mensbloggen

Alla inlägg under juni 2014

Av Mensbloggen - 17 juni 2014 12:34

Kom och tänka på en lite story jag inte har betättat tror jag. Jag hade inte alls haft mens länge då. Jag reste bort med familjen och tror ni inte mensen skulle komma just då. Vi bodde på hotell och jag lyckades såklart mensa ner lakanet... Usch tyckte det var jättejobbigt just då, fick för mig att hotellet skulle skicka en räkning på ett förstört lakan. Haha som tur var kom aldrig någon räkning och ingen fick någonsin veta :) Städerskan bytte bara ut lakanet dagen efter och ingen sa något!! Jag antar att det inte är första gången någon mensar ner ett lakan på ett hotell, så städerskorna har säkert förståelse iaf om de är kvinnor för då vet de ju hur det kan vara!! No big deal egentligen, olyckor är mänskligt!


 

Av Mensbloggen - 12 juni 2014 15:55

Jag vet inte, ni kanske inte tycker detta är intressant?! Men jag tycker det :) Man kan se så tydligt hur bindan har utvecklats med åren och jag undrar hur den kommer att utvecklas i framtiden? Det återstår att se...


       


Källa, Libresse

Av Mensbloggen - 10 juni 2014 17:48

Tidigare inlägg "Riklig Mens"


Riklig mens kan vara hemskt att ha, jag vet hur det kan vara. Har man inte riklig mens så kanske det kan vara svårt att förstå. Men jag ska försöka förklara :) Hur skulle du känna om det kändes som du "kissade" på dig hela tiden och det inte gick att hålla sig - det bara kom massa helt okontrollerat, om du behövde hålla dig nära toaletter för att du behöver gå på toa var 45:te min? Att vilja sitta ner så mycket som möjligt för att så fort du ställer dig upp kommer en fors mellan benen och du måste rusa på toa eller att i förväg behöva dubbelkolla med mensen innan du bokar in något? För att inte tala om nätterna, skulle du vilja ställa din väckarklocka att ringa ungefär 4 gånger/natt för att du behöver gå upp på toan och byta mensskydd... Där har ni mitt liv då jag hade riklig mens (har inte det längre på samma sätt).


Inte konstigt jag fick järnbist egentligen, blödde ju extremt mycket. Kan tillägga att mina svårigheter att svälja järntabletterna (tabletter generellt) inte gjorde det hela enklare. Om ni känner igen er och har det liknande så tycker jag verkligen ni ska ringa er ungdomsmottagning ögona bums för tro mig, det blir inte bättre av att vänta. Ni som sitter i liknande sits behöver heller inte känna sig ensamma, för det är ni verkligen inte. 


Till er som har riklig mens och behöver något just nu för att minska den så säljer apoteket receptfritt några tabletter som heter "Cyklo-f", dessa kan minska mensmängden tillfälligt upp till 40% så länge man äter de vill säga.


Har ni några historier? om riklig mens kanske?


Länk Cyklo-f


Cyklo-f®



Ps. Rösta gärna i omröstningen på höger

Av Mensbloggen - 6 juni 2014 16:53

Någon av er som testat eller använder er utav Always Menskalender i mobilen? (en app) Vad tycker ni?


Jag laddade ner den för ett tag sen av ren nyfikenhet, så här kommer min "utväderdering". Först och främst var bilden på appen inte så jättediskret, står Always över hela. Kanske inte jättepraktiskt för den som gärna vill "gömma" appen. Under appen dvs. namnet så står det bara M.kalender, halv diskret. Appen är lätt att fatta från början, det är som ett hjul man snurrare på till den "kategori" man vill komma till. Däremot tycker jag hjulet var ganska jobbigt att få och stanna där man vill, den snurra gärna lite till eller lite kortare... frustrerande! Vad som var bra att man kunde snurra hjulet till en kategori "produkter" och spana in alla Always produkter och läsa kort om de, man kunde kika horoskop m.fl och såklart menskalendern, den var normal tycker jag ganska lik andra mensappar. Basic. Däremot hittade inte jag någonstans att sätta lösenord på appen, något jag gillar och som funkar med andra mensappar. Men kan hända att Always har det, kanske bara jag som inte hittat det ännu?!


Jag ger appen betyget 2/5. Menskalendern funkade, men det var omständigt att gå runt inne i appen med hjulet för de lyssnade inte på mig. Jag kommer antagligen gå tillbaks till p-tracker, en app som jag alltid kommer tillbaks till efter att ha testat andra, och jag har testat ganska många. :) Men det är min åsikt, kom ihåg det. Tycker ni ska ge den en chans åtminstonde! :) 



Mens · Tips
Av Mensbloggen - 5 juni 2014 17:30

  

1. Det finns egentligen ingen genväg mer än att fråga din mamma bara. Antingen bara prata med henne och säg hur du känner och vad det är du vill eller släng iväg ett sms eller så kan du shoppa med en kompis och sen bara visa vad du har köpt när du kommer hem (för din mamma). Gör det inte större än vad det är :) Frågar man inte så får man inget svar - simple as that. Skulle du inte fråga så kommer du ju ändå gå runt och undra vad hon skulle ha svarat, inte sant? Så  ta därför mod till dig och prata med din mamma, för din skull. Du har inget att förlora på det, det värsta som skulle kunna hända är att du får ett nej och vad gör det?! Då frågar du bara varför och berättar dina åsikter om det hela, det är din kropp. Även om du är omyndig och inte riktigt kan bestämma så ska du ändå trivas med din kropp och må bra. Det är inte din mamma som ska trivas med din kropp, hon lever ju inte i den? :) Det finns ju ingen åldersgräns på bh så do it. Nothing to looooose :)


2. Det kan vara lite olika för alla. Vissa har varje dag medans andra inte har varje dag. Sånt kan även ändras med tiden och i olika perioder av livet. Men kroppen producerar inte flytningar utan anledning, de har faktiskt en uppgift att hålla "miljön" bra i slidan. Generellt har man kanske flytningar i 1-2 år innan mensen men det är så individuellt.


Av Mensbloggen - 4 juni 2014 16:55

Menshålet är för vissa jättelätt att hitta och känna medan andra inte alls förstår var det är och hur det ska kännas... Jag skulle däremot inte kalla det ett hål, för det är inte riktigt ett hål - utan det är mer en öppning med "ojämna veckade kanter". Menshålet eller slidan sitter mitt under kroppen kan man säga, bakom urihålet och en bt framför analen.


Ska man till exempel testa tampong så är det bästa sätter enligt mig att känna med fingrarna först så man vet var öppningen är och hur det är "vriden". En liten fickspegel kan också underlätta så ser! Slidan går först rakt uppåt men sedan brukar den böja av snett bakåt mot ryggraden. Så tar tampongen stopp när man trycker in den, testa ändra riktningen så kanske det går bättre. Detär också viktigt att vara avslappnad ovadsett man stoppar in ett finger eller tampong för spänner man sig vilket är lätt hänt om man är lite nervös så tar det tvärstopp.


På första bilden kan ni se slidans vinkling, på andra bilden kan ni ser hur öppning sitter och ser ut.



Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 687 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards