mensbloggen

Direktlänk till inlägg 13 april 2013

Köpa bindor/tamponger

Av Mensbloggen - 13 april 2013 15:27

Kommer ni ihåg första gången ni skulle köpa bindor/tamponger? Om ja, så kommentera gärna hur det gick, var du nervös m.m.?


Kommer själv ihåg första gången jag skulle köpa bindor, var så himla nervös. Men ville så gärna! ...och det gick :)

Jag var less på att be mamma köpa hela tiden, ville vara "vuxen" och klara av det själv. Men tro mig känslan efteråt, var så stolt över mig själv att jag vågade. Så detta inlägg ska jag peppa er att våga för det är inte så farligt!!


Mens är normalt även om man tycker det är pinsamt i början. Det är ju trots allt något ALLA kvinnor får, och bindor/tamponger behöver vi ju såklart också. Hur skulle det annras vara utan dessa nödvändigheter. De i kassan kommer inte tycka det är konstigt att en tjej (eller kille) köper bindor/tamponger. De säljer mängder av sådanna saker varje dag. 
Jag kommer ihåg att de första gångerna jag köpte bindor/tamponger så tog jag alltid kassan med en tjej i, tyckte det kändes bekvämare. Men nu spelar det ingen roll :) Första gången är värst, det är ett stort steg. Så ta bara första steget!!! Kanske ta med en nära vän till affären för att känna dig tryggare. Eller köpa något mer, kanske bröd, mjölk... 



 
 
Ingen bild

En som undrar

13 april 2013 23:41

Hur gammal var du första gången du gjorde de själv? Är 15 o mamma köper åt mig fortfarande , borde jag börja köpa själv? :)

Mensbloggen

14 april 2013 11:16

Jag var 15 år första gången jag köpte bindor/tamponger själv. Det kan du bestämma själv, det är inget fel med att din mamma köper, bra ekonomiskt dessutom ;) Men det kan ju vara bra att testat köpa någon gång, så man vet hur det är, men som sagt det är upp till dig!! Kram :-)

 
Ingen bild

Fia

14 april 2013 21:45

Jag kommer ihåg första gången jag skulle köpa tamponger för att mamma hade bara typ XL och jag ville ha mini så jag tog ett paket och en påse godis, haha! Det var inte så bekvämt med godispåsen eftersom jag bara gick och tänkte så här: "Nu tror hon att jag har typ PMS och måste få i mig godis fort". Men det gick bra, jag var nog röd som en gris men det spelar ju ingen roll! Jag håller med om tipset med bröd med sig, INTE godis eller choklad!

 
Ingen bild

Anonym

15 april 2013 18:54

När jag har mens blir jag alltid skit kissnödigt hela tiden. Jag får springa på toa 18 gånger typ varje skol dag. Jag kan ju typ inte heller vara med på idrotte. För jag är rädd att pissa på mej. Men när jag ska gå på toa så kommer det inget kiss så jag går på toa i onödan typ. Det är skit jobbigt och jag kan ju inte bara missa typ alla gympa lektioner för det. Är det normal att bli kissnödig när man har mens?

Mensbloggen

15 april 2013 21:20

Jag tycker det låter lite väl mycket att gå på toa så ofta du säger. Så ska du inte behöva ha det! Men du säger att när du går på toan så kommer det inget kiss? Men du är ändå superkissnödig innan..? Om du håller dig går det inte över då?

Om det ute blir bättre så tycker jag du ska få hjälp av en professionell, enklast skulle jag säga är att kontakt ungdomsmottagningen och rådfråga. För du ska inte behöva ha det så!! Kram :-)

 
Ingen bild

Meee

13 augusti 2013 21:37

Köpte Apotekets tamponger (mini 50st 55kr, heh) för ca 1vecka sen (13 idag heh)och gjorde det med en kompis, när jag sa att jag skulle köpa tamponger så gick hon och skrämde upp mig och ba "min mammas kompis dotter fick åka till sjukhuset för att hon inte fick ut tampongen! JOMEN det är sant! Den hade fastnat och hon fick inte ut den!" hahaha, fick köpt dem i alla fall. Det var en tjej i kassan (thanks god) och jag var nervös, men försökte va lugn och inte stressa, och jag tyckte det gick bra! haha ^^

Mensbloggen

14 augusti 2013 00:06

Vad bra att det gick bra! :) Alltså visst finns risken att snöret på tampongen går av men det är sällsynt! Skulle det möjligen hända så kan man krysta ut den inte värre än så! Kram :-)

 
Ingen bild

Emme

24 februari 2014 23:23

Jag har alltid behövt gå med min tvilling (kille) till affären... Om jag då har behövt tamponger/bindor så har jag alltid bett mamma. Men jag ville köpa det själv för att känna mig lite mer som en "vuxen". Jag har aldrig vågat köpa samtidigt som jag går med med min bror/tvilling.. Men typ förra veckan så gick jag med honom och vi gick och plockade vad vi ville ha själva och då tog jag några paket tamponger. Når min bror såg dom så var han helt tyst och sa inget om det.. Kände mig lite stolt att jag vågade. Jag är 13 men snart 14 år.

 
Ingen bild

Anonym

19 mars 2014 16:28

Första gången jag köpte bindor var nyligen, jag var så nervös men det gick faktiskt bra...

Jag bestämde mig dagen innan och sa till mig själv "Det går bra, det är normalt" ( hehe lite töntigt kanske) iallafall jag gick till en affär jag inte brukar gå till den öppnade 07:00 och jag gick 09:00 för den ligger lite "udda" så det var nästan ingen där...När jag väl va inne så tog jag en tidning lite mjölk som mamma behövde, jag tog oxå en frukt. Till sist kom jag till hyllan där bindor/tampongerna/trosskydden fanns Jag tog ett par och gick till den ända kassan som var öppen (med en tjej i tack o lov) det gick bra och hon sa inget sen packade jag ner dem i en påse och gick hem och bytte binda.:-)

Det var första gången för mig:)
Ps. din blogg äger;-)

Mensbloggen

23 mars 2014 16:43

Tack!!!:) Inlägget finns på länken http://mensbloggen.bloggplatsen.se/2014/03/23/10616848-inskickad-historia/

 
Astrid

Astrid

23 november 2014 17:56

Hej jag är en tjej på tio år snart elva och jag har inte fått min mens än men vill jätte gärna få den. Jag har könshår, höfter, hår under armarna och jag svettas typ hela tiden så jag undrar om det kan vara ett tecken på om jag får min mens snart? Jag frågade oxå min mamma när hon fick sin mens och hon sa att hon fick den i min ålder så är det också ett tecken eller vad man ska säga att man ska få sin mens snart? Blir jätte tacksam för ett svar!

http://Köpa bindor/tamponger

Mensbloggen

23 november 2014 22:23

Allt det du säger är ju tecken som ingår i puberteten och är ett tecken på att dina hormoner har börjat vakna. Men när mensen kommer får tiden avgöra!

Antagligen kommer den ganska snart! :)

 
Astrid

Astrid

23 november 2014 19:31

Hej det är jag igen jag bara undra om man ska använda binda, tampong eller menskopp då man badar? Kram😉

http://Köpa bindor/tamponger

Mensbloggen

23 november 2014 22:23

Man kan bada med tampong eller menskopp!

Det går inte att bada med binda. :)

 
Ingen bild

Mensen😂

16 april 2015 07:44

Haha jag skulle köpa bindor och jag var sjukt nervös
Så jag sa till min kompis (vi har kännt varan i 10,5år)
Att hon skulle köpa dom åt mig så jag henne mina pengar och väntade på henne😂🎀

 
Ingen bild

jullen

16 april 2015 07:50

Hej fick min mens igår (precis efter jag fyllde 12 år dagen efter😌😂)
Men jag är rätt rädd för att jag har rätt riklig mens och använder binda för mensen går nästan alltid utanför bindarn elr hamnar på plasten där det är klurigt för att bindan ska fastna är det bättre med tampong vill verkligen inte att det läker ut i trosorna m.m och det känns tryggare med tampong men jag vet inte

Mensbloggen

16 april 2015 23:06

Grattis i efterskott! 🎈

Tampong är praktiskt, man kan liksom "stoppa undan" mensen och slippa känna den! Men finns större storlekar på bindor också. Har man väldigt riklig mens så kan man ha nattbinda, och vingar är bra - det håller bindan på plats! Sen är det bara att komma ihåg att byta bindan i tid, så den inte läcker!! :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mensbloggen - 18 december 2019 10:56

Hej! Bloggen har legat nere, men har skrivit om det mesta som finns att skriva om och svarat på massor av frågor - så det ni undrar över har jag säkert redan skrivit om, om ni kollar tillbaks i arkivet!   Jag tänkte bara dela med mig av ett pre...

Av Mensbloggen - 28 augusti 2018 10:05

  Hej,   Kommentera detta inlägg och berätta   vad ni vill läsa om :) ...

Av Mensbloggen - 5 juni 2018 19:28

En läsare som delar med sig av sin "första mensen historia". Tack, alltid lika kul att läsa om era första mensar!   Jag kommer ihåg min första mens som om den vore igår :) Det var den 9 december 2017 😂Jag hade precis vaknat och skulle som...

Av Mensbloggen - 18 november 2017 14:44

Ett brustet hjärta finns det ingen medicinering på och ont som satan kan det göra. Det kan kännas som att man aldrig kommer bli lycklig igen. Men det stämemr inte, man blir lycklig igen. Man kommer bli kär igen. Men ibland tar det tid, och det behöve...

Av Mensbloggen - 14 november 2017 13:50

Hej, tänkte skriva 21 saker som jag hade sagt till yngre mig om jag hade kunnat gå tillbaks i tiden och prata med mig själv som tonåring.   1. Sluta jämföra dig med dina kompisar. Du är fin som du är och kommer aldrig bli någon annan hur mycket d...

Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 687 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards