mensbloggen

Alla inlägg under juni 2013

Av Mensbloggen - 24 juni 2013 10:36

Det är såklart olika för alla vilka tecken man får och i vilken ordning man får de, men här är några tecken på att mensen närmar sig - man är i puberteten.


  • Brösten börjar växa, börjar oftast som en liten knöl som kan ömma.
  • Man börjar svettas.
  • Får hår lite här och där.
  • Man får flytningar, oftast 1-2 år innan man får sin mens.
  • Växer mycket på en kortare tid.
  • Man blir bredare kring höfterna.
  • Du är superglad ena stunden men kan bli förbannad och ledsen 5 sekunder senare.
  • Lite ont i magen, under naveln.
  • Bruna flytningar.


Av Mensbloggen - 22 juni 2013 18:15

 


Tänkte dela med mig av en liten historia som hände mig under det första året jag hade mens. Mensen var ganska oregelbunden och hade inte haft den på månader... Hur som helst så åkte vi till landet över en helg. Vi bor gabska trångt där så det är inte så kul att ha mens där och speciellt inte i början som det var då. Jag däremot hade inga tankar om att jag som inte haft mens på länge skulle få det under den där helgen.


Grejen var att på natten så drömde jag att jag fick min mens (hade aldrig gjort det tidigare). När jag sedan vaknar på morgonen och ska gå ut på toan, vad ser jag inte där om bruna flytningar. Min mens börjar alltid så. Jag tycker bara detta var så häftigt att jag drömde om mensen och sedan fick jag den. (Det är inte första gången sedan dess).  Det är verkligen som om kroppen vet och försöker berätta för hjärnan. Lite läskigt men samtidigt fascinerande, människokroppen är verkligen smart på alla sätt och vis.



Av Mensbloggen - 20 juni 2013 09:45

Dessa är bra produkter för intimrakning där huden är lite känsligare, men de fungerar även för ben och armar. Apoteket säljer dessa! De har även ett travelkit med 3 smålaskor, se nedan. Fiffigt!


 



 


Av Mensbloggen - 19 juni 2013 09:15

Kommer själv ihåg i början, vågade inte köpa rakgel så rakade utan... Det funkade super i början, men sen så sticktes det när jag rakade och fick rakfinnar... inget roligt! Så det är inte att rekomenderar om ni inte har en väldigt tålig hud vill säga.


Till slut så fann jag modet och köpte en rakgel och oj vad bra det gick att raka då! Det var verkligen inte pinsamt att köpa som jag hade föreställt mig. :) För tillfället har jag en Gilette Olay rakgel, men har även haft de "vanliga". Den jag har nu luktar gott och köpte den på Åhlens för 55kr. Men jag gillar den :)

Vilka sorter har ni?


 

Av Mensbloggen - 18 juni 2013 10:42

Nu när sommaren är här så är det många som reser och ser sig om i världen men även i Sverige. Men när nu ni ska ut och se er om glöm då inte ta med bindor och tamponger. Jag tar med mig sådanna saker även om mensen inte ska komma just då för man vet ju aldrig. Jag vet inte hur det är för er, men för mig har det hänt flera gånger ^^ Jag tror nästan kroppen komunicerar med hjärnan och talar om att nu ska du ha mens för nu har hon glömt sina mensskydd hemma...


Hur som helst så även om man har regelbunden mens så tycker jag det kan vara  bra att vara redo, jag känner mig iaf tryggare då! Ofast finns det ju en affär tillgänglig ifall det skulle krisa.


Jag har ALLTID mitt "emergency kit" som jag skrivit om tidigare med mig i väskan. ALLTID. Till skolan, till mormor, till landet, till kompisen, till kompisens land osv.. Det ligger alltid i min väska och  byter jag väska så flyttar jag över den med.


Av Mensbloggen - 17 juni 2013 09:15

I början tror jag många tycker tamponger är lite läskiga och obehagliga. Men jag tänkte här avslöja hemligheten, när man ska sätta in en tampong så gäller det att man är AVSLAPPNAD. I början är man kanske spänd och lite nervös, och är man det så går det inte!! Så tänk på att slappna av så kommer det gå så mycket lättare :) Mitt knep

Så våga testa, om ni vill!



Av Mensbloggen - 15 juni 2013 16:39

Ni kanske har en härlig resa inbokad under sommaren, men så visar det sig att just då ska ni ha mens... Inte det roligaste kanske! Man kanske vill slippa ha mens under den där efterlängtade semestern. Då ska jag berätta att man kan skjuta upp mensen :)


Äter man p-piller så är det lätt gjort, bara att hoppa över sockerpillrerna den månaden. Men äter man däremot inte p-piller så finns det ett annat sätt att skjuta upp mensen på. Nämligen ett piller som heter Primolut nor. Detta är en repceptbelgad tablett så därför måste man kontakta närmsta ungdomsmottagning eller vårdcentral för att få denna.


För att skjuta upp mensen så tar man den första tabletten senast 3 dagar innan förväntad mens och äter en tablett/dag under tiden man vill skjuta upp mensen. När man sedan slutar äta tabletten så kommer mensen inom några dagar.

Jag är inte säker på hur länge man kan skjuta upp mensen med dessa, men tror det var i upp till 2 veckor ca.

(Någon som vet säkert hur länge så lämna gärna en kommentar så ändrar jag det i texten)?



Av Mensbloggen - 10 juni 2013 22:52

Jag tänkte att alla som vill får lämna en kommentar till detta inlägg och svara på frågorna jag kommer ställa här under som kommer att handla om mens. Så ni som har mens kan dela med er av era erfarenheter och ni som inte har fått mens (men även de som har mens) kan läsa bland kommentarerna här  under och kanske lära er något eller bli förberedd för er framtida (kommande) mens! :) ni kan alltid vara anonyma om ni vill!


1. Hur länge har du vanligtvis mens (antal dagar)?

2. Hur mycket mensvärk har du mellan 1-10 där 1 är inget alls och 10 är mycket mensvärk?

3. Blöder du mycket, mellan 1-10 där 1 är att du blöder väldigt lite och 10 väldigt mycket?

4. Använder du bindor eller/och tamponger?

5. I hur många år har du haft mens? 




Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 687 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards