mensbloggen

Alla inlägg under augusti 2013

Av Mensbloggen - 12 augusti 2013 10:54

Tycker ett inlägg som detta skulle passa bra, länge sen jag uppdaterade den här kategorin :)


Ville nämligen kika in här och säga att DU, ja just exakt du, din kropp, ditt hjärta, din fot, ja HELA DU ÄR VÄRDEFULL! Ibland kan det vara svårt att föreställa sig, men du är faktiskt värdefull. Det kommer alltid finnas någon som älskar dig. ♥ no matter what. ♥ Hur ledsen, arg eller deprimerad du än blir så kommer du ha en person med dig bara du tillåter det! Så tillåt stöd från dina nära när livet är vid en brant uppförsbacke, det blir mindre jobbigt när man är två som hjälps åt. Tänk sedan när ni når toppen och kan blicka ut över den fina utsikten och bara glida utför. Under resan har ni dessutom säkerligen några fina minnen trots uppförsbacken som ni kan spara och le åt om många år. ♥ Det är ungefär så jag ser på saker och ting.


 

Av Mensbloggen - 11 augusti 2013 18:26

Okej, det finns en specifik grej som är mig trogen och som jag använder flitigt. Lämnar inte huset utan denna i min väska för den kan komma väl till hands när man minst anar det! Har skrivit om detta lite förut, men om ni inte kan gissa så ska jag berätta att vad jag pratar om är Alcogel. Den brukar komma upp innan jag ska äta något ute, till exempel på restautang eller på skolans toaletter som ibland eller ganska ofta saknar tvål. Om det inte finns vatten och man ska byta tampong så tack för alcogelen! osv....


Vad jag därmot upptäckt är att vissa alcogelar har överdrivet höga priser. Vill ni hitta den billigaste så gå till Apoteket! Här nedan har jag gjort ett collage med olika alcogel JAG HAR TESTAT SJÄLV samt priser, storlek och vad jag tyckte om dessa. :)




Den från Apoteker hjärtat är klart mest prisvärd för den mängden, min nuvarande faktiskt! Den fanns i en mindre storlek också! 

Av Mensbloggen - 9 augusti 2013 14:24

Tänkte dra skillnaden på trosskydd och binda. :)


Trosskydd - Ett tunt skydd och smalt som är gjort för flytningar, men kan även användas om man har lite mens flrslagsvis i slutet av mensen. Dessa kan man använda hur mycket man vill, det blir inte instängt för underlivet eller så. Fast jag tycker att man inte ska använda skydd i onödan för tror ändå att underlivet mår bäst av att vara "fritt".


Binda - Tillverkade för mens. Dessa klarar mycker mer mängd vätska än trossydden. Dessa bör endast användas vid mens eftersom underlivet blir "instängt", andas inte lika bra. Finns i flera olika storlekar och med eller utan vingar - valet är ditt!



Av Mensbloggen - 8 augusti 2013 14:08

Som ni kanske vet så försöker jag ta mig tid att svara på varenda kommentar, fråga och önskemål som trillar in! Så därför ska jag skriva ett inlägg om hemlängtan som någon önskade mig att göra! :)


Jag tror alla någon gång längtar hem. Jag vet att när jag vairt ute och fartit en längre tid så saknar jag det där trygga hemma och för att inta nämna min säng. Jag tror att alla saknar olika saker, man kanske saknar familjen om man reser utan de eller något annat... Jag tänkte här dela med mig på några tips jag kommit på som hjälper mig samt några jag googlat mig fram till!



  • Mitt absolut bästa tips som jag alltid använder mig av. HA NÅGOT ATT SE FRAM EMOT! Boka in något du vet att du kommer gilla och uppskatta. Kanske ett biobesök på årets stora film eller ett härligt avkopplande besök på spat eller nöjesparken i närheten där du befinner dig. En härlig picknick med de härligaste människorna i omgivningen. Eller lite tid för dig själv, kanske göra en ansiktsbehandling. Eller varför inte en resa?
  • Stäng inte in dig, var social och träffa folk även om du inte känner någon. Gå ut på stan, parken, gymmet, grannen m.m... Det hjälper, då får du tankarna på annat.
  • Kolla inte på gamla bilder, det kommer väcka minnen och din hemlängtan kommer bli större.
  • Berätta för människorna du är med nu hur du känner!


Jag hoppas dessa tips kan vara till någon nytta för er! Kom ihåg att ge inte upp, ge det tid. Oftast blir ens hemlängtan bättre när man omger sig med goa människor!




Av Mensbloggen - 6 augusti 2013 18:45

"Tjena! tänkte berätta om min första mens (fick den igår) :)

Jag vaknade och kände att jag verkligen behövde gå på toa och gick ut till toaletten, jag drog ner brallorna och såg att jag hade fått bruna flytningar. När jag var klar torkade jag mig och såg att det var jätte mycket blod på papperet och blev först väldigt chockad! jag drog upp byxorna och gick in i duschen, efter jag hade duschat klart så ropade jag på mamma och sa att jag hade fått mens, hon log och gick och hämtade en binda och ett trosskydd och hon frågade vilket jag ville ha, jag sa att det hade kommit ganska mycket blod så jag tog bindan."



Har ni fler historier att dela med er av så kan jag nås här på bloggen eller på mail, mens_fraga@hotmail.se :) Tack till alla ni som skickar in historier!

Av Mensbloggen - 6 augusti 2013 10:28




Här  kan ni se olika märken på menskoppar och storlekar samt hur stora de är. Enkelt att se med tampongen i mitten så har man något man kan jämföra med! Vill ni läsa två av mina tidigare inlägg om menskoppen, så kan det hittas HÄR1 och HÄR2.



Av Mensbloggen - 5 augusti 2013 11:12

   





NY OMRÖSTNING:

Har du fått mens?

- Ja

- Nej

Av Mensbloggen - 4 augusti 2013 21:26

Här kan ni läsa vad en läsare tycker om menskoppen :)


"Jag har en menskopp, en Mooncup B. Jag köpte den i en sorts hälso/ekologisk butik. Menskoppen är jättebra eftersom den passar alla, och funkar för både riklig och väldigt lite mens. Den håller mycket mer än bindor och tamponger, och den torkar inte ut. Den kan vara trixig i början, men när man väl har lärt sig den är det absolut värt det! :) Jag rekommenderar verkligen att ni provar den!"


Tack för att du ville dela med dig!!

Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 687 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards