mensbloggen

Direktlänk till inlägg 12 mars 2015

"Mödomshinnan"

Av Mensbloggen - 12 mars 2015 22:36

Om man frågar den äldre generationen om de vet vad mödomshinnan är så skulle sannlikt de flesta svara att det är en hinna som sitter i slidan och vid samlag för första gången så spricker den. Det kommer då blir lättare att få in en tampong osv... DETTA ÄR EN MYT! DET STÄMMER INTEMan har upptäckt att det är inte alls en hinna som sitter där, så man kan varken se eller känna om en person är oskuld eller inte. Man har därför valt att sluta kalla den för "mödomshinna", utan istället kallar man den slidkransen. Alla ser olika ut där nere, så inget är mer konstigt än det andra verkligen. Men slidkransen kan på vissa vara lite väckad och stram och vara som en "krans" runtom". Dock inget som hindrar någon från något. Tampong kan använas från första mensen, bara du är bekväm med det. Vissa kan också ha som en tråd rakt över slidmynningen från slidkransen, som sagt alla ser olika ut, oftast löser det sig vid första samlaget eller om man börjar onnanera eller liknande, då bukar strängen försvinna. Får man problem med detta om man har en sån sträng, till exempel om det blir svårt att ta ut en tampong för att strängen hamnar "bakom" så kan man få hjälp med detta på ungdosmottagningen. Men det är inget som är fel, alla ser olika ut. Men kom ihåg, mödomshinnan finns inte.

 

Ps. Har en lite fråga till er jag hoppas ni kan svara på. Skulle ni vara intresserade av att ha chansen till att vinna en menskopp på bloggen av mig? Svara ärligt ja eller nej som en kommentar så jag vet om det är någon som skulle delta, för annars är det ju meningslöst! Tack på förhand, uppskattar er respons stort! :)

 


 
 
Ingen bild

menskopp

13 mars 2015 15:18

jaa såklart! :D

 
Ingen bild

Anonym

13 mars 2015 22:36

Hej, detta handlar inte om mens men det är en sak jag har tänkt på. Jag är snart 16 år men känner absolut inte mig sugen på sex/onera osv..Det är inte att jag inte känner mig redo men...det känns så äckligt och jag vill bara fortsätta vara mammas och pappas flicka.
Men att vara 20 år och oskuld vill jag inte heller.
Varför känner jag mig så liten, jag är rätt sen med puberteten också (fick min mens i Januari...)
Jag vill inte växa upp...jag önskar att jag var liten igen, jag känner mig inte redo att lämna barndomen.

Mensbloggen

14 mars 2015 17:01

Vilken ålder man är fysiskt stämmer inte överens med vilken ålder man är mentalt, kom ihåg det!!!!! Det är inget konstigt att du känner som du gör, alla är olika och alla utvecklas vi i vår egen takt!!

Ha ha sex bara för att bli av med oskulden och få det "överstökat" tycker jag är väldigt dumt, det slutar sällan bra.. Man ska vänta på en man verkligen verkligen vill ha och tro mig när den personen står framför dig kommer du var glad att du väntade för det blir bättre. Stressa inte och det finns även 20 åringar som är oskulder, inget konstigt. Vissa saker är värda att vänta på! :-)

 
Ingen bild

Malin

14 mars 2015 08:27

Ja, en menskopptävling skulle vara grymt! :)

 
Ingen bild

menskopp

14 mars 2015 10:37

Så klart! Alltid kul att få chansen att vinna grejer!speciellt då en menskopp kan kosta lite pengar som alla ungdomar kanske inte riktigt har, då får man testa på något nytt och kan tipsa andra. Ett plus är ju också att man inte kommer behöva lägga den snutta pengar man har på fler bindor/tamponger! Väldigt bra ide!

 
Ingen bild

Anonym

14 mars 2015 22:37

Jaaa! :D

 
Ingen bild

Klara

14 mars 2015 23:12

Det skulle vara jätte kul om du hade olika tävlingar. Så är en absolut ja från mig.
Sedan har jag en fråga;
Jag är nästan 15 år och jag vill börja att använda tamponger, har redan gjort det några gånger då jag har snott några av mamma. Som hon inte lär märka då jag tror att hon har kommit in i klimakteriet. Och jag vågar inte fråga henne om jag kan få det. Så hur skulle man kunna fråga. Och hur mycket kostar en ask med tamponger om jag skulle köpa det själv och ha inne på mitt rum?

Mensbloggen

15 mars 2015 11:51

Be bara din mamma nästa gång hon ska köpa bindor om hon skulle kunna köpa en ask tamponger till dig också, säg att du skulle vilja testa och tror det skulle underlätta för dig!! Eller så köper du egna.

Man kan också få GRATIS tamponger hemskickade i brevlådan (finns en länk under "länkar" i menyn till höger), det kanske kan vara något1!

En ask med 16 tamponger brukar kosta runt 26 kr (ob), men det beror på vilket märke du köper av. Finns billigare och dyrare :)

 
Ingen bild

Klar

14 mars 2015 23:14

PS. Jag älskar din blogg, och kandu inte göra ett inlägg om hur man kan pratar med sin mamma (sina föräldrar) om att man har fått sin mens och vill börja med tamponger, p-piller mm. Skulle vara jätte hjälpsamt ❤️

 
Ingen bild

Menskopp

15 mars 2015 08:53

Skulle vara grymt med en tävling!:)

 
Ingen bild

anonym

20 april 2015 16:55

Japp! skulle vara skit kul.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mensbloggen - 18 december 2019 10:56

Hej! Bloggen har legat nere, men har skrivit om det mesta som finns att skriva om och svarat på massor av frågor - så det ni undrar över har jag säkert redan skrivit om, om ni kollar tillbaks i arkivet!   Jag tänkte bara dela med mig av ett pre...

Av Mensbloggen - 28 augusti 2018 10:05

  Hej,   Kommentera detta inlägg och berätta   vad ni vill läsa om :) ...

Av Mensbloggen - 5 juni 2018 19:28

En läsare som delar med sig av sin "första mensen historia". Tack, alltid lika kul att läsa om era första mensar!   Jag kommer ihåg min första mens som om den vore igår :) Det var den 9 december 2017 😂Jag hade precis vaknat och skulle som...

Av Mensbloggen - 18 november 2017 14:44

Ett brustet hjärta finns det ingen medicinering på och ont som satan kan det göra. Det kan kännas som att man aldrig kommer bli lycklig igen. Men det stämemr inte, man blir lycklig igen. Man kommer bli kär igen. Men ibland tar det tid, och det behöve...

Av Mensbloggen - 14 november 2017 13:50

Hej, tänkte skriva 21 saker som jag hade sagt till yngre mig om jag hade kunnat gå tillbaks i tiden och prata med mig själv som tonåring.   1. Sluta jämföra dig med dina kompisar. Du är fin som du är och kommer aldrig bli någon annan hur mycket d...

Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 687 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards