mensbloggen

Alla inlägg under augusti 2013

Av Mensbloggen - 1 augusti 2013 12:06

Flytningar får alla någon gång under pubreteten (alla kvinnliga) och dessa lever vi sedan med tills döden. Flytningarna är inte helt onödiga, vi har de faktiskt för en anledning nämligen att skydda underlivet mot infektioner och svamp i underlivet. Så faktum är att de är ganska bra att ha! Flytningarna håller rätt Ph-värde där nere, lite surare är det.

Flytningarna får man ca 1-2 år innan man får sin mens, de är vita/genomskinliga och luktar normalt sätt inte så mycket. Börjar det lukta illa så kan det vara ett tecken på svamp eller någon könssjukdom, isf bör man kolla upp det hos umo.


Att ha binda mot mycket flytningar kan bli en ond cirkel... För bindan gör så att underlivet blir mer instängd och det kan leda till mer flytningar. Så att använda binda mot mycket flytningar är ingen lösning eftersom det kan då bli värre. Även tamponger gäller det, bör inte använda vid flytningar. Det kommer leda till en uttorkad slida eftersom tampongen kommer suga upp vätskan som finns i slidan naturligt! Vad man däremot KAN använda är trosskydd, de är tunna och tillverkade just för flytningar! Har skrivit ett inlägg om Libresse trosskydd som du kan läsa HÄR.


Har man inte så mycket flytningar så tycker jag det är onödigt att använda trosskydd, flytningar som kommer i trosorna går bort i tvätten. Ett bra tips är också att sova utan trosor, bara pyjamasbyxor, det gillar underlivet och kan luftas.






Kom ihåg att ställa era frågor i menyn i spalten till höger eller så finns jag på mail, mens_fraga@hotmail.se

Till den mailen får du också jättegärna skicka egna menshistorier, din första mens, andra historier eller tips till andra läsare här. Allt publiceras anonymt i bloggen under kategorin "inskickade historier". :)


Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 687 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken


Skapa flashcards