag hittar någon som passar vet jag inte hur jag ska prata med min mamma eller om jag bara ska köpa den? Snälla hjälp mig!

Mensbloggen

8 mars 2016 06:30

Prata med din mamma och fråga om det är okej att du köper en bh någon dag, så drar du bara med en kompis till affären :)

 
Ingen bild

👋🏽

28 februari 2016 09:58

Hejsan jag är en 11 årig tjej, jag vill jätte gärna ha en bh men jag vågar inte prata med mamma. Jag tror jag kan ha storleken 65aa tycker du jag ska prova och sedan prata med mamma elr hur ska jag göra!

Mensbloggen

8 mars 2016 06:41

Ta mod till dig och prata med din mamma tycker jag!!! :-)

 
Ingen bild

Anonym

15 mars 2016 16:31

Hej jag mätte måttet under mina bröst och på brösten.bröstens mått var 4 cm längre och jag undrar om det är för tidigt att skaffa bh då?mina toppar är för små och stödjer inte längre så det gör ont.Jag är snart 12 år och tjejerna i klassen blir typ arga på dom som har bh bara för att dom anser att brösten är för "små". Vet dessutom inte hur jag ska berätta dethär för mamma hjälp!

Mensbloggen

16 mars 2016 05:20

Fins bh för alla storlekar så helt upp till dig vad du är bekväm med. Men prata med din mamma, bara säg det rakt ut, lättast så :-)

 
Ingen bild

💁🏻

16 mars 2016 07:20

Finns det typ nåt mellan topp och bh?

Mensbloggen

19 mars 2016 18:28

Vet inte riktigt, men gå till Lindex eller liknande och kolla. Tror det finns bh fast utan kupor :)

 
Ingen bild

Tjej❤️

26 mars 2016 17:20

Hej!
Jag vill ha tips om hur jag frågar min mamma om att köpa en BH. Jag brukar inte prata med min mamma om sånt här,så jag är lite blyg :)

Mensbloggen

27 mars 2016 03:07

Hej, personligen rekommenderar jag bara att säga det rakt ut. Gör inte en sån stor grej av det, utan bara fråga väldigt avslappnat :-) Ta mod till dig!

 
Ingen bild

Nervös tjej

6 april 2016 22:46

Är jättenervös med bhsnacket. Har seriöst typ ångest inför att prata med mamma om bh-ar. Är 14 år nu och har haft topp tidigare i ca 2 år. Jag har mätt ut storleken på mina bröst och det är 70B. Hur gjorde du? 😖

Mensbloggen

8 juli 2016 06:54

Behövde aldrig riktigt ha snacket då jag fick min äldre stora systers bh-ar när hon rensade ut sin garderob :-) Men bara säg det rakt ut, går snabbast och inga missförstånd!!

 
Ingen bild

Mig;)

19 april 2016 21:48

Jag är 12år och ska fylla 13 till sommaren och min mamma köpte en jumpsoite till mig och en topp som jag kunde ha under satt man inte skulle se mina bröst men jag har ganska små men dom börjar att växa nu. Jag andvänder bara topp i smyg för att jag vill inte att mamma ska tro att jag växer upp för fort för det vill jag inte heller. Jag får ont när jag springer och hoppar i min topp men jag har bara RN som jag andvänder varje dag för att jag måste ha topp men nu måste jag ha BH men jag vet inte hur jag ska säga till mamma att jag vill ha BH. Tjejerna i min klass har alla BH och jag är den enda som inte har men jag vill gärna ha. Hur ska jag säga till mamma att jag vill ha BH? MVH:J

Mensbloggen

22 april 2016 01:09

Fråga bara rakt ut, det absolut enklaste och snabbaste :-)

 
Ingen bild

Mig;)

19 april 2016 21:57

Hur mäter man hur stora kupor man behöver ha? PS. Svara gärna på min kommentar vet inte hur jag ska fråga mamma om jag köper med min kommpis som redan har BH så kommer hon tycka det är konstigt är BH DYRT?

Mensbloggen

22 april 2016 01:08

Läs här, http://www.storlekar.se/bh-storlekar.html

En vanlig bh från hm eller Lindex kostar väl runt 150kr :-)

 
Ingen bild

En cool tjej

24 april 2016 16:58

Hej jag har ett litet problem. Jag är 12 och ska börja i 6:an till hösten.
Jo jag var tjejen först med bröst i klassen, först med mens i klassen, först med hår (mellan benen och under armarna duvet vad jag snackar om) och resten av tjejerna i min klass har inga bröst än (och dem är fett avundsjuka på mina bröst). Jag minns ej när jag började få bröst men jag har haft mina bröst rätt länge, när jag var typ 7-8 år började jag med topp. Förra sommaren fick jag min mens och sedan dess har mina bröst växt rätt mycket mer. Jag kan inte andvända topp längre föratt det gör jätte ont att gå,springa,hoppa etc, det är obekvämt, ser inte så fint ut. Jag har en rätt bra relation med mamma men vågade ändå inte fråga så jag emailade henne igår, sedan satt vi och såg på film och mitt under filmen sa hon "det du snackade om med BH det kan vi gå och kolla på snart" jag blev jätte glad och försökte fråga om hon ville gå köpa en idag men hon sa att hon inte orkade idag och att vi kunde göra det under veckan. Men saken är den att med en vanlig bh, blir det någon slags push-up effekt? Föratt jag vill ha push up men vågar ej fråga. Men jag för nöja mig med det vi köper ! Jag ville bara säga det här och skulle vilja ha svar om du orkar, uppdaterar när vi köpt :3 kram en cool tjej

Mensbloggen

21 maj 2016 09:20

Va bra att din mamma förstår dig!! Finns olika typer av bh, vissa med push-up och andra med inte. :-)

 
Ingen bild

:(

26 april 2016 21:25

Jag är en tjej som snart fyller 11 år, jag har störst bröst i klassen och vill så gärna börja med en bh. Jag är rätt så blyg. Jag har haft topp i typ 1 år nu, men jag kan inte springa eller hoppa för brösten guppar så mycket att det gör ont. Jag frågade min mamma om jag kunde få en bh men hon sa nej! Hon sa att det ändå inte gör någon skillnad. Som jag sa så är jag rätt så blyg så det blev jättepinsamt för mig, jag började panigråta. Jag vill så gärna fråga igen men jag vet inte hur.

Mensbloggen

21 maj 2016 09:15

Du kanske kan berätta för din mamma hur du känner?? Eller fråga om en sport-bh som är bra när man rör på sig och håller brösten på plats :-) Kram

 
Ingen bild

Anonym

28 april 2016 21:44

Hej jag är 12 år och jag har lästa ALLA kommentarer men jag kan fortfarande inte fråga mamma 1. Jag och min mamma pratar inte om sånt (alltså bh mens mm.)2. Jag frågar alltid på sms bara för jag fegar ut 3. Varje gång jag ska åka och köpa topp elr sport-bh med mamma så säger hon det till min pappa och jag tycker det är jätte pinsamt. Hjälp! PS. Sorry om det är lite rörigt men hoppas man förstår❤️

Mensbloggen

30 april 2016 00:19

Det ingår ju lite i en tjejs liv och din mamma vet sen dagen du föddes att du en dag kommer växa upp och skaffa bh, få mens och allt som tillhör en kvinnas liv. Försök se det som något naturligt och våga prata med din mamma. Hon har ju också varit ung en gång och gått igenom det!! Kram :-)

 
Tjej

Tjej

7 maj 2016 15:04

Hej jag är 12 år och jag vill gärna ha bh. Alla i min klass har det förutom jag och en annan tjej men hon har mindre bröst än jag. Till och med en tjej i min klass som inte har några bröst alls har bh vilket irriterar mig. Min syster började med bh när hon var runt 13-14. Men jag vill ha bh nu. Jag vill fråga men min mamma kommer säga att jag inte behöver. Vad ska jag göra?

http://mobil.mensbloggen.bloggplatsen.se/2012/10/06/8763808-forsta-steget-till-bh

Mensbloggen

7 maj 2016 20:19

Jämför dig inte med andra vill du ha bh så prata med din mamma, men du ska ju känna att det är för din skull!! Sen om dina kompisar har bh eller inte spelar ju inte så stor roll :)

 
Ingen bild

Blyg tjej som vill ha bh

17 maj 2016 15:40

Hej jag bara undrar om man skulle kunna fråga sin mamma om bh genom att säga "När skulle vi kunna åka och köpa bh?" på sms?? Jag vill verkligen ha bh och känner att jag behöver det

Mensbloggen

21 maj 2016 08:58

Visst :)

 
Lisa

Lisa

15 juni 2016 19:00

Hej!jag ör en tjej som ör 12 år gammal och vill ha bh!Jag frågade min mamma via sms för några dagar sedan men hon svarar inte och vill inte heller prata om bhar!Snart reser hon bort och jag blir kvar med min bror och pappa !Pappa kan knappt köpa ett linne till mig och jag får heller inte gå till stan eller så med kompisar eller vänner!Och när jag är där släpper föräldrarna aldrig mig ur sikte!Mamma fattar 0 om min situation för att hon själv inte varit i den och har bara fått en bh även fast hon knappt tänkt sig tanken!Så hur ska jag kunna få min mamma att köpa en bh till mig utan att vi behöver prata om bröst och sånt?Snälla svara fort har knappt med tid på mig!

http://mobil.mensbloggen.bloggplatsen.se

Mensbloggen

18 juni 2016 05:57

Fråga din mamma öga mot öga bara så slipper ni missförstånd. Prata om det är mitt bästa tips!! Berätta hur du känner :-)

 
Ingen bild

Anonym

10 juli 2016 21:27

Hej! Jag är en 13 årig tjej som har två frågor. Jag tycker att det är väldig obekvämt att använda topp. Jag vill verkligen ha en bh, fast jag är feg att fråga, jag var så här nära att fråga (jag tror att ni förstår hur nära det var) men jag drog mig ur. Att skicka via sms kan jag bara inte jag vill helst säga det Face2face. Och så är jag för feg att ta mod o säga d. Och så är jag lite confused vilken storlek jag har. Har vid bysten 90 O under bysten 84. Vilken har jag?

Tacksam för svar!:)

Mensbloggen

13 juli 2016 20:47

Bara gör det!! Det tar 3sek så är det över!!! :-)

 
Ingen bild

12 snart 13

12 juli 2016 00:30

Hej jag har tänkt på det här med BH ett tag nu och jag vill ha de, nu när jag löser genom alla kommentarer tänker jag att jag ska gå t t.ex Lindex och knäppa kort på en BH och skicka och fråga mamma kan de funka?❤️

Mensbloggen

13 juli 2016 20:43

Visst känns det bra för dig så gör det! :-)

 
Ingen bild

Anonym

4 september 2016 18:25

Hej! Jag är 13år om en månad och går i 7:an. Jag behöva och vill ha bh men kommer inte våga fråga mamma något. Jag vill typ skriva till min 27åriga syster för hon bor några mil bort. Jag litar på henne till 100% och de va hon som frågade när jag hade fått mens. De va hon som hjälpte mig då. Men problemet är att hon bo inne i en by, vilket som menas med att hon inte kan köpa. Å jag under hur jag ska fråga isf. Mamma ha köpt min första bh "som är som en vanlig tyg" nu på sommaren så de känns konstigt att säga att man vill ha en riktig bh nu. Man ser typ alltid mina bröstvårtor i alla tröjor. De e därför jag alltid har en tjockare tröja på mig. Jag ha fyra syskon som ofta e hemma och därför är jag och mamma aldrig ensam. Å vill liksom inte fråga när dom hör. Hur ska jag skriva till min syster? Hon vet att jag ha en bh "med vanligt tyg" typ topp.. men hur ska jag förklara att jag vill ha en riktig?

 
Tjej

Tjej

25 oktober 2016 17:14

Hej, snälla hjälp mig jag vill så gärna ha en topp men jag vågar inte fråga mamma nu har alla i min klass det det är så pinsamt och jag behöver en.

http://Mensbloggen

Mensbloggen

18 november 2016 23:34

Ta mod till dig, tänk din mamma har också varit ung en gång :-)

 
Ingen bild

Anonym

23 november 2016 21:10

Hej!! Jag vill ha bh för typ alla i min klass har det men vågar inte säga till min mamma!! Kag är också ett år yngre än de i min klass så då tänker jag att hon kanske skulle tycka att jag var för liten!! Vet verkligen inte hur jag ska göra!! Hjälp!!

 
Ingen bild

Kindel07

28 december 2016 14:41

Hej! Jag är nio år och vill ha en topp. Alla andra tjejer i min klass har det. Min mamma säger att jag har för små bröstet för att ha det och att jag är för liten. Nu har jag inte frågat på länge för att förra gången sa hon ifrån så strängt så jag vågar inte frågat igen. Jag vet inte vad jag ska göra!!

Mensbloggen

10 mars 2017 04:30

Berätta hur du känner och att du verkligen vill!! :-)

 
Karolina

Karolina

17 januari 2017 20:03

Jag behöver bh NUUUU! Men alltid när jag förklarar för mamma att jag vill ha och varför så säger hon att jag är för liten även fast 70 A passar ....jag får häller inte gå och shoppa själv eller med kompisar och pappa vill inte änns prata om det. Ingen av mina kompisar har 70A och jag känner att jag behöver nu! Hjälp snälla fort jag skulle bli jätte glad för svar så fort som möjligt!

http://mobil.mensbloggen.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Anonym

5 februari 2017 23:07

är man HELT anonym på denna sidan? :)

Mensbloggen

7 februari 2017 18:37

Japp :)

 
annonym

annonym

19 februari 2017 11:28

Hej!

Jag är en tjej på snart 13 år. Jag har typ använt topp i någon månad, har dock inte berättat något för mamma om det. Köpte den toppen med min bästis på stan, var inte alls pinsamt då, var typ bara naturligt. Och jag känner att toppen inte ger något stöd alls även då jag har bandet runt axlarna så hårt det går. Får alltså inget stöd alls av toppar. Min mamma tog upp mens för ganska längesen, hon är väldigt uppe att prata om sånt. Hon sa att det är bara att fråga om jag undrar något runt det. Vill väldigt gärna ha bh och få mer stöd, då jag har ganska stora bröst. Vet alltså inte om jag ska vänta på att mamma ska ta upp bh själv med mig, eller om jag ska gå på stan och köpa bh med en kompis igen. Eller ska jag själv fråga för jag behöver verkligen en? Känns väldigt pinsamt att ta upp det själv då hon kanske tycker att jag inte behöver en, men det tycker jag!

http://Mensbloggen

Mensbloggen

19 februari 2017 11:42

Hej, tycker bara du ska fråga din mamma om ni kan köpa en bh. Tror hon skulle uppskatta om du pratade med henne om det då hon vill kunna hjälpa dig!! :-)

 
12åringen

12åringen

22 februari 2017 05:08

Jag kommer antagligen köpa min första bh inom snart och det känns jätte bra! Igår var vi (jag och mamma) och shoppade på mall of skandinavia vi skulle precis gå men fört skulle vi kolla på en mysklädesbutik/underklärersbutil hon såg en gullig bh (den var jätte gullig med blommor...ish) och hon frågade typ men sen när on tog ned den från "hyllan" så såg vi att det var Push up och att det var en för stor storlek som antagligen inte skulle passa(70B) så vi gick vidare. När vi kom hem så sa mamma att hon borde kolla igenom hennes gamla grejer och att hon hade en bh som kanske skulle passa mig. (Jag var då en ev dem som haft detta på hjärtat typ ett halvår och äntligen så faller den stenen av mina axlar).

http://Mensbloggen.bloggolatsen.se

Mensbloggen

9 mars 2017 04:34

Vaad skönt för dig :-)

 
Anonym

Anonym

23 februari 2017 16:55

Hej! Jag är 11 år och fyller år om typ 1 månad (april). Jag har använt topp sen typ 2:an/3:an. Jag började få bröst när jag gick i 3:an typ. Nu går jag i 5:an. Jag använder topp sen 2år tillbaka typ. Jag köper bikinis från damsida och jag använder ca 34 och ibland 36. När jag och min kompis är ensamma i centrum brukar vi kolla på BH:ar, men hittar inga AA storlekar. Och jag vet inte om jag ska ha AA eller A. Mamma har pekat på 1 topp med ett ynkligt inlägg i när vi va i Hong kong. Jag vill ha BH och mina toppar är för små, och brösten hoppar och gör ont när jag springer, hoppar och när jag rider på ridskola och min häst. Jag vet att du svarar alltid typ 'din mamma hat varit i din sits' men jag är VÄRLDENS fegaste männsika. Jag har köns hår på båda ställen, flytningar & bröst men ingen mens. När mamma förklarade vid lunchen hur man rakade sig så blev jag alledels röd i ansiktet och gick dår ifrån och typ började gråta för jag är så feg. Och jag vill ha bh nu! Jag har frågat min storasyster som går i 8:an när hon fick bh och då sa hon i 6:an, men är rädd att mamma ska tycka jag har för små bröst eller är för liten. och min syster har storlek A tror jag. Idag när hon inte var hemma tog jag en av hennes BH:ar och testade den. Den passade perfekt! Och min syster har sagt att jag kan prata med henne och fråga henne saker när jag får mens och sånnt. Jag vet inte hur jag ska fråga mamma om BH. Ska jag önska mig i 12-års present eller ska jag köpa själv? Är rädd att hon ska göra det till en stor grej och jag har betalt ha BH i ett halv år typ eller lite mer och jag behöver det. Hur ska jag fråga? Om jag skriver BH på min önskelista är jag rädd att hon ska fråga och prata om det för då börjar jag gröta för jag är så feg. Och om jag får en BH o födelsedagspresent vill jag inte att hela min familj, mormor, morfar och morbror ska se när jag öppnar den och får en BH för det e jätte stelt typ. Hur ska jag be mamma om BH??? fett spelt å testa BH med henne!

http://Mensbloggen

Mensbloggen

9 mars 2017 04:32

Tycker bara du ska samla mod till dig och berätta hur du känner och tänker. Frågar man inte, får man heller inget svar!!! Så bara fråga rakt ut om du kan köpa en bh :-)

 
Karo

Karo

30 mars 2017 20:33

Hej ! Jag har varit jätte nervös för att fråga min mamma om bh så en dag gjorde jag det och trodde att det skulle bli ett lyckligt slut son typ alla andra ,att de fått en bh till slut ,men så var det inte förstås! Min mamma bara du behöver inte! Så jag försökte förklara sen så sa hon , nej du är för liten och du har dessutom inga bröst, så jag sa att det gjorde ont och att andra hade och sånt men då sa hon bara ,men du behöver inte bh de andra kanske behöver men inte du! Då tänkte jag mamma jag skulle behöva 65c och de andra har 65AA jag tror nog att jag behöver en bh en aningen mer än dem så jag sa det. Men hon sa bara , du får inte ok kanske om två år eller så! Jag har liksom frågat henne flera gånger t ex när en jätte billig och super söt var i typ 70A jag bara " kan vi inte prova den kostar ju bara 50" " Nej du behöver inte" snälla hjälp mig jag behöver en bh akut men jag får ju inte änns gå till affären själv !

http://Mensbloggen.bloggplatsen.se

Mensbloggen

31 mars 2017 19:22

Hej, vill du verkligen verkligen ha en bh så tycker jag du drar med en kompis till affären och köper en. Det är din kropp trots allt och du som ska vara bekväm!! :-)

 
Ingen bild

Mig själv :)

29 maj 2017 19:05

Jag är nästan 11 år (går i 5an) och jag behöver en bh för mina bröst är ganska stora och de guppar och gör lite ont när jag springer och hoppar. Jag har provat en bh (65a) och den passade perfekt. Men problemet är att jag inte vpgar fråga min mamma för jag tror att hon tycker att jag är för ung för att använda bh. Och jag kommer absolut inte våga fråga henne face 2 face. Jag har iallafall skrivit en lapp med frågan och en förklaring, men jag vet inte om jag ska ge den. Hjääääälp mig snälla! <3

Mensbloggen

14 juni 2017 05:23

Ta mod till dig tjejen!!! :) Din mamma var också i din ålder en gång och vet vad du går igenom

 
Anonym

Anonym

28 juli 2017 11:29

Hej! Jag är snart 13 år och ska börja 7:an i höst. Jag har inte börjat men bh än men vill väldigt gärna. Detta vet dock inte mamma om och jag vet inte hur jag ska fråga... Just nu använder jag alltid sport-toppar eftersom mina bröst får en sådan (ful enligt mig) triangelformat "kupa" eller vad man ska säga. Jag har (tyvärr i detta fallet) en storasyster. Hon fick bh när hon precis hade slutat 7:an. Alltså ett helt år efter att jag nu vill ha. Jag vet att man inte ska gämföra sig med andra tjejer i tonåren eftersom allas pubertet kommer i olika tider. Vet verkligen inte hur jag ska fråga manma om att vi ska köpa en bh. Har tänkt på att prova en när jag åker iväg till någon lindex med en kompis. Jag vet att jag har 65A eller 70A men ska man ha med bygel eller inte? Många säger att första bh:n ska vara utan bygel. Nästan alla tjejer i min klass har bh... Jag var sist med att börja med topp och jag vill inte vara sist med bh också. När jag skulle börja med topp var det väldigt enkelt. Jag hade planerat allting. Jag och mamma skulle åka och shoppa något tillsammans och så sa jag att jag ville ha nya trosor på lindex. Jag gick till en hylla där det hängde trosor ned matchande toppar. Som tur var var det 3 för 2. Mamma frågade om jag ville ha några toppar också och då köpte vi fyra stycken. Sedan frågade mamma om tjejerna i klassen också hade börjat med topp och då svarade jag ja. Sedan sa mamma att "Om detta något med du vill ha eller något sådant är det bara att fråga mig". Jag känner att den meningen kan hjälpa mig med att fråga om bh. Jag har bestämt mig att jag ska fråga men när är rätt tillfälle? Ska man fråga på sms när man står vid underkläderna i butiken? Vill gärna ha svar på mina funderingar och frågor. Tack <3

http://mobil.mensbloggen.bloggplatsen.se/2012/10/06/8763808-forsta-steget-till-bh

 
Ingen bild

11 åring

11 september 2017 14:39

hej
jag vill ha en bh för att top är oskönt och det gör lite ont när jag springer.jag har typ inga bröst men dom har börjat växa (typ hårda kölar under bröstvårtorna)så dom är superömma. jag vill såååå gärna ha en bh .min syrra på 14 år fick sin första bh för nån månad sen och har lite bröst.mamma tkr typ inte bh och top är nödvändigt då hon har supersmå bröst och aldrig använder bh. vi har en ganska nära relation och jag vill inte förstöra den....
snälla hjälp!!!

Mensbloggen

8 oktober 2017 19:43

Har ni en nära relation, så berätta exakt vad du känner förhoppningsvis förstår din mamma :))

 
Ingen bild

En blig tjej som vill ha bh

6 november 2017 23:47

Hej, jag är jätte blyg och vågar inte prata om bh, mens m.m me min mamma. Jag är verkligen jätte feg och vågar inte prata om pubertetern med min mamma och jag behöver verkligen hjälp för jag vet inte hur jag ska säga/berätta. Skulle bli jätte glad om jag får svar

Mensbloggen

10 november 2017 11:38

Ta mod till dig tjejen! Finns ingen lätt väg, man måste utsätta sig för det som skrämmer en för att utvecklas :)

 
Ingen bild

Anonym

10 november 2017 15:49

Hej! Jag kanske är lite sen men jag ville iaf säga att jag är en trettonårig tjej som har ganska små bröst, jag använder toppar varje dag men jag vill ha en bh!!!
Alla i min klass har det förutom jag och mina bröst ser konstiga ut genom tröjor osv på grund av toppen. Jag tror min mamma kommer säga ja men jag är rädd för att säga till min pappa eller låsatsmamma (mina föräldrar är skilda) för hon är väldigt så här: barn ska inte ha bh osv.
Men jag vet inte hur jag ska fråga dem särskilt min låsatsmamma som jag är 75% säker att hon kommer säga nej
Snälla hjälp!!!!

Mensbloggen

12 november 2017 23:04

Fråga din riktiga mamma tycker jag, hon skulle uppskatta att du pratade med henne. Det är ju det hon är till för!! Du kanske kan be din riktiga mamma prata med din låtsasmamma och berätta :)

 
Anonym

Anonym

6 december 2017 23:03

Hej hej, behöver lite tips haha.
Jag och min mamma har en väldigt stel relation och vägar verkligen inte fråga henne om jag får använda bh.
Alla mina kompisar använder bh även dom som har mindre bröst än mig:(
Grejen är att jag har fått min systers gamla bh och den passar mig men får typ inte använda den.
Mamma har flera gånger sagt att vi ska åka och köpa underkläder och frågat om jag behöver nya toppar ( jag kan inte använda det, det är jätte pinsamt)
Just nu använder jag bara stora Hoodies för att i tajta tröjor ser det ut som strutar.
Förlåt för en rörig text men behöver hjälp nu!

http://Ingen

Mensbloggen

7 december 2017 17:52

Prata med din mamma hur du känner!!! :) Hon har också varit i din ålder en gång, men liknande tankar säkert

 
Ingen bild

En tolvåring (6:an)

26 december 2017 08:37

Jag har börjat fundera en del på bh sen ett tag tillbaka. Jag har ganska stora bröst men ändå inte jättestora, svårt att förklara. Topp funkar för mig men jag skulle vilja tästa/köpa/ha en bh för att jag tror att det är bekvämare och det ger mer stöd.Det är bara två i min klass som var bh. Många tjejer i klassen har väldigt små bröst. Jag är typ en av de som har lite större typ. Men min fråga är hur jag ska första steget. Min mamma kan prata om mens, bröst osv hemma chill men jag vågar inte fråga. Jag vet att det är bäst som du säger att bara våga fråga face 2 face men jag tror inte jag vågar det. Jag har funderat på att ta med en av mina näsa vänner och så kan vi köpa vår första bh samtidigt. När jag hittat en som passar mig kan jag ju skicka en bild på den till mamma och fråga om jah får köpa den, förhoppningsvis säger hon ja. Tror du att det skulle funka? Svara gärna❤️

Mensbloggen

4 januari 2018 17:22

Ja låter som en bra plan, gör det :)

 
Ingen bild

Anonym

29 december 2017 22:35

Min stora syster började med bh när hon var typ lika gammal som mig. Mamma har kvar hennes gamla bhar och jag har testat och de passar(storlek 65aa) Jag vet inte riktigt om jag vill ha nh elr inte men jag tror jag vill det. Det ända som gör att jag inte vill ha är att man måste berätta det för föräldrarna. Min mamma har frågat mig någon gång om jag vill ha min systers gamla men jag sa nej för jag vill inte ha dem då. Jag vat ej vad jag ska göra snälla svara snabbt.

Mensbloggen

4 januari 2018 17:22

Fråga din mamma om du kan få de bara :)

 
Ingen bild

Anonym

9 januari 2018 22:42

Hej, jag vill använda bh även fast jag inte har stora bröst, är snart 12 Btw, men vågar inte, mamma har en önskelista där man kan sätta in kläder man vill ha på en internet shopping sida, och då hade jag lagt in två bh:ar, då frågade hon ”vill du ha bh?” Men jag svarade bara ”jag vet inte” och bytte samtals ämne. Hur ska jag göra?

Mensbloggen

11 januari 2018 11:21

Berätta bara för din mamma hur du känner tycker jag :)

 
Anonym

Anonym

29 januari 2018 21:56

Hej!
Jag har tänkt på bh i kanske ett halvår nu och vill verkligen ha det. Jag är 10 år och är ändå ganska stor för min ålder(48,8 kg) och jag vågade liksom fråga mamma om top men bh vågar jag inte fråga om. Men det gör ont när jag springer och så. 3 st (vad jag vet) i 4-5:an har bh och en av de behöver inte ens det för hon har bara platt som en pannkaka. Men 3 av mina toppar är för små och 2 för stora. Mina föräldrar är inte tillsammans så jag bor hos pappa, låtsasmamma 2 bonussyskon och 1 halvsyskon. Min bonusstorasyster är ganska liten så jag kan typ ha hennes bh men det märks ju om jag har bh i skolan och om min lillebror ser det så...och jag har funderat på att springa i trappan och så att mamma ser det och då säger jag att jag har ont. Har också funderat på att gå i affären med BARA min bff och prova en bh och sen skicka bild till mamma om jag får köpa den men jag ä för liten för att gå i affären själv och jag vågar inte fråga mamma face 2 face liksom!VAD SKA JAG GÖRA???? Tacksam för svar<33

http://Mensbloggen

Mensbloggen

5 februari 2018 16:52

Ta med din bff till affären och pröva en bh du gillar, sen fråga din mamma :)

 
Bh:ar

Bh:ar

30 januari 2018 21:34

Hej jag har ett problem jag vet inte riktigt hur jag ska fråga mamma om en bh det var mamma som sa till mig att jag skulle säga till om jag behövde en topp det var i åk 4 nu går jag i åk 6 och har fått mens sov. Jag har testat olika bh:ar och jag har 70a men tänk om hon bara skrattar åt mig vad ska jag göra SNÄLLA SNÄLLA SNÄLLA SVARA!!!!!

http://Inget

Mensbloggen

4 februari 2018 21:57

Ta mod till dig!!! Våga, hon har också varit ung en gång och vet hur det är. Tror verkligen inte hon skulle skratta!! :D

 
Ingen bild

Anonym

1 maj 2018 14:40

Hej!
Jag är en 13 årig tjej som bor ensam med min pappa och jag behöver ha bh men jag vågar inte fråga. Näst intill alla mina kompisar har bh och jag vill och behöver ha det. Jag använder topp men det hjälper inte och när jag köpte topp så var jag med min farmor och smygprovade en men hon kom på mig och då förklarade jag varför jag gjorde det och sedan åkte vi och köpte toppar. Men jag vill helst ha bh nu så hur ska jag göra. PS. Funderar på att köpa i sommar när jag åker med mina kompisar och shoppar men det är så dyrt.

Mensbloggen

2 maj 2018 18:47

Du kanske kan prata med din farmor om det nu igen? :)

 
Anonym

Anonym

27 maj 2018 22:38

Hej
Jag är snart 11 år (om 1 och halv månad) och jag vill skaffa topp. Jag känner mig obekväm i skolan. Men jag har INGEN ANING hur jag ska säga till min mamma... vill gärna ha några alternativ som jag kan testa

http://Mensbloggen

Mensbloggen

28 maj 2018 20:29

Bara fråga rakt ut, enklaste och snabbaste sättet :)

 
Ingen bild

Anonym

28 maj 2018 21:48

Hej, jag är en tjej på 13 år och vågar värkligen inte fråga min mamma om en topp. Skolsystern har massor ned hälsosamtal och har hört att man behöver ta av sej tröjan. Tycker det är jätte jobbigt på idrotten när alla byter om, och min kompis är väldigt jobbig då hon hela tiden kommenterar andra.

Jag vet att min mamma inte skulle reagera så konstigt på de då jag har en äldre syster. Och ibland när vi pratar om mens så ”beter” hon sej lika dant.

Jag har typ minst bröst i klassen och det är värkligen jobbigt, då jag typ fick hår under armarna först och bröst sist!

Mensbloggen

29 maj 2018 22:34

Alla är olika, helt normalt. Men jättefel av din klasskompis att kommentera andra... Skulle gissa på att hon i själva laget är osäker och därför kommenterar andra tyvärr. Men försök inte ta åt dig, och säg att det inte är okej att hon kommenterar din kropp. För personen har ingen som helst rätt till det!!

Verkar som din mamma är lätt att prata med, så ta mod till dig och fråga om en topp eller din syster kanske kan hjälpa dig?

När jag gick i skolan kollade alltid skolsyster ryggraden så den växte rakt, då fick man ta av sig tröjan när hon kollade ryggen. MEN hon har sett mååånga kroppar och tycker inte det är konstigt. Så försök tänka positivt, att det är helt normalt!! :D

 
Ingen bild

Tjejen!

4 juni 2018 20:45

Hej!

Har en liten fråga. Jag skulle ”behöva” en topp, eller egentligen inte men jag vill ha en. Jag är sällan i centrum, och vet ej när jag ska dit nästa gång. Jag var typ förra veckan och shoppa med min mamma, o jag tycker det skulle bli så konstigt om jag fråga nu efter att vi precis varit där.

Jag vet inte riktigt hur jag ska fråga, det blir bara tyst när jag tänker säga något. Undrar lite om jag typ skulle kunna fråga om vi skulle kunna handla mer underkläder istället för att säga att jag vill ha mer trosor. Men är rädd att hon bara tänker på trosor då! Det had betytt massor om du skulle kunna skriva lite om vad jag kan säga! (Har inte så dålig konversation med min mamma, men det blir lite obekvämt om man kan säga det så)💓

Mensbloggen

5 juni 2018 19:28

Hej, finns egentligt inte "lätt" sätt, man får bara bestämma sig för att göra det. Försök tänka vad är egentligen det värsta som kan hända?? :) Är ju helt normalt :)

 
11 årig tjej

11 årig tjej

28 juli 2018 12:17

Jag har stora bröst för min ålder och använder topp. Mina bröstvårtor syns igenom topparna och det gör ont i brösten när jag hoppar/springer. Jag vill ha bh men vågar inte fråga mamma. Jag är också jätte nervös för mens och det har jag inte heller sagt till henne. Snälla hjälp! Hur ska jag våga fråga henne?

http://Mensbloggen

Mensbloggen

6 augusti 2018 10:37

Bara fråga, finns ingen genväg :) Ta mod till dig

 
Anonym

Anonym

11 februari 2019 23:02

Jag är tolv (fyller 13) och var o köpte bh:ar idag med mamma, jag har 75A, jag är 154cm lång och väger 48kg är inte det typ övervukt och ovanligt stort rubt om för min ålder?

http://Mensbloggen

Mensbloggen

19 februari 2019 10:46

Du är helt normal!!!!

 
Ingen bild

anonyma sextonåringen

28 april 2019 20:16

Hej, jag är 16 år och jag använder fortfarande inte bh eller topp. Nu känner jag verkligen att jag behöver och vill använda det. Men jag undrar bara hur jag ska fråga henne.
Jag funderar på att typ köra till butiken imorgon och fråga henne via sms om jag kan köpa en sport-bh, men jag vet inte. Vi har aldrig riktigt pratat om sånt.
P.S Helt sjukt hur länge du har varit aktiv på denna blogg! ;)

Mensbloggen

10 juni 2019 10:44

Gör det!! Våga fråga :) Haha, ja tyvärr inte så aktiv längre men ibland händer det

 
Ingen bild

En anonym 12 åring

7 augusti 2019 11:25

Jag är 12 år (ska börja 6:an) och jag har använt topp ganska länge nu (typ 3 år). Nu börja topparna bli lite för små och brösten större. Jag känner själv att jag vill börja med bh då det gör ganska ont när jag springer och gör annat, för att brösten är ömma liksom. Jag vågade inte säga det till mamma men jag sa att det kliade av topparna och att dom var obekväma. Mamma sa då att ”vi kanske skulle köpa nya toppar eller kanske en bh?” Jag sa bara ”mmm” för det var ju det jag ville. Men sedan sa hon att jag skulle behöva ha en väldigt liten bh isf. Men så ändrade hon sig o sa att vi kanske skulle vänta tills mina brösta blir större. Jag tycker själv att mina bröst är tillräckligt stora för en liten bh och jag vet många i min klass som har bh men som typ inte har några bröst alls.
Jag vill ha hjälp vad jag ska säga eller om jag ska ha bh.

Mensbloggen

6 maj 2020 14:22

Säg bara när ni går i affären nästa gång att du skulle vilja pröva en bh för du tror det skulle vara skönare för dig :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mensbloggen - 18 december 2019 10:56

Hej! Bloggen har legat nere, men har skrivit om det mesta som finns att skriva om och svarat på massor av frågor - så det ni undrar över har jag säkert redan skrivit om, om ni kollar tillbaks i arkivet!   Jag tänkte bara dela med mig av ett pre...

Av Mensbloggen - 28 augusti 2018 10:05

  Hej,   Kommentera detta inlägg och berätta   vad ni vill läsa om :) ...

Av Mensbloggen - 5 juni 2018 19:28

En läsare som delar med sig av sin "första mensen historia". Tack, alltid lika kul att läsa om era första mensar!   Jag kommer ihåg min första mens som om den vore igår :) Det var den 9 december 2017 😂Jag hade precis vaknat och skulle som...

Av Mensbloggen - 18 november 2017 14:44

Ett brustet hjärta finns det ingen medicinering på och ont som satan kan det göra. Det kan kännas som att man aldrig kommer bli lycklig igen. Men det stämemr inte, man blir lycklig igen. Man kommer bli kär igen. Men ibland tar det tid, och det behöve...

Av Mensbloggen - 14 november 2017 13:50

Hej, tänkte skriva 21 saker som jag hade sagt till yngre mig om jag hade kunnat gå tillbaks i tiden och prata med mig själv som tonåring.   1. Sluta jämföra dig med dina kompisar. Du är fin som du är och kommer aldrig bli någon annan hur mycket d...

Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 687 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21
22 23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken


Skapa flashcards