mensbloggen

Direktlänk till inlägg 20 augusti 2013

Att sätta i & ta ut en tampong - THE BIG GUIDE

Av Mensbloggen - 20 augusti 2013 06:45

Att sätta i en tampong

1. Tvätta dina händer med tvål, finns inte tvål så funkar alcogel (bakteridödande). Vi vill inte ha in några läskiga bakterier där nere.


2. Ta bort platsen runt tampongen och ta så lite som möjligt på själva tampongen. Knöla ut snöret och test att dra i det lite så kan du känna dig trygg!


3. Ställ dig i en bekväm position. Förslag på postion: Antigen kan du sätta upp ena benet på toastolen i 90 grader eller sitt bredbent på toan eller ligg ner om det känns bättre.


4. Är du högerhänt? Om ja, så sära på dina blygdläpparna med vänsterhand och samtidigt trycker du in tampongen med din högra hand. (Viktigt vid detta steg att du är avslappnad)


5. Tryck tamponen först rakt uppåt och sedan bakåt mot ryggen. Hela ditt finger ska in innan tampongen sitter på plats!


6. Tvätta händern efter du satt in tampongen! Klart.



Att ta ut en tampong

1. Var avslappnad! Ta tag i snöret och dra försiktigt i det tills tampongen är ute.


2. Vira in den i papper och släng i papperskorg, INTE TOAN!


Tips & Tricks

Har du svårt att få in tampongen, tänk på att vara avslappnad, du kan ta lite vaselin på tampongens topp så att den glirde in lättare eller glidmedel funkar det med. Första gången du testat kan det vara enklare att använda den minsta storleken (gul ask). Har du svårt att hitta hålet så ta en liten fickspegel. Man kan också öva innan man väl provar med tampong att bara stoppa upp fingret. Gör det ont när du ska dra ut den, försök SLAPPNA AV. Spänn dig inte!


Och viktigast, GE INTE UPP! Du kanske inte klarar det på första försöket, men ge inte upp fortsätt öva tills du kan. Det finns en första gång för allt :)




 
 
Ingen bild

Felicia

20 augusti 2013 08:14

Tack så mycket nu kan jag lite mera ska försöka med ett finger :)

 
Ingen bild

wilma

20 augusti 2013 18:24

Åh tack! Dock hittar jag inte hålet.. + är rädd att det är fel hål.:(

Mensbloggen

20 augusti 2013 18:44

Kolla med spegel och känn med fingrarna. Urinhålet får du inte ens in ett finger eller tampong i så ingen risk att du råkar ta det för det är så litet och analen är så pass långt bak.. Då är det bara slidan kvar mittemellan! Kram :-)

 
Ingen bild

Lisa 14

20 augusti 2013 18:54

Svara gärna nu...
I typ 6/7 fick min kompis sin mens och hon va jätte glad o bi va typ dom ända innan i klassen som inte hade fått den o nu har jag fortfarande it fått den.... :(
O hon frågar hela tiden o är jätte jobbig för jag har juh fortfarande it fått den sen för typ en vecka sen så fråga hon igen på sms o då skrev jag ja för jag orkar it att hon ska hålla på att tjatat det är jätte jobbigt o nu tycker jag det är pinsamt att jag sa så fast att jag it hade fått den..

Mensbloggen

20 augusti 2013 21:32

Det är lika jobbigt att vara först som sist!! Var själv en av de senare, men nu i efterhand så är jag bara jättetacksam över det!! För när den väl kommer så får man dras med den i typ...40 år så passa på att njuta av livet innan du får mens! Du kommer få den, vänta och se!

Det är inte pinsamt att du inte fått den, det finns inget rätt eller fel. Alla åldrar är lika rätt!!!! Kom ihåg du är inte ensam! Kram :-)

 
Ingen bild

Felicia

21 augusti 2013 18:17

Jag kunde inte öppna slid hålet:(
Föressten är slid hålet innan analen typ inne vid blygdläpparna?

Mensbloggen

21 augusti 2013 21:39

Aa där sitter det! Fortsätt försök, ett tips är att öva med bara fingrar och kanske i duschen och kom ihåg att vara avslappad!! Kram :-)

 
Ingen bild

Anonym

5 oktober 2013 15:46

Vilket hål ska man trycka in tamponen?

Mensbloggen

6 oktober 2013 09:12

Mellanhålet. Först kommer urinhålet (omöjligt att få in något i - ingen risk) sen bakom det kommer slidan och sen längre bak analen. Kram :-)

 
Ingen bild

Anonym

6 december 2013 21:42

Jag vågar inte trycka in tampongen! Jag blir skit skraj så fort jag inte kan se det vita och tar genast ut den då...När tampongen är helt inne (där den då ska vara) är det väldigt svårt att ta ut den? Kan jag göra det när som helst? Är det farligt?

Mensbloggen

6 december 2013 22:00

Du behöver inte vara orolig för det finns ingenstans för tampongen att försvinna, det är liksom stopp i "slutet"...

Man kan ta ut tampongen när som, men om den inte vill kan det gör lite ont. Det är inte farligt! Ett knep kan vara att ta lite vaselin eller "normal" luktfri salva på toppen på tampongen för den glider in och är lättare att ta ut även om den inte är full.

Däremot kommer inte tampongen suga upp vätska där det är salva på! Kram :-)

 
Ingen bild

Lollo

11 mars 2014 19:09

Alltså mitt hål är för litet för tampongen!

Mensbloggen

12 mars 2014 00:12

Nejdå, det är väldiiiigt töjbart, (ett bebishuvud ska trots allt kunna klämmas ut). :)

 
Ingen bild

anonym

8 maj 2014 20:20

vilket av hålen?

Mensbloggen

8 maj 2014 21:03

Det i mitten :)

 
Ingen bild

Nervös

13 maj 2014 20:32

Hej, jag fattar inte vilket "kisshålet" är och därför inte heller vilket "tamponghålet" är.
Skulle du kanske kunna beskriva eller hitta någon bra bild och lägga upp för att på simmaren vill jag ha tampong men är rädd för att stoppa in i fel hål.

PS ÄÄÄÄÄÄLASKAR DIN BLOGG!

Mensbloggen

13 maj 2014 22:01

Det går egentligen inte att stoppa tampongen fel, kisshålet är alldeles för litet för att rymma ett finger och en tampong - omöjligt! Och analen sitter så långt bak och kvar är slidan i mitten! :)

 
Ingen bild

Hej

14 maj 2014 21:07

Hej
Det är för första gången som jag ska använder tampongen. Är alla tamponga lika bra?
Jag undra också om det finns olika stoleker på dem?

Mensbloggen

14 maj 2014 22:33

Det är helt en smaksak faktiskt, men tampongerna kam variera lite mellan olika märken. Däremot är det inte så stor skillnad, det bästa är att testa sig fram och se vilken sort man gillar bäst!!

Japp det finns olika storlekar beroende på hur mycket mens man har, det kan vara enklast (första gångerna) att använda den minsta tampongstorleken "mini", gul ask! :-)

 
Ingen bild

P

20 maj 2014 11:47

Är det "farligt" att inte köra upp den hela vägen? alltså jag ser fortfarande botten av tampongen men det gör ont att trycka mer och när jag gör det så känns det ändå inte som om den åker längre in

Mensbloggen

20 maj 2014 20:00

Inte farligt men kan känna obehagligt när man går och rör sig! :)

 
Ingen bild

Anonym

1 juni 2014 18:35

Hej, jag undrar: när jag har satt in tampongen känns den inte men när jag sätter mig på tex en stol så känns de typ som att något är där inne (jag vet att de är tampongnen) men vad har jag gjort för fel? När jag trycker upp den så kommer jag inte längre (jag får in hela fingret), så min fråga vad gör jag för fel? Tack på förhand :-)

Mensbloggen

1 juni 2014 23:21

Försök trycka in den ännu längre tror det är därför du känner den. Så testa sitt på huk när du trycker in den sista biten för då "når" man längre och använd långfingret. Du kan också testa vinkla tampong bakåt när det tar stopp och se om det går längre!! :-)

 
Ingen bild

D

13 juni 2014 06:27

Har bara haft mens en gång och idag är det ca en månad sen.
Men tänk om jag får mens idag på skolavslutningen, vad ska jag göra?

Mensbloggen

13 juni 2014 10:16

Den kommer inte helt utan förvarning :) och har den inte kommit nu på morgonen så kommer den inte komma som en överraskning under skolavslutningen.. Mensen börjar oftast lugnt kanske som brunröda flytningar för att sedan efter ett tag öka i mängd det är inget som händer på någon/några timmar! Så det är lugnt :-)

 
Ingen bild

F

18 juni 2014 14:51

Hej jag är 13 år och är rädd för att de ska göra ont att dra ut tampongen här använt tampong två gånger båda gångerna gjorde de ont använder mini tamponger nu vill använda tampong men vågar inte eftersom de gjorde så sjukt ont sist jag drog ut en och jag är också rädd att snöret ska gå av om man drar i det för hårt

Mensbloggen

18 juni 2014 15:06

Ett tips är att testdra i snöret innan du sätter in den så kan du känna dig lugn när den sen ska ut!

Om tampongen inte är helt full när den tas ut kan det göra lite ont. Tycker inte du ska vara rädd att inte testa igen för inget farligt kan hända!! :) practice makes perfect

 
Ingen bild

...

19 juni 2014 01:31

Hej!
Vad menar du med vaselin alltså är det någon slava? Eller läppsyl?

Mensbloggen

19 juni 2014 10:15

Det är en burk med med en vitaktig gelé i som kan användas till allt möjligt. Se bild på länk http://www.apoteket.se/_ApoLayouts/img/produkt/thumbs/284299s.png

 
Ingen bild

Hej

25 juni 2014 22:47

Hej
Kan man använda tampongen när man ska sova??

Mensbloggen

26 juni 2014 10:14

Absolut! Dock ska den inte sitta inne i mer än 8h, så sover du längre får du ställa väckarklocka och gå upp och byta om du ska sova med tampong!! :-)

 
Ingen bild

Cindy

27 juni 2014 20:15

Hej! Jag ska resa utomlands imorn och fick min mens idag... Typiskt. Har allafall bestämt mig att använda tampong för första gången, men grejen med mig är att jag har ganska kraftiga blödningar och mitt hål är väldigt tajt. Ska jag fortfarande ta den minsta storleken eller? Tacksam!

Mensbloggen

27 juni 2014 21:20

Tycker du ska ta med både minsta storleken och normal på resan :) Börja med den minsta och känns det bra och går bra så kör på normal :-) För det är oftast lättare med den mindre när man är ovan! Hoppas du får en härlig resa! Kram :-)

 
Ingen bild

anonym

2 juli 2014 20:55

hej! asså jag får seriöst inte in den. jag har försökt minst tio gånger & de gör så ont. jag änvänder den minsta storleken, eller de är den som jag försöker använda. jag får in ungefär halva & sen tar de seriöst stopp. när jag även har lagt allt åt sidan & sånt, så typ dunkar de där nere. jag vill verkligen kunna använda tampong, men jag kan verkligen inte.. snälla hjälp mig! :(

Mensbloggen

2 juli 2014 22:32

Fortsätt försöka, ge inte upp det kommer att gå till slut!! :) testa ta lite vaselin på toppen och att stå i olika vinklar sen tänk även på att vara avslappnad!! Det ska inte göra ont :-)

 
Ingen bild

Angelique maye

31 juli 2014 03:32

Hejsan jag heter angelique med du kan kalla mig Angie jag e 12 år gammal en gång provad jag en tampong och det gjorde lite ont kan du vara snäll ge mej några tips snälla?:)

Mensbloggen

31 juli 2014 10:49

Hej, försök att verkligen slappna av för det är så lätt hänt att man blir spänd (omedvetet) om man är lite nervös. Så slappna av är viktigt!! :) Sen kan man ta lite vaselin på toppen för att underlätta.

Tänk också på att först trycker man rakt upp men sen ändrar man riktningen snett bakåt not ryggraden! Kram :-)

 
Ingen bild

anonym

6 augusti 2014 18:48

Hej! Jag är 15 år och har precis börjat använda tampong. Jah älskar att ha tampong för man känner lixom inte att man har mens. Mitt problem är när jag ska ta ut den. Det gör så fruktansvärt ont så att jag börjar gråta varje gång jag tagit ut de. Det könns som att man har hundra blåmärken och är öm på samma gång :( har du några tips på hur man kan göra? KRAM :)

Mensbloggen

6 augusti 2014 23:11

Antagligen är den inte full så mitt tips är att vänta längre med att byta den så den blir full och börjar sjunka ner! Kram :-)

 
Ingen bild

anonym

7 augusti 2014 13:03

Jag började först de minsta som finns, efter bara 2h började det läcka ut.. så jag använde en större tampong och den gjorde så fruktansvärt ont att ta ut. Sen när den var ute var inte ens halva fyllt. Kan det bero på de? Om jag använder en sån igen och väntar tikls den är fyllt, tror du det kommer göra lika ont då? Vågar inte om det ska göra så ont som sist :( kram

Mensbloggen

7 augusti 2014 18:41

Antagligen beror det på att den inte var full, så vänta med att ta ut den tills den är full så borde det inte göra ont!! :-) Kram

 
Ingen bild

Anonym

10 augusti 2014 19:48

Hej jag vill prova tamponger men det e läskigt och vågar inte fråga min mamma om hon kan köpa eller om jag kan låna hur gör jag?? Och vill inte använda binda läcker igenom hella tiden och det blir klibbigt

Mensbloggen

10 augusti 2014 21:12

Om du inte vill fråga din mamma kan du kanske fråga en syster eller nära vän? Eller köpa själv? :) Allt är lite läskigt första gången man gör det, men tänk att det är heelt ofarligt - inget farligt som kan hända!! Kram :-)

 
Ingen bild

anonym

11 augusti 2014 23:22

Hej! Jag provade ha tampong första gången idag. De va jobbigt att få in den och de gjorde ont men till sist fick jag in den men sen när jag skulle ta ut den så gjorde de jätte ont och jag började nästan gråta, så ont gjorde de. Jag hade binda också för att va säker att de inte skulle läcka och de va tur jag hade binds också. För när jag kom hem och skulle byta tampong så va de blodigt bindan och tampongen va full när jag drog ut den. Vad gjorde jag för fel? Varför gjorde de så ont? Tacksam försvar, kram

Mensbloggen

12 augusti 2014 09:54

Var du avslappnad när du drog ut den så att du inte spände dig? Tänk på att vara avslappnad nästa gång när du drar ut den och var inte rädd för att testa tampong igen. :-) Kram

 
Ingen bild

Anonym

12 augusti 2014 02:45

Hejsan!
Jag är en 12 som fått sin mens nyligen. Cirka en månad sen. Fick den den 16 juli 2014. Jag har bara använt bindor, men jag är less på de! Jag är så nervös hela tiden och de känns inte bra! Jag har bestämt mig att börja använda tampong från och med nu, men grejen är att jag får inte in den. Dock så försökte jag inte så länge, och jag tog ur en grön förpackning. ( har läst om att man ska böja med gul förpackning, och jag ska fråga min mamma. ) jag är ganska rädd, för de gjorde så ont! Skolan börjar snart och vill verkligen inte använda binda! Hur ska jag göra för att få in tampongen?? Ps: jag förstår inte vad du menar med vaselin, tror inte att vi har det, kan de funka med något annat? :-)

Mensbloggen

12 augusti 2014 09:53

Tampongen i grön förpackning är super plus - den största storleken. Så jag tror en mindre storlek kan underlätta för dig i början. Så föreslår att du köper en mindre tampongstorlek, gul ask är de minsta och är ofta enklast att börja med.

Du kan testa någon parfymfri salva och ta på tampongens topp istället för vaselin. :)

 
Ingen bild

Mig

28 augusti 2014 16:19

Hej jag använder den gula asken med tamponger idag när jag kom hem från skolan så hade det läckt igenom gör jag något fel för jag vill verkligen inte använda en större storlek?

Mensbloggen

28 augusti 2014 17:56

Det är ju den minsta storleken så antagligen gjorde du inget fel utan bara det att tampongen var full.

Antingen testar du en större tampong (det kommer du klara utan problem), eller så har du binda + minitampong eller helt enkelt så byter du oftare!! :)

 
Ingen bild

Anonym

3 september 2014 12:27

Hej!
Jag är en tjej på 10 år som precis fått min mens, eller jag fick den igår kväll. Jag berättade det för mamma & hon gav mig en binda och sen var det inte mer med det meen idag när jag vaknade var HELA trosorna OCH sängen full med blod...jag testade tampong men det går verkligen inte att få in den! :-(
SNÄLLA HJÄLP!

Mensbloggen

3 september 2014 16:05

Jodå det går fortsätt öva, tänk på att vara avslappnad!! Det kan Oslo underlätta att börja med den minsta tampongen i gul ask. :-) Blöder du mycket så kan du också testa nattbinda, de är längre och suger upp mer!! :-) Kram

 
Ingen bild

Julia

3 september 2014 18:05

Hej! Kan man använda tampong mor flytningar? Är 11 år med EXTREMT mycket flytningar.
Är det farligt att stoppa in fingrarna & ha sex med dom dom en dildo?
Har du något tips hur man kan onanera som är skönt?

Mensbloggen

3 september 2014 22:36

Tampong bör man endast ha mot mens, har man tampong när man inte har mens så kommer den antagligen suga upp flytningar och annan vätska i underlivet (som behövs där). Konsekvensen blir då att man torkar ut slidan vilket kan leda till klåda. Så nej rekommenderas inte!

Inte farligt att utforska kroppen med fingrarna eller ha dildo. Finns hur många sätt som helst att onanera på, gnida sig mot något, vibrerande eltandborste (utanpå kläderna förslagsvis), stimulera med fingrarna osv.. Använd fantasin!! :-)

 
Ingen bild

Linn

4 september 2014 18:32

Hej, om typ 1 vecka ska vi med klassen bada, men de är just då jag har mens. jag har försökt typ 15 gånger att få upp en tampong, men de går inte!!! Kan få in halva och sen tar de stopp. Har gjort allt som man kan göra för att underlätta men de går inte!! Hjälp mig vad ska jag göra???

Mensbloggen

4 september 2014 21:51

Har du testat ändrat riktningen på tampongen (bakåt mot ryggraden) då det tar stopp? Fortsätt öva och ge inte upp för det går!! Tänk också på att vara avslappnad :-)

 
Anonym

Anonym

24 oktober 2014 11:04

Hej, jag är 12 år gammal.
Min syrra och jag har köpt tamponger från HM.
Jag har fått in tampongen 8 gånger, och har testat 12 gånger, men det är det... Jag har aldrig testat när jag har mens, för att jag inte vågat... Så det har gjort ont att dra ut den, men jag har inte testat det där med fingrarna, men ska nog prova.

Är det farligt att testa att använda tampong utan att man har mens? Jag har den i typ Max 20 min och drar ut den, för att bli säker, när jag väl får mensen.

Tacksam för svar! Hittade denna sida nyss den verkar grymt bra! Och jag får en massa tips!

Tack och Hej!

http://Mobil.mensbloggen.bloggplatsen.se

Mensbloggen

24 oktober 2014 23:42

Det är inte farligt att testa tampong när man inte har mens, dock något man ska undvika eftersom tampongen suger upp alla bra vätskor i slidan som ska vara där. Vilket kan leda till att du torkar ut slidan! :-) Kram

 
Ingen bild

Anonym

11 november 2014 18:15

Varflr gör det så ont att dra ut den ? Den sitter ju stenhårt !!!

Mensbloggen

11 november 2014 19:21

Antagligen är inte tampongen full ännu :)

 
Ingen bild

Saga:)

11 november 2014 21:10

Hej! Jag fick min mens för kanske 3 veckor sedan och då hade jag den i 4 dagar, och jag testade tampong men jag fick inte in den e det kändes som att hålet var för litet, och jag har minsta Storleken på tampongen. Hur ska jag göra för att få in den bättre och det gjorde jätte ont när kag skulle föra in den:( kram

Mensbloggen

12 november 2014 10:09

Slappna av är a och o. Om man inte är avslappnad så går det inte att sätta in tampongen! Så tänk verkligen på det.

Du kan också testa ta lite vaselin på toppen av tampongen för att den ska glida in lättare!! :) Kram

 
Ingen bild

2 mensen 02

12 november 2014 21:31

Jag har haft mens en gång förut men jag har precis fått min andra mens.
Mamma pappa och jag ska bada i vår bubbel pool.
Jag tycker att tampong verkar bra och att jag ska prova. Grejen är att jag får in den men känner mig obekväm fysiskt och drar ut den igen hur ska jag göra? ska jag bada ?

Mensbloggen

12 november 2014 23:21

Tryck in tampongen lite till så känns den nog inte, bada med den tycker jag :)

 
Ingen bild

E

15 november 2014 14:48

Hej! Jag har provat att sätta in tampong förut och det har inte gått.. Men idag fick jag in den efter ett litet tag! Men den känns fortfarande lite och jag vet inte om jag får in den längre. Ska den uppåt eller bakåt? Hälsningar /e

Mensbloggen

15 november 2014 16:48

Först uppåt och sedan snett bakåt mot ryggraden! :-)

 
Ingen bild

Anonym

17 november 2014 15:56

Hej! Jag är 13 år och fick min första mens i fredags (14/11). Jag har bara använt binda, men det blir så kladdigt o jobbigt med det så jag skulle vilja använda tampong. Grejen är att jag inte får in den:( om slidan är så ( ) så är det nåt som sitter såhär (•) vad är det? Jag vågar inte trycka upp tampongen för det gör så ont:( tacksam för svar!

Mensbloggen

17 november 2014 23:17

Man har ju slidhinneveck och det är antagligen ett sånt veck som sitter där. Ju mer du använder tampong så kommer det att töjas och strängen kommer inte vara i vägen. Första gångerna kan det vara lite stramt (om man är oskuld).

Det är helt ofarligt, även om det gör lite ont i början. Tänk på att vara avslappnad när du sätter in (och tar ut) en tampong. Oftast kanske man är lite små nervös i början vilket gör att man gör spänd - då är det väldigt svårt att sätta in en tampong. Så tänk på att slappna av!!! :-)

 
Ingen bild

Rädd tjej

17 november 2014 22:49

Hej! Jag är 14 år och har haft mens i ca 6 månader. Jag känner att det är dags att prova tampong, jag köpte den minsta förpackningen (den gula) men jag får inte in tampongen. Den kommer bara 1/3 del in. Jag tycker det gör extremt ont efter det och vågar inte trycka in den mer. Jag tycker även att det är äckligt att stoppa in ett finner först. Jag har panik och vet inte vad jag ska göra! Snälla hjälp mig!
Mvh stressad 14 åring

Mensbloggen

17 november 2014 23:36

Fortsätt öva, testa ändra vinkeln på tampongen när det tar stopp, ta lite vaselin på toppen och var AVSLAPPNAD! :-) Kram

 
Ingen bild

Tampong tjejen

19 november 2014 08:18

Jag fick in min tampong direkt (mini tampong). Ut for den också och det gjorde typ inte alls ont! Tampong gör livet så mycket enklare speciellt om man som jag älskar att bada och sporta!!!
Min kompis vågade också prova då jag provade och hon sa precis som jag!😊
Våga testa tampong!!!

 
Ingen bild

Maja

22 november 2014 19:56

Hej!
Har nu haft mens i 2 år och har ALDRIG lyckats föra in en tampong. Jag lyckas få upp den så resten av Tampongen är 2 CM utanför men efter det tar det verkligen stopp, det gör fruktansvärt ont och även om de gör ont testade jag att trycka på en då men det gjorde så ont att jag fick lov att ta ut den helt och hållet. Jag testar och försöker att vinkla den lite bakåt när det tar stopp men det går inte. Väldigt tacksam för svar!

Mensbloggen

23 november 2014 22:15

Fortsätt öva, men när det tar stopp så tror jag att "felet" är att slidan svänger men du fortsätter trycka i samma riktning (det kan göra ont). Så testa ändra riktningen, det finns lika många slidor som tjejer och därav är de inte identiska - de har olika böjar. Testa lite bakåt och kanske lite i sidled! :)

Eller känn efter med bara fingrarna hur den svänger! :)

 
Ingen bild

Anonym

22 november 2014 21:45

Hej jag är 14 år och vill pröva med tampong men om har tampongen i och behöver kissa måste jag ta ut tampongen och sätta in en ny sen? För om jag har i tampongen kan det väl komma kiss på den eller? Tacksam för svar☺️

Mensbloggen

23 november 2014 22:16

Nejdå, det behöver man inte. Man kan ta tag i tampongsnöret och hålla det bakåt så att inte det blir blött.

Ska man däremot bajsa kan tampongen komma med i krystningarna eller ändra position så då kan det vara bra att ta ut den! :)

 
kamilla

kamilla

28 november 2014 22:59

Hej
Jag undrar om man kan använda tampong om man är oskuld. Påverkar det oskulden ? Alltså det som vill inte förlora sin oskuld?
En annan fråga.. om man har förlorat sin oskuld kan man operera sig och få den tillbaka ?
Tack :)

http://mens blogg

Mensbloggen

29 november 2014 10:26

Visst går det att ha tampong som oskuld!! Oskuld eller inte är bara ett begrepp och inget man ser på kroppen. Tillexempel kan 2 tjejer som har sex tappat sina oskulder även om de i själva verket inte har penetrerat.

Så det går inte att operera tillbaks oskulden eftersom det inte är något fysiskt på kroppen. :) Att man förr i tiden kunde se om någon var oskuld eller inte är bara en myt för det kan man inte!! :-)

 
Ingen bild

Tjej 14 år

2 december 2014 17:07

Hej! Jag är en tjej på snart 14 år. Jag har jätte mycket mens & det kommer sånna där klumpar och sånt. Det är jätte jobbigt att byta binda typ varannan timme & har därför testat tampong 3 ggr. Idag lyckades jag att få in den ganska långt (så bara botten av tampongen syntes) , men inte mer och det gör så fruktansvärt ont! Har gjort allt som har sagts här innan, som tex olika positioner och trycka bakåt osv men det hjälper inte... Finns det något tips till och också vilket märke som har riktigt bra och små tamponger?

Mensbloggen

2 december 2014 17:56

Om du trycker in den ytterligare lite till så att tampongen är inne så borde det inte göra ont, så försök med det!! Annars kan du testa ta vaselin på toppen, det kan underlätta. Vilket märke är en smaksak, ob's mini har ju en typ av "silkehölje" som ska underlätta för nybörjare. Men personligen tror jag inte märket har någon större betydelse, alla är väldigt lika. :-)

 
Ingen bild

Tjej

3 december 2014 18:15

När är det man ska börja föra tampongen bakåt?

Mensbloggen

3 december 2014 21:52

När det tar stopp i den nuvarande riktningen (rakt upp) så ändrar man snett bakåt. Men eftersom det finna lika många fittor som tjejer så ser alla lite olika ut och vissa behöver inte ändra riktning till exempel. Man får testa sig fram!! :-)

 
Ingen bild

Jag

7 december 2014 20:34

Vart ska man göra med tråden?

Mensbloggen

8 december 2014 07:34

Bara låt den hänga ut :)

 
Ingen bild

lisa

25 december 2014 22:10

hej, jag får verkligen panik. Jag får inte upp en tampong jag vet var hålet är och när jag ska föra in den så tar det stopp efter halva. och fortsätter jag att trycka så gör det bara ont... jag vet inte vad jag ska göra, för jag och min familj ska till Karibien i en månad och jag har sådan ångest behöver värvningen hjälp vad är felet???

Mensbloggen

25 december 2014 23:22

När du trycker in tampongen, se till att vara helt AVSLAPPNAD. Du kan också testa att ändra riktningen snett bakåt när den är halvvägs och det gör ont, då slidan går snett bakåt - kan göra ont då om man fortsätter i samma riktning in i slidväggen! Så testa det :-)

 
Ingen bild

Karin

26 december 2014 00:01

Hej, jag är livrädd. Har förkökt och stoppa upp en tampong flera gånger men det går inte, efter första cm tar det stopp och gör jätte ont. Och då började jag söka på gogel och då kom det treffar om att de kunde vara skinn bitar ivägen.och jag tittade och så var det, det stog att man var tvungen att operera bort skinnbiarna för att kunna ha sex och få upp en tampong .... Jag är livrädd och så fort jag tänker på det slutar de i gråt, jag vet inte vem jag ska prata med eller hur jag skall göra hjälp mig

Mensbloggen

26 december 2014 17:46

Att det sitter "skinnbitar" kan det göra, det är slidkransen som sitter veckad runt slidöppningen. Den ser helt olika ut för alla och den man en gång i tiden kallade mödomshinna (men det är ingen täckande hinna, det är mer som en krans). Det är ofarligt även om det är lite obehagligt.

Får du verkligen inte in en tampong så kontakta din ungdomsmottagningen så kan du få hjälp! Att man blir opererad har jag aldrig hört talas om. :-)

 
Ingen bild

Tjej 13

26 december 2014 09:01

när jag försöker sätta in den så får jag in halva för sen drar jag ut den! är rädd för at använda tampong. men i med att jag simmar på fritiden så vill jag inte det ska läcka igenom! Hur ska jag göra?

Mensbloggen

26 december 2014 17:42

Våga trycka in den hela vägen, vad är det värsta som skulle kunna hända?! Det finns ingen som helst stans för tampongen att försvinna in, det tar stopp. Det är ofarligt och många kvinnor använder det runt hela världen!! :)

 
Ingen bild

Frida

2 januari 2015 19:54

Hej! Jättebra blogg!
Har använt tampong några gånger nu och det är helt underbart skönt, men jag undrar en sak:
Hur vet man att tampongen är full? Hur ser man/känner man det? Vill ha tampongen i så länge som möjligt och jag vet att man kan ha den i max ca 7 timmar, men finns det lixom något sett att se på tampongen hur full den är när man dragit ut den? KRAM! <3

Mensbloggen

3 januari 2015 00:02

En nackdel med tamponger är just att det är svårt att veta när den är full, men med tiden lär man sig hur lång tid man själv behöver innan byte. Man kan spana efter ifall snöret börjar bli rött = dags att byta.

I början innan man lär sig hur lång tid så kan du ha binda under som ett extra skydd ifall tampongen blir för full! :-)

 
Ingen bild

Linda

2 januari 2015 19:57

Heejhej! <3

När jag använder tampong kan jag ibland få lite ont längre ner i slidan, känns som att det är där tampongen sitter. Blir orolig att det är något farligt. Jag tror inte att det är mensvärk eftersom jah vet hur det känns... Kan det var snöret som skaver eller vad är det? Tacksam för svar!!

Mensbloggen

3 januari 2015 00:00

Svårt att svara på, tycker du ska börja med att försöka trycka in tampongen längre in för den kan skava om den inte sitter tillräckligt långt in. :-)

 
Anonym

Anonym

3 januari 2015 14:15

Hejsan!
Vad menar de med att man ska föra in fingret när man för in tamongen??? Och hur ofta ska man byta tampong när man badar?
Tacksam för svar!

http://Mensbloggen

Mensbloggen

3 januari 2015 18:14

Jag menar att vill man känna efter hur slidan går innan man testar med tampong så kan man bara testa stoppa in fingret - lära känna sin kropp.

Det brukar räcka med att byta tampongen när man badat klart, men beror ju lite på hur mycket man blöder! :-)

 
Ingen bild

Anonym

3 januari 2015 20:34

Hej! Jag är 13 år och har testat tampong några gånger (under tiden jag inte har haft mens) bara för att känna hur de känns, jag använder mini men efter halva tampongen börjar de svida och de går verkligen inte längre vad ska jag göra :((

Mensbloggen

3 januari 2015 23:15

Testa ta lite vaselin på tampongens topp, så att den glider lättare :-)

 
Ingen bild

anonym

5 januari 2015 00:58

Kan man testa tampong utan att ha fått sin första mens?? Alltså så att man är lite van och vet hur man gör när det väl är dags :)

Mensbloggen

5 januari 2015 19:15

Nej det är ingen bra idé, för att då kommer tampongen suga upp vätska som finns naturligt i slidan - vilket resulterar i att slidan blir torr och då kan man få klåda och bli öm! Så vänta tills mensen och tills dess kan man öva med bara fingrarna. :-)

 
Ingen bild

Anonym

7 januari 2015 20:58

Hej!
Jag har haft min mens ett tag nu och har bara använt binda. Men jag tränar gymnastik på fritiden och vet inte hur jag ska göra på träningen när jag har mens. Kan man ha tampong i och ändå röra på sig väldigt mycket som man gör i gymnastiken? Har aldrig haft tampong innan heller så är lite orolig.

Mensbloggen

8 januari 2015 06:08

Visst kan man röra sig med tampong, skulle nog säga att man kan röra sig bättre med tampong än binda! :-)

 
sara

sara

10 januari 2015 15:42

Hej jag är 12år och jag brukar få mens 6-7dagar jag har idrott på tisdag 13-1-2015 och vi ska simma och jag vill använda tampong för första gången men vet inte vilken jag ska ta och jag fick mens igår,jag är jätte skraj att använda en och reda på att den inte går ut eller att den läcker när jag ska simma, jag behöver verkligen hjälp.
Vad tror du att jag ska göra jag blir lite rädd att gå.och köpa tanponger hur ska jag göra?? Hjälp

http://mobil.mensbloggen.bloggplatsen.se/2013/08/20/10112845-att-satta-i-ta-ut-en-tampong-the-big-guide

Mensbloggen

10 januari 2015 17:37

Tycker du ska börja med den minsta storleken på tampong, mini (gul ask). Det brukar underlätta för en i början.

Det kommer inte att läcka med tampong om du simmar med den, byt tampongen innan och efter badet bara!! Så ta en tripp till affären bara och köp det tycker jag, ett steg alla kvinnor får ta förr eller senare. Eller om du verkligen inte vill så be din mamma köpa åt dig! :-) Kram

 
Stina

Stina

11 januari 2015 11:58

Hej
Jag har aldrig använt en tampong innan men behöver när jag ska simma och vet inte hur långt in den ska och kan snöret gå av och är väldigt osäker hur jag ska göra snälla svara

http://Mobil.mensbloggen.bloggplatsen.se

Mensbloggen

11 januari 2015 14:24

Tampongen ska så långt in det går, hela fingret ska in + tampongen framför.

Test dra i tampongsnöret innan du stoppar in den så vet du att det sitter och kan lita på den. :-)

Du kan läsa mitt tidigare inlägg om tamponger på länken om du vill http://mensbloggen.bloggplatsen.se/2013/08/20/10112845-att-satta-i-ta-ut-en-tampong-the-big-guide/

 
Cissi

Cissi

11 januari 2015 19:50

Måste man ha tampong när man simmar har aldrig använt det innan isåfall vilken ska man köpa sitter den kvar hela tiden?

http://mobil.mensbloggen.bloggplatsen.se

Mensbloggen

11 januari 2015 23:17

Om man blöder normalt eller mycket så är tampong bra att ha för att slippa läckage. Enklast är att börja med minsta storleken mini i gul ask :-)

 
Julia

Julia

11 januari 2015 22:00

Hej jag ska på sim träning imorgon och min mens kom idag och jag tänkte ha tampong men har aldrig haft det förut och jag är rädd att det ska läcka svara så snabbt som möjligt tack!

http://mobil.mensbloggen.bloggplatsen.se

Mensbloggen

12 januari 2015 00:17

Ha en binda under :) Dubbla mensskydd - dubbel säkerhet :-) Tampongen ska inte läcka, men med en binda under kan du känna dig heelt säker!! :-)

 
Ingen bild

.

12 januari 2015 04:17

Hejsan! Jag är 15 år och har haft mens i några år. Jag har använt tampong i kanske 1-2 år och är van osv. Men när jag är i skolan behöver jag oftast byta runt lunch och efter jag tagit ut tampongen får jag inte in den nya! Det är typ för torrt och har inte någon salva med mig. Kan inte heller vänta för jag har för långa lektioner. Vad ska jag göra?

Mensbloggen

12 januari 2015 09:01

Du kanske kan testa en mindre tampongstorlek så att det inte hinner bli torrt eller vad man ska säga. :-) Eller ha en burk vaselin i väskan!

 
Ingen bild

.

12 januari 2015 23:44

Hej Jag är tolv år och har inte mens jag vill Kunna pulla men när jag försöker. Sticka upp ett finger gör de fruktansvärt ont och jag har inte långa naglar gör jag något fel? Vill verkligen lära mig! Tacksam för svar

Mensbloggen

13 januari 2015 08:06

Tänk på att vara avslappnad och bara utforska kroppen. :-)

 
Ingen bild

,

13 januari 2015 15:29

Jag försökte precis föra in en tampong, men det gör jätteont när jag sitter, så jag är ganska säker på att den sitter fel.Jag vill verkligen bara få ut den, eller i alla fall göra så att det inte gör ont. Jag tryckte inte in hela fingret som det står att man ska göra här för att det gjorde för ont. Efter jag hade försökt känna om den satt rätt (gå runt, sitta ner m.m), försökte jag trycka in den längre, men det var jättesvårt! Det var som om den inte ville röra på sig alls. Jag försökte också dra ut den, men självklart gjorde det också ont. Vad ska jag göra? Ska jag låta den vara och vänta tills den är full, trycka in den längre eller dra ut den?

Mensbloggen

13 januari 2015 15:57

Jag tycker du ska försöka trycka in den längre och vänta, en full tampong är lättare att dra ut än om den inte är full. Jag skulle gissa att det gör ont för att den sitter för långt ut! :-)

 
Ingen bild

Hej

13 januari 2015 21:53

Imorgon ska vi bada med skolan och jag har inga små tamponger hemma jag har provat med dom normal stora ( blå tror ja ) men det gör ont varför har inte mycket tid så snälla svara 😊 PS din blogg är grym

Mensbloggen

13 januari 2015 21:57

Testa med tampong och tänk på att vara avslappnad!! Annars så prata med din lärare så förstår den!! :-)

 
Ingen bild

Antonia 12

13 januari 2015 22:04

Jag har inga som helst problem att få in tampongen. Men grejen är att när jag ska ta ut den så fastnar den i en liten "Sträng" eller vad man ska säga. Min mamma sa att det var mödomshinnan, och hon sa att den ändå skulle försvinna. Men finns det några tips på hur man ska få bort den.
För sist gången gjorde det så ont och jag vill verkligen kunna använda tamponger.

Mensbloggen

14 januari 2015 06:40

Det är som din mamma heter en den av slidkransen. Det blir ju bättre med tiden ju mer man töjer ut efter en tampong även om det kan ta lite tid. Men är det jobbigt så ring din ungdomsmottagning så kan de hjälpa dig att ta bort den!! Ps. Även om det gör ont så är det ingen farlig smärta! :-)

 
Ingen bild

Mig

13 januari 2015 22:11

Varför gör det ont när jag ska ta in en normal tampong? Det gör aldrig ont när jag kör med mini

Mensbloggen

14 januari 2015 06:41

Den är ju lite större :-) Och det kan göra lite ont de första gångerna (ingen farlig smärta)!

 
Ingen bild

Si

24 januari 2015 10:27

Hur långt rakt upp ungefär ska jag trycka upp den innan jag vinklar den bakåt?

Mensbloggen

24 januari 2015 13:54

Tar det stopp så ändrar man riktningen på tampongen tills den är helt inne. :)

 
Ingen bild

Lovisa

25 januari 2015 16:56

Hur vet man att tampongen är fylld? Asså hur vet man att det är dags att ta ut den? Jag blöder inte alls mycket och när jag hade en tampong i 3 timmar var den knappt fylld, så det gjorde jätteont att ta ut den. Tack på förhand! :)

Mensbloggen

25 januari 2015 22:19

Det kan ju vara lite svårt att veta, men om snöret börjar bli blodigt eller om det kommer blod på pappret när du torkar dig så är den helt full.

Annars är ett tips i början att ha binda under tampongen och helt enkelt vänta tills tampongen läcker på bindan så vet du att den är full, och det gör det också enklare att veta hur lång tid det tar för just dig att fylla tampongen. Ha dock inte tampongen inne i längre än 8h. :-) Kram

 
Ingen bild

anonym

31 januari 2015 18:27

Hej! Jag vet att denhär frågan har besvarats många gånger men hur ska jag sätta in tampongen? Jag får aldrig upp den på rätt och när jag tror att jag hittat rätt så gör det ont när jag försöker få in den. Hur ska jag göra? Kram :)

Mensbloggen

31 januari 2015 18:28

Det är bara att fortsätta öva så kommer det att gå till slut och att inte ge upp. Tänk på att vara avslappnad när du ska sätta in samt ta ut tampongen!! :)

 
Ingen bild

Anonym

2 februari 2015 21:16

Hej! Jag försökte stoppa in mitt finger och jag blev helt yr i huvudet. Är det normalt? O varför blev jag yr? Väldigt tacksam för svar

Mensbloggen

2 februari 2015 21:30

Du kanske kom åt livmodertappen, skulle jag gissa på? (det är ofarligt). :-)

 
Ingen bild

Anonym

2 februari 2015 22:16

Tjejen som skrev förra kommentaren. Jag testa med tampongen o jag fick in den, men tryckte inte upp den för vågade inte, det gjorde lite ont. lite tips? Snälla

Mensbloggen

2 februari 2015 22:26

Våga. Är mitt tips!! Slappna av och tryck in den hela vägen :-)

 
Ingen bild

Samma tjej som förra kommentaren:)

3 februari 2015 22:11

Jo men har dessutom långa lösnaglar så det går typ inte, hur ska man göra då? Och tack för svaren :)

Mensbloggen

3 februari 2015 22:43

Då är mitt tips att använda tampax tamponger - tamponger med införingshylsa så behöver man inte stoppa in fingret. Underlättar väldigt om man har långa eller lösnaglar. Tyvärr är det inte alla affärer som har dessa i sitt sortiment, men de flesta större affärerna har! :-) Kolla mitt inlägg om tampax på länken
http://mensbloggen.bloggplatsen.se/2012/06/20/8113005-tampax-tamponger/

 
Ingen bild

Alma

7 februari 2015 13:13

Hej! Jag började använda tampong igår. Men det gör så ont när den väl sitter inne och jag känner den så tydligt och det känns som att den ska glida ut hela tiden. Trycker in den med hela fingret men det gör ändå ont sen? Förstår inte vad jag gör för fel:(

Mensbloggen

7 februari 2015 14:45

Skulle gissa att den ska ännu längre in, testa med långfingret (längsta fingret). För sitter den inte tillräckligt långt in så får inte slidmusklerna tag om den och den kan glida ut. :)

 
Ingen bild

Hej

7 februari 2015 22:52

Hej!!
Min tampong har fastnat och har haft den i tre dagar i streck får inte ut den och det gör så ont vad ska jag göra jag får inte ut den!! :,( snälla hjälp de gör sååå ont!!

Mensbloggen

7 februari 2015 23:55

DU MÅSTE FÅ UT DEN NU! Går inte det så åk till sjukhuset (eftersom umo är stängt på helger). Det är inte nyttigt att ha den i så länge så försök dra ut den, om det hjälper så är det ingen farlig smärta även om det är ond smärta! Kram :-)

 
Ingen bild

Anonym

11 februari 2015 16:49

Jag vill börja använda tampong, dock lite nervös & rädd. Jag testade, jag vet om att jag inte fick inte den helt o jag vågade inte trycka in det hårdare. Hur känner man att den sitter inne helt? Sen så tog jag ut den på en gång eftersom jag vågade inte stoppa in den mer men villll så gärna!! Ska man stoppa HELA sitt finger + en tampong? Är det verkligen så långt in?

Mensbloggen

11 februari 2015 16:53

När tampongen sitter rätt så ska den inte kännas. Japp hela fingret + tampongen ska in - så lååångt in som möjligt!! :-)

 
Ingen bild

Anonym

12 februari 2015 21:53

Hej, jag är 12 år men har inte fått min mens än, men när den väl kommer vill jag vara förberedd.
Går det att använda idominsalva i toppen, eller bara vaselin? Brukar inte ha vaselin hemma och om man måste ha vaselin om man ska ha något, finns det att köpa på typ ICA och sånt? Tacksam för svar :)

Mensbloggen

12 februari 2015 22:20

Man ska inte använda tampong om man inte har mens, ifall det var det du menade.

Däremot vill du bara köpa det du nämnde för att vara förberedd så gör det!!! Vaselin brukar fungera bäst och finns överallt, bland annat i mataffärer. En gul rund plåtburk, jättesmart då den kan användas till allt! :-) Kram

 
Ingen bild

Anonym

20 februari 2015 15:32

Hej! Jag testade att använda tampong men det gör fortfarande ont! Jag läste i kommentarerna att andra tjejer haft samma problem o fick använda långfingret, så jag testade med lång fingret. Men det gör fortfarande ont o det går typ inte att få in den mer. Vad ska jag göra?

Mensbloggen

20 februari 2015 18:01

Gör det ont när du trycker in den? Eller när den sitter inne och du rör dig?

Tänk på att vara avslappnad när du stoppar in den, spänner man sig gör det ofta ont. :)

 
Ingen bild

Anonym

21 februari 2015 19:04

Kan jag inte bada med tampongen om jag sätter på vaselin? Och jag kände inte tampongen och fingret va inte en inne. Kan det va så?

Mensbloggen

21 februari 2015 20:12

Man kan bada med tampong som har vaselin på. Förstår inte andra frågan? :-) fråga igen!!

 
Anonym

Anonym

21 februari 2015 21:11

Hej!
Testade idag för första gången tampong, mini storleken:)fick den in efter att ha tryckt en stund. De tar ganska ont när man trycker in den men när man kommer djupare blir det bra. När jag hade haft den där några timmar trodde jag den var full, men det tig så ont så ja visste att den inte var. Kan man trycka den in tillbaka om man halvvägs känner att den inte är full? Vågade int göra det så jag drog ut den, den var ganska vit från utsidan men fylls innuti. Var den full eller inte? Tack redan om du svarar<33

http://mobil.mensbloggen.bloggplatsen.se

Mensbloggen

21 februari 2015 22:09

En full tampong är röd, så nej din var inte full. Man kan trycka in den om du bara dragit ut den bit. Drar man däremot ut hela så tycker jag inte man ska stoppa in den igen. Då är det bättre att ta en ny.

Ett tips är att ha en binda under tampongen och när tampongen börjar läcka dvs när det kommer blod på bindan så vet du att den är full helt säkert och kan byta tampongen. Bra sätt att lära sig hur låg tid man SJÄLV behöver för att fylla en tampong! :-) Kram

 
Glad tjej!

Glad tjej!

22 februari 2015 11:21

Vet du själv hur otroligt många ungdomar o tjejer du har hjälpt?:D det är helt otroligt!! Tack till dig har jag utan problem fått in en tampong, jag har lärt mig en massa nytt tack vare din otroligt underbara blogg!!<333 jag vet att många andra känner likadant!! Tack!

http://mibil.mensbloggen.bloggplatsen.se

Mensbloggen

22 februari 2015 21:47

Tack själv, vad glad jag blir av att höra det!! Och tack för att du läser och stannar kvar :-)

 
Ingen bild

Random

4 mars 2015 15:20

Du har räddat mitt liv. Vet inte riktigt hur jag ska tacka dig. Tack så sjukt mycket iallafall <3

Mensbloggen

4 mars 2015 21:15

Åh TACK vad kul att höra, det värmer :-) Fast tror du hade överlevt ändå oavsett denna blogg eller inte ;)

 
Julia

Julia

7 mars 2015 15:25

Hej.
Vad händer om jag köper en gurka och lägger in den i ni fi**a?
Det är jätte skönt faktisk! Men fråga är händer det någonting?

http://Random

Mensbloggen

7 mars 2015 19:09

Nej, ha bara kondom på så går det utmärkt! :-)

 
Ingen bild

Anonym

8 mars 2015 21:01

Imorgon ska min klass åka lch bada och min kompis tar med tampong till mig, men det blir försha gången jag använder det? Är det farligt att simma samma dag man använder det för första gången? ;)

Mensbloggen

8 mars 2015 22:48

Inte alls, kör på :-)

 
Ingen bild

Moa

10 mars 2015 13:50

Hej, jag har haft mens i ca 2 månader och igår köpte jag tamponger! Dom 2 första gångerna gick det inte sen fick jag upp den men den kändes fortfarande för det gjorde ont när jag gick och satt ner! Ska "HELA" fingret upp i fittan? Och sen gjorde det JÄTTE ont när jag skulle ta ut den först fick jag inte ut den, Mvh stressad 13 åring

Mensbloggen

10 mars 2015 17:33

Gissar på att du inte tryckt in den tillräckligt långt in. Yes, hela fingret ska in - så långt in det går (då ska tampongen inte kännas sen).

Jag gissar att tampongen inte var full när du tog ut den? Då kan det göra ont. Så vänta med att ta ut den tills snöret är rött och den verkligen är helt full!!

Ett tips i början är att ha binda under tampongen och vänta med att byta tampongen tills den läcker på bindan - då kan man med säkerhet veta att tampongen är full! :-)

Om det hjälper, så är det ingen farlig smärta och inget som kan hända. Så du behöver inte vara rädd!! Fortsätt träna :-)

 
Ingen bild

Anastasia

11 mars 2015 17:23

Hej! Har läst igenom dina svar och tycker de är super verkligen. Så kul att du kan hjälpa så många via svar på frågor osv. Nu till mitt problem..

Jag är snart 20. När jag ska föra in en tampong gör det så ont, det tar stopp helt och hållet!!! och jag har aldrig fått in en tampong utan att jag använt mig av extremt mycket vaselin. När jag använder vaselin går det hur bra som helst, men aldrig annars. Det är liksom en VÄGG när jag inte har vaselin.
Jag skulle också klassa mig själv som oskuld då jag försökt ha sex har det gjort så ont (precis som känslan med tamponngen) och därför har jag så dåliga erfarenheter från det. Jag mår dåligt över det här varje dag och undrar hur jag ska gå till väga..

Vill kunna ha tampong UTAN vaselin och ha sex utan att det gör ont. (Jag har provat allt tror jag, och varit avslappnad men det tar verkligen stopp och gör så jävla ont..) snälla. Hjälp mig..

Mensbloggen

11 mars 2015 20:37

Hej! Och tack för den uppskattningen :)

Det verkar som du testat och kan "knixen" men att det ändå inte funkar. Så då tycker jag du ska vända dig till din ungdomsmottagningen för du kan få hjälp där mot ditt problem så det kan underlätta för dig i framtiden! :-) Lycka till!

 
Ingen bild

anonyyym

11 mars 2015 20:04

Hej, jag fick min mens just(har redan haft det i fem år) men ville prova med en tampong för första gången. Dock fick ja bara in den till hälft men har ett problem. Det tar jättesjukt att ta ut den eftersom den inte är full! Any tips on what to do??

Mensbloggen

11 mars 2015 20:33

Antingen drar du bara och uthärdar det eller så väntar du tills den blir full. Kanske kan dra ut den i duschen så blir den vattenfylld och så underlättar det. Eller tryck inte den längre och vänta tills den är fylld. :-)

 
Ingen bild

Rebecca

12 mars 2015 12:44

Hej!!!
Tack så jättemycket för hjälpen, har försökt med tampong med ett år. Hittade din blogg idag och fick upp den med en gång!!!! :)

Mensbloggen

12 mars 2015 19:28

Åh vad glad jag blir av att höra det!!! :-)

 
Hjälp

Hjälp

15 mars 2015 12:08

Min tampong har fastnat uppe i min slida det gör ont att dra ur den den har suttit inne i 2 veckor snälla hjälp mig

http://Mensbloggen

Mensbloggen

15 mars 2015 14:29

Du MÅSTE FÅ UT DEN NU, dra och härda ut smärtan, det är ofarligt även om det gör ont!!! 2 veckor är alldeles för länge!!!!! OM det inte går så går du raka vägen till din ungdomsmottagning imorgon!! Kram :)

 
Hjäääälp

Hjäääälp

15 mars 2015 15:53

Finns det inget annat sätt att få ut den på hur ska ungdomsmottagning hjälpa mig att dra ut den och kommer det att göra ont snälla jag har super ont men jag vågar inte säga det till min mamma jag kan knappt gå det gör fruktansvärt ont snälla jag vågar inte dra ut den den kommer väll att bli fast där några veckor till för jag vill inte att ungdomsmottagningen ska titta och röra vid min slida! Snälla det gör så himla ont de bara rinner blod så jag har en binda på trosorna snälla hjälp mig

http://Mensbloggen

Mensbloggen

15 mars 2015 17:56

Du har inget val, att skjuta på det kommer inte göra det bättre det kan jag lova. Så ring din ungdomsmottagning det första du gör imorgon bitti. Snälla, se till att göra detta för din skull!! De på umo är jättesnälla och vill dig bara väl så gör det!! Att ha en tampong inne längre än 8 timmar är inte bra då det lätt kan bildas bakterier i slidan eftersom miljön är väldigt gynnsam för det..

 
Ingen bild

Anonym

15 mars 2015 17:47

Hej, hur ska man slappna av när man för in tampongen? Alltså jag menar hur vet men om man verkligen är avslappnad, för jag försöker verkligen slappna av men det gör lite ont ändå

Mensbloggen

15 mars 2015 17:49

För funkar det att ta djupa andetag, testa det :)

 
Ingen bild

Anonym

15 mars 2015 17:55

Hej!
Jag ska simma med skolan om två veckor och jag ska ha min mens då (dag 2). Har haft mens länge men aldrig vågat testa tampong innan. Jag är rädd att jag inte kommer att hinna testa tampong någon gång innan självaste dagen då vi ska simma (kan bli stressad då). Då jag också har ganska rikliga blödningar så är jag rädd att det ska läcka i vattnet då jag vill använda den minsta storleken första gångerna. Har du några tips? Är väldigt nervös...

Mensbloggen

15 mars 2015 18:49

Du kanske kan testa tampong dagen innan (dag 1)? Förstår att det kanske är lite jobbigt att testa det för första gången vid tillfället, man kan lätt bli stressad. Och stress i kombination med avslappning är inte det lättaste.. Så håller med om att det kanske inte är det optimala tillfället. :-)

 
Anonym

Anonym

16 mars 2015 08:26

Bara så att du vet så är din blogg super dålig man får inga bra tips och du sätter bara en person i dåliga situationer du suger

http://Mensbloggen

Mensbloggen

16 mars 2015 08:34

Varför läser du den då? Jag har inte tvingat dig till det.. Och vilka situationer man sätter sig i har man bara sig själv att tacka för anser jag... Ta denna negativa energi någon annan stans.

Det är så mycket lättare att skriva skit över nätet, jag förstår det. Men skulle du säga detta till mig i verkligheten också? Var är respekten?

 
Ingen bild

En 11 årig tjej

17 mars 2015 17:06

Hej
Jag är en tjej på 11 år och har inte fått min mens, jag är rädd att få den i skolan så har dj några bra tips på bad man kan ha med sig i väskan? Och jag vill inte säga till mamma när jag får mens för jag tycker det är pinsamt. Vad är det för skillnad på binda och trosskydd? Och vad ska man börja använda när man fått mensen? Tacksam för svar!

Mensbloggen

17 mars 2015 17:43

Mitt tips är att ha en liten necessär i väskan som man kan ha ett par bindor i, det räcker gott och väl så att man är förberedd!! :)

Skillnaden mellan bindor och trosskydd är att ett trosskydd är till för flytningar framförallt, de är mycket tunnare, mindre och smalare än en bindor. En binda är till för mensen och är tjockare, större och kan suga upp mer mängd. :)

 
Hej

Hej

20 mars 2015 16:43

Hej har du något bra sätt att onanera på något som är super skönt vad brukar du göra när du onanerar om du brukar göra det.

http://Mensbloggen

Mensbloggen

20 mars 2015 17:26

Eftersom alla uppfattar känslor olika och gillar olika saker så nej det har jag tyvärr inte.

 
Ingen bild

:/

23 mars 2015 17:03

Hej jag har fick min första mens i går men har inte vågat säga det till min pappa, men vi har bara 1 paket med tamponger hemma inte dem minsta då & jag vet inte hur jag ska få in den det funkar verkligen inte & vågar inte säga till pappa att köpa dem minsta

Mensbloggen

23 mars 2015 19:00

Försök prata med din pappa, eller om du har någon kvinnlig närstående eller kompis du känner dig trygg med :-) Annars kan SSU köpa bindor och tamponger på egen hand eller ta med en kompis att göra det. :-)

 
Ingen bild

:(

23 mars 2015 20:56

hej, när jag testar trycka upp mitt finger i "tampong hållet" så får jag ont , varför?

Mensbloggen

23 mars 2015 21:57

Tänk på att vara avslappnad, det är a och o! :-)

 
Anonym

Anonym

28 mars 2015 13:19

Hej jag är 14 år och har haft min mens sen 1 år tillbaka och jag har aldrig vågat använda tampong, men jag prövade för första gången igår men det gjorde super ont och den gick inte så långt upp jag såg typ halva tampongen utanför och idag så prövade jag igen fast med stolek normal och det gör fortfarande super ont och den går inte in det är torrt och skaver. Kommer detta påverka sex för jag är oskuld och är rädd att snoppen inte kommer gå in första gången, behöver jag opereras eller så?

http://Mensbloggen

Mensbloggen

28 mars 2015 17:27

Testa med den minsta storleken först, det brukar vara lättare och tänk på att vara AVSLAPPNAD - det är a och o. Man kan också testa ta lite vaselin på toppen så att den glider lättare.

Det kommer inte påverka dig när du har sex för första gången, det är en helt annan sak. Vid sex så är man ju väldigt kåt och våt, så det kommer gå!! Slidan är väldigt töjbar :-)

 
Ingen bild

Räd tjej

29 mars 2015 03:41

Hej! Jag är en tjej på 14 år som har haft mens i 1/2 år nu ca och bara använt bindor. Bindorna stör mig m.m och till sommar måste jag använda tampong! Jag är inte rädd att snöret försvinner eller att den åker upp och inte kommer ut, utan mer rädd för att trycka upp den, har prövat 2 gånger men både gångerna gör det ont och inte ens en halv cm kommer in.
Vad ska jag göra?
Brukar det göra ont att stoppa in den?

Mensbloggen

29 mars 2015 09:59

Nej det ska inte göra ont! Men det gör ont om man inte är avslappnad, så tänk på det - SLAPPNA AV. Både när man ska sätta in och ta ut tampongen. Man kan också ta lite vaselin på toppen så glider den lättare. :-)

 
Ingen bild

HELLÖÖÖÖÖÖ

29 mars 2015 17:04

Hej! Aså jag har kollat och jag har bara två hål?? Aså what? Men aså fattar ingenting

Mensbloggen

29 mars 2015 17:41

Du har tre (om du är tjej förstås), det lovar jag. Första hålet är urinhålet, det syns knappt eller inte alla skulle jag säga, sen kommer slidan (menshålet) ganska på mitten och sen längst bak analen där bajset kommer :-)

 
Ledsen tjej:(

Ledsen tjej:(

8 april 2015 14:04

Hej!
Jag är jätte rädd! Jag fick mens första gången den 13 december och har haft det 2 gånger, nu är det april och jag fick det tredje gången för 4 dagar sen! Mamma vet om det för jag blödde igenom på natten. Det kom massor i sängen och pyjamasbyxorna, jag har jätte mycket blödningar och ont i huvudet, ryggen och magen:( jag har varit hemma 2 dagar från skolan för jag vågar inte gå, ska försöka imorgon men då har vi idrot😭 tänk om det blöder igenom i skolan? Hur ska jag kunna byta binda i skolan? Jag vill inte att någon ska veta i klassen för jg tror att jag är den första i klassen! Snälla hjälp mig! Vad ska jag göra för att kunna gå till skolan och träna? Väldigt tacksam för svar!❤️ Gråter på kvällarna, vet att jag inte är enda i världen men det är så jobbigt, varför ska vi tjejer få allt? Önskar att jag inte hade fått mens än😭

http://memsbloggen

Mensbloggen

8 april 2015 17:11

Hej tjejen, mensen är en del av en kvinnas liv vare sig vi vill det eller inte dessvärre. Om det är till någon tröst så blir det bättre med tiden, man vänjer sig och lär känna sin mens. Se mensen som ett tecken på att din kropp fungerar :) Hatade också mensen när jag fick den först, blödde extremt mycket och fick väldigt lågt blodvärde på det.. Så förstår vad du går igenom!

För vissa minskar mensmängden efter några månader och blir enklare att hantera medan andra helt enkelt har en rikligare mens. Sen så upplever man oftast det som mycket mer än vad det egentligen är. Testa ta en värktablett mot värken, undvik treo då den aktiva substansen i treo kan ge rikligare mens.. vilket jag antar du gärna undviker. Men till exempel alvedon eller ipren, testa det!

Se bara till att byta mensskydd i skolan regelbundet så kommer det inte läcka! Antingen tar du med hela väskan till toan eller en binda lite diskret i någon bok eller liknande. Eller om du är redo, varför inte testa tampong? Då känner man inte att man har mens vilket är en frihet :-) Kram och Lycka till!

 
Hon som skrev den kommentaren ovan

Hon som skrev den kommentaren ovan

8 april 2015 17:36

Jag vill ha tampong men, mamma har köpt det till mig me. Jag vågar inte, jag vet hur man gör o så, men det käns äckligt på nått sett jag blir rädd och vågar inte, som en fobi.

Jag har testat med Ipren, alvedon, och något som heter typ ibumetin men inget funkar:( vet inte vad jag ska ta vägen snart😭

http://Mensbloggen

Mensbloggen

8 april 2015 20:42

Det finns verkligen inget att vara rädd för när det kommer till tampong, det finns INGENSTANS för den att ta vägen. Ända vägen är den man stoppar in den, så den kan inte försvinna på något sätt alls!! Tyckte också det var lite äckligt till en början, men man vänjer sig!!

Värmekudde, testa det! Tycker det är skönt mot mensvärk :-)

 
Ingen bild

12345678910

9 april 2015 21:38

Hej
Detta kanske är sent och så, men jag behöver hjälp.
Jag är 12 år, och har läst lite om hur man använder tampong, var den ska sitta mm.
Men jag förstår fortfarande inte! Jag har läst dina kommentarer, kollat runt lite, men det är omöjligt att förstå
Kan du snälla skicka någon bra bild eller något?
Tacksam för svar, kram :)

Mensbloggen

9 april 2015 22:20

Eftersom alla ser olika så är bilder egentligen ganska meningslöst, men rekommenderar verkligen att du tar en liten spegel och kollar med det hjäper faktiskt! :-)

 
Ingen bild

Linnea

11 april 2015 02:48

Hej!
Är en 13-årig tjej som har haft mens i ett år då jag bara använt binda. Men nu har jag bestämt mig för att prova tamponger, problemet är att jag inte vågar föra in hela fingret för att få in tampongen, har ingen aning varför! Har hört om något som kallas för tampax som redan har en införningshylsa (tror man stavar så :P) och jag undrar om du vet några affärer som säljer sånna? Har kollat i butikerna närmast mig och dem säljer inga där!
Tacksam för svar! :-) <3

Mensbloggen

11 april 2015 08:29

Tampax finns i större mataffärer där utbudet är större, ex Ica Maxi, Willys, stora Coop etc :-)

 
Sahara

Sahara

12 april 2015 16:43

Hur långt ska tampongen in? Ska man bara känna att det tar stop? Ska hela tampongen in och hela pekfingret?
Och sist ska man sätta in den rakt upp, jag fattar inte vilken 'väg jag ska ta' bara rakt up?

http://Mensbloggen

Mensbloggen

12 april 2015 21:53

Så långt det går tills det tar stopp, hela pekfingret ska in!

Först vinklar man den uppåt och om det tar stopp så kan man testa vinkla den bakåt mot ryggen och trycka in den lite till :-)

 
Ingen bild

Anonym

13 april 2015 21:08

Asså jag har läst allt men fattar ändå inte hur man vet vilket hål det är, tacksam för bild!

Och måste man byta tampong så fort man kommer upp från badet eller kan vänta ca. 1 timma ( seglar och trillar i vattnet hela tiden)?

Kan man ha binda när man badar?

Kan man ha mini tampong i slutet av mensen första gången man använder tampong?

 
Hej

Hej

21 april 2015 15:48

Är det farligt att onanera när man inte har fått sin mens tex något HÅRT vibrerande på klotris

http://Mensbloggen

Mensbloggen

21 april 2015 17:42

Inte alls :-)

 
Hej

Hej

26 april 2015 00:26

Hej! Jag vet inte vilken storlek jag ska använda?
Har haft tampong en gång tidigare men det gjorde jätte ont men det var nog förmodligen för jag inte fick in hela(kom inte in men tröck inge bakåt så som ni/du säger, visste inte det) men vilken storlek rekommenderar ni? För den minsta känns för liten för mig?
Och hur ska jag göra för och köpa, tycker det är pinsamt att stå i kassan och liksom betala det?
Och sist, jag vet inte hur jag ska säga till min mamma för jag tränar 3-4 ggr i veckan 3 timmar och det är jätte jobbigt och träna med binda (har haft mens i ca 1 år). Har ni/du tips på hur jag kan säga till min mamma? (Är 13 år)
Tack på förhand!:)

http://mensbloggen

Mensbloggen

26 april 2015 16:15

Hej, jag tycker det är enklast att börja med minsta tampongstorleken om man är nybörjare (gul ask). Ha gärna binda under i början innan du lär dig hur länge du kan ha tampong innan den är full! Plus att man inte behöver byta lika ofta då. Men man kan börja mes vilken tampongstorlek som helst egentligen, den ska ju anpassa efter hur mycket man blöder!

Ta mod till dig och våga köpa!!! Minns att jag tyckte det var skönare med en tjej i kassan än en kille så såg alltid till att välja en kassa där de satt en tjej. Ett tips kanske, om det känns skönare? Kommer också ihåg att jag alltid köpte något mer till exempel lite mjölk för att "kamouflera" lite. Men kom ihåg nästan alla kvinnor har mens och köper mensskydd så det är inget konstigt med det. Man ska inte behöva tycka det är pinsamt!

Säg det bara rakt ut till din mamma, att du inte trivs med att träna med binda! Svart på vitt :-)

 
Frågor

Frågor

27 april 2015 22:24

Hej!
Vilken ålder rekommenderar ni att börja andvända tampong? Och när började du/ni?

Storleken jag har just nu är normal och det gjorde lite ont när jag stoppade in den men försökte vara avslappnad, tänkte mest på att jag kände den hela tiden även fast jag förökar glömma den och det gjorde lite ont när jag satt och rörde mig ibland också? Vad beror det på tror du/ni?
Med vänlig hälsning

http://mensbloggen

Mensbloggen

28 april 2015 15:30

Hej, finns ingen rätt ålder egentligen så jag tycker man ska börja med tampong när man känner att man vill och är redo för det. Vissa kör tampong från första mensen medan andra aldrig använder tampong. Det är en smaksak vad man föredrar! Själv började jag med tampong när jag haft mensen i ett år ungefär.

Testa tryck in tampongen längre in, när den sitter rätt ska den inte kännas. Så ofta om det gör ont sitter den för långt ut! :-)

 
Ingen bild

Anonym

4 maj 2015 17:39

Hej, jag ska utomlands om ungefär en vecka och när jag är där så ska jag ha mens. Innan har jag alltid haft binda men har bestämt mig för att använda tampong nu så då undrar jag Vilken storlek jag ska ha eftersom jag ska bada, hur länge man kan bada och sen om man måste byta direkt när man kommar upp ur badet? Tacksam för svar, kram

Mensbloggen

4 maj 2015 17:43

Beror lite på hur mycket du blöder? Men ta med en minitampongask och en normal skulle jag säga!! Sen är det bara att öva.

Hur länge man kan bada återigen har du riklig eller lätt mens? Men lite kortare än du byter i normala fall skulle jag säga. Och byt tampongen när du badat klart så du inte går runt med smutsigt badvatten i kroppen!! :-) Kram

 
Ingen bild

elin

9 maj 2015 13:56

Hej! Jag har haft mens 6 gånger innan och fick det det den 2 maj. Jag har haft tampong de andra gånger jag haft mens men denna vecka har det verkligen inte gått. Jag har testat många gånger den här veckan med har bara fått in halva innan det gjort så ont att jag avbröt och det fortsätter göra ont även efter jag tagit ut den, då det liksom svider, bränner och gör allmänt ont. Är det något farligt?

Mensbloggen

9 maj 2015 21:20

Hej, det är ingen farlig smärta och inget som är farligt! Försök att vara helt avslappnad och kanske ta lite vaselin på toppen. :)

 
Ingen bild

Josefine

9 maj 2015 14:01

Hej! Jag fick mens förra veckan och har haft det i 8 dagar nu. Brukar ha det i ca 5-6-7 dagar men nu har jag haft det några dagar längre. Är det farligt/konstigt? Kram

Mensbloggen

9 maj 2015 21:21

Det är inget farligt alls, bra att tänka på är däremot att äta lite extra järnrikt nu bara så att du inte får för lågt järnvärde av att blöda lite längre. :) Kram

 
Ingen bild

anonym

9 maj 2015 14:27

Hej jag har precis börjat använda tampong och jag hade inga problem med att få in den, jag har fått in den så långt så att jag inte ser den nå mer, jag ser bara snöret men problemet är att jag känner av den, jag kan inte trycka in den längre eftersom att jag inte ser den, kan det bero på att det är första gången jag använder tampong? eller? Tacksam för svar:)

Mensbloggen

9 maj 2015 21:22

Känner du den fortfarande så testa trycka in den ännu lite till!!! Man behöver inte se för att tryck :) Tar det stopp så testa vinkla den lite snett bakåt mot ryggraden. :-)

 
Heej

Heej

9 maj 2015 18:24

Kan man använda tampong ob mini om man blöder mycket??

http://mensbloggen

Mensbloggen

9 maj 2015 21:26

Absolut, dock kanske ett tips kan vara att ha binda under ifall tampongen skulle bli full relativt fort. :-)

 
Ingen bild

Anonym

9 maj 2015 21:08

Får alla personer in tampongen, eller kan de va så att de är för trångt?

Mensbloggen

9 maj 2015 21:29

Slidan i sig är väääldigt töjbar MEN vissa kan ha en stramare slemhinnekrans innan man haft sex. Vilket för vissa kan göra det svårare med tampongen till en början då, men inte farligt över huvud taget. Men bara att öva och inte ge upp så går det.

Och känner man att det verkligen inte går så kan man alltid ringa och rådfråga umo och eventuellt få hjälp :-)

 
Ingen bild

Anonym

10 maj 2015 00:06

När jag har tryckt in tampongen, men jag känner den och de gör ont, men jah försöker trycka in den men lyckas inte, vad kan jag ha gjort för fel?

Mensbloggen

10 maj 2015 12:23

Har du testat ändrat på tampongens riktning när det tar stopp? Snett bakåt. Fortsätter man trycka den rakt upp fast slidan viker av bakåt så kan det göra ont. :-)

 
Ingen bild

Anonym

10 maj 2015 18:39

Asså jag får verkligen inte in tampongen, de gör så ont.. Men jag vill jätte gärna ha tampong:-(

Mensbloggen

10 maj 2015 19:16

Fortsätt övaöva och ge inte upp, det kommer funka till slut och tänk på att vara helt avslappnad!!! Ett tips kan också vara att ta lite vaselin på toppen :)

 
Ingen bild

Anonym

10 maj 2015 18:40

Ska man föra in tampongen fort eller långsamt?

Mensbloggen

10 maj 2015 19:17

Inte fort, men långsamt eller lagom. Känn efter om det känns bekvämt bara så det inte gör ont så spelar det inte så stor roll :)

 
Ingen bild

Anonym

10 maj 2015 20:36

Vad kan man ta om man inte har vasselin?

Mensbloggen

10 maj 2015 22:51

Någon parfymfri salva eller glidmedel :)

 
Ingen bild

Anonym

11 maj 2015 18:59

Kan man kissa med tampong?:)

Mensbloggen

11 maj 2015 20:04

Absolut, ett tips är att hålla snöret bakåt så att det inte blir blött! :-)

 
Ingen bild

Hanna

11 maj 2015 22:05

Hej! Det här hör inte till mens men jag ställer en fråga iaf :). Jag tycker att det gör ont i mitt underliv( blugläpparna längst fram där de växer mest hår och i flärpen i mellan) vet inte riktigt varför men tror att de skavs mot varandra och att håret skaver lite eftersom det är kort och vasst. Rakade bort mycket av det håret idag och smörjde med fet salva men det gör fortfarnande ont och skaver, vet du vad jag kan göra? :( tacksam för svar

Mensbloggen

12 maj 2015 08:07

Om du rakade dig så beror det antagligen på det! Testa ta lite kallpressad matolja eller om du har intim- eller barnolja och smörj in!! :-)

 
Ingen bild

Alva

12 maj 2015 16:24

Jag har fått in tampongen, men nu är jag bara rädd för att snöret ska gå av om tampongen sitter för hårt, och att de kommer göra ont när jag drar ut den? Kan de gå av och gör de ont att dra ut den?? Väldigt tacksam för svar :)

Mensbloggen

12 maj 2015 16:39

Jag brukar alltid dra i snöret innan så jag känner helt säkert att det sitter så känner jag mig säker (tips!). Men snöret kommer inte gå av, aldrig hänt mig av alla gånger jag haft tampong!!!

Det kan göra ont att dra ut den om tampongen inte är full. Så ett tips är att ha en binda under och vänta tills tampongen läcker lite för då är man helt säker på att den är full. Ha den dock inte inne längre än 8 timmar. :-) Oavsett så är det absolut inget farligt att dra ut på något sätt alls!!!

 
Ingen bild

Alva

12 maj 2015 17:51

Kan de vara farligt om man har den inne mer än 8 timmar?

Mensbloggen

12 maj 2015 19:03

Att undvika. Tampongen i sig är inte farlig, det är att det kan bildas bakterier om den sitter inne för länge. Miljön är väldigt gynnsam för bakterier att växa om man har den inne en lång tid. Så byt den bara tidigare! :-)

 
Ingen bild

Anonym

12 maj 2015 17:52

Kan man gå på toa som vanligt även fast man har tampong i?

Mensbloggen

12 maj 2015 18:50

Absolut!! Ett tips är att hålla snöret bakåt så att det inte blir blött :)

 
Ingen bild

Anonym

12 maj 2015 20:23

Vad gör man om tampongen inte har blivit full inom 8 timmar?

Mensbloggen

12 maj 2015 20:37

Tar ut den ändå! Det kan göra liiite ont, men absolut inte så man dör. Man överlever jag lovar och det är INGET farligt. Och tills nästa gång kanske man borde testa en mindre tampong istället :-)

 
Ingen bild

Anonum

27 maj 2015 14:04

Alltså jag har suttit här och försökt trycka in den skitlänge nu, den åker in ungefär halva vägen men sen går det inte längre, jag har rätt hål men det känns konstigt. Jag får verkligen inte in den hela vägen
vägen. Jag försöker slappna av och så. Det gör lite ont men det är för att jag aldrig fått in den innan, hur ska jag göra med mitt proproblem?

Mensbloggen

27 maj 2015 21:18

Har du testat att vinkla den bakåt när det inte går? Testa det :-)

 
Ingen bild

Anonym❤️

27 maj 2015 15:12

Hej!
Jag har försökt att testa tampong en gång förut men det gick inte alls bra:(
Det gjorde mycket ont och när jag hade fått in den lite blev jag helt snurrig så jag fick ta ut den.(jag avhände den gula asken) Jag vill väldigt gärna använda tampong eftersom jag tror att det känns smidigare och jag vill kunna bada på sommaren och med klassen som
Vi ska göra snart(jag vet inte heller när min mens kommer eftersom den är oregelbunden)
+jag har testat alla tips du har gett❤️
Så hur tycker du att jag ska göra?
Btw din blogg är jätte bra!

Mensbloggen

27 maj 2015 21:20

Jag tycker du ska fortsätta öva, man kan inte räkna med att klara allt på första försöket oavsett vad det gäller. För mig tog det flera försök med tampongen :-) Så ge inte upp, det kommer gå!!!

 
Ingen bild

Anonym

28 maj 2015 12:41

Hej!
Jag har försökt att sätta in en tampong ca 3 gånger, jag försöker vara avslappnad och sätta upp benet på toastolen, MEN det går verkligen inte, det gör bara ont och är jätteobehagligt. Jag har även testat med lite vaselin på toppen 1 gång men det funkade inte det heller, vad ska jag göra?! Vill ju kunna bada i sommar osv!! Hjälp mig snälla

Mensbloggen

28 maj 2015 20:48

Fortsätt öva och ge inte upp! Och tänk verkligen på att vara 210% avslappnad :)

Du kanske kan testa andra ställningar, att sitta på toan som när man kissar med breda ben eller att ligga ner på golvet. Att ha ena benet upp kanske inte är något som funkar för dig helt enkelt. Fortsätt öva!!!! :)

 
Ingen bild

Felicia

31 maj 2015 09:01

Hej! Jag är 16 år och har haft min mens sen i vintras. Jag har försökt att använda tampong men jag blir alltid väldigt nervös och får aldrig in den, bara jag nuddar med toppen så gör det ont. Jag har läst dina tips, men nästa gång jag får min mens så kommer jag att vara iväg på läger!!! Därför är jag jätterädd att jag inte kommer "hinna" testa att använda det och sen så när jag väl blir tvungen mitt på lägret så kommer det inte funka. Jag vill inte testa med mina fingrar. Förra gången jag hade mens så kom det väldigt mycket så jag måste verkligen göra något åt det!!! Jag har försökt med mini tamponger.

Mensbloggen

31 maj 2015 21:29

När man blir nervös så, så är det väldigt lätt att man spänner sig (kanske omedvetet) och då blir det också väldigt svårt att få in en tampong! Man måste vara helt avslappnad. Försök tänka att det är helt ofarligt, för vad är det värsta som man hända egentligen?! Men fortsätt öva

En idé skulle kunna vara att du köper Cyklo-f på Apoteket (receptFRITT) och tar med på lägret! Det är tabletter som minskar mensmängden och är bra för de som har lite rikligare mens i situationer då det inte riktigt passar. :-)

 
Ingen bild

Emma

2 juni 2015 16:02

Jag testade tampong första gången idag och den känns inte, men jag vet liksom inte om den är tillräckligt långt in eller så är jätteosäker. Läste andra kommentarer och det står att man ska vinkla den bakåt eller så men jag minns inte att jag gjorde det. Snöret sticker ut typ 5 cm eller nåt...

Mensbloggen

2 juni 2015 20:02

Låter som den sitter rätt! Känns den inte så sitter den antagligen precis som den ska :) Alla ser ju inte likadana ut så gör inget ifall inte du vinklade bakåt och snöret ska sticka ut ca 5 cm :)

 
Ingen bild

Maja

3 juni 2015 16:24

Hej! Jag är 18 år och har fortfarande inte använt tampong.. Jag är så rädd att jag inte ska få ut den eller att snöret ska försvinna..
När jag har mens och går på toaletten så kommer det ganska mycket blod på en gång, men om man har tampong kommer det ju inget. Kommer man ha mens längre då eftersom man typ "stoppar" upp det?
Jag vill gärna använda tampong, men vågar inte.. Har stoppat upp fingret, jag kommer till en typ tight "ring" ska tanpongen igenom där? :)
Mvh

Mensbloggen

3 juni 2015 21:07

Ut får man alltid tampongen för det är enda vägen en tampong kan ta! Den kommer inte längre in, då det tar stopp och vägen från slidan mot livmoderna är ALLDELES för litet för att rymma en tampong!!! Så den kan inte försvinna, det lovar jag. Skulle snöret knölas upp lite mellan blygdläpparna så hittar man det lätt!

Tampongen stoppar inte mensen, den suger upp blodet och sväller. Så man blöder lika mycket bara det att det inte rinner ut! När tampongen är full (tänk dig en tvättsvamp under vatten) så kan den inte suga upp mer.

Hela fingret + tampongen ska in, så långt det går! Så antagligen ska den förbi "ringen". Det skulle kunna vara slidkransen du känner. Men slidan är väldigt töjbar!! Var inte rädd för att testa :)

 
Ingen bild

Maja

4 juni 2015 15:44

Så typiskt! Har mens nu, så skulle sätta in en tampong nu när jag läst din blogg. Gick på toa innan, så var det inget blod på papperet.. Så mensen är slut för idag.. Jag har bara mens i 2-3 dagar sen har jag bara lite och behöver inte byta binda mer än ca 1-2 ånger på en dag.. Kände att det var dumt att testa första gången när jag knappt har mens haha, många säger ju att det gör ont om tampongen inte är full, så får prova nästa mens :p
Tack för en riktigt bra blogg!!

Mensbloggen

4 juni 2015 17:37

Åå typiskt, du får testa nästa mens istället :-) Tack, vad kul att höra!!!

 
Ingen bild

Jennifer

5 juni 2015 12:28

Hej! Din blogg har verkligen hjälpt mig när jag började använda tampong. Jag började använda det denna mensen så ca två dagar och det har gått bra, men jag tycker att det gör så ont att sätta in den och ändå använder jag mini. Den räcker ungefär fem timmar, är det för lite, tror du jag använder rätt storlek?
Jag bytte på en offentlig toalett på ett café och det fanns typ ingen tvål kvar men tvättade så noga jag kunde. Vad skulle hända om man fick in bakterier? Tror du det finns nån risk? :/ tack för svar!

Mensbloggen

6 juni 2015 01:39

Hej, du skulle kunna testa att göra lite vaselin bara på toppen och se om det ändå gör ont och så tänk på att vara heeelt avslappnad!!

Om en mini räcker ca 5h så är det en lagom storlek!

Finns bara vatten får man ju ta det.. Det är ingen fara men det bästa är ju arta vara så ren som möjligt. Ett tips är att alltid en handsprit i väskan för man vet ju aldrig när det kan behövas eller när man går på en toa utan tvål :-)

 
Ingen bild

Ella

6 juni 2015 16:47

Hej! Har haft mens i ca ett 1 halv år och har det nu. Tidigare gånger har jag kunnat ha tampong, men de senaste månaderna har det inte gått. Har testat flera gånger men det svider och gör så ont att jag börjar gråta. Efter jag har testat (men inte fått in den) får jag jätte ont, det typ svider o bränner ett tag. Vill verkligen kunna ha tampong, vad ska jag göra?:( kram

Mensbloggen

6 juni 2015 21:56

Vet inte vilken storlek du har, men testa en mindre och se om det blir bättre. Du kanske blöder för lite för den storleken du har! Du kan också testa ta lite vaselin på toppen :-)

 
Ingen bild

Linn

6 juni 2015 18:25

Hej! Jag har haft min mens två gånger nu eller ja andra gången var nu i fredags som jag fick den. Första gången hade jag den i 5 dagar så antar att jag kommer ha det nu också. Men mitt problem är att jag ska på klassresa på måndag (8 juni) och där kommer vi bada massa och jag har försökt träna med att sätta i en tampong nu men det gör så ont att få in den, det är som att det är stopp när precis hela tampongen är inne. Så jag vet inte hur jag ska göra, måste ju liksom vara med och bada på klassresan men får ju inte in den jävla tampongen. Tips på vad jag kan göra?

Mensbloggen

6 juni 2015 21:57

Ge inte upp med tampongen, det går!! Fortsätt öva :-) Och annars borde du inte blöda jättemycket på måndag då du närmar dig slutet!

 
Ingen bild

Sanna

6 juni 2015 20:31

Jag använder minitamponger och har även lite vaselin på ibland, men när jag sätter in den svider och sticker det gaaanska mycket... Jag försöker verkligen att vara avslappnad. Men jag tror nåt är fel eftersom det svider såå mycket!

Mensbloggen

6 juni 2015 22:04

Tror du något är fel så ring umo så kan du få svar på det, och så slipper du tänka och oroa dig över det!! Det är deras jobb :-) Kram

 
Ingen bild

Ella

7 juni 2015 12:37

Jag använder alltid mini storleken men får inte in den ändå, har lyckats tidigare gånger men nu går det inte, det liksom svider o bränner :(

Mensbloggen

7 juni 2015 20:50

Testa med lite vaselin på toppen. Blöder du väldigt lite? Så kan det bero på det, att det är för torrt :)

 
Ingen bild

Moa

7 juni 2015 18:33

Jag börja använda tampong idag, jag använde en normal storlek och allt funkar bra med att ta in en och ut men om jag tex ska gå på toa så har jag kvar tampongen men det kommer ändå massa mens på toapapperet. Kan tampongen vara full efter 1 timme? och jag fick min första mens igår.

Mensbloggen

7 juni 2015 20:52

Om det kommer mens på pappret trots tampong så är den antagligen full, testa och ta ut den då och se efter ifall den är full!

Nästa gång kanske du kan testa en större tampongstorlek som räcker lite längre :-)

 
Ingen bild

Emilia

8 juni 2015 00:40

Hej jag är 14 snart 15. Har försökt med tampong typ 4 gånger och jag hinner i princip bara nudda slidkransen innan det blir ömt. Hur kan jag slappna av bättre!??

Mensbloggen

8 juni 2015 10:39

Tänk på att ta djupa och långa andetag, det brukar hjälpa för att slappna av! Du kan också ta lite vaselin på tampongen för att underlätta :-)

 
Ingen bild

Anonym

10 juni 2015 13:42

Hej, idag testar jag tampong för första gången. Jag stoppade upp den tills det tog stopp och gjorde ont om jag tryckte mer, men ändå så känns den! Jag använde den minsta storleken och jag blöder ändå ganska mycket. Jag läste att hela fingret ska in, och jag får bara in toppen sen tar det ju stopp som en vägg och gör ont! Ska jag trycka in den mer även fast det gör ont när jag trycker mer? Jag känner nu när den är inne att det sticker men det gör inte så ont.

Mensbloggen

10 juni 2015 19:29

Testa vinkla den lite snett bakåt när det tar stopp, och ja hela fingret ska in!! :-)

 
Ingen bild

Aanonym

10 juni 2015 18:24

Hej, jag har testat att använda tampong. Den känns inte fast efter ett tag börjar den "glida ut" och börjar kännas. Jag får gå in på toaletten och stoppa in den mer då och då. Ska det vara så?

Mensbloggen

10 juni 2015 19:28

Nej då sitter den för långt ut, så tryck in den längre! För sitter den för långt ut så kan inte slidans muskler greppa om den och då glider den ut :-)

 
Ingen bild

Anonym

10 juni 2015 20:47

Hej :) jag har jag har använt tampong och tycker att det luktar lite konstigt i slidan och om tampongen när jag drog ut den, lite surt på nåt vis. Är det något konstigt? Jag har inga konstiga flytningar och det kliar inte eller så men vill vara säker :)

Mensbloggen

10 juni 2015 21:20

Har du inga andra 'besvär' så tycker jag inte du ska oroa dig! :)

 
Ingen bild

Anonyyym!!!

12 juni 2015 01:07

Hej! Jag har precis börjat använda tamponger! använder alltså dom minsta! Hade lite problem med att få in dom först men nu går det bra! Problemet är när jag ska få ut dom! Det gör veklingen ont! Blödde ganska mycket och det började läcka (hade binda under) så jag visste att den va full! Men först när jag drar i snöret känns den knappt men kanske dom sista 5 cm gör det jätteont!!! Gör så ont så gråter nästan!
Jag tror jag är avslappnad, försöker i alla fall

Mensbloggen

12 juni 2015 17:59

Försök verkligen vara avslappnad!! :-) Men det kan ju vara så att slidhinnekransen går som en tråd för eller liknande (inte jätte
ovanligt) och att tampongen då liksom fastnar i påväg ut? Har du tänkt om det kan vara så, ifall du förstod vad jag mena. Annars så brukar det alltid bli bättre ju mer man övar och ju säkrare man blir!

Men annars kan du ringa Umo också och få hjälp om du vill! :-)

 
Ingen bild

Anonyyym!!!

12 juni 2015 22:17

Jaa alltså kände liksom att den fastnade påvägen ut, men det gick bättre andra gången, tror jag var med avslappnad då! :) tack!!

Mensbloggen

13 juni 2015 14:44

Vad bra!!! Ja oftast blir det enklare ju mer man övar :-)

 
Ingen bild

Tjej (rädd)

15 juni 2015 15:37

Hej. Jag har en fråga. Jag har försökt med tampong ofta men d har skavt o gjort jätteont när jag rört på mig varje gng. Men nu tror jag jag har fattat vad problemet e! :-) Jag sätter in den i urinröret, o ja, jag vet att d typ e omöjligt men d e kanske dfr jaginte får upp mer än bara fingertoppen... Så nästa gng vet jag hur ja gör, fast nu e frågan bara: är det FARLIGT att ha en tampong i urinröret?? Annars e iaf allting löst nu 😅, tror ja... Kram, jag älskar din blogg såå mkt!

Mensbloggen

15 juni 2015 17:09

Du har inte tampongen i urinröret, det är omöjligt. Du skulle inte ens få in ett finger där, urinröret är mycket mindre!!! Om tampongen är blodig så är det ju rätt hål - menshålet. Skulle gissa på att den ska in längre bara för att du ska slippa känna den :-) Kram & TACCK

 
Ingen bild

Tjej (rädd)

15 juni 2015 19:04

Ok. Tack. Nu är det ända problemet att det gör så ont när jag rör på mig, men jag ska försöka få in den rätt...

Mensbloggen

15 juni 2015 20:24

Försök trycka in den längre så borde det inte göra ont när du rör på dig!! :-) Går det inte att trycka in längre in, så testa ändra riktningen snett bakåt där det tar stopp!

 
Ingen bild

Anna

17 juni 2015 17:01

Jag kommer få min mens idag eller imorgon, och vågar inte fråga min mamma om hon kan köpa bindor och tamponger, kan man använda toapapper och hur ska man göra så det inte glider runt?

Mensbloggen

17 juni 2015 17:06

Om man bara blöder lite så funkar toapapper, men blöder du mer så finns risken att det läcker!! Bara be din mamma, hon har också varit ung och gått igenom det :) Eller kolla i badrumsskåpet om hon har någon binda eller tampong!! Eller så köper du själv

 
Ingen bild

Anonym N

18 juni 2015 14:41

Jag har provat tampong ett tag nu och jag har alltid samma problem att få ut den! Att ta in den är inga problem men ut. Jag drar ut den som så fastnar det som en skinnbit över tampongen som gör att det tar stopp och jag får inte ut den. Jag har provat att dra åt andra hållet där skinnbiten inte är men det fungerar inte heller. skinnbiten sitter alltid där hur jag än drar. Jag får alltid ha med mig något med en spets och pilla bort skinnbiten och det gör ont. Men jag får ut den sen efter minuter. Enligt mig så ska det inte ta 10-15 minuter att byta en tampong och på det sättet, man har ju inte alltid något spetsigt med sig överallt så man kan pilla bort skinnbiten.

Har du några tips på vad jag kan göra för att skippa detta för jag mår lite dåligt över att inte kunna används tampong på ett normalt sätt.

Mensbloggen

18 juni 2015 16:03

Det är inget konstigt alls, en del av slidkransen!! Men för att slippa ha det så ring umo och boka en tid, eftersom det inte blir bättre av att använda tampong så kan de hjälpa dig att ta bort den så att den inte är i vägen längre! :-)

 
Krammis

Krammis

21 juni 2015 21:20

Kan man testa att änvända tampong fast att man inte har mens, för att se ifall det gör ont??

http://Mensbloggen

Mensbloggen

21 juni 2015 23:54

Nej ingen bra idé, tampong utan mens kan nog göra lite ont eftersom det kommer vara så torrt. Annars finns ju blodet som hjälper till så att tampongen glider lättare!!

 
Lol mens

Lol mens

21 juni 2015 21:22

Kan man ha sex med tampong, jag är 15 och vill ha sex med min pojkvän??

http://Mensbloggen

Mensbloggen

21 juni 2015 23:55

Du kan inte ha sex med tampongen inne ifall det är det du menar - ta ut tampongen först!

 
Ingen bild

Anonymen

22 juni 2015 11:54

Jag får inte in tampongen det gör jätteont när jag ska trycka in den i hålet vad ska jag göra?

Mensbloggen

22 juni 2015 13:18

Försök verkligen SLAPPNA AV! Det är a och o :-)

 
Ingen bild

Jennifer

23 juni 2015 17:28

Hur vet man om tampongen är full? Tacksam för svar :-)

Mensbloggen

23 juni 2015 21:23

När snöret börjar bli rött! I början kan det vara bra att ha ett trosskydd eller binda under så kan man lättare se hur lång tid det tar för en att fylla tampongen (tips) :-)

 
Ingen bild

Lollo

26 juni 2015 15:01

Jag använder trosskydd och binda men känner mig spänd och orolig när jag har det och så blir det kladdigt. Vill annvädnda tampong istället men jag vågar inte fråga mamma och vågar inte köpa själv
Har du något tips hur jag ska fråga:)

Mensbloggen

26 juni 2015 15:52

Nästa gång du ska be henne köpa bindor så kan du samtidigt nämna att du gärna vill testa tamponger så om hon kanske kan köpa det också åt dig?

Eller ta med en kompis som stöd och köp på egen hand, vad som känns bäst! :-) Personligen tror jag din mamma skulle uppskatta om du gick till henne, för då känner hon ditt förtroende!!

 
Ingen bild

Anonym

26 juni 2015 16:09

Har försökt i 30 min nu att få in tampongen ( liten storlek ) för första gången men den hår inte ända in. Får in fingertoppen men sen tar det stopp och det gör ont. Blöder mycket och det är min andra mensdag. Hittar inte hur jag ska föra in den. HJÄLP

Mensbloggen

26 juni 2015 16:56

Ta en paus och försök igen lite senare idag, och när du försöker var HEELT avslappnad för annars går det inte :-) Tänk att det är helt ofarligt

 
Ingen bild

Anna

29 juni 2015 08:52

Jag testade att sätta in en tampong men jag känner den fortfarande. Den är liksom precis vid öppningen så jag ser inte den men känner den. Försökt att stoppa in den längre i en timma nu men den går inte in, Och speciellt inte bakåt mot ryggen. Jag tänkte att jag kunde testa senare idag men när jag skulle testa ta ut tampongen gjorde det jätteont! Har nu panik. Ska jag försöka trycka in den mer och få ont eller dra ut den och få ont och sedan testa igen senare?

Mensbloggen

29 juni 2015 10:45

Du känner antagligen tampongen eftersom den inte är tillräckligt långt in och det gör ont att försöka ta ut den eftersom den är torr (inte full av blod). Oavsett så är det ingen farlig smärta, men försök trycka in den lite till tycker jag och tänk på att slappna av :-)

 
Ingen bild

Anonym! :)

2 juli 2015 14:56

När jag ska sätta in en tampong så går det jättebra. Den kommer in ungefär så att hela tampongen försvinner och ungefär två tredjedelar av mitt pekfinger. Fast sedan är det så att allt blod samlas längst ner nästan under tampongen och snöret. Då läcker det lite. Och när jag reser på mig så känns det att det är nått där, men bara pyttelite. Hur ska jag göra för att blodet inte ska samlas under tampongen?

Mensbloggen

2 juli 2015 22:23

Går det att trycka in den lite till testa ändra riktningen när det tar stopp snett bakåt? Testa! :)

 
Ingen bild

Anonym

3 juli 2015 11:37

Hej! Idag var första gången som jag använde tampong och jag har haft min mens typ fem gånger. Allt gick bra med att sätta in den pch jag hade läst att första gången kan det vara bra med den lilla gula tampongen så den hade jag. Efter ca en timma kollade jag till det och då låg det en pytteliten blodfläck i trosan och snöret var redan blodigt så jag tog ut den och tog en binda istället. Jag undrar då varför det blev full så snabbt och om jag behöver en större storlek? Eller kommer jag behöva byta varje timma? Iochförsig så vet jag inre riktigt om den var full för det va lite trögt men INTE strävt å den såg full ut??...

Mensbloggen

3 juli 2015 15:41

Din tampong var full, så antingen testar du en större eller så kan man ha en binda under så håller det lite längre!! :-)

 
Ingen bild

Anonym

3 juli 2015 19:12

Hej, jag har använt tampong för första gången men efter jag satt in den kändes det ganska ömt och det gör ont att sitta ner. Satte jag in den på fel sätt eller är den för långt ut för jag stoppa in hela fingret så det inte gick längre så jag vet inte vad som blev fel...

Mensbloggen

3 juli 2015 20:20

Försök få in den liite längre, testa med långfingret :)

 
Ingen bild

Tjejen som undrar

4 juli 2015 17:40

Hej
Jag undrar om mensen ändrar sig alltså om man får mer eller mindre mens dom olika menstruationerna.
Under min förra mens blödde jag knappt och efter det blödde jag inte riktigt lika mycket som vanligt, men nästan.
Älskar den här bloggen den har verkligen hjälpt mig 😃

Mensbloggen

4 juli 2015 22:27

I början när mensen är oregelbunden kan det vara så, men sen när mensen blir mer regelbunden så brukar den bete sig likadant mer eller mindre :-)

 
Ingen bild

Anonym 💁🏼

5 juli 2015 15:51

Hej! Jag undrar bara om man måste sätta in en ny tampong direkt innan man ska bada för jag har precis bytt tampong och fick reda på nu att vi skulle bada om ca 1 timme, då hinner ju inte tampongen bli full så jag undrar om det är okej att sätta in en tampong en timme innan man badar och sen ha samma tampong när man badar? :)

Mensbloggen

5 juli 2015 16:25

Bada du med den och byt direkt efter badet :-)

 
Ingen bild

Anonym 💁🏼

5 juli 2015 16:31

Ok, tack! Din blogg har verkligen hjälpt mig såå mycket. Är glad att jag hittade den!!😄

 
Ingen bild

anonym

7 juli 2015 09:32

Hej, jo jag har inte prövat tampong än men det känns lättare.
Ska man ha binda om den läcker?
Jag har prövat med fingret och de gick bra. Men är de vanligt att till en börjat att de gör lite ont? TACKSAM FÖR SVAR :)

Mensbloggen

7 juli 2015 18:14

Man kan ha binda under för extra säkerhet :) Det ska inte göra ont, men kan kännas lite annorlunda

 
Ingen bild

hej hej

7 juli 2015 15:19

Hej, jag undrar om de är normalt att känna tampongen den första gången?.. Är de för att den inte är så ut töjd?
Och kan man rida med tampong tror du? Svara fort 💗

Mensbloggen

7 juli 2015 18:17

Den ska inte kännas, testa tryck in den längre! Javisst kan du rida med tampong :-)

 
Ingen bild

13-åring

8 juli 2015 13:41

Hej! Fick min mens den 5juli på kvällen runt 22-23 när jag sov över hos en kompis. Har fortfarande mens nu och i början blödde jag jättemycket, behövde byta minst varannan timme. Nu har jag haft samma binda sen 08 imorse och har bara blött jättelite. Varför är det så olika? Och jag har försökt med tamponger i alla storlekar men inget funkar. Ska jag testa med vaselin?

Mensbloggen

8 juli 2015 22:11

Låter lite som att mensen är oregelbunden, då kan den även ändra i mängd så. Den borde sluta snart!!

Testa tampong när du blöder lite mer och går det inte så visst kan man ta lite vaselin på toppen :-)

 
Ingen bild

Anonym

8 juli 2015 23:13

Jag har försökt med att få in tamponge men det gör ont så vågar inte trycka längre, jag vet att det är rätt hål för har provat med ett finger och det gick bra. Men jag får inte in tampongen. Jag ver verkligen inte vad jag ska göra

Mensbloggen

9 juli 2015 00:07

Fortsätt öva och ge inte upp!! Försök slappna av så mycket du kan och du kan också testa ta lite vaselin på toppen så den glider lättare :-)

 
Ingen bild

En rädd tjej

9 juli 2015 00:15

Hej! Jag är en 11 årig tjej som är vääääldigt nervös innan mensen. Jag har haft flytningar i typ 1 månad och fick fett på brösten igår! (Jätte lite)
Och jag typ skakar och nästan gråter varje dag för jag tror att mensen kommer när som helst, för ALLLLAA säger att dom gråter svin mycket av mensvärk och mens osv.. När UNGEFÄR kommer jag få mens? 1 månad? 1 år? 2? Jag är svinpäls verkligen

Mensbloggen

9 juli 2015 08:17

Du behöver absolut inte oroa dig!! Och majoriteten gråter inte ska jag tala om. En del får inte ens mensvärk. Och vissa får "lagom" så det går att uthärda. Väldigt få får en mensvärk man inte klarar. Alvedon brukar funka toppen om man får ont! :-)

Svårt att svara på när Du kommer få mens, vissa har flytningar i månader och andra i år!

 
Ingen bild

Anonym

10 juli 2015 15:10

Hej, jag undrar om man är hyffsat vig är de lättare att få in en tampong för jag köpte med misstag normal storlek (jag hade väldigt brottom) så istället för att gå och köpa en mindre storlek också kan man ha en fördel av att vara vig så en normal skulle komma in lättare

Mensbloggen

10 juli 2015 17:25

Vig eller inte har ingen betydelse :-)

 
Ingen bild

E

16 juli 2015 13:37

Hej! Jag satte in min första tampong idag och det gick faktiskt bara!
Jag har inte fått min riktiga mens ennu utan bara svart brun " gegga ".
sist jag hade denna gegga var i slutet av förra veckan (tror jag).
Men idag satte jag i alla fall in den, utan vaselin eller något annat hjälpmedel.
Med tanke på att min riktiga mens inte kommit ennu så är jag orolig att den inte blir " fylld " , så jag är livrädd att det ska göra ont att ta ut den!!!
Blir den " fylld " ifall man badar med den???

SNÄLLA HJÄLP!!!

Mensbloggen

16 juli 2015 14:37

Ja den blir ju full (av vatten) när man badar, men bara att dra ut! Kan göra lite ont men inte såå farligt och det är absolut ingen "farlig" smärta :-)

 
Ingen bild

Menstjejen

17 juli 2015 21:20

Hejsan! Jag har också problem med att få in tampongen. Den är typ halvt inne men längre går det inte. Jag har verkligen testat att prova olika riktningar men det går inte. Du skrev någon med att man skulle trycka den i riktning ryggen eller något sånt. Vad menar du med det? Har du något bra tips. Har försökt att böja isär benen men inget funkar.Tack så mycket!

Mensbloggen

17 juli 2015 22:53

Hej, jo för många så vinklas slidan först uppåt och sedan snett bakåt mot ryggraden (mer eller mindre - alla är olika). Så tar det stopp kan man testa ändra riktningen på tampongen :-) Testa också olika ställningar

 
Ingen bild

Cla

17 juli 2015 22:09

Jag får bara in tampongen halvt. Är det farligt för underlivet att bada så? Jag får inte in det mer. Åt vilket håll ska jag ta in den sen?

Mensbloggen

17 juli 2015 22:53

Inte farligt, men väldigt obekvämt och risk för att tampongen åker ut :-)

 
Ingen bild

Milla

18 juli 2015 10:02

Jag får inte heller in tampongen helt in och jag ska åka bort snart. Hur ska jag göra. Bada utan tampong(o binda), eller med fast tampongen är halvt inne? Kan man bada utan eller kan det komma mycket blod ut? Tack så mycket att du har denhär bloggen. Du har ju blivit som en förebild för oss som har frågor o så. Fortsätt med det du gör, för du är fantastiskt! Kram

Mensbloggen

18 juli 2015 20:44

Det beror helt på hur mycket du blöder, blöder man inte så mycket kan man bada utan tampong. Blöder man däremot normalt till mycket så är det bra med tampong för att undvika olyckor. Det går INTE att bada med binda - det är meningslöst. Men försök få in tampongen lite till, det gåååår!! Och TAACK, vad glad jag blir!! :-) Kram

 
Ingen bild

Minette

18 juli 2015 16:58

Asso jag orkar inte mer. Tampongen kommer inte helt in och hur jag en försöker åt alla håll går det inte. Det gör tillockmed ont när jag försöker åt alla riktningar. Jag är 14 år, är det då konstigt om jag struntar i att andvända tamponger och försöker när jag är lite äldre. Känner en person som började andvända när hon var runt 20. Men jag känner en sån press att jag måste andvända det. För hur ska jag annars kunna bada? Kraaam

Mensbloggen

18 juli 2015 20:49

Man behöver verkligen inte känna press, finns jättemånga som inte använder tampong och det är HELT OKEJ, oavsett ålder. Man ska vänta tills man är redo och verkligen vill. Men vill man inte (utan det bara är omgivningen som trycker på) så stå upp för dig själv och kör med binda eller det du trivs med. Så visst kan man vänta!!!! :-) Men vill man verkligen fast det inte går, kan man få hjälp på umo. Kraam

 
Ingen bild

anonym

19 juli 2015 12:21

Hej jag är rädd för ifall min mens ska komma snart. Kommer jag våga berätta?

Mensbloggen

19 juli 2015 16:13

Såklart du kommer våga berätta, mensen talar bara om att din kropp FUNGERAR. Varför skämmas för det? :) Så inget att vara rädd för :-) Kram

 
Ingen bild

Anonym

19 juli 2015 23:54

hej, jag är inte oskuld men jag vågar inte riktigt använda tampong och så, så snälla kan du ge lite tips?

Mensbloggen

20 juli 2015 04:59

Bara våga testa och SLAPPNA AV :) Det kommer gå toppen

 
Ingen bild

Anonym

19 juli 2015 23:57

jag er en tjej på snart 14 år och min kille är 16 år vi har haft sex ett par gånger men jag vet inte hur jag ska berätta det för mina föräldrar eller tycker du att jag inte ska säga det alls?

Mensbloggen

20 juli 2015 05:00

Det beror ju kanske på hur nära du är dina föräldrar? Men gör det som känns bäst :-) Inget är fel

 
Ingen bild

Anonym

22 juli 2015 13:59

Jag ska bada i havet och måste använda tampong för första gången men jag har testat innan och då fick jag inte in den. Jag är jätterädd och jag måste bada! Finns det något annat sätt att kunna bada utan tampong?

Mensbloggen

25 juli 2015 07:39

Tampong eller menskopp är mensskydd man kan bada med, men blöder man inte så mycket kan man bada utan skydd! Viktigt är att man är AVSLAPPNAD när man ska sätt in och ta ut tampongen :-)

 
Ingen bild

Anonym

24 juli 2015 00:19

1. Gör det lika ont att sätta in en tampong andra gången som det gjorde första?
2. Vet inte varför men det känns som jag gör nåt fel när jag sätter i tampongen

Mensbloggen

25 juli 2015 07:45

1. Det ska inte göra ont att sätta in tampongen, tänk på att slappna av. Sen så ja blir det lättare för varje gång.
2. Hur menar du? Varför känns det så :)

 
Ingen bild

Anonym

25 juli 2015 21:52

SVARA FORT!
Tror du att jag kan simma i havet när jag har lite mens? Jag vill inte använda tampong och imorgon är det min 6:e dag jag har mens så det är ganska lite blod. Om jag liksom torkar liten stund och sen byter jag binda efter badet? Brukar ha mens i en vecka.

Mensbloggen

26 juli 2015 08:01

Då kan du säkert bada utan skydd, jag skulle gjort det om jag var du!! :-)

 
Ingen bild

Anonym

26 juli 2015 17:59

Hej jag är en tjej på 14 år som har haft min mens i 9 månader nu och jag vet inte hur jag ska få in en tampong. Jag vet inte riktigt om jag är i rätt hål och om jag är det så får jag bara in typ 1 cm av den. Är det möjligt att jag inte kan få in den? Jag känner mig lite stressad eftersom alla mina kompisar använder tampong och inte jag..
Tacksam för svar

Mensbloggen

27 juli 2015 07:15

Öva öva öva!!! Så går det till slut, var inte rädd :-)

 
Ingen bild

Anonym

27 juli 2015 03:41

Kan man and använda en normal stor tampong första gången eller måste man ha en liten första gången?

Mensbloggen

27 juli 2015 07:16

Visst kan man det om man känner sig bekväm med det :-) Är det lite svårt så testa en mindre då det kan underlätta i början :-)

 
Ingen bild

Emma

27 juli 2015 10:57

Hej! Jag är 14 år och har mens. Jag har fortfarande inte börjat att andvända tampong. Och i skolan brukar det läka i genom. Vad ska man göra? Jag butter ju binda där och sånt men del läker ändå igenom.

Mensbloggen

28 juli 2015 01:54

Testa ha nattbinda i skolan, de är större och håller längre! Känn inget tvång till att behöva använda tampong :-)

 
Ingen bild

Anonym

27 juli 2015 23:32

Kan man använda något annat än vaseline när man sätter in tampongen?
Vi har Dermosil Jr waterless balm och jag undrar om det funkar.

Tack för att din blogg finns, har hjälpt mig jättemycket!

Mensbloggen

28 juli 2015 01:57

Man kan ha andra saker, men ha parfymfria salvor :-)

 
Ingen bild

Tilde

29 juli 2015 14:05

Jo hej! Hur mycket tror du en förpackning med storleken över mini kostar? 😊

Mensbloggen

30 juli 2015 06:19

Beror på vilket märke du väljer, men kanske mellan 25-30 kr :-)

 
Anonym

Anonym

30 juli 2015 19:27

Jag vågar inte trycka, det gör lite ont! Ska det göra det första gången?

http://Ingen

Mensbloggen

31 juli 2015 06:31

Det ska inte göra ont, men kan kännas lite obehagligt när man inte är van!! Dock är det absolut inget farligt om det gör lite ont, så våga! Ta det försiktigt och slappna av :-)

 
Ingen bild

En 13-åring

31 juli 2015 11:32

Kan man kissa när man har en tampong inne?

Mensbloggen

31 juli 2015 15:54

Absolut, håll snöret bakåt så det inte blir blött :)

 
En tjej

En tjej

2 augusti 2015 13:57

Om man inte har någon tampong eller binda när man har mens, vad kan man då göra? Om man inte heller kan köpa?

http://har ingen

Mensbloggen

2 augusti 2015 18:04

Springa till affären, fråga om ens mamma/syster/kompis har eller i värsta fall toapapper! :)

 
Ingen bild

Anonym

3 augusti 2015 15:58

Jag har nyss börjat med tampong men är lite rädd att få "tampongsjukan"
Hur länge måste man ha tampongen i för att få det?😃

Mensbloggen

3 augusti 2015 17:08

Alldeles för länge, och den är väldigt ovanlig!!! Så oroa dig inte om du följer instruktionerna :-)

 
Ingen bild

Anonym

6 augusti 2015 12:36

Jag har använt tampong några gånger, när jag trycker upp den gör det inte ont men sen när jag ska ta ut den gör det så sjukt ont fast den är helt full. Och jag använder den minsta storleken.

Mensbloggen

8 augusti 2015 04:39

Drar du ut försiktigt och är AVSLAPPNAD? Testa det :-)

 
Ingen bild

Anonym

6 augusti 2015 19:12

Hej! Jag har haft min mens 2 ggr och r inne på min andra nu har inte alls några problem med att få in eller ut tampongen👌🏻 Dock så rider jag så mödömshinnan kanske har försvunnit? Har hört att den kan göra det om man rider. Men mitt problem med tampong r att den läcker utan att den r full. använder binda mot läckaget. Det läcker inte mycket men ändå tillräckligt för att det ska synas när man badar. Gör jag ngt fel? Använder tampax men införningshylsa. Sticker dock bara in den rakt upp och trycker ut tampongen. Det känns inget och gör inte ont. Ska jag prova att vinkla den lite bakåt innan jag trycker ut tampongen? Tacksam för svar 😘 Din blogg r bäst😍😍

Mensbloggen

8 augusti 2015 04:41

Att det finns en mödomshinna är en MYT, finns ingen hinna däremot finns en slidkrans som är om en krans och de är olika tight för alla.

Testa andra tamponger och se om det gör någon skillnad, och testa även vinkla den bakåt då det tar stopp! :-)

 
Ingen bild

Anonym

14 augusti 2015 21:43

Heej, alltså idag näst jag skulle testa sätta in en tampong för första gången så gick de inte, de gjorde ont och jag fick bara in den en liten bit, vet du hur man ska göra för att få in den på bästa möjliga sätt? Jag tog ut den efter typ 2h för den satt så lång ut att den syntes och kändes obehaglig.

Mensbloggen

15 augusti 2015 01:04

SLAPPNA AV, det är a och o spänner man sig går det inte :-)

 
Ingen bild

Maja

15 augusti 2015 23:43

Hej!
Under min förra mens fick jag in en tampong och blev jätte glad. Jag la mig och vilade ca 2 timmar och när jag skulle ta ut den satt den verkligen stenhårt! Gjorde ont när jag drog, men den var ändå så långt ut att jag kunde känna och se den. Blev rädd och tog in fingrarna så jag kunde ta tag och få ut den, men gjorde ändå ont, tog några minuter innan den kom ut.. Vad gjorde jag för fel? Var den i för kort? Känns som att desto längre den sitter inne desto svårare blir det att ta ut den då den blir större..
Nu är jag rädd för att använda tampong igen..
Väldigt bra blogg!:)

Mensbloggen

16 augusti 2015 07:52

Var den helt full när du tog ut den? Helt röd och svälld alltså? För den glider mycket lättare ut när den är helt full och liksom glidit ner lite :-) Komihåg att vara avslappnad

 
Färgglad mens?

Färgglad mens?

18 augusti 2015 12:04

Hejsan! Haft mens en gång innan alltså är detta min andra månad. Min mens är typ svart och jag vet inte varför. Har oregelbunden mens för att jag skulle fått 1:a men fick igår.....Tacksam för svar💖✨👍🏻❤️👑💗💕💓💘💞🎀💋

http://Mensbloggen

Mensbloggen

19 augusti 2015 00:52

Mensen kan vara mörkröd, nästan svart det betyder att blodet inte är så färskt!! :-)

 
Ingen bild

Anonym

18 augusti 2015 15:41

Hej, jag har haft min mens i ungefär 2 år och är 13 snart 14, och Har använt binda men är super nervös hela tiden och det är så oskönt. köpte gula mini tamponger men ja vågar inte sätta in den!Är rädd att det ska göra ont eller att jag ska stoppa upp den fel eller något sådant. Skolan börjar snart och jag orkar inte använda binda mer plus att det syns nästan då ja har jeans! Hjälp mej!! (Tacksam för svar, så snabbt som möjligt!!)

Mensbloggen

19 augusti 2015 00:51

Hej, bara bestäm dig för att testa! Det är ofarligt och kan inte bli fel hål :-) Följ beskrivningen

 
Ingen bild

Hemlis

22 augusti 2015 18:14

Hej!!
Igår testade jag att använda tampong för första gången har haft mens några gånger nu men har gångerna väldigt nära och har mycket i en ganska lång period... Hur som helst så när jag skulle testa tampången så följde jag noggrant instruktionerna och använde mig av de minsta storleken, allt kändes okej och det gjorde inte int eller något. Men efter bara någon enstaka timmar efteråt kände jag att det började blöda igenom byxorna och allt!!! Har jag gjort något fel? För jag satte inte på någon vaselin eller tvål eller något! Och jag tyckte endå jag tryckte in den en bra bit! Ska jag använda någon större modell eller vad ska jag göra??? Är väldigt tacksam för svar då det verkligen är jobbigt att tex inte kunna bada när kompisarna frågar osv...!!! <3

Mensbloggen

25 augusti 2015 06:36

Den minsta tampongen räcker ju inte jättelänge speciellt inte om man blöder mer. Vaselin på tampongen försämrar också uppsugningsförmågan. Men ett tips är att ha binda under så håller den längre och man känner sig tryggare. Sen i framtiden kan du testa en större tampong när du vill :-)

 
Ingen bild

Anonym

24 augusti 2015 10:16

Jag blöder jätte mycket! Är bara tolv år och jag blöder jätte mycket! Tänk om det läcker jag Har binda. Men när jag var på semester så fick jag min mens då hade jag binds och trosor och bikini Trosa det läckte it

Mensbloggen

25 augusti 2015 06:29

Testa en större binda, te.x nattbinda och byt oftare :-)

 
Ingen bild

Anonym

28 augusti 2015 17:06

Hej. Idag var första dagen jag använde tampong,allt gick bra men när jag kom hem så hade det kommit massa blod i trosan(som tur var hade jag binda också då jag var lite osäker) men satte jag tampongen fel eller något eftersom att det läckte? Tacksam för svar

Mensbloggen

29 augusti 2015 03:20

Skulle gissa på att tampongen var full? :-)

 
Ingen bild

Anonym

28 augusti 2015 22:35

Jag testade tampong för första gången idag nu när jag drog ut den gjorde det oerhört ont och jag började blöda, (jag testade för att vara säker på att jag kan använda tampong innan jag fick mensen, som jag ska få om bara 1 dag) iallafall så blöder jag nu och är as rädd att testa igen😭❤(jag har dock väldigt mycket flytningar och de gick hur lätt o smidigt som helst att sätta in den)
Jag hade ob normal comfort, eller vad de heter

Mensbloggen

29 augusti 2015 03:19

Testa en mini ob pro comfort och tänk på att vara helt avslappnad när du drar ut den!! Var inte rädd för att prova igen :-)

 
Anonyma mensen

Anonyma mensen

29 augusti 2015 09:30

Hejsan! Har lite frågor.... Hur vet man att man ska ta ut tampongen? Alltså finns det något lättare sätt än att hålla koll på tiden? Har en annan fråga fast den angår inte mens, så jag antar att du inte behöver svara på den om du inte vill. Jag är tolv och har aldrig varit kär. Nu är jag i puberteten och tror att jag är kär..Det bubblar och pirrar varje gång jag ser på den killen. Han har frågat chans och jag vill svara men jag vet inte om jag är kär. Är jag det? Tacksam för svar💗💗💗💗💗💗💗💗💗

http://Mensbloggen

Mensbloggen

29 augusti 2015 19:27

Det kan ju vara svårt att veta är tampongen är full så mitt bästa tips är att ha binda under i början och se hur lång tid det tar innan tampongen läcker på bindan. Men annars om snöret börjar bli blodigt är den full!!

Ge de en chans och se hur du känner tycker jag!! Oftast vet man det innerst inne skulle jag säga :-)

 
Ingen bild

Anonym

4 september 2015 14:36

Hej jag prövade att stoppa in en tampong när jag inte hade mens för att känna hur det var. När jag tog ut den gjorde det väldigt ont och jag såg att det hade kommit lite lite blod på den.. Är det farligt??

Mensbloggen

8 september 2015 05:19

Kan bli så då tampongen inte fyller sin funktion. Den funkar som en tvättsvamp och är den inte full av vätska (blod) så blir det trögt och kan göra ont. Dessutom suger den upp all den bra vätskan som finns och behövs i slidan. Så vänta tills mensen kommer :)

 
Anonyma mensen

Anonyma mensen

8 september 2015 19:04

Hejsan, har skrivit en gång innan. Men iaf, jag undrar en sak. Det handlar inte direkt om mens, men aja. Vet du någon hemsida man kan skriva till om man har allmänna frågor om kroppen och kärlek, där man får garanterat svar. Typ som denna sida. Det finns ju säkert andra, men där får man inte alltid svar. Kan man skriva till dig? Isf, var? De är så bra att du alltid svarra, jag har varit deprimerad innan, men tack vare dig så mår jag bättre! Tack för allt💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗

http://Mensbloggen

Mensbloggen

9 september 2015 08:28

Finns ju girls1st eller libresse men de svarar inte alla dessvärre. Det är de jag vet! Man kan skriva till mig också, min mail är mens_fraga@hotmail.se

TACK själ!!!! :)

 
Anonyma mensen

Anonyma mensen

9 september 2015 13:26

Hej igen. Jag tror inte att jag har en egen mail, så det kan bli svårt att skriva....Undrar om de går att skriva på detta inlägg elller om du kunde göra ett inlägg som fungerar likadant? Tacksam för svar❤️👍🏻🌹💋💞💓💗🌸💖

http://Mensbloggen

Mensbloggen

10 september 2015 08:55

Skriv i frågerutan i menyn till höger :)

 
Ingen bild

Klara

16 september 2015 18:08

Jag vågar inte trycka upp tampongen, bara den rundade delen. Sedan börjar det göra lite ont,jag börjar tvivla på om jag vinklar den åt rätt håll men alla håll gör lika ont. Och ja jag har rätt hål:(

Mensbloggen

17 september 2015 07:04

Ta mod till till dig och bestäm dig för att göra det!! Tänk på att vara avslappnad :-)

 
Ingen bild

Anonym

27 september 2015 18:09

Hej!
Jag har försökt flera gånger att få in tampongen men det gör jätteont! Hur ska jag göra? Och en sak till kan du ge tips på vad man kan ta på tampongen för att den ska glida in lättare? Gärna saker man har hemma!!
/ I

Mensbloggen

29 september 2015 08:11

SLAPPNAD AV när du stoppar in den, det gör det lättare!!

Vaselin är bra eller kallpressad matolja eller parfymfri salva. :-)

 
Ingen bild

Linnea

11 oktober 2015 21:33

Hej!
Asså jag fattar inte varför man måste byta sin tampong direkt efter man badar, kommer vattnet in så långt eller va?
Jag är nämligen i vatten ganska ofta och kan inte byta tampong direkt, det kan dröja typ 3 timmar eftersom jag surfar och seglar.
Tack för att denna bloggen finns den hjälpt mig jätte mycket 💗💗💗

Mensbloggen

13 oktober 2015 07:29

Ja det kommer ju in vatten och det suger ju tampongen upp = blir full! Men menskopp kanske skulle vara något för dig att testa? Den släpper ju inte in vatten då det blir som vaccum. Så den behöver man inte tömma på en gång :)

 
Ingen bild

Lena

12 oktober 2015 14:50

Hej, jag undrar om det kan vara så att om mensen är sen, kan det då påverka hur mycket man blöder under mens veckan?

Mensbloggen

13 oktober 2015 07:25

Njaa inte om den bara är sen en månad. Har man däremot mens mer sällan (inte varje månad) så kan den bli rikligare :)

 
Ingen bild

Minne V.b

31 oktober 2015 19:50

Hej!
Har en fråga bara...
Hur långt ska fingret gå in när man ska stoppa in en tampong? Det är min första gång jag använder tampong...

JAG ÄLSKAR DIN BLOGG TACK FÖR ATT DU FINNS~~

Mensbloggen

31 oktober 2015 22:27

Så långt det går, så hela fingret :)

 
Ingen bild

Anna

8 november 2015 22:28

Hej❣
Jag vill bara tacka för att denna bloggen finns, den har hjälpt mig mycket.💕
Så tack 💗💗💗

Mensbloggen

12 november 2015 06:14

TACK själv :))

 
Ingen bild

En förvirrad och rädd tjej

13 november 2015 00:31

Hej jag är en tjej på 15 år :) jag har inte fått min mens än! Är det farligt hur länge ska jag vänta innan jag ska till läkarn? Och måste man ha fått mens för att skaffa p-piller för jag är inte oskuld

Mensbloggen

13 november 2015 08:52

För att du ska slippa tänka och oroa dig över det så tycker jag du kan ringa umo! Det är inte farligt och oftast är inget fel för vissa får ju bara mensen lite senare. Men kan vara skönt att kolla upp ändå.

Ja man måste ha mens för p-piller! :-)

 
Ingen bild

Eowyn Leofah

17 november 2015 17:02

Jag har börjat använda tampong men bara den minsta storleken, vill börja ha tampong på skolan men det känns så jobbigt att byta typ 3 ggr på en skoldag. Har inte provat det än men har funderat på det väldigt ofta.

Jag undrar om det känns stor skillnad på att sätta in och ta ut en normalstor tampong och en mini.

ÄLSKAR din blogg och den har hjälpt mig JÄTTEMYCKET!! Tack för att du gör detta❤

Mensbloggen

18 november 2015 07:11

Nej inte så stor skillnad, om man väl fått till tekniken så är det inga problem!! :-)

TAAACK för du läser här!!

 
Ingen bild

Anonym

17 november 2015 18:40

Jag är typ rädd för att bada med tampong, det känns som att det kommer läcka, har haft tampong i typ ett halvår men använder dem inte hela tiden. Har badat i typ sjöar och så men det känns ändå osäkert att bada i ett badhus. Några tips så att jag ska känna mig säkrare?

Mensbloggen

18 november 2015 07:10

Testa hemma i badkaret så du vet att det funkar, då blir du säker när du själv sett det liksom :-)

 
Ingen bild

Anonym

27 november 2015 21:01

Jag provade tampong men det gjorde ont att stoppa in och att dra ut hade den bara några sekunder dock var det en normal stor.
Är det farligt att provat en förstor tampong
Jag provade detta när min mens nästan var slut är det farligt för jag har hört att man inte ska ha tampong när man inte har mens

Mensbloggen

28 november 2015 20:37

Man kan inte ha en för stor tampong, man ska välja den storlek som passar ens mensflöde. Så eftersom du inte blödde så mycket kanske det passat bättre med en mindre tampong. Och att dra ut en tampong som inte är full gör lite ont eftersom det är helt torrt.. :-) Dock inte farligt

 
Ingen bild

Anonym

4 december 2015 16:59

Hej, jag skulle vilja börja använda tampong men tycker att det är läskigt. Är det bättre att ha en tampong eller är det bättre att ha en binda? Gör det ont och ha en tampong? Har hört att det e vissa som tycker att det glr jätte ont

Mensbloggen

5 december 2015 20:13

Det är helt och hållet en smaksak!! Vissa tycker tampong gör lite ont i början, man om man bara slappnar av så ska det inte göra ont! :-)

 
Ingen bild

Nikki

7 december 2015 21:28

Hej, jag är 13 år och har haft mena i två år nu. Tror du jag ska börja använda tamponger då jag har bara använt bindor innan. Tycker det är jätte jobbigt att använda bindor, det blir så kladdigt.

Mensbloggen

8 december 2015 02:40

Det är helt upp till dig, känner du att du vill testa så kör på det!! :-)

 
Ingen bild

A

9 december 2015 19:15

Hej! Jag köpte tamponger igår och provade det för första gången i går kväll (jag hade mens) och jag köpte normalstorlek och jag fick upp den direkt även fast jag är oskuld. Är det konstigt? Det känns som alla här har problem med att få in den första gången.

Så idag har jag använt tampong i skolan men har haft binda också eftersom jag är rädd att det ska läcka. Det hade läckt ut Pytte lite bara men inte så farligt men då drog jag ut den men det gjorde jätteont. Igår gjorde det inte alls ont. Men idag gjorde det ont när jag skulle få ut den och i början var det svårt att få ut den men jag bara drog i snöret så då kom den ut tillslut men då gjorde det somsagt ont även fast jag var avspänd.
Jag vet inte om tampongen var full men jag tror det? Den var ganska mörkt röd inuti men på utsidan eller vad man ska säga, längst ut så var den lite ljusröd. Ska jag låta den vara inne längre ändå eller är den full? Jag var rädd för att använda tampong igen för jag var rädd för att de skulle göra ont igen att ta ut den och det gjorde ont då med. Och jag är avslappnad. Smärtan går över direkt så det är ju ingen fara så men de gör så himla ont just när jag drar.. :( jättetacksam för svar!!

Mensbloggen

10 december 2015 06:10

Inte alls konstigt att tampong funkar på första försöket - skönt för dig!!! Tycker d väntar lite längre med att dra ut den om det gör ont, kan vara så att den inte är helt full! :-) Testa det och oavsett vad så är det absolut inte farligt

 
Ingen bild

Någon

28 december 2015 23:18

Av alla dehär kommentarerna som man har läst här så låter det som att det gör jätteont att dra ut den... Jag vill gärna börja använda tampong för jag tycker det verkar lättare men vet inte om jag vågar nu efter allt man har läst.. Och hur vet man när den är full och man ska ta ut den?

Mensbloggen

29 december 2015 08:04

Slappna bara av och vänta med att ta ut den tills den är helt full. Tips är att ha binda under i början och när tampongen läckt på bindan vet man att den är helt full. Inget att vara rädd över :-)

(ha den inte inne i längre än 8 timmar)

 
Ingen bild

B

29 december 2015 09:40

Hej. Jag har haft min mens i snart ett år men det känns som att den fortfarande är oregelbunden, ska de va så? Jag fick den 3 dec och så fick jag nästa 24dec.
Och när man badar, måste man ta ut den direkt efter? Och kan man bada utan? Kram

Mensbloggen

4 januari 2016 07:43

Inget konstigt!! :)

Ta ut tampongen så fort som möjligt efter badet och byt till en ny, man vill ju inte gå runt med en tampong fylld med smutsigt badvatten längre än nödvändigt. Man kan bada utan om man inte har så mycket mens :) Kram

 
Ingen bild

Anonym

29 december 2015 11:25

Hej, jag är 12 år och har INTE fått min mens. Både min mamma och min syter fick mens när dom var 12 år så är lite orolig. jag undrade om kommer känna när mensen kommer. Asså om man är i skolan och så bara börjar det blöda? Det jag menar är, börjar det bara blöda eller hur varnar kroppen mig att mensen är påväg (alltså min första mens) tacksam för svar.

Mensbloggen

4 januari 2016 07:42

Hej, alla är olika men din mens kommer säkert snart :) För de allra flesta varnar kroppen på ett eller annat sätt, kan vara mensvärk eller bruna flytningar! Så väldigt sällan mensen kommer allt på en gång. :-)

 
Ingen bild

Anonym :)

29 december 2015 11:27

Varför ska min inte ha den inne längre än 8 timmar? Är det farligt på något sätt? Gör det något om man råkar ha den i tex 9 timmar?

Mensbloggen

4 januari 2016 07:40

För att miljön i slidan är väldigt gynnsam för bakterier. Och det kan börja växa bakterier i slidan om man har tampongen inne en längre tid. Därför ska den inte vara inne i längre n 8h enligt instruktionerna. :)

 
Ingen bild

Maria

7 januari 2016 13:13

Hej!
Asså jag fattar inte hur det kan komma in vatten i tampongen när man badar, man är ju inte helt öppen där nere... eller?

Mensbloggen

8 januari 2016 08:58

Jo man är öppen? Får inte du vatten i öronen när du simmar under vattnet?

 
Ingen bild

Tjejen

7 januari 2016 13:22

Tjena, kan man ha inne night tampongerna ob, längre än 8 timmar?
Tack💗

Mensbloggen

8 januari 2016 08:57

Nej, max 8h :)

 
Ingen bild

Anonym

7 januari 2016 18:58

Hej! Kan man ha för kort finger för att tampongen ska sitta rätt? Jag har använt tampong länge nu och det är svårt att få upp den så långt att den inte känns och jag kan inte trycka upp den längre så jag känner nästan alltid att jag har en tampong i! Tacksam för svar :)

Mensbloggen

9 januari 2016 07:42

Testa med långfingret, annars finns ju tampax - tampong med införingshylsa om fingret fortfarande är för kort :)

 
Ingen bild

Anonym

10 januari 2016 20:28

Kan man använda binda/trosskydd mellan mensen för flytningar? :)

Mensbloggen

10 januari 2016 21:37

Håll dig till trosskydd då :-)

 
Ingen bild

Anonym

28 januari 2016 20:57

Hej jag är 14 snart 15 år gammal. Jag har haft min mens i nästan 2/3 år nu. Jag vill börja använda tamponger men problemet är att jag inte vågar att stoppa in mitt finger eller tampongen jag blir jätte rädd vet inte varför jag har frågat mamma om några tips men hon säger bara att jag ska slappna av men jag kan inte jag blir jätte rädd varje gång. Jag blir rädd att bara läsa hur jag ska göra eller se på bilder hur man ska göra. Vad ska jag göra?

Mensbloggen

12 februari 2016 05:35

Ta djupa andetag så du slappnar av!! Men det är mitt tips också, öva att stoppa in fingret bara utan tampong först :)

 
Ingen bild

Anonym

29 januari 2016 15:32

Finns det nått annat man kan använda förutom vaselin och glidmedel för att få in en tampong lättare? Har lite problem med det och har inget av grejerna hemma.

Mensbloggen

12 februari 2016 05:32

En bra salva, dvs en utan parfym bara enkel salva funkar också :)

 
Ingen bild

Anonym

1 februari 2016 16:51

Hej, jag har börjat försöka använda tampong, jag har försökt hur många ggr som helst med minsta men det går verkligen inte. Jag får in den och när jag har gjort det så långt de går känns den inte, men när jag ställer mig upp och går är de jätte obehagligt och typ svider. å om jag kollar så ser man den, men den sticker inte ut. ska den synas? jag har försökt trycka in den längre och åt olika håll, men det tar verkligen stopp.

Mensbloggen

2 februari 2016 04:11

Den ska in längre, testa ändra riktningen :) övaövaöva

 
Ingen bild

Anonym

2 februari 2016 08:55

Hej, jag hade bestämt mig för att använda tampong. Så jag tog den minsta storleken och allt gick bra. Allt gick även bra då jag tog ut den. Men nästa dag tänkte jag använda i storlek normal. Den dagen var jag i skolan. Det gick bra att stoppa in den på morgonen. Sen när jag skulle ta ut den i skolan för att byta, gick det ganska bra. Det gjorde lite ont, men annars inget. Men när jag sedan då skulle sätta in tampongen (i skolan) så hade jag ingen liten spegel(som jag hade haft de andra gångerna) Då började jag bara försöka trycka osv. Men kunde enda inte få in den. Men nu så har jag som en sveda "där nere". Jag känner det inte hela tiden. Men när jag t.ex ska gå på toaletten (och kissa) och sedan torkar mig så svider det. Är det pågrund av att det har töjts ut? Eller har jag fått ett litet sår? Eller vad kan det bero på?

Mensbloggen

12 februari 2016 05:31

Var tampongen full då du tog ut den i skolan? Men du behöver inte oroa dig, det kommer gå över av sig självt :)

 
Ingen bild

Anonym

19 februari 2016 23:30

Hur ska man hitta hålet? Jag vet inte hur hpårt man ska trycka och jag vill klara av att ha tampong till sommaren...

Mensbloggen

8 mars 2016 06:04

ÖvaÖvaÖva, hålet är i mitten :)

 
Ingen bild

Stella

21 februari 2016 21:23

Hej!
Jag är konstigt nog jätterädd för mitt underliv. Jag har den där fobin när man är rädd för hål och jag har aldrig tittat mig i underlivet förut. Förhoppningsvis är jag inte helt ensam. Jag bestämde mig för att göra det alldeles nyss men det blev så obehagligt så jag gjorde det aldrig, och nu får jag en sådan fruktansvärd ångest. Jag vill börja använda tampong men när jag fick höra att man måste titta sig i underlivet och hitta rätt hål och hålla på och fingra nere i underlivet så gav jag upp - det är jätteobehagligt! Har du något tips eller pepp? Eller tror du bara att jag inte är redo än?

Mensbloggen

7 mars 2016 06:27

Du får börja utforska din kropp, inget konstigt. Men ta ett steg i taget :))

 
Ingen bild

Agnes

24 februari 2016 18:04

Jag stoppade precis upp min första tampong, men när jag har en liten spegel och "drar ut lite" ser jag botten på den. Ska den det eller ska jag trycka upp den mer? För det går typ inte att trycka upp den mer? Det gör inte ont nu men det känns typ lite konstigt, men det kanske bara är för att jag är ovan?

Mensbloggen

7 mars 2016 06:25

Försök trycka in den längre, du kan testa ändra riktningen snett bakåt när det tar stopp :)

 
Ingen bild

Anonym

27 februari 2016 19:47

Hej. Jag he haft mens länge men har aldrig vågat ha tampong. Är rädd för att lixom sticka upp fingret. Vilket finger och gör det ont med tanke på naglarna ich så

Mensbloggen

8 mars 2016 06:21

Man ska väl kanske inte ha lösnaglar, men har du inte extremt långa vanliga nagar så är det inget problem. Vill du kan du ju testa tampax - tampong med införingshylsa så behvöver man aldrig stoppa in fingret. :-)

 
Ingen bild

Felicia

21 mars 2016 21:45

Hej, när man badar med en tampong, kommer hela fyllas direkt så att det kommer läcka eller går det ett tag innan den blir helt fylld?(jag seglar och är i vattnet max 5 min fast flera gånger på typ 3 timmar)

 
Ingen bild

Anonym

22 mars 2016 18:01

Hur ser flytningar ut och vad är
Det? Och hur känns mensvärk?! Hur ser mensen ut? Är det klumpar i mensen? Förlåt för många frågor men vill vara förberedd för att inte fått min mens...

Mensbloggen

27 mars 2016 03:11

Hej, flytningarna är som en vit/genomskinlig man får dagligen. Och mensen påminner om blod, rött/brunt. Vissa får klumpar i mensen, vanligare om man har en rikligare mens vs man blöder mer. :-) Hoppas du blev något klokare

 
Ingen bild

Maja

23 mars 2016 19:47

Hej! När jag använder tampong så trycker jag in den så att hela långfingret är inne men den känns iallafall. Hur ska jag göra?

Mensbloggen

27 mars 2016 03:08

Testa sitt på huk och tryck in den, man når lite längre då! :-)

 
Ingen bild

Anonym

27 mars 2016 21:48

Hej!
Jag ska åka iväg utomlands i juli och precis då kommer såklart min mens.

Jag har haft min mens sen augusti 2015 men har aldrig vågat testa tampong och har klarat mig bra på bindor då jag inte badat så mycket under vintern.
Men nu när jag ska på semester kan jag ju inte bara sitta och titta på när de andra badar.

Så min fråga är om man kan bada med mensskydd? Alltså sådant litet mensskydd utan "vingar" eller vad det kallas. Eller är det ofräscht och läcker det igenom?
Vill verkligen kunna bada!

Tacksam för svar <3

 
Ingen bild

Alicia

31 mars 2016 18:32

hej, jag testade precis att få in och ut en tampong och det gick jätte bra (var dock 3gången jag försökte) men är det normalt att det gör lite ont precis när man trycker in den? Hur ska jag säga till mamma att jag använder tampong?

 
Ingen bild

maja

31 mars 2016 18:33

finns det tamponger med Plast som hjälper en att få in tampongen? i sånna fall vart kan man köpa det?

 
Ingen bild

Sara

31 mars 2016 18:35

jag har försökt få in en tampong flera gånger men får inte in den, bugar jag fått ångest av det eftersom jag använder mammas tamponger, eftersom de är dyra. vad ska jag göra?

 
Ingen bild

Paaanik

2 april 2016 17:30

Hejj jag spelar innebandy och ska på två läger i sommar båda är en vecka , men ja kommer nog ha mens nån av lägrena och ja är så himla nervös ja använder inte tampong än för ja tycker att det är så läskigt och bindor måste ja byta så ofta men ja vågar verkligen ha tampong för ja vågar inte ta upp den , SNÄLLLA svara

 
Ingen bild

.

7 april 2016 07:07

Hej... Jag använder tampong för första gången nu och det är ganska jobbigt för jag känner snörena hela tiden... Kan man undvika det på nåt sätt?

Mensbloggen

21 maj 2016 09:48

På vilket sätt känner du de?? :)

 
Ingen bild

Anonym

10 april 2016 13:34

Hej! Tacksam för snabbt svar.
Jag har simning imorgon i skolan och har min mens men jag får inte in tampongen, jag har den minsta och har provat mångs gånger men det går inte får bara in toppen vad ska jag göra?

Mensbloggen

22 april 2016 01:22

Prata med din mamma så kanske hon kan skriva en lapp till läraren att du inte kan vara med :-)

 
Ingen bild

Anonym

24 april 2016 17:42

Hej jag är 13 år och använder fortfarande binda det är helt enkelt för att jag inte vågar använda en tampong. Jag har provat stoppat in fingret men det tar liksom stut, vet inte vad jag ska göra. Uppskattar hjälp

Mensbloggen

21 maj 2016 09:18

Inget fel med binda :) Använd det du är bekväm med :-)

 
Ingen bild

M

25 april 2016 20:47

Hej!
Idag testade jag tampong för första gången...jag vill verkligen att det ska funka. Men när jag trycker upp det försöker jag att slappna av och att då in den så långt som möjligt, och jag får inte in den längre än vad jag har:( när jag får och sitter är det obehagligt och gör ont. Och det är synd för jag är så trött på binda

Mensbloggen

21 maj 2016 09:17

Du behöver bara trycka in den lite längre, testa med långfingret :-)

 
Ingen bild

Millie

27 april 2016 20:19

Hej! Är 14 o Ja fick min mens i fredags, vill använda tampong men vågar varken de elr fråga min mamma. Hur vet man om tampongen är full o kan de läcka igenom ifall man simmar med dom. O vrf gör de ont att dra ut den när den it är full o gör it ont ifall den är full?❤❤

Mensbloggen

30 april 2016 00:22

Hej, ta mod till dig : Tips är att ha binda under i början och vänta med att byta tampongen tills den läcker på bindan då vet du säkert att den är full. Sen med tiden lär man sig hur lång tid det tar för en att blöda igenom.. Slappna av så göt det inte ont! :-)

 
Ella

Ella

29 juni 2016 16:33

Hej,jag har en liten fråga,jag har nt fått mens än,men kan man prova att stoppa in och ut sitt finger för att öva,eller måste man få mens för att kunna öva det där med fingret❤ps är tacksam för svar❤

http://Vet nt!

Mensbloggen

30 juni 2016 01:58

Absolut öva med fingret!! Mens eller inte spelar INGEN roll :-)

 
Astrid

Astrid

6 juli 2016 15:32

Hej, jag har använt tampong ett långt tag och de har funkar bra, men nu när jag läser dun blogg o frågor som du svarat på att hela fingret ska va uppe i slidan när tampongen sitter rätt. Jag har aldrig känt av min tampong även om jag nt tryckt upp exakt hela fingret har jah enda gjort fel???❤️

http://Ingen

Mensbloggen

7 juli 2016 02:41

Känner du inte tampongen sitter den bra :)

 
Ingen bild

lisa

14 juli 2016 21:49

hej! jag är en tjej på 15 år som vill börja använda tampong! :) jag har haft mens 2 gånger och ena gången fick jag nästan in tampongen helt, men det gjorde inte ont att a in den, men det kändes lite konstigt att ta ut den. fast då så var typ hela tampongen inne ( man såg bara en pytteliten del sticka ut ).

men det jag undrar är ifall man måste trycka in tampongen hela vägen, altså så att fingret får plats? och sen så undrar jag om det gör ont för alla att dra ut den? och den sista frågan är ifall vaselin underlättar att dra ut den? :)

tacksam för svar!

Mensbloggen

15 juli 2016 20:21

Tryck bara in tampongen längre, tampongen + hela fingret ska in! Minns att jag också tyckte det kändes konstigt att ta ut tampongen i början, det gjorde inte ont - kändes bara annorlunda. Se bara till att vänta tills tampongen är full! :-)

 
Ingen bild

S

27 augusti 2016 23:16

Hej,
Det e andra dagen jag använder tampong, o troor väl att den sitter rätt, men det kommer liite blod på snöret där uppe, o jätte liiite på trosor. Det ska väl inte göra dt?

 
Ingen bild

Frida

5 september 2016 18:58

Hej, jag har haft min mens i snart ett år och har använt binda hela tiden, men nu vill jag pröva tampong för alla säger att det är mycket lättare... Men mina vänner har skrämt upp mig och sagt att det gör skitont att ta ut den sen... Jag är jätterädd för att det ska göra ont, finns det några tips som gör att det inte gör ont...:)

 
Ingen bild

moa

25 oktober 2016 19:42

Hej, jag har haft mens i mer än ett år nu och jag har bara använt binda, och det är jag less på nu.
Och jag har försökt få in fingret o pilla i underlivet men jag tkr d e obehalgligt att hålla på. Och när jag väl får in fingret lite så får jag typ panik o tar ut det igen. Vet ej vad jag ska göra för jag vill verkligen använda tampong. Tacksam för svar

Mensbloggen

18 november 2016 23:34

ÖvaÖvaÖva, är ju inget konstigt :-)

 
Ingen bild

Anonym

2 november 2016 11:28

Hej! Försökte få in en normal tampong. Fick den bara in lite & sen när jag tog väck den så slutade det blöda. Hat jag gjort något fel? Alltså har jag "förstört" något?

Mensbloggen

18 november 2016 23:31

Finns inget du kan förstöra!!! Bara slumpen du sluta blöda

 
Ingen bild

annonym

15 november 2016 11:25

hej jag trycker in min tampong men det tar sår när man trycker in den är man står och lägger in den, och när jag tar tan den gör det fruktansvärt ont. tips.

Mensbloggen

18 november 2016 23:07

Förstår inte riktigt vad du menar. Men slappna bara av när du ska sätta in och ta ut tampongen :-)

 
Ingen bild

En orolig tjej

20 november 2016 10:36

Hej! Jag prövade tampong igår och det gick bra jag blödde igenom lite men det var typ inget alls men sedan när jag skulle sätta in en tampong när jag skulle sova så gjorde de ont som om att jag blivit svullen och öm när jag hade haft tampongen berätta snälla vad du tror det är

Mensbloggen

22 november 2016 16:28

Skulle gissa att tampongen du hade sugit upp lite av slidas naturliga vätskor så du blev lite torr. Då kan man vänta några timmar innan man sätter in nästa tampong. Var tampongen helt full när du tog ut en? :-)

 
Ingen bild

anonyn

22 november 2016 16:22

Hej! Jag vill börja använda tampong! Jag e 14 år o haft men sen halva sjuan typ. Vet att man ska ta den minsta från början men ska man stoppa in tampongen när man har blött lite under mensen eller när man får mensvärk?

Mensbloggen

22 november 2016 16:27

När man blöder stoppar man in tampongen :-)

 
Ingen bild

Anonym

2 januari 2017 01:02

Vet ej om du är aktiv längre men idag försökte jag använda tampong och det gjorde så ont jag slappnade av men det gjorde endå ont ,till och med så jag började skaka lite men ska man fortsätta pressa in tampongen även det gör ont? Och jag använder nattbinda men endå läcker det igenbommad så det kommer hela tiden i sängen:-( vill. Vill verkligen kunna använda tampong😩

Mensbloggen

7 februari 2017 18:40

Fortsätt öva, att du skakar beror på adrenalinet. Kroppen fungerar så när man blir rädd till exempel. Men tänk på att slappna av, vad är det värsta som kan hända? :))

 
Ingen bild

Anonym

2 januari 2017 01:07

Vill börja använda tampong och när jag provade gjorde det sjukt ont jag provade rätt så många gånger jag var avslappnad men endå så började skaka för det gjorde så ont. Ska man fortsätta pressa in tampongen även det gör ont?

Mensbloggen

10 mars 2017 04:28

Du ska inte bara pressa på om det gör ont, lyssna på kroppen. Dock gissar jag att du blev skrämd så kroppen utsöndra adrenalin = börja skaka. Och då spänner du dig antagligen och då blir det väldigt svårt att få in tampongen. Tänk på att vara avslappnad!!! :-)

 
Ingen bild

Mimmi

21 januari 2017 14:45

Hur länge kan man ha tampongen i sig?

Mensbloggen

22 januari 2017 00:03

Max 8h :) Men den blir oftast full tidigare

 
Ingen bild

Anonym

24 januari 2017 16:01

Hej jag har kollat mig en del i underlivet och har insett att det verkar som jag bara har en inre blygdläpp. Är det normalt?

Mensbloggen

28 januari 2017 12:59

Alla ser olika ut!! Allt är normalt :)

 
Ingen bild

❤️

30 januari 2017 12:18

Är det stor skillnad mellan tampong och menskopp?

Mensbloggen

30 januari 2017 19:50

Tampong är tillverkad i bomull och suger upp mensen, menskoppen är tillverkad av sillikon och fångar mensen i koppen och sen tömmer man den i toan och återanvänder. Så ja ganska stor skillnad!

 
Ingen bild

anonym

30 januari 2017 18:06

Om man har fått könshår, lite flytningar och lite större bröst om hur lång tid kommer mensen då tror ni/du?

Mensbloggen

30 januari 2017 19:48

ALLA är olika så finns lika många svar som det finns tjejer :)

 
Ingen bild

Anonym

31 januari 2017 16:29

Hej jag undrar vad det finns för könssjukdomar och vad dom innebär. Tacksam för svar❤️

Mensbloggen

1 februari 2017 19:43

Du kan läsa på länken vilka som finns och vad de innebär :) Kom ihåg, enda sättet att skydda sig är kondom! http://www.umo.se/Sex/Konssjukdomar/

 
Ingen bild

Anonym

7 februari 2017 15:42

Hur gammal måste man vara för att kunna be om råd hos ungdomsmottagningen?

Mensbloggen

7 februari 2017 18:36

Ingen speciell minimiålder :)

 
Ingen bild

E

7 februari 2017 17:34

Hej! Jag tänkte prova att sätta in tampong igen, har inte provat på två år för har aldrig fått in den mer än några cm. Men när jag kollar i spegeln så ser hålet ganska litet ut och det ligger ganska mycket veck med skinn typ runt. Är det farligt? Blir väldigt orolig...
/E

Mensbloggen

7 februari 2017 18:36

Inget farligt alls, slidan är väldigt töjbar!! :)

 
Ingen bild

Samma anonym som frågade om umo 👆

8 februari 2017 16:15

När jag skulle ringa dit kom jag till barnmorskemottagningen, är det samma sak som ungdomsmottagningen? Går det att ringa dit när man är tolv år?
Tacksam för snabbt svar❤️

Mensbloggen

8 februari 2017 19:56

Då ringde du nog fel nummer :) Gå in på umo.se och i sökrutan skriver du in din stad och då får du upp sidan för din stads ungdomsmottagning :-) Visst kan du ringa fast du bara är 12!! Kram

 
Ingen bild

Anonym

9 februari 2017 14:05

Hej!
Jag undrar vad analsamlag är. Tacksam för snabbt svar❤️

Mensbloggen

9 februari 2017 20:16

Samlag i analen ist för slidan :)

 
Ingen bild

A

9 februari 2017 21:11

Hur ont gör mensvärk

Mensbloggen

21 februari 2017 19:32

Olika för alla. Vissa har knappt ont alls medan andra har superont :) Oftast hjälper dock värktabletter

 
Ingen bild

Tjej

10 februari 2017 14:47

Hur mycket blöder man om dagen om man blöder normalmycket

Mensbloggen

10 mars 2017 04:01

Hej, det är väldigt individuellt och kan skilja sig. Men allt från några matskedar till 1,5dl under en HEL mensperiod :-)

 
Ingen bild

E

12 februari 2017 13:10

Hej!
Jag har en fundering. Det är så att jag skulle vilja börja använda tampong. Jag har haft min mens i 3 år ungefär, och har försökt att få in tampong ett fåtal gånger, men aldrig lyckats mer än någon/några cm. Jag har tyckt att det gjort lite ont och känts obehagligt, och sedan bara gett upp.

Jag tycker att min slidöppning ser väldigt liten ut, och jag vet inte om det beror på att jag har stor slidkransen, och att den i så fall sitter i början av slidöppningen? Kan man ändå använda tampong om man har ganska liten slidöppning? Eller måste slidkransen spräckas eller töjas ut mycket för att det ska gå? Jag börjar bli orolig, och mår dåligt för jag tror att det är något fel på min kropp när slidöppningen är relativt liten. Varför kan inte jag våga/få in en tampong? Eller har jag bara inte försökt tillräckligt?

Mensbloggen

10 mars 2017 03:59

Fortsätt försöka tills det går!!! Du kan testa ta vaselin på toppen så den glider in lättare. Och tips är att börja med minsta storleken på tampong. Slidkransen är tightare för vissa än andra MEN den är väääldigt töjbar. Slappna av och ta det lugnt så ska du se att du får in tampongen!! :-)

 
Ingen bild

anonym

14 februari 2017 17:03

hej! jag har bara en fråga, jag har "mellan stora" blygdläppar och som är tjocka, vilket gör att jag inte kan använda tampong då det svider och gör ont fast jag sätter in dom rätt, jag har tröttnat på att ha bindor hela tiden då jag blöder extremt mycket & min ppiller hjälper inte mot det, hur ska jag få det att sluta göra ont ? , / råkade skriva halva meningen på ett annat inlägg haha

Mensbloggen

14 februari 2017 19:37

Hur gör det ont? Stoppar du in tampongen hela vägen så är den ju inte i kontakt med blygdläpparna :-)

 
Ingen bild

anonym

16 februari 2017 19:07

asså de svårt o förklara hur det gör ont, men jag vet hur det känns när den sitter fel men jag har försökt med tampong sen i femman och jag går ut nian snart.. vill inte gå runt med bindor hela mitt liv

Mensbloggen

19 februari 2017 11:48

Funkar det verkligen efter så många år, så kontakta umo så kan de hjälpa dig isf om du verkligen vill!! :-)

 
Ingen bild

anonym

4 mars 2017 11:31

kan man använda glidmedel så tampongen åker in lättare? tycker det svider lite när man stoppar in den när det är trögt

Mensbloggen

8 mars 2017 19:24

Skulle rekommendera vaselin istället :)

 
Ingen bild

Anonym

4 mars 2017 13:41

Hej.
Jag undrar vad pulla är för något. Tacksam för snabbt svar.

Mensbloggen

8 mars 2017 19:24

Onanera, stoppa in finger i slidan

 
Ingen bild

💖💖

26 mars 2017 22:56

älskar tamponger det är det bästa som finns

 
Ingen bild

Anonym

20 april 2017 07:14

Vänta lite, är det ett hål den ska upp i? Lixom rakt upp? Har alltid tror att den ska ligga längs med

Mensbloggen

14 juni 2017 05:25

Först rakt upp, sen snett bakåt mot ryggraden :)

 
Ingen bild

Anonym

26 april 2017 17:21

Jag e riktigt kåt och vill ha sex men vet inte med vem har ingen. Vad ska man göra?

Mensbloggen

26 april 2017 20:23

Tillfredsställ dig själv

 
Katarina

Katarina

12 maj 2017 19:08

Jag undrar vid vilken ålder man ska börja med tampong? Jag är 14 år och min mamma tycker att det är för tidigt men jag skulle gärna vilja veta :))

http://Ingen

Mensbloggen

13 maj 2017 22:25

Man kan ha tampong från första mensen om man så vill! Finns ingen rätt ålder, man gör som man själv känner sig bekväm med :)

 
Ingen bild

Anonym

16 juni 2017 13:41

Jag har inga tamponger hemma och jag ska till kolmorfen idag och bada. (Vilket ja längtat jättemycket till) vågade inte fråga om min förälder kan köpa. Kan man stoppa in/använda något annat? Kanske äta något speciellt så skiten slutar. Den förstör mitt liv!!😭😭😡😡😡😡😡

 
Anonym

Anonym

18 juni 2017 11:15

Hej, jag o min kompis ska till stranden och jag vill verkligen dit. Men problemet är att jag har mens just då och är rädd att använda tampong. Kan man bada utan tampong när man badar på stranden eller ska jag försöka med tampong. Snälla svar fort som möjligt:)

http://Mensbloggen

 
Jennifer

Jennifer

18 juni 2017 22:32

Jag ber om svar. Jag är jätte rädd hur märker jag att mensen är på väg har haft det 3 eller 4 gånger. De flesta gångerna kom det jätte mycket brunt som om jag kissat på mig 1 dag innan. Så att jag behöver byta kläder. Så snälla svara. Ps när jag har mens är tampong inget att tänka på det är för läskigt jag vet inte ens om mamma vet att jag har haft mens någon gång.

http://mendbloggen

 
Ingen bild

Anonym

23 juni 2017 23:15

Kan man använda kokosolja istället för vaselin?

 
Anonym

Anonym

8 augusti 2017 23:12

Hej, jag använde tampong för första gången idag. Efter många om och men fick jag in den rätt (tror jag). Men det gjorde väldigt on när jag tog ut den och även ett tag efter. Jag vet att den var full eftersom jag hade binda och det hade börjat läcka ut på den. Jag försökte äcen ta in en ny direkt efter men det gjorde så himla ont att jag struntade i det. (Jag var så avslappnad jag kunde) Är detta normalt?

http://mobil.mensbloggen.bloggplatsen.se/2013/08/20/10112845-att-satta-i-ta-ut-en-tampong-the-big-guide

Mensbloggen

10 augusti 2017 23:19

Det ska inte göra ont, kom ihåg att vara helt avslappnad!! :) Kan gå lite trögt att sätta in en ny tampong direkt efter (känner också det ibland), beror på att slidan är lite torr bara efter att förra tampongen sugit upp vätskan :)

 
Ingen bild

Anoym

10 oktober 2017 14:54

Ska det göra ont och sätta in en tampong första gången och hur vet jag när jag ska ut den har haft den i typ 5 timmar (andra dan av mensenoch brukar blöda rätt mycket) ska man dra ut den om den är lite vi i botten

Mensbloggen

26 oktober 2017 20:03

Nej det ska inte göra ont, men är ju ovant såklart. Jag brukar ha en binda eller trosskydd under och när snöret är rött eller det har börjat läcka på bindan/trosskyddet så byter jag. Efter ca 3-5h beroende på vilken dag. Men man får lära känna sin egen kropp och lära sig när man behöver byta :)

 
Ingen bild

Anonyma tampongen

29 oktober 2017 15:09

Kan man använda kokosolja istället för vasselin??

Mensbloggen

29 oktober 2017 19:52

Ja

 
Tjongbuljong

Tjongbuljong

6 november 2017 20:27

Jag är elva och vill börja använda tampong för att det verkar mycket lättare och mer rent än en kladdig, blodig binda. Jag provade ikväll och körde upp en tampong i slidan (jag har mens just nu). Den var inte den minsta men den var inte speciellt stor heller, man har ju sätt morsans liksom. När jag ställde mig upp kände jag att den satt där. Jag sökte och sökte och jag tryckte upp den längre för det var så de sa att man skulle göra. Jag kände den minde och mindre hela tiden. Men sen blev det stopp, och när jag ställde mig upp kände jag fortfarande den! Snälla hjälp jag vet inte hur jag ska få in den längre så den inte känns. Ungefär 7 cm såg man av snöret när man tittade ned.

http://Vet inte vad detta ska betyda

Mensbloggen

6 november 2017 20:40

Testa ändra riktningen när det tar stopp, snett bakåt mot ryggen :)

 
Ingen bild

Anonym

4 december 2017 17:20

Hej jag har haft mens i typ en vecka jag har

Inte mens just nu men aja jag undrar om man kan testa att sätta in en tampong och sen ta ut den direkt utan attman känn få klåda tacksam för svar

Mensbloggen

4 december 2017 20:25

Hej, ja men tips är att ta vaselin på hela tampongen då. För tampongen är svårare/trögare att ta ut om den är tom och torr :)

 
Ingen bild

Anonym

13 december 2017 14:16

Jag är osäker på vilket hål som är rätt jag är osäker på vilken som är slidan för är analen typ rövhålet då eller??

Mensbloggen

14 december 2017 16:41

Det mitt under, analen är mycket längre bak och kisshålet är för litet så det kan du inte hitta på dig själv :)

 
Ingen bild

Wilma

16 januari 2018 23:07

Hej! Jag använder binda och känner mig väldigt varm och obekväm om natten under "perioden" och sover med benen korsade pga det. Några tips på hur jag ska känna mig mer bekväm?

Mensbloggen

22 januari 2018 09:30

Tyvärr inte, testa köp tunnare bindor (om ditt mensflöde klarar det). Annars testa tampong :)

 
Ingen bild

anonym

29 januari 2018 23:12

hej, jag vill använda tampong men det gör så extremt ont när jag ska sätta in den. hur ska jag över? får liksom inte in den alls

Mensbloggen

4 februari 2018 21:57

Ta minsta storleken och SLAPPNA av :) Fortsätt försöka!!!

 
Anonym

Anonym

24 februari 2018 19:59

Hej:) jag undrar om man kan använda idominsalva på toppen av tampongen, eller e det bara vaselin som gäller?

http://Mensbloggen

Mensbloggen

27 februari 2018 16:27

Idominsalva funkar :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mensbloggen - 18 december 2019 10:56

Hej! Bloggen har legat nere, men har skrivit om det mesta som finns att skriva om och svarat på massor av frågor - så det ni undrar över har jag säkert redan skrivit om, om ni kollar tillbaks i arkivet!   Jag tänkte bara dela med mig av ett pre...

Av Mensbloggen - 28 augusti 2018 10:05

  Hej,   Kommentera detta inlägg och berätta   vad ni vill läsa om :) ...

Av Mensbloggen - 5 juni 2018 19:28

En läsare som delar med sig av sin "första mensen historia". Tack, alltid lika kul att läsa om era första mensar!   Jag kommer ihåg min första mens som om den vore igår :) Det var den 9 december 2017 😂Jag hade precis vaknat och skulle som...

Av Mensbloggen - 18 november 2017 14:44

Ett brustet hjärta finns det ingen medicinering på och ont som satan kan det göra. Det kan kännas som att man aldrig kommer bli lycklig igen. Men det stämemr inte, man blir lycklig igen. Man kommer bli kär igen. Men ibland tar det tid, och det behöve...

Av Mensbloggen - 14 november 2017 13:50

Hej, tänkte skriva 21 saker som jag hade sagt till yngre mig om jag hade kunnat gå tillbaks i tiden och prata med mig själv som tonåring.   1. Sluta jämföra dig med dina kompisar. Du är fin som du är och kommer aldrig bli någon annan hur mycket d...

Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 687 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken


Skapa flashcards