mensbloggen

Direktlänk till inlägg 12 februari 2013

Det är okej att stanna hemma från skolan pga. mens

Av Mensbloggen - 12 februari 2013 10:51

Det finns väldigt mycket delade tankar och åsikter kring detta ämne. Vissa säger Nej, varför ska man vara hemma om man har mens? Ska man då vara borta från skolan varje månad? Medan andra tycker helt tvärtom.


Om man inte har ont så finns det ingen anledning att vara hemma, toaletter finns ju överallt. Men har man en  hemsk mensvärk så tycker jag man ska stanna hemma. Jag tror ändå inte man kommer kunna koncentrera sig på skolarbete. Man kan testa att ta en alvedon, men det är inte säkert der hjälper alltid. Dessutom får man inte lika ont varje mens, vissa är bättre och andra värre, så det blir ju inte varje månad man är borta... Har man supeont varje månad och alvedon/ipren hjälper inte så bör man få receptbelagda/ starkare tabletter av en läkare. För det finns! 


Men har ni jätteont, stanna hemma, sätt på en film och gör en kopp te och lägg dig i soffan! :)




 
 
Ingen bild

Amanda

12 februari 2013 11:58

Hej!
Min första mens kom sommaren 2012 och sen hade jag inget mer på ett halv år.(nästa mens kom nu i vintras)
+ att båda gångerna blöder jag mycket.
Det är väll inget farligt?

Mensbloggen

12 februari 2013 14:13

Nej, det är normalt! Precis så var det för mig också. Den är bara oregelbunden, och vissa blöder mer, vissa mindre! Kram :-)

 
Ingen bild

orolig läsare !

13 februari 2013 20:25

Hej ! Jag rakar mig både under armarna,benen och fittan. Men när jag rakarm mig under armarna så brukaar jag alltid få bort allt hår men där håret fanns så är det alltid typ mörkare runt där och runt det så är det typ massor av finnar !!! Snälla hjälp mig om ngt tips, jag kanske ska raka på ett sätt eller ngt sånt <3

P.S Din blogg äger !! <3

Mensbloggen

13 februari 2013 21:11

Det finns en del knep man kan testa:
- Raka dig i duschen
- Använd rakgel
- Smörj in dig efter
- Ha vassa rakblad på rakhyveln

Om du inte använder något av dessa så tycker du ska testa det först! Det är också bra för huden att bara raka medhårs, men det kan ofta bli svårt att få bort allt då.. Men testa knepen ovan! Kram :-)

 
Ingen bild

lollo

17 februari 2013 07:28

Hej, jag har haft flytningar(vet ej om det stavas så) i kanske 1 och ett halft år. Borde inte mensen komma snart??

Mensbloggen

17 februari 2013 21:44

Det är olika för alla. Vissa har flytningar i bara några månader medan andra kanske inte får mens förena efter 2 år. Allt är lika normalt! Kram :-)

 
Ingen bild

Felicia

15 oktober 2014 08:37

Jag brukar ha så ont att benen känns bedövade, jag gråter automatiskt och är sängliggandes i 2-5 timmar. Visst jag kan röra på mig men jag föredrar att inte göra det då benen känns ostabila och magen gör ont som fan, men man måste ju helt enkelt gå på toa. Jag har ingen aptit och dricker bara te och vatten under den tiden, eventuellt en macka. När jag var liten så hade jag feberkramper mycket och därför fick jag enligt läkare ta mycket tabletter, vilket har lett till att jag nu inte kan ta ipren, panodil ELLER alvedon. Det finns några tabletter som funkar lite grann mot mensvärken, men knappt... Och samtidigt hatar jag att behöva ta tabletter mer än absolut nödvändigt då jag är rädd att bli immun mot det också. Om man pratar med en läkare säger de bara "ta tabletter" och man får inte ens chansen att tala för sig. Ingen verkar förstå att även fast jag sällan tar tabletter så kan jag bli immun mot dem. Mina kompisar förstår inte mig när jag säger att jag måste vara hemma från skolan. Har jag varit sjuk veckan innan kan man ju räkna med em jävla massa blickar.. Alla säger åt mig att bita ihop, ta en tablett och gå till skolan men jag känner att jag inte klarar stressen eller att koncentrera mig med det redan. För att inte tala om allt plugg nu på gymnasiet... Vad tycker du att jag ska göra? Lärarna suckar alltid då jag kommer tillbaka som om jag skulle ha skolkat, och de gillar inte att jag har missat en massa. Men det gör ju inte jag heller och därför får jag lätt panik och beslutsångest.

Mensbloggen

15 oktober 2014 12:58

Så som du beskriver ska du verkligen inte behöva ha det!!! Mitt råd till dig är att kontakta din ungdomsmottagning och boka en tid för det finns hjälpa att få. Jag kan också gissa att de på umo är mer hjälpsamma då de jobbar med sådant dagligen.

Man kan få starkare värktabletter på recept men även p-piller kan vara lösningen för vissa med en extrem mensvärk. Hur som, prata med de på umo så får de avgöra vad som skulle passa och hjälpa dig!! Lycka till :-) Kram

 
Ingen bild

Kia

4 november 2014 07:09

Hej!
När jag har mens så har jag mensvärk som fan, jag har det 3 dagar före. Jag får mensen, medan jag har den och typ 3 dagar efter. Jag undrade nu bara att är det normalt? Och vet du vad jag skulle kunna göra så att det inte gör så ont

Mensbloggen

4 november 2014 08:22

Ja vissa kan ha så, det är normalt! Testa vanliga värktabletter och ta en så fort du känner att värken är på gång! :-)

 
Ingen bild

Natalia

6 november 2014 06:38

Hej
När jag har mensvärk så värker det såå himla mycket och det hjälper inte med verktabbletter. Vad ska jag göra? Hjälp!

Mensbloggen

6 november 2014 06:58

Har du testat olika värktabletter för de har ju olika verkande substanser. Till exempel innehåller inte treo och alvedon samma verkande substans. Så testa en annan sort och se om det hjälper.

Skulle inte det heller hjälpa så finns hjälp att få om du kontaktar ungdomsmottagningen!! :-) Kram

 
Ingen bild

Emilia

9 november 2014 21:29

Hej
Jag har haft mens 3 år nu och jag har aldrig haft värk.. Är det bara vissa som har så? Alla tjatar på mesn och att det gör så ont och alla håller med. För mig känns det inte ens att jag har mens.. Är det bra?

Mensbloggen

10 november 2014 17:29

Vissa har den turen som du att slippa värken, så tycker du ska vara glad för att slippa det!! :)

 
Ingen bild

Mensvärkaren

13 november 2014 15:31

Jag är en sån som inte gillar att prata om mens med min mamma tkr det är pinit....Vilket ja igentligen inte ska tycka.....Men till saken, ja får alltid mensvärk, varje månad hela veckan, får verkligen jätte ont, har testat alvedon men funkar inte, o det känns som det rinner mens hela tiden när man går o att det synd på brallorna, så föredrar att sitta hela tiden, kan inte springa för det kommer typ jätte mycket mens ur hållet då elr man känner det, det lix rinner o känns som det kommer klumpar, får skit mkt mens så måste ha 3 bindor på varandra för att det inte ska rinna ut o en jävla inhopp rullad pappers rulle så det inte ska rinna, kan typ inte gå så mkt ja har, när ja kissar kommer det fan 1 kilo blod, har testat menskopp och det rann över på 1 timme typ, va ska ja göra det är skit jobbigt i skolan //12 åringen

Mensbloggen

13 november 2014 21:20

Det låter som att du blöder ovanligt mycket vilket inte heller är bra för att det leder lätt till järnbrist = trött, blir andfådd lättare, sus i öronen..

Så jag tycker du ska ta dig i kragen och ringa din ungdomsmottagning om du inte vill be din mamma göra det!! Jag lovar att det är hjälpsamma och kommer kunna hjälpa dig!! (du behöver inte göra gyn.undersökning för det, bara kom dit och berätta hur du har det)!! Så gör det, för din egen skull!! Du ska inte behöva gå och ha det som du har! (Har själv varit i liknande sits och det kan bli bättre och lättare att ha mens, jag vet!) Kram :-)

 
Ingen bild

Anonym

7 mars 2015 13:39

Hej ♥ , jag fick min mens idag o jag e 12 år !
men jag har ingen mensverk men jag hade den för 1 vecka sen är de normalt eller ska man ha mensvärk innan eller efter man får mensen ?

Mensbloggen

7 mars 2015 14:58

Vissa har turen att slippa mensvärk :-)

 
Ingen bild

Ellabella

8 september 2015 20:57

Om man har stor mensvärk och man verkligen inte kan bara ta en tablett o gå till skolan vad är då en bra förklaring ursäkt

Mensbloggen

9 september 2015 08:29

Finns ju brustabletter man kan ta om det är svårt att svälja en tablett :)

 
Ingen bild

Linda Ekström

13 september 2015 21:47

Hej! Jag har inte fått min mens än men nu på sistone har jag haft kramp i magen, massor av flytningar mm. E det mensen som kommer?

Mensbloggen

14 september 2015 07:19

Mycket möjligt :)

 
Ingen bild

Cassandra

6 oktober 2015 06:49

Är bloggen fortfarande igång? :)

Mensbloggen

7 oktober 2015 08:15

Jadå :)

 
Ingen bild

Aleyna

17 januari 2017 12:56

Jag har mens och bara för att jag har de så vill jag inte till skolan. Jag älskar skolan men mensen stoppar mig att gå till skolan. Jag missar allt som vi gör i skolan.min fråga till dig är om du har någon tips på hur jag ska göra för inte jag ska skolka mer bara för att jag har mens.hopps du kan svara på min fråga:)

Mensbloggen

28 januari 2017 13:05

Min fråga till dig är då varför du inte vill gå till skolan bara på grund av mens?? :)

 
Ingen bild

Anonym

17 januari 2017 22:23

Hej, jag vet inte om bloggen fortfarande är igång men aja. Jag fick min första mens för snart ett år sen och jag vet inte jätte mycket om mens. Ibland har jag jätte mycket mensvärk och ibland inte speciellt farligt men jag tycker det är så jobbigt att gå till skolan oavsett om jag hat ont eller inte. Jag tycker det är pinsamt att behöva springa på toa ofta när jag aldrig gör det i vanliga fall och ifall det skulle rinna över blod så det syns. Dom gångerna jag blöder mycket är jag hemma från skolan första dagen, resten va dagarna går ganska bra. Är det okej att inte va hemma från skolan pga mensvärk utan pga att inte våga vara i skolan ifall det skulle rinna över? Vad kan man göra ist för att vara hemma från skolan?

Mensbloggen

28 januari 2017 13:03

Personligen tycker jag inte man ska låta mensen styra över ens liv, den kommer aldrig kommer i perfekt timing men man får göra det bästa utav det.

Mensvärk förstår jag om inte värktabletterna hjälper, dock kan man få hjälp mot det också. Men för att man är rädd för att det ska läcka.. Tycker inte du ska vara rädd för det, toa finns överallt och vad andra tror och tycker när du går på toa är inget du ska behöva bry dig om. Alla går ju på toa? Världens naturligaste sak :-)

 
Maja

Maja

23 maj 2017 12:36

Hej jag fick min mens igår är 11 år men jag får så ont och kan NT gå i skolan

http://Mensbloggen

Mensbloggen

24 maj 2017 17:38

Testa ta Ipren :)

 
Ingen bild

Sommarlov!!!

11 juni 2017 07:00

Hej vi ska ha utedag i skolan och jag har mens, det finns inga toaletter i skogen. Så vad ska jag göra? Ska jag vara med eller inte. Den här gången blöder jag lite mer än vanligt och har lite mer mensvärk. Jag vill vara hemma för dagen är inte "viktig" och vi får skolavslutning två dagar efter. Det är inte viktigt att gå då om du fattar vad jag menar?

Mensbloggen

13 juni 2017 01:08

Du gör ju vad du tycker känns bäst för dig och vad du är bekväm med. Men vill du verkligen gå för att du tycker det är kul så tycker jag du ska det, låt inte mensen stoppa dig. Ta en nattbinda är ett tips :)

 
Ingen bild

Anonym

19 mars 2018 23:11

Jag hoppas hoppas att bloggen fortfarande är igång. Jag har haft mens i snart ett år och fyller 13 i april. Dem första gångerna jag hade mens kunde det vara jätte mycket ibland, och ibland lite. Nu har jag alltid super mycket mens. Jag har varit väldigt blek och trött på sista tiden så vi gick till sjukhuset och det visade sig att jag hade järnbrist. Nu tar jag piller mot det. Det är inte kul ju men jag har inget emot det. Deremot så är det så att när jag har mens byter jag inte ofta binda. Jag byter kanske en pär dag. Istället går jag liksom..Typ som en fotomodell? Lixom går med ett ben framför det andra. Iallfall får jag ont i midjan och det ser sjukt konstigt ut. Men går jag vanligt så forsar det ner blod. Jag åker också buss till skolan. Så när jag sitter och sen ska kliva av så rinner det lixom och jag får gå med typ korsade ben till nästa buss. När jag ska gå ner för trappor måste jag liksom väckla rumpan bakåt. Jag har sagt att jag varit sjuk varje gång jag fått mens för att få stanna hemma men nu börjar dem sluta tro mig. Det är duger jobbigt och jag vill verkligen inte blöda igenom. Mitt liv blir helt begränsat av mens. Och jag vill ju inte missa så mycket av skolan. Men jag vill verkligen inte gå dit. Jag har inte så mycket mensvärk. Dessutom tycker jag det är väldigt jobbigt att prata om mens så detta är liksom inget jag skulle kunna prata om med min mamma vilket suger. Förlåt för att det blev långt och hoppas att du svarar.

Mensbloggen

21 mars 2018 19:40

Hej, du kanske kan testa tampong, då känner man inte mensen rinna alls. Jätteskönt!!! Men du kan alltid prata med skolsyster om du inte vill prata med din mamma :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mensbloggen - 18 december 2019 10:56

Hej! Bloggen har legat nere, men har skrivit om det mesta som finns att skriva om och svarat på massor av frågor - så det ni undrar över har jag säkert redan skrivit om, om ni kollar tillbaks i arkivet!   Jag tänkte bara dela med mig av ett pre...

Av Mensbloggen - 28 augusti 2018 10:05

  Hej,   Kommentera detta inlägg och berätta   vad ni vill läsa om :) ...

Av Mensbloggen - 5 juni 2018 19:28

En läsare som delar med sig av sin "första mensen historia". Tack, alltid lika kul att läsa om era första mensar!   Jag kommer ihåg min första mens som om den vore igår :) Det var den 9 december 2017 😂Jag hade precis vaknat och skulle som...

Av Mensbloggen - 18 november 2017 14:44

Ett brustet hjärta finns det ingen medicinering på och ont som satan kan det göra. Det kan kännas som att man aldrig kommer bli lycklig igen. Men det stämemr inte, man blir lycklig igen. Man kommer bli kär igen. Men ibland tar det tid, och det behöve...

Av Mensbloggen - 14 november 2017 13:50

Hej, tänkte skriva 21 saker som jag hade sagt till yngre mig om jag hade kunnat gå tillbaks i tiden och prata med mig själv som tonåring.   1. Sluta jämföra dig med dina kompisar. Du är fin som du är och kommer aldrig bli någon annan hur mycket d...

Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 687 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards