mensbloggen

Direktlänk till inlägg 10 januari 2014

Tips och lite praktiskt för dig som blöder mycket

Av Mensbloggen - 10 januari 2014 19:00

Vissa blöder mer och vissa mindre, that's how it is. Det här är riktat till er som blöder lite mer eller ni som inte haft mens så himlans länge.


Det första jag vill ta upp är olyckor. De har säkerligen hänt alla med mens någon gång, för mig har det hänt flera gånger... Mitt första tips är då att om man inte är så säker på sin mens (ännu) så undvik vita byxor den veckan, för mig är det något JAG aldrig har under veckan, även fast det var länge sen en olycka hände... Men personligen tycker jag det känns otryggt. För er som inte haft mens så länge och känner er osäkra så kan mörka byxor, gärna svarta göra så att ni känner er bättre till mods, för på svarta byxor syns knappt mensfläckar. Det andra tipset jag har är att ha nattbindor på natten för att undvika fläckar på lakanen.


Sen vill jag också ta upp... när olyckan väl är där:

- På byxorna? Gå på toan, byt bindan och knyt en tröja runt midjan. Har du ingen tröja be att få låna en kompis du litar på och berätta om incidenten. (Trevligt om man tvättar tröjan innan kompisen får tillbaks den även om den är fläckfri).


- Fläck i trosan (på tyget)? Ju snabbare du tar tag i det, desto enklare att få bort fläckan. En regel som alltid gäller. Spola upp handfatet/diskhon med kall vatten och i med tvål/tvättmedel och trosorna, låt de ligga i en kvart kanske ocg gnugga försiktigt sen. 


- På lakanet? Samma som trosorna, tänk på att inte stoppa hela lakanet i hon utan bara delen där fläcken är - underlättar lite.


Efter du har "tvättat för hand" lägg i tvättmaskinen och kör som vanligt, har inte fläcken suttit allför länge så går det bort i tvättmaskinen! 



Mens · Tips
 
 
Ingen bild

jonna

11 januari 2014 11:43

Hej! Nu är det såhär att jag har fått ont (har lite nu och då) imagen eller inte direkt så, det känns som olika muskler drar ihop säg på flera olika ställen under naveln på framsidan. Det gör jätte ont men släpper efter typ 5-10 sek, sen efter kanske 1 min kommer det tillbaka. Nu har det släppt helt, Men min frågan är då är det mensen? Er den liksom påväg ner nu, ochkommer få det idag? Kommer mkn mens värk vara sådär, som hände för 5 min sen? Tycker du att jag ska undvika att sova över? Snälla svara snabbt!

Mensbloggen

11 januari 2014 13:25

Det låter som att det kan vara mensvärk.. Man kan ha mensvärk i några dagar innan mensen också så det måste inte vara idag isf... Sova över kan man ändå, däremot kan det vara bra att ha med sig bindor!! Kram:)

 
Ingen bild

Anonym

11 januari 2014 22:45

Hej! Jag har börjat få bruna flytningar.
Jag vet att det är ett tecken på mens men der jag undrar är, är det ett år kvar, en månad, en vecka eller typ en dag? Jg tänkte bara så jag vet ungefär vad det betyder :)

Mensbloggen

11 januari 2014 23:19

Då svårt att veta men mindre än ett år! Kolla igen nästa månad, för den kan komma då, räkna 28 dagar framåt. Kram :-)

 
Ingen bild

Kiki

12 januari 2014 12:16

Hej! Jag har en fråga.. jag läste i en artikel/bok att man skulle stoppa tampongen i slidan, men nästan alla andra som jag känner säger att man ska göra det i mellanhållet!? Vem ska jag lita på? Och vad ska jag göra? För jag är verkligen förvirrad nu.. Snälla hjälp mig!

Mensbloggen

12 januari 2014 12:58

Slidan och mellanmålet - det är samma sak! Så båda har helt rätt. Slidan är hålet i mitten. Kram :)

 
Ingen bild

Anonym

12 januari 2014 19:20

Hejsan mensbloggen! ( My favourite blog! ) aja i vilket fall som helst, kan man sova med tampongen? Eller alttså, för jag har hört att man kan från vissa, och från andra att man kan fast att det kan vara farligt om du inte byter och kan då få syndrom? Snälla berätta din tanke, skulle bli glad! Kram :)

Mensbloggen

12 januari 2014 21:44

Du kan sova med tampong, däremot ska tampongen inte vara inne i längre än 8 timmar. Så sover du längre får du ställa klockan och gå upp och byta helt enkelt. Jo det stämmer finns en "sjukdom" som heter TSS, googla. Kan göra ett inlägg om den i veckan! Och en liten parantes, den är ovanlig. Kram:)

 
Ingen bild

Mig

12 januari 2014 21:06

Hej jag har fått flytningar som ser ut som... Bajs
Och jag vet att det är flytningar, så först tänkte jag : det kanske är "mensflytningar" men det är som stora klumpar och flytningen är nästan lite fast.
Tänkte bara om du visste vad det kan bero på..
Btw Älskar denna blogg!

Mensbloggen

12 januari 2014 21:42

Mensen är på g tjejen!! Att det är fast är troligen för att det har hunnit "stelna". Så förbered dig med bindor. Kram:)

 
Ingen bild

En tjej :/

13 januari 2014 16:23

Hej! Jag tycker verkligen att din blogg är bra, väldigt användbar! Min fråga är: Jag har haft flytningar sen cirka lite mer än ett år tillbax, jag är elva. Varierar flytningarna hur mycket det kommer? Jag har precis börjat lukta svett och fått lite hår på snippan. Min mamma fick sin mens när hon var 13, tror du att det är långt kvar för mig? Sen är det en till grej, jag tror att jag har ätstörningar. När jag vägde mig för ca två veckor sedan vägde jag 38,9 (jag är 146 cm lång) och jag fick panik och åt mycket mindre än vanligt. När jag vägde mig idag vägde jag 30,2, och då fick jag också panik. Svälter jag ihjäl mig? Får ångest :( Kram <3

Mensbloggen

13 januari 2014 18:53

Ja, flytningarnas mängd varierar. Kan inte svara på när din mens kommer, men flytningarna visar ju att kroppen fungerar och håller på att utvecklas (puberteten).

Du måste gå upp i vikt igen!!! Du var redan lite underviktig när du vägde 38,9kg... Så börja ät igen som du gjorde innan, din kropp behöver det speciellt nu när du växer som mest. Den behöver energi!!!! Du behöver verkligen INTE ha panik över att väga 38,9.. Jag kan lova dig det, du måste bara inse det själv!! Kram :) och se till att äta nu

 
Ingen bild

Hemlig

14 januari 2014 11:07

Hej de är så att jag har infektion i bihålorna och tar 3 tabletter om dagen men de är så att jag har mens nu också! De kan la inte skjuta upp mensen eller nått sånt?

Mensbloggen

14 januari 2014 16:18

Ingen aning om vad för tabletter så fråga den som skrev ut de. Men tror inte de påverkar din mens, och annars märker du det!:)

 
Linthy

Linthy

1 september 2014 00:42

Hej! Jag börjar på en ny skola imorgon och jag har köpt jätte snygga byxor men det är bara det att dom är vita och jag fick min mens inatt och jag vill verkligen ha dom för de mesta av byxorna ligger i tvätten! Vad ska jag göra? Vill direkt inte skämma ut mig och ha värsta röda fläcken :/ snabba svar på vad jag kan göra? Snälaaaa? :(

http://Mensbloggen.bloggplatsen.se

Mensbloggen

1 september 2014 16:42

Brukar det läcka när du har mens? Isf skulle jag om jag var i din sits skippa vita byxor. Men känner du din mens väl och vet hur den är så kan du ha vita byxor.

Dock kan det alltid vara bra att ha en kofta man kan knyta runt midjan som en backup :-)

 
Ingen bild

Anonym

12 maj 2015 16:22

Hej, jag har ett problem.
Jag ska konfirmera mig om ca 1 vecka. Och såklart är det under min mensvecka. Jag måste ha på mig en vit klänning och är därför orolig för att blöda genom. Hjälp mig!

Mensbloggen

12 maj 2015 19:04

Hej, om det inte brukar läcka i vanliga fall så kommer det inte heller läcka nästa vecka! Ha mensskydd i din väska så du kan byta när tiden är dags. Vill man känns sig extra säker kan man ha dubbla mensskydd, binda + tampong!! :-)

 
Tjej

Tjej

16 augusti 2015 13:13

Bästa tipset man kan göra om man ska ha vita Byxor och inte använder tampong

http://Mensbloggen

Mensbloggen

16 augusti 2015 17:42

Vet man att det inte brukar läcka när man har mens så spelar ju färgen på byxor inte roll, ha vita trosor och binda bara!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mensbloggen - 18 december 2019 10:56

Hej! Bloggen har legat nere, men har skrivit om det mesta som finns att skriva om och svarat på massor av frågor - så det ni undrar över har jag säkert redan skrivit om, om ni kollar tillbaks i arkivet!   Jag tänkte bara dela med mig av ett pre...

Av Mensbloggen - 28 augusti 2018 10:05

  Hej,   Kommentera detta inlägg och berätta   vad ni vill läsa om :) ...

Av Mensbloggen - 5 juni 2018 19:28

En läsare som delar med sig av sin "första mensen historia". Tack, alltid lika kul att läsa om era första mensar!   Jag kommer ihåg min första mens som om den vore igår :) Det var den 9 december 2017 😂Jag hade precis vaknat och skulle som...

Av Mensbloggen - 18 november 2017 14:44

Ett brustet hjärta finns det ingen medicinering på och ont som satan kan det göra. Det kan kännas som att man aldrig kommer bli lycklig igen. Men det stämemr inte, man blir lycklig igen. Man kommer bli kär igen. Men ibland tar det tid, och det behöve...

Av Mensbloggen - 14 november 2017 13:50

Hej, tänkte skriva 21 saker som jag hade sagt till yngre mig om jag hade kunnat gå tillbaks i tiden och prata med mig själv som tonåring.   1. Sluta jämföra dig med dina kompisar. Du är fin som du är och kommer aldrig bli någon annan hur mycket d...

Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 687 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards