mensbloggen

Alla inlägg under september 2013

Av Mensbloggen - 13 september 2013 16:52

Jag kommer själv ihåg i början, de första månaderna jag hade mens hur rädd jag blev varje gång. Blev helt skakis när det var dags... Usch och fy! Så om ni känner igen er så är ni inte ensamma! Kom ihåg att mens är normalt, det är normalt för oss kvinnor att blöda en gång i månaden. Däremot är det en stor förändring i början, för det liknar ju inget annat. Så tro inte att du håller på att dö eller något (som jag gjorde) för det är du verkligen inte. Till er som är rädda, nu bankar vi in i ert huvud att det inte är farligt och att det är något normalt :)


Tyckte bilden var lite rolig, för den visar att (oftast) så blöder man mest på dag 2 och 3 för att sedan avtar mensen. Det är ungefär så det är, men såklart är det olika för alla. Men över lag så är det strukturen på mensen!

Av Mensbloggen - 11 september 2013 21:44

Som tjej som haft mens i några år... närmare bestämmt 3,5 år så har jag varit med om en del och har därför en hel del tips som jag skulle velat haft innan jag fick mens. Har även tagit mig igenom en del olyckor, men det har gjort mig lite mer erfaren och jag har defenetivt lärt mig av dessa olyckor. Så hör kommer mina tips till dig :)


1. Ha alltid alltid alltid alltid med dig ett par bindor eller tamponger eller trosskydd i din väska, även om du inte har fått mens än. När du kommer inte i puberteten och får flytningar så se till att ha bindor i din väska för man vet ALRDIG när mensen överaskar. Eller om din kompis får mens så kan du bjussa henne på en binda. Ovadsett är det alltid något som är bra att ha med sig! Tänk även på detta om du reser bort över helgen eller sover över hos en kompis eller kanske åker utomlans. Var förberedd!


2. Jag rekomenderar att du inte har vita byxor på dig när du har mens och speciellt inte i början. Just eftersom att allt syns så tydligt genom vita byxor så det blir svårt att dölja om det läcker.


3. Om du ska iväg och sova någon annan stans och har mens så ta med en liten plastpåse, helst inte genomskinlig. För man vet aldrig om det finns papperskorg på toan eller inte dit du ska. Har faktiskt räddat mig ett antal gånger. Hundbajspåsar är fiffigt till er som har hund!


4. Ha alcogel med dig! (tjatat om detta..) Finns inte tvål eller vatten (om du är på dass) så använd alcogel. Mycket bra om du ska sätta in tampongen eller efter toabesök och det inte finns tvål. Har hjälp mig såå mycket.


5. Sov i nattbinda. Är ni som mig som blöder lite mer så är verkligen nattbindan bäst (eller tampong). Nattbindan är längre och har längre vingar så bindan fångar mensen även om du ligger på rygg och det rinner bakåt mot ryggen.


Har ni några andra tips så lämna en kommentar :)


Mens · Tips
Av Mensbloggen - 8 september 2013 17:15

Tips från läsare: Har ett tips till er som är jätte rädda att säga till mamma (eller nån annan). Du ska helst prata i telefon, Då säger du i telefonen, hej mamma jag har fått mens, Då kanske hon säger jaha vad kul eller nått sånt, sen säger du kul, vad är det för kul med massa myggbet. Alltså du lossas som att du sagt fel. Så då vet du hur hon reagerar. Tack för mig!


Av Mensbloggen - 6 september 2013 17:00

Det kanske inte alltid är så där jätteroligt att ha mens, men om du tänker tankar som dessa jag snart kommer rabbla så kanske du kan vara på lite bättre humör vid nästa mens. Detta är iaf vad som brukar hjälpa för mig!


- Kom ihåg att du är verkligen inte ensam om att ha mens just när du har det, för nämligen 1/4 eller 25% av världens alla fertila kvinnor har det samtidigt som dig.


- Samma sak, 1/4 av tjejerna i din klass har också mens när du har det. Kanse inte i början på högsatdiet när alla inte fått mens men på gymnasiet och säkert större delen på senare högstadiet.


- Din kropp fungerar som den ska!


Av Mensbloggen - 2 september 2013 12:15

Galltvål är suveränt mot fläckar överhuvud taget, inte minst mot mensfläckar. Har själv använt den och har funkat varje gång för mig! Den är även miljövänlig eftersom den är tillverkade av naturliga ekologista ämnen.


Denna finns att köpa på internet, (tryck på första ordet, galltvål - markerad) eller på affärer så som Clas Ohlsson, Apotek, Duka, färgaffär, Ica MAXI (ibland), Hemtex. Finns både som flytande och hårdtvål.

Tack till du som tipsade om galltvålen, hade helt glömt bort den! :)



Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 687 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken


Skapa flashcards