mensbloggen

Alla inlägg under oktober 2013

Av Mensbloggen - 16 oktober 2013 14:04

Fick en kommenatar om en youtube video som hade just med ämnet jag skrev om igår att göra. Att mensskydd borde vara gratis. Denna film är jättebra, tycker ni ska ta er en titt. :) Tack till dig som tipsade!




Av Mensbloggen - 15 oktober 2013 16:48

2 inlägg i 1


Tankar & Åsikter

Jag tycker det är lite orättvist. Varför ska vi behöva lägga ner pengar på bindor och tamponger, pengar som inte killar behöver spendera utan som de kan lägga på något roligare. För hur kul är det att lägga pengar på mensskydd egentligen? Skittråkigt tycker jag, betala för något man egentligen skulle vilja skippa - hela grejen. Nu har jag suttit och räknat ut vad mensskydd kommer kosta under en kvinnas "livstid", om vi antar att hon har mens mellan 15-50år och spenderar 55kr/månaden på mensskydd. Jag får då fram det till ca 23 000kr plus/minus. Ganksa sjukt, men tänk oxå om alla skulle sluta använda mensskydd?! Usch, tänk alla säten på tåg/bussar, kläder, sängen... Nä det går ju inte. Detta är bara en fundering hos mig - bara för oss kvinnor att gilla läget helt enkelt - nothing to do.


Priser

Speaking of... Vad kostar bindor & tamponger? Det ska jag snart berätta. Såklart varierar det om olika märken, vissa är billigare än andra. Ett vanligt paket bindor från Libresse kostar runt 25kr och en vanlig tampongask (Ob) kostar runt 25kr as well. De mer "kända" märkerna som finns i alla affärer ligger runt detta pris medans affärer kan ha sitt eget märke så är det oftast lite billigare. Apoteket har också billigare storpack!


Bildkälla

Av Mensbloggen - 11 oktober 2013 16:30

tidsinställt


Oj vilken dramatisk rubrik. ^^ Men alla med mens har säkerligen varit med om att det läckt vid något tillfälle - jag har! Är du i skolan och du får en fläck på byxorna så ta en kota och knyt runt midjan och har du ingen kofta be om att få låna en kompis (been there, done that).


Läcker det under natten så får du gå på toan och fixa när du upptäcker det, lägga kläder/lakan/örngott så fort som möjligt i tvätten så går det bort utan att du behöver göra bågot extra. Tiden är det viktiga!


Av Mensbloggen - 10 oktober 2013 09:00

Varför ska vi alltid jämföra oss med alla andra i vår omgivning? Och varför ska vi anpassa oss och sträva efter samhällets ideal? Varför, när vi kan vara oss själva? Alla har säkert något komplex och har du inga komplex så var stolt! Någon vill ha större börst, någon vill ha mindra bröst, någon vill bli längre, någon kortare, någon vill bli av med sitt lockiga hår och någon som har lockigt hår vill ha ett rakt hår. VI BLIR ALDRIG NÖJDA.


Du kan drömma om allt du vill ha om du vill, men vart kommer du på det? Det är inte direkt så att du nästa morgon kommer vakna upp och drömmarna har gått iuppfyllelse. Lägg inte ner din energi på massa onödigt, arbeta med vad du har så att säga! Du kan inte få allt du önskar här i världen. Medans någon stackare drömmer om rent vatten och mat och en säng att sova i och kanske att få gå i skolan, så drömmer du om att få den senaste mobilen, få dina bästa väns snygga lockar i håret...




Jag vet själv att jag hade en hel del komplex och var den där osäkra tjejen i klassen. Däremot tror jag inte jag någonsin uppfattast som det även om jag var det på insidan. Däremot nu är jag stark på insidan, jag har haft branta backar, jag har nått dalar men jag har också klättrat uppför dessa backar och kollat på utsiikten. Jag kan inte säga hur jag byggt upp mitt självförtroende och självkänla, för jag tror det är olika för alla. Men för min del så sluatde jag bara bry om andras åsikter, för vad gör de mig? Det kanske låter konsitgt hur man bara slutar bry sig, men det funkade för mig. Däremot kom ihåg att det är inget som sker över en natt! - Viktigt att ha i bakhuvudet!


Av Mensbloggen - 9 oktober 2013 21:59

Jag lovar att de alra flesta känner sig väldigt otrygga i början när de får mens. Jag var själv! Kändes som det skulle läcka blod hela tiden, däremot så gjorde det sällan det. Med tiden så lär man sig! Men våga lita på bindan/tampongen för de funkar faktiskt. Detta gjorde inte jag i början, var tvungen att gå på toan 24/7 för att "kolla läget" och se så att ingen olycka höll på att ske.


Om ni vill och kommer på, så får ni gärna ge förslag på inlägg ni vill läsa, har lite tidsbrist OCH fantasibrist för tillfället. Så ideér från er skulle sitta fina! :)

Av Mensbloggen - 5 oktober 2013 18:15

Här är knepen som du kan ta till för att få din vecka att bli lite roligare när du helst skulle vilja gå i dvala. Först och främst se till så att du har värktabletter till hands så du slipper tänka på värken, glöm heller inte bort att fylla din väska med några värktabletter - ett måste för dig med jobbig mensvärk! Ta lite extra hand om dig själv, spola upp ett varmt bad med ljus och en härlig bok och bara njuut eller ta massa filtar, tänd lju sätt på en superhärlig romantisk film och bara gosa ner dig bland filtarna i soffan och knapra choklad.Detta måste vara det bästa med hösten - HÖSTMYSET, måste bara älska det!


Har ni fler tips, så kommentera! :)


Av Mensbloggen - 4 oktober 2013 17:28

Som ni kanske har märkt har bloggen nu fått höstfeeling och passande med tanke på att det är en höstmånad. :) Hår är en bild jag gjort med texten är inte skriven av mig, men gillar den och tycker den passar. Så läs och ta till er vartenda ord!!


  


Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 687 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28 29 30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards