mensbloggen

Direktlänk till inlägg 30 december 2013

Låt inte mensen hindra dig från... att leva

Av Mensbloggen - 30 december 2013 20:05

"Snälla kan inte du skriva ett inlägg om att man även fast man har mens ska hitta på roliga saker och inte låta det vara ett hinder. Jag är en sån som lätt blir deppig och inte vill umgås med vänner, rida min ponny eller umgås utanför hemmet. Behöver stöttande ord."


Denna kommentar trillade in för ett tag sen och detta är ett ämne som jag tycker är viktigt för jag vet själv hur det är att ställa in saker bara för att man råkar ha mens just då... Däremot är det inget jag gör längre. För jag tänker inte låta mensen vinna, nej. Så borde ni ocks tänka som kännde er träffade av kommentaren. Låt inte mensen hindra dig från saker du vill göra - ditt liv. För du kan inte ta igen förlorad tid! Toaletter finns bokstavligen överallt, så att hitta en toa är ditt minsta problem och råkar du vara i skogen (där det inte finns toa), ta första bästa buske. Saker och ting löser sig när man väl hamnar i den situvationen.  


Så låt inte mensen göra så att du går miste om saker du vill se och göra i livet! Jag kan lova att en dag när ni är erfarna vad gäller mens så kommer inte ni kunna förstå varför ni intre kunde göra vissa saker bara för att ni hade mens.


 

 
 
Ingen bild

tack

31 december 2013 16:23

Ville bara säga att det är ett jättebra initiativ att ha den här bloggen! Du hjälper o stöttat mycket. Tack <3:-)

Mensbloggen

1 januari 2014 13:08

Tack vad glad jag blir

 
Ingen bild

ellen

9 januari 2014 22:53

Hej! Är en tjej på 13 snart 14 år.
Jag går i sjuan och tycker det är kul med kompisar och skolan. Men det är en sak som hindrar mig. Och det är att jag svettas.
Jag kan till exempel cykla med värsta vinterjackan och varma kläder med ändå inte svettas någonting som jag gör när jag är med mina vänner. Jag har hört om allt med Absolut torr och sådant, men jag vill inte ha det. Vet inte riktigt vad det är eftersom jag bara svettas så under mina armar så att det syns på min tröja när jag är med mina kompisar och inte annars. Detta går mig att må konstigt och känna mig onormal och ohygienisk, men jag kan inte göra något åt det! Sedan vet jag inte allt dedär med hormoner och sånt.
Hoppas du kan svara på detta! :) //ellen

Mensbloggen

10 januari 2014 06:40

Vet inte riktigt.. Men alla svettas ju mer eller mindre och speciellt i puberteten. Men absolut torr på Apoteket kanske kan vara något att testa? :-)

 
Ingen bild

Mycket blod

7 juli 2015 16:03

Min första mens kom för typ en månad sen och då blödde jag inte så mycket, men sen fick jag den andra mensen igår och det blödde igen typ allt..jag tycker mensen är så jobbig för det är obekvämt med att ha binda på sig, sen när jag går så rinner det hela tiden så jag kan nästan bara sitta ner..mamma sa att hon också alltid blödde mycket. Jag kan ändå inte göra så mycket för mensen bara rinner hela tiden..jag får lite ångest och blir deprimerad, mamma försöker hjälpa mig men det är ändå jobbigt.
Vilka bindor och tamponger är bäst att använda om man blöder mycket?
Om man blöder mycket betyder det då att man inte har mens så många dagar? Jag löste någonstans att dem föesta blöder lika mycket fast vissa blöder lite på en dag och vissa mycket, dem som blöder lite blöder dem då under en längre period medans dem som blöder mycket på en dag blöder under en mindre period? Jag hoppas det är så för jag vill inte blöda så mycket som jag gör nu i en vecka..

Mensbloggen

7 juli 2015 18:20

Dessvärre kan man ha riklig mens och blöda länge, men skulle varit skönt om det var som du sa. Men det betyder inte att du kommer ha sån mens i framtiden, den kan vara oregelbunden (vilket den ofta är i början). Men bästa mensskydd vid riklig mens är nattbinda + tampong :-) Men vad skönt att du kan prata med din mamma om det!!! Kram

 
Ingen bild

Hatar

13 juli 2015 08:45

Asså det är en jättefin text. Men den får mig inte att lyftas upp. Det här är andra gången jag blöder mens, första gången kom det typ inget, nu blöder det igenom allt. Jag hade 20 bindor men gort slut på alla under en timme. Tänker inte berätta för mamma om att jag fått mens. Jag hatar mens och vill inte ha den, när jag får chansen och blir vuxen ska jag operera bort den. Men kan varken köpa nya bindor eller tamponger, snodde mammas. Nu när dom är slut går jag runt med papper, har fått slänga 5 byxor + mina favoriter pågrund av att dom har blod som inte vill gå bort på sig. Jag HATAR mens och blir skitarg bara jag tänker på det!! Ska man gå igenom så mycket smärta och besvär bara för att det är naturligt!? Inte en chans! Men kan varken köpa mens skydd, eller låna av mamma för dom är slut, så jag gör egna som jag får byta minst lika ofta. Mens är ivägen i mitt liv!!! Kan varken köpa piller eller något själv för är för liten och jag HATAR HATAR HATAR mens!!!!!!! Dessutom har jag en häst som behöver tas hand om men kan knappt gå ut ur huset innan jag måste springa och byta igen!! Mens är något som inte borde finnas. Den är IVÄGEN!!! Jag vill inte ha den!!! Jag har räknat ut allt: den kommer på min födelse dag, julafton och massa mer viktiga tillfällen!! Fyfan vad arg jag är på den!!! Varför kunde jag inte bli en kille!? Förlåt men är skitarg på mensen.

Mensbloggen

13 juli 2015 09:12

Mensen är den del av livet som kvinna och hur mycket vi än hatar den så kommer den finnas där så så får vi göra det bästa utav det! Det kommer inte bli bättre eller sluta bara för att man hatar det. Så lägg inte energin på det. Tänk på att din kropp faktiskt fungerar som den ska!!! Sen tycker jag verkligen du ska prata med din mamma så hon kan köpa bindor åt dig. Hon har också varit ung och gått igenom det.

Sen så ska inte mensen vara så riklig som du har det, det ska man absolut inte behöva stå ut med. Däremot kan första mensen vara rikligare än vanligt. Men fortsätter du blöda så mycket i framtiden så finns hjälp att få!!

Du behöver heller inte slänga byxorna, lägg de i tvättkorgen så så går fläcken bort i tvättmaskinen!!! :-) Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mensbloggen - 18 december 2019 10:56

Hej! Bloggen har legat nere, men har skrivit om det mesta som finns att skriva om och svarat på massor av frågor - så det ni undrar över har jag säkert redan skrivit om, om ni kollar tillbaks i arkivet!   Jag tänkte bara dela med mig av ett pre...

Av Mensbloggen - 28 augusti 2018 10:05

  Hej,   Kommentera detta inlägg och berätta   vad ni vill läsa om :) ...

Av Mensbloggen - 5 juni 2018 19:28

En läsare som delar med sig av sin "första mensen historia". Tack, alltid lika kul att läsa om era första mensar!   Jag kommer ihåg min första mens som om den vore igår :) Det var den 9 december 2017 😂Jag hade precis vaknat och skulle som...

Av Mensbloggen - 18 november 2017 14:44

Ett brustet hjärta finns det ingen medicinering på och ont som satan kan det göra. Det kan kännas som att man aldrig kommer bli lycklig igen. Men det stämemr inte, man blir lycklig igen. Man kommer bli kär igen. Men ibland tar det tid, och det behöve...

Av Mensbloggen - 14 november 2017 13:50

Hej, tänkte skriva 21 saker som jag hade sagt till yngre mig om jag hade kunnat gå tillbaks i tiden och prata med mig själv som tonåring.   1. Sluta jämföra dig med dina kompisar. Du är fin som du är och kommer aldrig bli någon annan hur mycket d...

Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 687 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards