mensbloggen

Direktlänk till inlägg 21 augusti 2013

Önskat inlägg, P-piller

Av Mensbloggen - 21 augusti 2013 11:45

Frågan löd: "Kan du berätta lite, i ett inlägg t.ex hur man gör på ungdomsmottagning om man vill ha P-piller. Ska man be om det bara och berätta sitt problem eller vad?"


Jag tycker enklaste vägen är att boka en tid på ungdomsmottagningen. Väl där så berätta varför du vill ha P-piller och ta även reda (i förväg) om någon i din närmast släkt eller du själv har haft någon typ av blodpropp. För om det är fallet så blir man oftast rekomenderat något östrogenfritt p-medel, till exempel minipiller. Är du 15 år eller äldre (är osäker på hur det är om man är under 15) så behöver inte dina föräldrar få reda på att du käkar p-piller (eller något annat p-medel). I den åldern är det lagligt att ha sex och de som jobbar på ungdomsmottagningen får inte berätta för dina föräldrar om du varit där utan din tillåtelse. Men oftast så vill de gärna att föräldrarna vet om det inte finns vissa säl att de inte ska veta.


Däremot tycker jag man ska fråga sig själv en gång extra innan man börjar med p-piller. Man tillsätter hormoner och helt enkelt mixtrar med kroppens natur. Dessutom finns det en hel del biverkningar och alla påveras olika. Vissa blir väldigt deprimerande och känsliga medan andra (så som jag) spyr... En trevlig överaskning jag upptäckte. ^^ Så ta inte p-piller i onödan säger jag för jag tycker det är dumt att mixtra med kroppen. Men visst är man sexuellt aktiv och vill ha skydd mot graviditet så testa p-piller, men skaffa inte p-piller för att kunma styra över mensen eller blöda mindre för då finns det andra medel. Nu finns även där undantag, vissa som är mer "extrema" får även p-piller pga. mensen eller mensvärken. Men det får man diskutera med barnmorskan, de är experterna!





 
 
Ingen bild

Kajsa

21 augusti 2013 21:01

Du säger att man inte ska skaffa det för att sluta blöda men hur tycker du man ska göra med mensvärk? Har ganska kraftig o man slipper ju värken med tabletterna

Mensbloggen

21 augusti 2013 21:42

Om inte vanliga värktabletter hjälper och du ändå har väldigt mycket mensvärk så kontakta umo eller vårdcentral, för det finns också receptbelagda värktabletter som är starkare än de vanliga. Fast ibland så får man p-piller pga. sin mensvärk också det är olika. Däremot är det inget JAG tycker man ska äta p-piller för. Kram :-)

 
Ingen bild

Anonym

22 augusti 2013 19:34

Jag har alltid världens mensvärk i skolan, men inte hemma. Idag så kunde jag inte göra ngt alls! Hade för ont i magen. Sa det till mina kompisar men dom verkade inte fatta att det va mensvärk. Och sedan när vi satt i en klätterställning kom det killar från min klass (en av dom är jag kär i) och frågade vad vi gjorde. Då sa min kopia direkt "jojjo har ont i magen och vill inte göra ngt" och då kollade alla killar på mig och bara "stackars dig. Har du mensvärk elr?" Med en väldigt retsam röst och då blev jag ofc sur (speciellt nu när jag har mens har jag lätt att bli sur) så jag svarade "ja vad fan tror du! Du vet inte hyr det känns ditt jävla äckel" och han ba "ooo, vilken tuffing" och gick dör ifrån. Jag vet inte vad jag ska göra mot min mensvärk elr mot mon aggressivitet när jag har mens. Några tips?

Mensbloggen

22 augusti 2013 22:25

Första steget är att knapra värktabletter såsom Alvedon, Treo, Panodil m.fl Testa olika märken för något kanske hjälper bättre mot din värk! (testa de inte på samma gång såklart). Hjälper inte det och du ändå har en väldigt mensvärk så ring till din ungdomsmottagning för det finns hjälp att få.

Att du blir arg får du lära dig leva med och tro mig, med tiden så blir man bättre på att hantera det. Man få ställa sig frågan, är det verkligen värt det?! Nästa gång kan du ju vara extra snäll mot den här killen du blev arg på (som du var kär i)! Kram :-)

 
Ingen bild

Anonym

22 augusti 2013 22:39

Jag har ett tips när det gäller värktabletter. Jag har själv Endometrios vilket gör att jag har väldigt jobbig mensvärk så att jag svimmar, spyr, m.m Har fått starka värktabletter utskrivna utav min gynekolog. Har även fått p-piller utskrivna.
Nu till mitt tips ;-) Jo, min gynekolog sa till mig att man ska ta värktabletten när man börjar få ont och inte när man har jätteont. På något sätt så ska den typ börja värka snabbare. Sedan brukar mina tabletter sluta värka efter ca 4 timmar och då tar jag en till för att slippa ha så ont. :-)

Mensbloggen

23 augusti 2013 21:25

Tack för att du delade med dig :))

 
Ingen bild

Anonym

25 augusti 2013 18:21

VARFÖR HAR NI INTE LAGT UT NÅGRA VIDEOS PÅ YOUTUBE KAN NI INTE VISA HUR MAN GÖR NÄR MAN GÖR NÄR MAN SKA HA SEX!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag är verkligen erat största fan jag skulle bli så glad så att jag blir tår ögd om ni skulle göra en please skulle verkligen vilja det 😃😃😃😃😃😃⭕

Mensbloggen

25 augusti 2013 20:07

Ledsen, men jag tänker inte demonstrera när jag har sex ;) Taaack!

 
Ingen bild

Kristin

19 september 2013 23:21

Nu blir det allt vanligare med koppar-spiral till
Kvinnor. Det är ett östrogenfritt OCH hormonfritt läkemedel som fungerar genom att koppar avdunstar från spiralen vilket gör att spermier inte trivs och tar sig inte till ägget de vill befrukta. Många säger att spiral är osäkert men många experter säger att det är minst lika säkert som till exempel minipiller om inte ännu säkrare :)
Ps. Bra av dig att ta upp det med blodproppar! Inte så många som vet om det! Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mensbloggen - 18 december 2019 10:56

Hej! Bloggen har legat nere, men har skrivit om det mesta som finns att skriva om och svarat på massor av frågor - så det ni undrar över har jag säkert redan skrivit om, om ni kollar tillbaks i arkivet!   Jag tänkte bara dela med mig av ett pre...

Av Mensbloggen - 28 augusti 2018 10:05

  Hej,   Kommentera detta inlägg och berätta   vad ni vill läsa om :) ...

Av Mensbloggen - 5 juni 2018 19:28

En läsare som delar med sig av sin "första mensen historia". Tack, alltid lika kul att läsa om era första mensar!   Jag kommer ihåg min första mens som om den vore igår :) Det var den 9 december 2017 😂Jag hade precis vaknat och skulle som...

Av Mensbloggen - 18 november 2017 14:44

Ett brustet hjärta finns det ingen medicinering på och ont som satan kan det göra. Det kan kännas som att man aldrig kommer bli lycklig igen. Men det stämemr inte, man blir lycklig igen. Man kommer bli kär igen. Men ibland tar det tid, och det behöve...

Av Mensbloggen - 14 november 2017 13:50

Hej, tänkte skriva 21 saker som jag hade sagt till yngre mig om jag hade kunnat gå tillbaks i tiden och prata med mig själv som tonåring.   1. Sluta jämföra dig med dina kompisar. Du är fin som du är och kommer aldrig bli någon annan hur mycket d...

Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 687 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards