mensbloggen

Alla inlägg under mars 2014

Av Mensbloggen - 11 mars 2014 09:30



Definitivt värt att testa om ni inte gjort. Vem vet det kanske kan hjälpa dig också! Har man mycket mensvärk så kan en orgasm lindra faktiskt! 

 

 

Av Mensbloggen - 9 mars 2014 17:26

Alla tjejer kan få svamp i unverlivet, oskuld eller inte. Faktum är att det är väldigt vanligt att tjejer får svamp i unverlivet. Det kan bero på en hel del olika saker, här punktar jag några punkter som kan orsaka svamp:


- Samlag kan utlösa en svampinfektion.

- Om man käkar antibiotika (av andra orsaker?) så tar även den dör på de "bra" bakterierna i slidan som skyddar vilket KAN leda till svamp.

- Hormonbalansen, (inte så lätt att påverka). Därlför är det vanligar vid svamp under mensen eller om man är gravid.

- Ärftliga faktorer, om man har lättare att få svamp.


Svamp är inte en könssjukdom och smittar i del flesta fall inte vis sex eller av gå på samma toalett. Den kan smitta vid sex men det är ovanligt däremot smittar den inte vid munsex.

 

Illustration av en person som står med handen innanför byxorna och kliar sig.


Alla har svamp bakterier naturligt i tarmen och vissa kvinnor (ca 1/3 av alla kvinnor) har även naturligt dessa jästsvampar i slidan utan att det ger besvär. Svampen kan efter samlag eller antibiotikabehandling börja föröka sig mycket vilket leder till att underlivet blir rött, svullet och irreterat. Man kan också få klåda, illaluktande flytningar vid svamp.


Är besvären inte så stora så brukar kroppen klara att läka besvären själva under ett par dagar. Unvik att tvätta underlivet med tvål då eftersom det ofta torkar ut och kan förvärra. Men går det inte över så behöver man hjälp. Har du alrig haft svamp tidigare så kontakta läkaren/umo/gyn för man ska inte ta svampmedel om man inte har svamp. Så försäkra dig om att det är svamp du har. Har du haft svamp tidigare och känner igen besvären och vet att det är svamp så kan du behandla själv. Gå till apoteket och fråga där och köp Canesten eller Pevaryl. En svampinfektion är helt ofarlig även om det kan vara jobbigt att ha klåda!


Läs mer här 1

Läs mer här 2

Apotekets olika Svampmedel (finns fler än de jag nämde)



 

Av Mensbloggen - 7 mars 2014 17:33

Mensvärk är vanligt att man få omkring ens mens. Den sitter oftast i nedre delen av magen (under naveln) eller så kan man få ont i nedre delen av ryggen. Det är lite olika. Vad är det då som orsaker mensvärken?! Blodet i sig är ju inte det som gör ont, utan det beror på att livmodern drar ihop sig när den ska stöta ut blodet. Det är det som gör ont, livmoderns rörelser!


Detta blev ett lite kortare inlägg så avslutar med två frågor kring detta ämne:

 

Vad ska jag göra för att bota mensvärken?

Ta en värktablett vid första tecken på värk, det hjälper på de flesta. Har du inte tillgång till någon värktablett så kan värme vara bra, ex en varm dusch/bad eller en varm vetekudde.


Hjälp, värltabletter hjälper inte mot mensvärken?

Vissa har mer värk än andra och visar det sig att värktabletter inte hjälper på dig så kontakta din läkare eller ungdomsmottagning. Där kan du få starkare värktabletter på recept. Det finns hjälp att få om du ber om det! Du ska kunna leva som vanligt, inte bli sängliggandes av smärtan.


Tips från mig: Har du verken tillgång till vetekudde, varm dusch eller värktabletter. Knäck en handvarmare, väldigt behändlig och lätt att bara ha i väskan. Skrivit ett inlägg om det tidigare, kan läsas HÄR.

 



Av Mensbloggen - 5 mars 2014 16:33

Jag får ofta frågan om hur flytningarnas cykel ser ut, när har man vilka flytningar? Det är en fråga med lika många svar som det finns kvinnor. Med andra ord inte så lätt att svara på! Med tiden så lär man sig sin egen cykel.


Det är ingen fråga som man kan säga ett svar på, det är en fråga som man får ta reda på svaret själv. Ägglossningen kan vissa känna igen på sin flytning. Den kan vara vitare och lite tjockare, men det är inte alla som får "ägglossningsflytningar". Vanligen har man ägglossningen mittemellan 2 menspeioder. Så är din menscykel på 28 dagar har du ägglossning ca 14 dagar innan mensen. Vill man vara säker så får man helt enkelt göra ägglossningstest som finns att köpa  på apotek.



Av Mensbloggen - 2 mars 2014 17:45

Lägg inte ner din dyrbara tid på att önska efter något du inte har, eller jämföra dig med dina kompisar. För du ser ju bara allt det bra som du "drömmer om", men tro mig de har också komplex och imperfections - bara det att du kanske inte ser det. För man är så mycket hårdare mot sig själv och dömer sig själv mycket hårdare - gör inte det. 


Ingen är perfekt, alla har något som de gillar mindre med sig själv. Istället, lägg den tiden på dig själv att se allt som faktiskt är så himla bra. För någonstans i världen är det någon som skulle kunna döda för dina imperfections, dina svagheter. Ta till exempel en tjej som är jätteonöjd med sina små bröst då kan jag tala om att någonstans finns någon med gigantiska bröst som inget hellre vill ha små. Så lägg er i tid på era positiva sidor och det du är nöjd med.


Jag lovar att någon där ute skulle gå genom eld och vatten för att få det du har, jag lovar. För hur mycket du än vill ha något annat så får du nöja dig med vad du är född med. Då har du två alternativ: Antingen kan du drömma och längta efter att få slippa dina imperfections ELLER så kan du jobba med dina förutsättningar och uppnå resultat. Alla har olika förutsättningar, det är ett faktum. MEN alla kan jobba på det och bli bättre och få resultat. Så sträck på ryggen och var stolt över den du är. Dina svagheter/brister är vad som gör just dig perfekt. En diamant i en guldgruva.


*

You are perfect exactly as you are.

With all your flaws and problems,

there's no need to change anything.

All you need to change is the thought.


*


Different is beautiful💕


Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 687 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards