mensbloggen

Direktlänk till inlägg 14 september 2013

Era menshistorier

Av Mensbloggen - 14 september 2013 16:15

Publicerar era menshistorier lite då och då, eftersom de trillar inte lite hipp och happ. Så försker samla ihop några till ett inlägg någon gång ibland när jag har några. Så nu är det dags för ytterligare 3 menshistorier från er!


Måste inflika att jag älskade texten jag markerade fet på slutet på #1. Rock your period! Tack till alla som delar med sig!



#1

Jag fick min första mens (eller ja, snarare blodblandad-flytning) den första april. Jag vaknade mitt i natten av att jag mådde väldigt väldigt illa. Jag gick på toa och när jag skulle *host host* torka mig var pappret fullt med blod. Jag,som var lite yrvaken, illamående och totalt oförberedd, trodde att jag skulle svimma. Jag hade alltid varit livrädd för att få mensen och hade lyckats intala mig om att jag aldrig skulle få den (vadå aldrig kunna få barn? Det var ett litet pris,för 12-åriga mig, att få betala för att slippa odjuret!) Jag kastade snabbt ner pappret i toan. Sedan satt jag i flera minuter skakande inne i badrummet. Jag vågade inte väcka mamma så, smått chockad, gick och la mig igen. När jag vaknade på morgonen så hoppades jag att det bara varit en mardröm. Men senare under dagen märkte jag att jag fått fläckar i trosorna men det var först på kvällen jag vågade berätta för mamma. Hon visade mig hur man sätter i ett trosskydd (vilket jag trodde var en binda) och så var det klart med det. "Det här var väl inte så farligt!" Tänkte jag. De blodblandade-flytningarna slutade redan nästa dag. Så bara några droppar två dagar i månaden. Haha, så fel jag hade!

Någon månad senare var det dags igen. På riktigt. Jag vaknade illamående på morgonen och när jag steg upp märkte jag att mina pyjamasbyxor var helt brun-röda. När jag gick på toan bara rann det blod. Före mensen hade jag trott att det skulle räcka med att jag bara behövde sätta en bit toapapper i trosorna och att det skulle vara bra sedan. Jag förstod ganska snabbt att den iden inte skulle hålla. Precis som förra gången blev jag väldigt chockad och vågade inte riktigt berätta. Hela dagen trodde jag att jag skulle förblöda. Jag hade aldrig sett så mycket blod förut. Nåväl, till slut berättade jag för mamma. Jag kände mig lite bättre efter att jag fått bindor. Jag trodde att det skulle gå över fort som förra gången men nej. Det varade i en hel vecka. Nu har jag haft den i snart tre år och håller på att vänja mig vid den :)....NOT! Haha! Jag blir alltid lika förvånad när jag märker att jag fått mens! Men till alla där ute som var lika rädda för att få mens som jag var så vill jag säga: Det kommer bli okej! När du får den - Berätta! Det kommer kännas bättre! Du ska inte skämmas över din mens, alla tjejer får den! Så show them that you're the hard one! No one can beat you! Du är en STARK tjej! Du har mens! Jag lovar ingen kille skulle klara det! Tjejer är grymma helt enkelt. Mensen är ett bevis på det. Rock your period! Med en binda/tampong där nere, att paket alvedon i ena handen och en choklad platta i den andra är det inget som kan stoppa dig!




#2

Nu tänkte jag dela med mig av min menshistoria! Dagen innan jag fick min mens hade jag ont i huvudet och magen så jag stannade hemma från skolan. Det gick inte över tills nästa dag så jag stannade hemma nästa dag också. Sen när jag hade vaknat och skulle gå på toa så såg jag en liten brun fläck i trosan! Jag blev jättechockad och hade både jättestora ögon och stort smile. Så jag ringde till mamma och sa det, och hon sa: jaha vad kul, ta en binda i skåpet sålänge så kan vi snacka mer när jag kommer hem. Ja, så var min menshistoria! :)




#3

Hej alla nu ska jag berätta min menshistoria! Det började när jag var i skolan som tur var det rast jag kännde att jag måste gå på toa. När jag torkade mig såg jag blod, jag tog pappper eftersom jag hade inga troskydd eller bindor. Som tur var skolhälsovårdaren där så jag gick till hon och berättade att jag hade fått mens, hon sa att det inte var någon farligt och så fick jag en binda och när jag sluta skolan ringde jag mamma och sa att jag hade fått mens hon sa att hon skulle köpa troskydd och bindor när hon kom hem.


 
 
Ingen bild

Historia #1

14 september 2013 22:46

Tack för att min historia kom med! :)

 
Ingen bild

Mbf

16 september 2013 18:05

Jag och min kompis älskar att snacka om mens (fast hon har inte det, men kmr att fp snart.) vi brukar gå runt på skolan och snacka om det helt öppet som om det var en självklarhet att prata om det ämnet, vilken jag och min kompis tycker. Jag och hon tycker att det är ett mycket viktigt ämna alla borde prata om (även killar så dom jan förstå hur jobbig det kan vara för oss tjejer). Problemet är att idag när vi stod och pratade om det i korridoren ganska högt, kommen kvinnlig lärare och sa "måste ni prata om det just nu? Det är väl lite privat och äcklig att prata om" visst vissa tycker det är privat men äckligt?! Vi blev så sjukt sura! Liksom det är väll lika vanligt med mens som förslumningar. Vi blev så sjukt ledsna oxå, ingen har verkat ha problem med det liksom förutom läraren. Jag brukar också säga till min kompis om jag har mensvärk elr liknande, då brukar hon ge mig en kram. Vi kallar oss för mbf=mens buddies forever :)
Ville bara dela med mig av det här och din blogg äger!!!

Mensbloggen

16 september 2013 18:31

Fel av läraren tycker jag, men vet hon kanske hade mens just då och var extra känslig eller så är hon bara inte lika öppen. Men som du säger borde alla tycka mens är det normalaste som finns! :)

 
Ingen bild

Emma

12 november 2013 14:46

OMG vill skämmas ihjäll!! de hände en pinsam sak för mig.. vi skulle gå hem å då såg jag att stolen var blodig och det kan hända att några andra märkte det, vill bara skämmas!! :/

Mensbloggen

12 november 2013 18:50

Olyckor händer alla! :)

 
Ingen bild

Min mens historia

22 november 2013 19:43

Hejsan, jag fick min mens några dagar innan jag fyllde 12, den 1 juli,
Min kompis skulle sova hos mig och dagen efter skulle vi åka till min morfar och bada, vi hade jätte roligt och allt var helt normalt, på morgonen hade jag inte märkt något, jag skulle ta av mina mjukis shorts och såg att de var helt rött, jag gick snabbt in på toan, visste inte vad jag skulle göra, jag gick in till min kompis igen och berättade för henne, hon hade inte fått sin då. jag tog mina trosor och byxor och tvätta dem så gått de gick i dushen då jag hade eget badrum, tog nya trosor och la i lite papper för jag hade inte hittat några bindor nånstans i huset och vågade inte berätta det för min mamma, jag badade när vi kom till morfar ändå, såklart hände inget men jag var så nervös och gick på toa hela tiden, på kvällen berättade jag för mamma när jag skulle sova, (minns inte hur jag klarade den natten om inte mamma hade en binda haha) de var inte så farligt som jag trott.
Nu är jag 13 men har redan börjat vänja mig, eftersom jag bara har lite ryggvärkar under mensen är de inte särskillt jobbigt, visa tillfällen är ju fortfarande sklart haha.
Jag och mina kompisar pratar jämnt om mens nu, vi skojar om det, pratar allmänt om det och de känns bra för de har vi inte gjort innan.
De komiska är att tjejen jag sov över med fick sin mens dagen efter kig haha,
Men skäms inte över att du har mens, gör verkligne inte det, för ska du gå och dölja det blir det ju bara jobbigare, kram :)

Mensbloggen

28 november 2013 17:06

Tack för att du ville dela med dig! :) Kram

 
Ingen bild

Min första mens

23 december 2013 01:37

Hejsan svejsan, tänkte berätta om när jag fick min mens.
Jag hade börjat sjuan. 23 Augusti 2013.
Klassen var på utflyckt för att vi skulle lära känna varandra. Vi var i en skog i stekhet sol och alla hade shorts. När jag kom hem den dagen var jag skittrött. Jag kände att det var kladdigt i trosan. Tänkte såklart att det var en ovanligt stor flytning. Så jag gick in på toaletten Och trosorna var nerdränkta med blod. Det var ett under att det inte läkt igenom shortsen. Mamma var inte hemma så jag visste inte vad jag skulle göra, jag ville absolut inte berätta det för pappa. Jag satt på toaletten en lång stund och lade sedan papper i trosan. Sedan lade jag mig i sängen och skicka ett sms till mamma. Sedan somnade jag och när mamma kom hem hade hon köpt bindor och trosskydd.
Var jätte jobbigt första och andra gången men nu känns det normalt. Fortfarande jobbigt såklart men finns ju inget att göra. ;)

Mensbloggen

23 december 2013 21:37

Tack för att du ville dela med dig :) http://mensbloggen.bloggplatsen.se/2013/12/23/10429892-inskickad-menshistoria/

 
Ingen bild

Min första mens

14 april 2018 23:01

Jag kommer ihåg min första mens som om den vore igår :) Det var den 9 december 2017 😂
Jag hade precis vaknat och skulle som vanligt bara gå på toaletten, eftersom att det var morgon så var jag väldigt trött och gick bara med halvöppna ögon och gick in på toaletten. Men när jag kollade i trosorna såg jag en ljusröd fläck, jag tänkte på att det kunde vara mens men det ser väl inte ut så? Så jag fortsatte som vanligt. Den dagen skulle jag ha morgonträning så jag satte på mig mina träningskläder och stack till konståkningen. Hela träningen var som vanligt och jag tänkte inte på något som hade hänt tidigare den morgonen. Men när jag kom hem så gick jag på toaletten igen, då förstod jag att det var mens. Så jag la papper i trosorna och började med att skriva till min kompis som jag litade på, jag var lite osäker först men sedan fattade hon och det var inget mer med det :) Men efter ungefär halva dagen så kom mamma hem, hon såg på något konstigt sätt att jag hade mens (vet fortfarande inte HAHA) och frågade om jag hade det, hon gav mig binda och andra nödvändiga saker och det var inget mer med det. Nu har jag min 5:e mens och det är inte något märkvärdigt med det, det känns bara coolt på något sätt haha
Det var min ”lilla” första mensen historia

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mensbloggen - 18 december 2019 10:56

Hej! Bloggen har legat nere, men har skrivit om det mesta som finns att skriva om och svarat på massor av frågor - så det ni undrar över har jag säkert redan skrivit om, om ni kollar tillbaks i arkivet!   Jag tänkte bara dela med mig av ett pre...

Av Mensbloggen - 28 augusti 2018 10:05

  Hej,   Kommentera detta inlägg och berätta   vad ni vill läsa om :) ...

Av Mensbloggen - 5 juni 2018 19:28

En läsare som delar med sig av sin "första mensen historia". Tack, alltid lika kul att läsa om era första mensar!   Jag kommer ihåg min första mens som om den vore igår :) Det var den 9 december 2017 😂Jag hade precis vaknat och skulle som...

Av Mensbloggen - 18 november 2017 14:44

Ett brustet hjärta finns det ingen medicinering på och ont som satan kan det göra. Det kan kännas som att man aldrig kommer bli lycklig igen. Men det stämemr inte, man blir lycklig igen. Man kommer bli kär igen. Men ibland tar det tid, och det behöve...

Av Mensbloggen - 14 november 2017 13:50

Hej, tänkte skriva 21 saker som jag hade sagt till yngre mig om jag hade kunnat gå tillbaks i tiden och prata med mig själv som tonåring.   1. Sluta jämföra dig med dina kompisar. Du är fin som du är och kommer aldrig bli någon annan hur mycket d...

Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 687 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards