mensbloggen

Direktlänk till inlägg 13 februari 2015

Ungdomsmottagningen

Av Mensbloggen - 13 februari 2015 13:53

De flesta kommer att göra besök hos ungdomsmottagningen förr eller senare och de flesta är väldigt nervösa inför det. Man vet ju inte vad man har att vänta sig. Då kan jag lugna er med att berätta det är inte alls så farligt som man tror, personerna som arbetar där är hur gulliga och snälla som helst. De är också väldigt förstående och respekterar dig. Så man behöver verkligen inte vara orolig eller nervös inför besöket. Ni behöver heller inte vara rädda att ringa dit om ni har något 'problem', det är deras jobb och de vill hjälpa er. Gör inte som jag och skjut på det i månader innan man verkligen har modet att göra det. Det blir inte bättre och man blir inte mindre nervös av att gå och vänta på att ringa. Gör det NU så är det över och du kan tänka på annat. 


Jag tänkte jag kan berätta lite hur mitt första besök på umo var. Jag var 16 år och ja jag var jättenervös då. Hade tagit mod till mig att själva ringa dit på grund av min rikliga mens och järnbrist. Så fick en tid när jag skulle dit. Kom in i väntrummet (där de hade skålar med gratis kondomer i för de som vill ha), var en tjej till i väntrummet och som tur var så kände jag inte henne. En av de grejor jag var nervös över då, ifall jag skulle känna någon där.. Sen belv man uppropad (som hos tandläkaren) och fick komma med till ett rum och prata med en barnmorska eller gynekolog. Jag fick berätta om mitt problem och så svarade hon vad man kunde göra osv. För mig så kom vi fram till lösningen p-piller, men alla är olika och får olika lösningar. 


Vad som kan vara skönt att veta innan man går dit (vilket jag inte visste och var nervös över) är att man aldrig är tvingad till någon gynekologundersökning, dock vill de gärna göra det om man inte är oskuld när de skriver ut p-piller. Är man oskuld så brukar de inte behöva göra någon undersökning. Hur som helst så är alla jättetrevliga och inget man behöver vara nervös över, det vill jag få fram!!


Vill ni hitta er närmsta ungdomsmottagning så gå in på umo.se och skriver in er stad i ämnesraden så kommer er umo upp med info, adress och öppetider.



 
 
Ingen bild

Felicia

15 februari 2015 16:13

Hej! Jag ska till umo för någon vanlig kontroll om 2 veckor och jag är sjukt nervös, det jag är mest nervös för är en manlig doktor/gynekolog/sjuksköterska. Jag vet inte om han förstår riktigt.

Blir jätteglad om du svarar

Mensbloggen

15 februari 2015 16:44

Tycker inte du ska vara nervös, ta en dag i taget! För min del har jag aldrig fått en manlig, men skulle det vara det så är inte det hela världen. Jag förstår att det är mer bekvämt med en kvinnlig. Men det är hans jobb också och han jobbar med sånt dagligen också. Om det är en han så kommer han att förstå, eftersom det är hans jobb.

Det är säkert olika mellan olika mottagningar, men ofta hos umo så tar manliga emot killar och kvinnliga emot tjejer. :-) Inget att oroa sig över, och som jag skrev i inlägget så blir man aldrig tvingad till något och man kan alltid be om en kvinnlig gynekolog om så är fallet. Det löser sig :-) Kram

 
Ingen bild

Felicia

15 februari 2015 19:26

Vad skönt att höra. Nu kände jag mig lite lugnare :) Jag vet heller inte om jag ska ta med min mamma eller inte. Jag är 14 år och min mamma tror typ att det är självklart att hon ska följa med.

Mensbloggen

15 februari 2015 21:25

Jag tycker du ska ta med din mamma, jag önskar själv jag haft min när jag behövde henne... Ta med din trygghet :) Jag tror det är lättare att se när man är äldre men en öppen relation är GULD värd. Något jag saknar, min mamma var aldrig öppen mot mig och jag fick klara mig genom allt sånt helt själv.

Jag tror också din mamma kommer uppskatta din tillit till henne :) Men kom ihåg i slutändan är det DU som avgör vad du vill och är bekväm med!! :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mensbloggen - 18 december 2019 10:56

Hej! Bloggen har legat nere, men har skrivit om det mesta som finns att skriva om och svarat på massor av frågor - så det ni undrar över har jag säkert redan skrivit om, om ni kollar tillbaks i arkivet!   Jag tänkte bara dela med mig av ett pre...

Av Mensbloggen - 28 augusti 2018 10:05

  Hej,   Kommentera detta inlägg och berätta   vad ni vill läsa om :) ...

Av Mensbloggen - 5 juni 2018 19:28

En läsare som delar med sig av sin "första mensen historia". Tack, alltid lika kul att läsa om era första mensar!   Jag kommer ihåg min första mens som om den vore igår :) Det var den 9 december 2017 😂Jag hade precis vaknat och skulle som...

Av Mensbloggen - 18 november 2017 14:44

Ett brustet hjärta finns det ingen medicinering på och ont som satan kan det göra. Det kan kännas som att man aldrig kommer bli lycklig igen. Men det stämemr inte, man blir lycklig igen. Man kommer bli kär igen. Men ibland tar det tid, och det behöve...

Av Mensbloggen - 14 november 2017 13:50

Hej, tänkte skriva 21 saker som jag hade sagt till yngre mig om jag hade kunnat gå tillbaks i tiden och prata med mig själv som tonåring.   1. Sluta jämföra dig med dina kompisar. Du är fin som du är och kommer aldrig bli någon annan hur mycket d...

Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 687 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards