mensbloggen

Direktlänk till inlägg 2 november 2014

:(

Av Mensbloggen - 2 november 2014 13:34

Hej, jag vet att jag inte är den bästa på att uppdatera bloggen och tyvärr kommer det inte bli bättre än på ett tag. Jag vill så mycket men tiden räcker inte till. Jag har helt sjukt mycket saker att fixa och göra och det går ut över uppdateringen här. För att få ihop ett inlägg tar mer tid än vad man tror och brukar även tidsinställa inlägg ganska ofta för att jag inte hinner. Så skriver säkert inlägg en gång i månaden här, men när jag gör så tidsinställer jag några framåt.. Ifall ni inte vet så går jag sista året på gymnasiet nu med naturvetenskaplig inriktnng och nu i november-december så har jag sjukt mycket kursprov i de flesta kurserna. Därför kommer jag inte att skriva några inlägg förens mitten av december, vet jättelång tid.  Däremot kommer jag att logga in dagligen och svara på era frågor och kommentarer så det kommer inte förändras något. Går mycket lättare att bara logga in på mobilen och svara er!! Jag hoppas ni förstår :)


Och i sista halvan av december kommer jag blogga mycket, lovar. Under tiden får ni gärna lämna förslag ni vill att jag ska skriva om, så kommer jag göra det senare!! :) Ses snart


  


 
 
Ingen bild

Vill ha mens...

4 november 2014 21:48

Hej mensbloggen! Jag vill få min första mens! Nu...
Blir lite smått irriterad av alla som säger "Du kommer att ångra dig.""längta inte" osv. Jag vill få min mens och bara ha det överstökat och gå vidare med mitt liv.

*Jag är 14
*Jag har haft flytningar i 3,5 år
*Jag har 70A i behåstorlek
*Hår under armarna och mellan benen
*Väger runt 46-50 kg
*160-163 cm
*Super ömma bröst. Kan inte längre kramas...
*Har haft så ont i magen i flera dagar. Ena kvällen mådde jag jätteilla och kallsvettades. Kan det vara en typ av mensvärk kanske?

Är min mens på väg?

Jag har en annan fråga till dig. I vilken ålder fick du din mens? Tack för din blogg, du ger mig tips och jag lär mig något nytt varje gång jag läser ett inlägg. (:

Mensbloggen

5 november 2014 15:25

Man kan inte veta när man kommer få sin mens, det är heelt individuellt. Du har ju alla tecken man får i puberteten så det lär nog inte dröja allt för lång tid tills du får mensen. Så tyvärr inget jag kan svara på, bara att vänta så ska du se att den snart kommer.

Jag var 14 när jag fick min mens! :-)

 
Ingen bild

Tips!

5 november 2014 20:55

Hej! I vårt klassrum har vi ett "frökenskåp" där det finns extra papper mm. Där har vår lärare lagt en låda med bindor som vi tjejer kan använda när vi glömt. Det är väldigt smart för inga killar vet om det och det är ju lätt att glömma att bindorna är slut i väskan :) ett stort plus

Mensbloggen

6 november 2014 06:58

Vilken snäll fröken :-)

 
Ingen bild

Anonymis

6 november 2014 16:15

Hejsan, vill bara börja med att säga att din blogg är bäst. Man får MÅÅÅNGA olika tips som kan underlätta för oss tjejer i vardagen! Men jag har en liten fråga.
Jag har laddat ned en "mens-app" där står det att jag kommer få ägglossning om ett antal dagar. Men jag vet inte vad ägglossning är. Hur vet man att det är ägglossning. Är det som flytningar? Alltså lite vitt o så? Eller är det bara någon värk man får i tex magen? Tacksam för svar! ☺️

Mensbloggen

6 november 2014 20:23

Hej, och stort tack verkligen blir så glad av att höra det!!!!

Ägglossning är just det som gör att vi kvinnor någon gång ska kunna bli gravida. Varje månad (om man har regelbunden mens) så släpps ett ägg iväg från äggstockarna och rör sig ner mot livmodern. Har man sex så blir ägget befruktat av en spermie och om inte så måste kroppen göra sig av med ägget och den uppbyggda slemhinnan - mensen. Vissa känner inte alls av när de har ägglossning, andra kan få lite värk, någon brun flytning, extra krämiga flytningar.. Väldigt olika för alla hur vi känner den. Så svårt att veta egentligen. Men kommmer din mens om ca 2 veckor så kan du veta att det antagligen vara ägglossning du hade nu, vid den här tiden. Kram :-)

 
Ingen bild

Anonym tjej i 20 årsåldern

7 november 2014 13:47

Jag äter trinovum 28 och har gjort det i många år nu. Har nu för några månader sen börjat studera mina flytningar. Ibland får jag mycket flytningar som är vita, nästan lite slemmliknande. Ibland kommer det ut som en klump i öppningen men även den är slemmliknande. Det luktar inte konstigt, jag har ingen klåda, ingen sveda, ingen irritation. Jag är testad för alla sjukdomar och även för graviditet vilket allt var negativt. Är det normalt att flytningen lixom lägger sig över "hela underlivet" och kladdar ut sig? Det kommer inte onormalt mycket i trosorna och jag behöver inte använda trosskydd eller byta trosor oftare. Jag vet inte om jag alltid sett ut såhär eftersom det är först nu för några månader sen jag började kolla med spegel. Detta kan komma när som helst under månaden, men jag känner mig så ofräsch och vågar inte ligga med en kille längre eftersom jag är rädd att han ska tycka att jag är äcklig om han tittar på mitt underliv och ser ganska mycket vita flytningar som lagt sig lite utspritt...

Mensbloggen

7 november 2014 16:06

Jag tycker det låter normalt, eftersom du varken har någon sjukdom eller det luktar konstigt så ser jag inget som kan vara "fel" med det. Att de sprider ut sig kan bero på att man inte alltid sitter och står helt rakt, så flytningarna kanske kommer lite bakåt om man halvligger på en stol till exempel.

Däremot kan p-piller påverka flytningarna, men du säger att du ätit det i många år och har du inte haft problem med det så fortsätt. :) Hur som helst, det låter som sagt helt normalt!

 
Ingen bild

Anonym

7 november 2014 19:16

Vad händer om man har svamp i underlivet och inte tar medicin eller att man inte vet om att man har det

Mensbloggen

8 november 2014 12:21

Då kommer kroppen bota det av sig själv, vårt immunförsvar tar hand om det! :)

 
Ingen bild

A n o n y m

9 november 2014 15:34

Hej mensbloggen!
Jag är en tjej som är 13 år (går i åttan och ska snart fylla 14) jag har haft flytningar i ca 1 1/2 år nu. Jag har inte så jättestora bröst (typ 70a) men jag har hår mellan benen.
Den senaste veckan/dagarna har jag haft det såhär:
- Bruna flytningar
- Blodaktigt på pappret
- Ont i magen och ryggen
- Varit på dåligt humör
- Haft ömma bröst
Innan jag fick bruna flytningar hade jag ganska mycket med flytningar.
Jag vågade inte säga till mamma när dom blev bruna, för jag var inte säker på vad jag skulle säga.
Kan det vara så att jag får mens snart (asså om några dagar/veckor? Svara fort!!!!

Mensbloggen

10 november 2014 17:33

Det är en början på din mens! Men när den drar igång kan jag inte svara på, allt från dagar/veckor till månader.

Ett tips är att göra någon typ av markering i din kalender varje gång och se om du ser ett mönster!! :)

 
Ingen bild

Anonymtjej12år

10 november 2014 14:46

Är det normalt om man haft flytningar i cirka två år men att man får det väldigt sällan och inte mycket varje gång ? Har hår mellan benen och ömma bröst.
Vill också säga att din blogg är jättebra! :)

Mensbloggen

10 november 2014 17:17

Låter normalt :)

 
Ingen bild

A n o n y m

11 november 2014 16:03

Idag kom den! Det blödde inte så mycket, bara liksom i några timmar. Sen så kom det bara liite liite...
Normalt?

Mensbloggen

11 november 2014 19:19

Det är normalt att det är så i början! :)

 
Ingen bild

anonym

11 november 2014 16:08

Hej, jag fick mens för bara några dagar sen och har inte haft någon mensvärk, men idag så fick jag ont i nedre delen av magen och även lite i nedre delen av ryggen och då undra jag är de mensverk? Sen har jag även en till fråga, under den perioden man inte har mens behöver man då ha trosskydd eller binda?
Tacksam för svar

Mensbloggen

11 november 2014 19:21

Det är högst troligt mensvärk du känner!

Binda eller trosskydd beror helt på hur mycket mens man har. Bindan är till för mensblod medans trosskydd är tillverkade för flytningar. Men har man inte så mycket mens kanske man klarar sig på trosskydd. Men de flesta behöver ändå binda för sitt mensflöde! :)

 
Ingen bild

Anonym

11 november 2014 18:36

Heeej, har fått mens och fick den för typ 2 år sen men jag har en fundering. Ända sedan jag fick flytningar så har jag haft det varje dag. Så mycket att jag måste använda trosskydd varje dag. Hört att man inte ska använda trosskydd när man har flytningar men vad säger du? Och så är det så att jag alltid har flytningar. Så fort min mens slutar så börjar det och fortsätter ända fram till dagen då jag får mens, är detta normalt? Kram

Mensbloggen

11 november 2014 19:24

Trosskydd är ju tillverkade för flytningar och för att kunna användas dagligen, 365 dagar om året. Så behöver du det så tycker jag du ska använda det. Det är meningen :)

Vissa har flytningar hela tiden, men det kan ändras med tiden också. För ens cykler är inte identiska genom hela livet, de ändras genom perioder!! :-) Kram

 
Ingen bild

Anonym

13 november 2014 15:11

Hej jag har haft helt vita / gula flytningar nu! Och dem är helt vita och äckliga! Oftast stora Klumpar som gelé. Är det normalt?

Mensbloggen

13 november 2014 21:20

Det är normalt! Flytningarna ändras genom månaden och genom dess cykel :)

 
Ingen bild

Anonym

15 november 2014 22:28

Hej :), jag är på mensdag två och om tre dagar ska jag till simhallen med skolan, jag brukar använda tamponger!, vi ska simma i ca 1 timme sen så ska jag vissa mina kunskaper och så, måste jag byta tampong mellan den tiden? :-)

Mensbloggen

15 november 2014 23:42

Nej då räcker det att byta tampongen innan badet och sen efter när du badat helt klart!! :-) Man blöder ju oftast inte jättemycket på mensdag 5! Kram :)

 
Ingen bild

Anonym

16 november 2014 14:58

Hej! Jag har väldigt riklig mens så jag använder super plus tampong från ob men när den är fylld så tar det jätte ont att ta ut den är så stor. Har du nåt tips på vad man kan göra för att de ska vara mindre smärtsamt förutom att slappna av?

Mensbloggen

16 november 2014 23:23

Är den helt full då du tar ut den? Så att den börjat "glida ner"? Se till att den är heelt full innan du tar ut den. Annars vet jag inte riktigt, menskopp kanske skulle passa dig? :)

Vet inte hur länge du haft tampong men har du inte haft det så länge så kanske du bara behöver "öva" mer! Har du haft tampong länge och har det alltid gjort ont isf?

 
Ingen bild

Anonym

17 november 2014 14:17

De är jag igen! Ja, ja har haft tampong länge, har alltid använt bara tampong. Ja som oftast tar det nog ganska ont men tack för tipset om att låta den sitta i liiite längre, det är som en vana för mig att byta tampong 1 gång på två timmar ugenfär så. Tack!

 
Ingen bild

Tjej i 13 års åldern

17 november 2014 17:20

Hej, jag är en tjej på 13 år och jag fick min mens i våras. Jag har några frågor.
1. Jag undrar om du har några tips hur man ska göra för att berätta för idrottsläraren att man har mens. I tisdags hade vi simning och min mens var 4 dagar sen. Jag hade tur som inte fick den under simningen. Jag vet att man kan använda tampong men jag tycker det är väldigt obehagligt att stoppa in den när man är blodig och allt. ;)
2. Har du några tips om hur man kan föra en binda från ett skåp till en toalett 100 meter bort genom en korridor? :D
3. Min kompis som går i min parallell klass har börjat röka och jag vet inte vad jag ska göra. Jag vill inte berätta för någon vuxen att hon gör det för det känns som om jag skulle svika henne. Hon har även förändrats jättemycket. Tidigare hade hon alltid rosa och typ Odd Molly men nu har hon börjat ha militärt och upprivna kläder. Vad ska jag göra tycker du?

Massor av hälsningar från mig! <3

Mensbloggen

17 november 2014 23:30

1. Bara säga rakt ut att du har mens, lika naturligt som att säga att du är förkyld. :) Även om inte alla tycker så, så är det ändå det tycker jag! För alla kvinnor får det (precis som förkylning), och din idrottslärare är också medveten om att ni har mens. Vill man inte stoppa upp fingrarna med tampongen finns tampax tamponger - har införingshylsa! :)

2. Lägg den i en skolbok, ta nästa lektions böcker och ha bindan i. Eller ta med väskan! Eller i fickan/tröjan..

3. Förstår att det är jobbigt se någon i ens närhet förändras, men så är det i livet tyvärr. Ovadsett vad tacka aldrig någonsin under några omständigheter ja om du blir erbjuden cigg. Med handen på hjärtat jag är 18 år och har aldrig igenom hela mitt liv rökt en enda cigarett! Jag har blivit erbjuden x antal gånger och alltid tackat nej. Det kan vara jobbigt att stå emot grupptrycket, men stå på dig. Det leder inte till något gott, ingen "coolstämpel". Rökning i ung ålder leder ofta till droger. (Nu har jag spårat ifrån frågan). Hursom, man kan inte riktigt påverka någon annan mer än sig själv, så se till att omge dig med personer du trivs med! :) Kram

 
Ingen bild

Tjej

21 november 2014 16:10

Hej! Jag är en tjej som är 13 år. Jag är 160 cm lång och väger ca 51 kg, har storlek 70b och har inte fått min mens än. Det är så att de senaste 2 månaderna har jag inte varit hungrig på hela dagen. Jag äter normalt ändå, men de känns som att de är något fel på mig för att innan sommarlovet så kunde jag vara jättehungrig innan lunch och nästan ha ont i magen. Det jag undrar då är om det är något fel på mig. Sedan undrar jag också om jag väger normalt? Känns som om alla väger mindre än mig. Tack!

Mensbloggen

21 november 2014 22:11

Du väger normalt så tycker inte du ska fundera så mycket över maten, ät vad du känner för. Sen så när man ännu håller på att växa så växer man olika fort på längden och bredden. Växer man väldigt fort på kort tid så hinner man inte alltid med att äta i samma takt så under en period eller tvärtom, man kanske håller på att växa vilket gör att kroppen behöver mer energi och man blir mer hungrig. Men när man växt klart hamnar man oftast i en balans!! (Dina kompisar som väger mindre, kommer antagligen också växa ikapp).

Se till att äta alla måltider, inte hoppa över och ät normalt bara. Kroppen är bra på att reglera när man är hungrig och inte, vad den behöver och inte. Så lyssna på kroppen men se till att äta!! :)

 
Ingen bild

Tjej

22 november 2014 10:09

Tack så mycket för hjälpen!! Det känns så skönt att det finns såna här bloggar på nätet som man kan fråga om hjälp ifrån. Ibland så vill man inte fråga människor IRL om lite mer privata saker,därför är denna bloggen så bra!! Har lärt mig mycket genom denna bloggen och jag hoppas att du fortsätter så länge du vill och kan. Tack!! :-)

Mensbloggen

22 november 2014 15:39

Tack vad glad jag blir :-))

 
Ingen bild

Anonym

22 november 2014 18:44

Hej! Jag är 13 år, 174 cm lång och väger 52 kg är detta förmycket/förlite känner mig jättetjock... Och alldeles för lång ( har inte växt klart än + mina föräldrar är långa)

Mensbloggen

23 november 2014 22:12

Din vikt låter ganska bra, men du ska absolut inte väga mindre då din vikt nästan är i underkant redan. Så du behöver inte känna dig tjock (även om det är lättare sagt än gjort).

Är själv lite drygt 170 och ärligt talat det är en perfekt längd, man är längre än många och jag ser verkligen inga nackdelar med det, har aldrig velat vara kortare. Finns bara fördelar med att vara lång enligt mig!! Jag trivs jättebra med det vilket du också borde. Men du är fortfarande ganska ung, så jag tror att om några år kommer dina klasskompisar växa ikapp dig. Och alla killarna kommer också växa om dig så småningom, ge det lite tid bara!! :-) Kram

 
Ingen bild

Anonym

25 november 2014 14:58

Hej, älskar din blogg. Ger verkligen många tips som hjälper vardagen. Jag har lite smått panik då min klass ska till simhallen på torsdag, alltså om två dagar. Min mens har inte kommit än. Jag har aldrig andävnt tampong förut. Jag är nervös att jag ska få min mens innan dess och jag har inga mini tamponger hemma. Kan man använda normala tamponger första gången? Vet att alla säger att man ska börja med dom små men går det med dom normala. Jag är 15 och haft min mens i 2,5 år.

Mensbloggen

25 november 2014 15:41

Man kam börja med vilken tampongstorlek som helst, varför man brukar säga att man ska börja med mini är för att det kan vara lättare för "nybörjaren". Men har du bara normal så kör på det!! Men förhoppningsvis kommer din mens efter torsdagen :-)

 
Ingen bild

D A N N I E L L H A

25 november 2014 17:52

Hej! För inte så jättelängesen fick jag min mens, kanske ngt halvår sen ungefär. Tamponger... HJÄLP! Jag får in tampongen å så men inte lika låmgt upp som alla säger, jag kan liksom känna tampongens ände om jag trycker in fingret ca i cm. Och den känns också när jag rör på mig. Jag har verkligen försökt trycka upp den längre, men det tar stopp! Min vagina (är 13 år) kan väl inte vara ca 7 cm djup bara!?

Mensbloggen

25 november 2014 22:57

Testa ändra tampongens riktning när det tar stopp, snett bakåt mot ryggraden. När tampongen sitter rätt känns den inte :-)

 
Ingen bild

Anonym

26 november 2014 20:05

Hej måste bara sälja att din blogg är jätte bra!!
Men jag fick min mens under våren och har inte använt tampong men vill det vågar inte säja det till mamma och vågar inte köpa själv vad ska jag göra??

Mensbloggen

26 november 2014 21:03

Hej och taack:) Hm finna ju inte så många alternativ, antingen pratar du med din mamma, köper själv eller kollar om din mamma har i badrumsskåpet. Men väl sagt så kommer det kännas bättre, ta mod till dig!! :-)

 
Ingen bild

Anonym

30 november 2014 11:12

Hej, jag hade min mens den 13-18 november och nu fick jag den igen den 29 november! Jag vet att min mens är oregelbunden men är inte detta lite väl kort tid imellan?

Mensbloggen

30 november 2014 16:50

Det kan vara så när mensen är oregelbunden, om du inte har ett sånt kort mellanrum varje månad så gör det inget. En gång med kort mellanrum gör ingen skada, skulle man däremot ha så varje gång så är det väldigt lätt att få järnbrist. :-)

 
Ingen bild

Anonym

7 december 2014 08:40

Hej! Jag fick min mens den 14 oktober, i början blödde det ganska lite, men nu (andra perioden) blöder det väldigt mycket med klumpar i också. Imorse nät jag klev upp så hade det runnit väldigt långt bak, och läkt ut lite. Vad ska jag göra?

Mensbloggen

7 december 2014 13:49

Speciellt under den första tiden när mensen är oregelbunden kan även mensmängden vara väldigt olika mellan gångerna. Förhoppningsvis slipper du blöda så mycket i framtiden, det kan rätta till sig med tiden!

Sen finns det ju också de med rikligare mens vilket kan vara ganska jobbigt och om det är extremt kan man få hjälp. Men oftast lär man sig handskas med det!!

Använd nattbinda, de är extra långa och till för att fånga mensen som rinner bakåt under natten!! :-)

 
Ingen bild

A N N O N Y M

8 december 2014 18:20

Hejsan! Förut innan jag fått min mens vände jag mig till dig ihop av stöd och hjälp, senare när jag fått min första mens var den väldigt oregelbunden och den andra kom förn än 7 månader efter, sedan kom den regelbundet i 3 månader men nu igen sen augusti har jag inte fått den, så jag vänder mig till dig igen!Jag vet att mensen kan vara oregelbunden och så men tycker det känns lite jobbig som 14 åring att min lillasyster på 12 har regelbunden mens medans min inte dyker upp under oregelbundna perioder. Men den varar ALLTID i 7 dagar sen försvinner den. Kan jag få lite ytterligare pepp och evt tips? Du hjälpte mig förut hoppas du kan göra det igen! :)

Mensbloggen

8 december 2014 23:02

Alla är olika och det gäller även dig och din syster!! Jag förstår att det är jobbigt med oregelbunden mens men vissa har det längre och det betyder verkligen inte att det är något fel. Lika normalt som att ha regelbunden mens!
En positiv sak med det hela är att du slipper mensen mer, ganska skönt att inte ha den varje månad. Dock förstår jag såklart att man ändå vill veta när den kommer, men inte alltid man kan det.. Så se fördelarna med det istället :-) Kram

 
Ingen bild

Lisa

10 december 2014 21:12

Kan man ha en tampong när man ska bada även om man bara blöder lite och aldrig haft det förut? Kommer få F i idrott annats:(

Mensbloggen

10 december 2014 21:44

Blöder du väldigt lite så kan du bada utan mensskydd utan problem. Blöder du lite men ändå tillräckligt för att det skulle läcka så ta den minsta tampongen vid bad!!

Men prata med din lärare och säg att du har mens, den kommer förstå och kan inte sätta F på dig för det, erbjud dig att ta igen det en annan dag snart och få en badvakts underskrift! :-)

 
bexollila

bexollila

17 december 2014 20:43

gud vilken bra blogg!

http://nattstad.se/bexollila

Mensbloggen

18 december 2014 19:18

Tack vad glad jag blir!!

 
Ingen bild

Johanna, 15

29 december 2014 21:03

Har du tänkt på att om man häller vätska på en binda, suger ju bindan upp det och om man öppnar den senare har det bildats små klumpar under som är jätte roliga att trycka på. Jag har mens och det är ju lite ofräscht att öppna och pilla på de röda klumparna men om man häller på med vatten så är det ju annorlunda. Folk kan ju tycka att detta är jätte äckligt, men bindan är ju helt ren och det är vanligt vatten. Ibland när jag är uttråkad gör jag det och det gör ju bindan lite roligare, tycker både jag och mina kompisar!!

Sedan har jag alltid undrat hur tampongen först har plast på sig, men sedan när man stoppat in den i slidmynningen och den har fyllts med mensblod och man sedan drar ut den igen, att plasten är borta? eller är jag blind!? för oftast är det något skumgummi runt. (inte för att låta som någon som studerar den använda tampongen noggrant utan det är bara något som jag lagt märke till).

Tycker förresten att du ska ha cred för din blogg, när jag inte hade mens mådde jag jätte dåligt för jag var jätte orolig för att den skulle bli riklig och jag skulle vara kanske i skolan och så skulle det synas på byxorna men under den perioden läste jag bloggen och det fick mig att må så mycket bättre än vad jag gjorde då. Jag mår fortfarande bra utav att gå in och läsa här dagligen, jag får svar på frågor som jag aldrig ens funderat över!!

Mensbloggen

30 december 2014 11:53

Inte riktigt tänkt på att det blir klumpar i bindan men det är bra att experimentera lite, kommer ihåg att jag klippte upp (opererade) en tampong innan jag började använde det för att se hur säkert snöret satt fast... Ville veta!

Man ska ta av plasten runt tampongen innan man använder den!! :)

 
Ingen bild

13 år

2 januari 2015 13:55

Hej! Jag har haft flytningar ca 1,5 år och jag får oftast vääldigt lite, så jag behöver inte använda trosskydd. Men iallafall, mina flytningar är gulvita, men också vita med några klumpar i som är typ bruna, liknar ludd haha... Är det normalt? Har alltid haft så. Idag var det även liiite brunt i flytningarna, vad kan det bero på? Jag är 13 år förresten och har inte fått min första mens än.

PS: Din blogg är såå bra, läser den varje dag och den har hjälpt mig förbereda mig inför första mensen väldigt bra :))

Mensbloggen

2 januari 2015 14:09

Det är helt normalt, att de är lite bruna är ett tecken på att mensen är på g! :-)

 
Ingen bild

12 år

2 januari 2015 14:22

Hur stor är chansen att man får mens vid samma ålder som sin mamma?

Mensbloggen

2 januari 2015 14:57

Jättesvår fråga verkligen, och tror inte riktigt det finns något säkert svar. Det borde ju vara runt 50% eftersom du har hälften av dina gener från din pappa. Men som sagt, finns nog inget korrekt svar! :-)

 
Anonym

Anonym

19 maj 2015 23:24

Hej jag är en tjej på 11 år (12 i oktober) jag har haft flytningar i typ 1-2 år och på senaste tiden har jag haft ont i magen och har svårt att äta ibland och jag har hår där nere och under armarna och jag har lite bröst så jag använder topp...Men jag är liksom lite rädd eftersom jag fick super ont i magen för 2-3 månader sen och fick åka till vårdcentralen...dem sa att det inte va något fel.....men nu har jag ont igen men inte alls lika ont....är det mens värk?????
Snälla hjälp mig😓

http://Mensbloggen

Mensbloggen

20 maj 2015 10:45

Hej, kan vara mensvärken som spökar men svårt att svara på :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mensbloggen - 18 december 2019 10:56

Hej! Bloggen har legat nere, men har skrivit om det mesta som finns att skriva om och svarat på massor av frågor - så det ni undrar över har jag säkert redan skrivit om, om ni kollar tillbaks i arkivet!   Jag tänkte bara dela med mig av ett pre...

Av Mensbloggen - 28 augusti 2018 10:05

  Hej,   Kommentera detta inlägg och berätta   vad ni vill läsa om :) ...

Av Mensbloggen - 5 juni 2018 19:28

En läsare som delar med sig av sin "första mensen historia". Tack, alltid lika kul att läsa om era första mensar!   Jag kommer ihåg min första mens som om den vore igår :) Det var den 9 december 2017 😂Jag hade precis vaknat och skulle som...

Av Mensbloggen - 18 november 2017 14:44

Ett brustet hjärta finns det ingen medicinering på och ont som satan kan det göra. Det kan kännas som att man aldrig kommer bli lycklig igen. Men det stämemr inte, man blir lycklig igen. Man kommer bli kär igen. Men ibland tar det tid, och det behöve...

Av Mensbloggen - 14 november 2017 13:50

Hej, tänkte skriva 21 saker som jag hade sagt till yngre mig om jag hade kunnat gå tillbaks i tiden och prata med mig själv som tonåring.   1. Sluta jämföra dig med dina kompisar. Du är fin som du är och kommer aldrig bli någon annan hur mycket d...

Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 687 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards