mensbloggen

Alla inlägg under oktober 2012

Av Mensbloggen - 28 oktober 2012 11:32

Det kommer komma många gånger i livet när man inte riktigt vet hur man ska tackla mensen, men i slutändan så kommer det alltid lösa sig på ett eller annat sätt. Vissa kanske tycker det är ett problem att ha mens när man ska utomlans eller på flygplatsen.. Kan förstå att många tycker det är jobbigt att byta mensskydd på flygplatser eftersom toerna bara är små bås... Men tänk på att det bara är tjejer där inne så alla är förståeende. Men om man verkligen inte vill så är mitt tips att vänta tills man är ombord på själva flygplanet. (där är det inte toabås.)


På själva resan så kan man leva precis som hemma med mensen, det enda som kan ställa till problem är om man inte andvänder tampong/menskopp och ska på badsemester, men antingen så testar man tampong eller så går man till ungdomsmottagningen innan resan och får tabletter som skjuter upp mensen. För toaletter finns överallt så det är inget problem! :-) 



Av Mensbloggen - 26 oktober 2012 15:46

 

  • Ett bra tips är att läsa alla frågor jag fått, se i menyn. Då kan läsa andras frågor och mina svar, ni kan inse att ni inte är ensamma och kanske lära er något ni inte ens tänkt på. Om ni söker svar efter en specifik fråga, så är det bara att fråga, jag svarar mitt bästa på alla!

  • För att känna sig "säkrare" från läckage från bindor och tamponger så är det jättebra att testa produkterna, ta ett glas vatten med karamellfärg i och häll på tapongen/bindan, då kan ni se hur mycket vatten som sugs upp innan det läcker (håll er över handfatet.) Ni kan klippa sönder tampongen och se hur snöret sitter fast, så kanske ni slipper oroa er för att det ska lossna.. 



Av Mensbloggen - 23 oktober 2012 17:45

Jag vet att det är måååånga tjejer som längtar efter sin första mens, jag gjorde också det! Jag tror faktiskt det är ganska vanligt... Men jag vet att alla som har mens säger så här (även jag.) Att längta inte till mensen, den kommer! Jag lovar er det. Jag var/är själv lite underviktig och trodde därför inte min mens skulle komma, gick och oroa mig kring det och googlade massor, kanske är därför jag kan en del om mens idag. I alla fall, när mensen väl kom så blev jag LIVRÄDD, visste inte vad jag skulle ta mig till, kroppen skakade. Det var inte vad jag hade föreställt mig. Så nu till er som längtar efter mensen, jag tycker verkligen inte ni ska göra det för att ni kommer ändå ha den i ca 40 år... så varför skynda på? Idag är jag väldigt glad för att jag fick mens senare, ärligt! 


Mensen är bara jobbig och kommer alltid när det minst passar, i alla fall för mig. Jag tror jag har en ovanligt jobbig mens, men det kan jag berätta om någon annan gång. Den är riklig... Men som sagt, jag tycker absolut ni ska ta vara på erat liv så länge ni slipper mensen, för som sagt kommer ni få dras med den större delen av livet.. :-) 


Av Mensbloggen - 22 oktober 2012 16:32



En tjejs liv, typ!

Några som känner igen sig?

 


Av Mensbloggen - 21 oktober 2012 11:15

Är det farligt att ta inte ett finger i "menshålet"?

Nej, inte alls. Man kan inte ha sönder något! 


Är det normalt med klummpar i mensen?

Ja det är det. Jag har det, fast alla har det inte. Lite olika för alla.


Kan man spola ner bindan om det inte finns papperskorg?

Nej, rekomenderar det inte!! Finns stor risk för att det blir stopp i avloppet.


När vet man att det är dags att byta binda?

När blodet närmar sig kanterna eller det börjar kännas kladdigt.


Finns det någon badbinda?

Nej, tampong eller menskopp är enda alternativet.


Måste man raka underlivet för att andvända tampong?

Nej!!!



Av Mensbloggen - 20 oktober 2012 18:22

Jag vet att det finns många tjejer och killar där ute med ett lågt självförtroeende, jag kan nästan påstå att de flesta har de speciellt under tonåren mer eller mindre. De flesta tror att de är helt ensamma om att tycka så när de i verkligeheten inte alls är så... Så stå på er! Ingen har rätt att trycka ner er pga. vad ni tycker. Det är ju den ni är, och den ska man ju inte ändra på. Som rubriken tyder, I am me and that´s all I can be.... Kan inte beskriva på ett bättre sätt. Ni är födda i den kroppen ni har, så tyck inte att ni är fula eller inte passar in osv. För att hur mycket  ni än är missnöjda med er själva så kommer de tankarna inte göra så att ni byer kropp och hjärna. Därför så tycker jag vi kommer överens om här och nu att stänga av de negativa tankar och göra det bästa utav situavtionen!! :-) Alla har uppförsbackar ibland, men det kommer inte vara uppförsbacke hela vägen någon gång vänder det och efter en uppförsbacke kommer alltid en nerförsbacke!! Jag kan lova er att alla passerar "uppförsbackar" ibland, och hur ensamma ni än känner er så finns det alltid någon vid din sida.


Hur dåligt ni kanske mår så kommer ni inte må så dåligt för alltid, efter regn kommer solsken!! Härda ut regnet, saker och ting blir bättre. Jag vill också säga er att verkligen ta hand om all era vänner över hela ert hjärta, för en dag kommer ni behöva dem :-) Bara ett litet tips på vägen, och när jag ändå håller på att prata om vänskap så vill jag säga att ta hand om de som ser ensamma ut, ni kommer bli omtycka av många i längden!

Kan berätta en liten historia som jag varit med om: Det var för ca 1 år sedan, jag och mitt "tjejgäng" asså de jag umgås med satt och åt i matsalen. Men den dagen så satt det en ensam tjej mitt i matsalen, jag sa till mina kompisar att vi går och sätter oss med henne, så det gjorde vi. (Även fast hon gick två årskurser under oss) Vi pratade med henne och var snälla. Vet inte riktigt men tror inte hon hade några vänner och dessutom var hon utlänsk, så tror hon kände sig väldigt ensam.. Efter den lunchen i matsalen så jag alltid hej till henne i korridorerna, tyvärr så flyttade hon till Asien efter några månader... Men jag tycker verkligen fler människor borde bry sig mer, that´s all I'am saying!! :-) Xo


 



Av Mensbloggen - 20 oktober 2012 13:16

 

Av Mensbloggen - 19 oktober 2012 16:12

Jag vet att många undrar hur de ska göra på idrotten i skolan när de har mens.. Här tänkte jag dela med mig av mina tips :-)


Ha en necsesär i väskan med bindor, tamponger (emergency kit ni vet) hihi...

När ni byter om före gympalektionen så ta av er jeansen som vanligt, jag brukar sitta ner på bänken och om jag inte har en lång tröja på mig så tar jag typ gympatröjan eller något annat klädesplagg över benen/trosorna, då syns inte bindan om man har det, bara att dra på gympabyxorna.


Efter gympan så är mitt bästa förslag att gå till toan, om man inte är svettig tävtta sig under armarna i handfatet och ha deo. Och om man är svettig ta bort bindan/tampogen på toan och ha handuken med sig därinne, lägg ner trosorna i necesären eller "göm" i gympabyxorna du tagit av dig. Sen går du med handuken runt dig till duschen, duschar och sen gå till badrummet ta fram trosorna om du inte har rena hemifrån och sätt på binda/tampong. Ha alltså med necesären med bindor/tamponger till toan. :-) Man kan också gömma tampongen i Bh:n.


Ni behöver inte vara oroliga för att det ska komma en sjö blod när ni går till och från duscharna och även inne i duschen, det gör det inte. Om det rinner lite på benen i duschen så komer det knappt synas eftersom vattnet sköljer av det på en gång. Och till och från duschen så ha handuken om dig och gå med benen så tätt så möjligt så hinner du till toan. 

 


Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 687 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21
22 23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken


Skapa flashcards