mensbloggen

Direktlänk till inlägg 1 april 2015

Mens I Skolan

Av Mensbloggen - 1 april 2015 15:18

Att ha mens i skolan är precis samma sak som att ha mens hemma, försök tänka så. Var man är gör ju egentligen ingen större skillnad, mensen finns på samma sätt och uppför sig på samma sätt ovasett om du är hemma, i skolan, i skogen eller i köpcentret. På alla allmänna platser så finns toaletter så allt man behöver komma ihåg är i princip bara att ta med sig mensskydd så är man räddad.


Nu tänkte jag prata om just mens i skolan eftersom de flesta av er läsare fortfarande går i skolan, så det är ju mest relevant. Jag tycker inte man ska känna att man behöver gömma mensen, för som jag sagt måånga gånger förut så är mensen en del av en kvinnas liv och det är helt normalt. Det är ju ingen tabu över att vi borstar tänderna dagligen, det kan vi prata om utan att skämmas? Så varför kan vi inte prata om mensen på samma sätt, den är ju minst lika naturlig. Tyvärr är det ju inte riktigt så i vårt samhälle...ännu. En dag kanske, förhoppningsvis!


Fått flera frågor hur man ska byta binda i skolan, och det finns hur många sätt som helst. Mitt bästa tips är bara att ta en binda från skåpet, lägg den i en bok (förslagsvis boken du ska ha till näsla lektion). Tar med böckerna till toan så har du bindan där. Diskret och inget konstigt. Eller så kan man smuggle ner bindan innanför byxlinningen vid skåpen och kila iväg till toaletten. Eller varför inte ta med hela väskan? Tamponger är lite lättare då de är midndre och kan enkelt gömmas i handen eller byxfickan. 


Skulle olyckan vara framme, att menskyddet läcker eller att man glömt sätta på mensskydd så är det inte hela världen. Jag kan lova att du är långt ifrån ensam om det!! Har man en extra tröja kan man bara knyta den runt midjan eller en flanellskorta (mode dessutom, winwin). Eller gå hem på rasten och byta byxor. Har man glömt mensskydd så fråga om en kompis har eller gå till skolsyster (hon har alltid som är till för just dessa situationer). Det brukar alltid läsa sig när man väl hamnar i en situation!! Har ni några andra tips att dela med er av, kommentera!?!


Ett tips är att ha mörkare byxor under mensen eftersom eventuella mensfläckar syns mindre eller knappt alls!


Ps. Minns att på min skola hade alltid skolsyster en "värmekudde" till för tjejer med mensvärk, så man kunde besöka henne och få lägga sig ner med den lite. Kolla om er skolsköterska också kanske har det, brukar vara effektivt mot mensvärken. Ds.


Mens · Tips
 
 
Ingen bild

anonym

1 april 2015 21:05

Hej! Jag har en fråga. Det är så att min förrförra mens började den 25/2 och då var den 1 dag tidig och slutade 5/3. Sedan min förra mens den började 18/3 (13 dagar efter min förra alltså var den för tidig) och den slutade 27/3. Nu så är det så att idag den 1/4 (5 dagar efter min förra mens)så har jag fått lite blodblandade flytningar och jag undrar då om jag får mens imorgon är det normalt att få dom så ofta? Det blir väldigt jobbigt om jag får mens så ofta och det känns inte riktigt normalt. Många säger ju att man har mens 1 gång i månaden. Tacksam för svar!

Mensbloggen

1 april 2015 22:17

Låter som du har lite oregelbunden mens, vilket inte är något konstigt. I februari var din menscykel på 25 dagar och nu senaste gången på typ 16 dagar. Men allt sånt brukar rätta tillbaks med tiden så att det går ungefär lila långt emellan!!

En menscykel på 21-32 dagar ungefär hör till det "normala" när mensen blivit regelbunden dvs. En gång i månaden. Men det gäller inte alla!! :-)

 
Ingen bild

anonym

3 april 2015 10:45

Hur ska man göra när man byter tampong för när man tar ut den gamla och ska sätta i den nya så blir det liksom inget "glid" för den gamla absorberat blodet..? Så det blir svårt att sätta i den nya. Och hur ska man göra när man är skolan och ska byta tampong för om man har tajta byxor är det svårt att sära på benen..

Mensbloggen

3 april 2015 11:50

Ja det blir ju mindre glid när man byter, men antingen får man vara stoppa in den ändå eller så kan man ta lite vaselin på toppen!

Dra ner byxorna över knäna så går det att sära på benen! :-)

 
Ingen bild

anonym

3 april 2015 14:39

Jag har typ en hudflik precis vid slidöppningen vad ska jag göra?

Mensbloggen

3 april 2015 23:28

Inget konstigt, vissa kan ha så. Det är slidkransen! :-)

 
Ingen bild

Anonym

6 april 2015 20:59

Hej
För ungefär två/tre veckor sen så hade jag ljusljusbruna flytingar i ungefär 5-6 dagar och sen var det vanliga flytningar. Och idag så fick jag väldigt mycket flytningar. Jag är 13 år och kom in k puberteten och fick flytningar när jag var 9, kan detta vara min första mens? Och i sånna fall så borde väll nästa mens komma om en/två veckor? (Om den är regelbunden)

Mensbloggen

6 april 2015 21:30

Det är inte en "riktig" mens, men det är tecken påvar din mens är på gång att bli redo. Kroppens äggstockar håller på att vakna! Men håll koll i kalendern om 1,2 veckor! Dock är den som du kanske vet inte som en klocka till en början, så det är inget konstigt om den inte kommer heller! :-)

 
En väldigt rädd tjej:(

En väldigt rädd tjej:(

8 april 2015 16:46

Hej!
Jag är en tjej på 12 år och fick min första mens för ett halv år sen. Jag har haft mens 2 gånger sen dess och är inne på tredje gången nu. Men denna gången blöder det jätte mycket, jag kan inte ens ha en bilnda i en timme:/ jag har varit hemma från skolan i 2 dagar nu, för jag vågar inte gå dit. Mamma har köpt tamponger och förklarat hur man gör men jag vågar inte, det känns så konstigt. Jag önskar att jag inte hade fått mens än! Imon ska jag försöka gå till skolan, men tänk om det blöder igenom! Har vaknat två nätter IRad för att det har varit blod i sängen. Sen har jag jätte ont i magen, huvudet o ryggen. Vet inte vad jag ska ta vägen! Kan du snälla svara om du har några tips? Är så himla rädd// väldigt upprörd och ledsen tjej på 12 år. Tacksam för svar! Kram:(

http://Mensbloggen

Mensbloggen

8 april 2015 17:14

Hej fina, du behöver absolut inte vara rädd! Mensen är ett tecken på att din kropp fungerar, och jag lovar dig att det blir bättre med tiden!! Man vänjer sig och lär sig hantera mensen.

Mot värken kan du testa ta en värktablett, till exempel Alvedon eller Ipren. När man blöder mycket så är det praktiskt med dubbla mensskydd tampong + binda. Det håller längre och man kan känna sig säkrare!! :-) Tampong är ofarligt, så testa - det är en frihet! Kolla inlägget om tampong http://mensbloggen.bloggplatsen.se/2013/08/20/10112845-att-satta-i-ta-ut-en-tampong-the-big-guide/

 
Ingen bild

Anonym

23 december 2016 16:05

Jag fick min mens idag och jag har en vanlig binda och blöder ganska mycket men ska jag använda nattbinda eller vad finns det att använda för saker?

Mensbloggen

10 mars 2017 04:36

Nattbinda är bra på natten eller om man blöder mycket :) Annars finns tampong också

 
Skit rädd tjej ):

Skit rädd tjej ):

25 augusti 2017 10:30

Hej! Jag är en tjej på snart 11 år och har fått min första mens och de hära är min andra mens (ja är nu 10 år) jag har inte vågat bäretta till mina kompisar att ja har mens när jag byter om kläder i idrotten alltså omklädningsrum så Ja får alltid gå in toa och byta om men hur ska ja göra med ducshen? Ja vågar inte ta ner min Trosa och då ser man de rinner blod ( jag är den första tjejen som har fått min mens) snälla hjälp mig hur ska ja kunna gömma bort det i duchen och klä om mig jag vill inte bäretta att jag har förrens ja fyller 12 elr 13!!!!

http://Skit rädd tjej

 
Ingen bild

Anonym

14 februari 2018 21:11

Jag är rädd över att blöda igenom på lektionen eller rasten vilket gör att jag går runt och tänker på mensen hela tiden och oroar mig över den. När jag ska byta under dagen så tar det ofta tid och ibland blir jag sen pga att jag byter binda, vi går i skolan 7 timmar som högst och jag undrar om jag kan ha en natt binda utan att byta på hela dagen jag blöder oftast inte JÄTTE mycket men lite mellan❤️ Vill gärna ha svar så fort som möjligt😊👍🏻 Tjej som går i 6:an börjar 7:an

Mensbloggen

18 februari 2018 14:41

Blöder du inte jättemycket, så ha en nattbinda och kanske byt en gång under dagen, på lunchrasten? Den brukar ju vara längre :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mensbloggen - 18 december 2019 10:56

Hej! Bloggen har legat nere, men har skrivit om det mesta som finns att skriva om och svarat på massor av frågor - så det ni undrar över har jag säkert redan skrivit om, om ni kollar tillbaks i arkivet!   Jag tänkte bara dela med mig av ett pre...

Av Mensbloggen - 28 augusti 2018 10:05

  Hej,   Kommentera detta inlägg och berätta   vad ni vill läsa om :) ...

Av Mensbloggen - 5 juni 2018 19:28

En läsare som delar med sig av sin "första mensen historia". Tack, alltid lika kul att läsa om era första mensar!   Jag kommer ihåg min första mens som om den vore igår :) Det var den 9 december 2017 😂Jag hade precis vaknat och skulle som...

Av Mensbloggen - 18 november 2017 14:44

Ett brustet hjärta finns det ingen medicinering på och ont som satan kan det göra. Det kan kännas som att man aldrig kommer bli lycklig igen. Men det stämemr inte, man blir lycklig igen. Man kommer bli kär igen. Men ibland tar det tid, och det behöve...

Av Mensbloggen - 14 november 2017 13:50

Hej, tänkte skriva 21 saker som jag hade sagt till yngre mig om jag hade kunnat gå tillbaks i tiden och prata med mig själv som tonåring.   1. Sluta jämföra dig med dina kompisar. Du är fin som du är och kommer aldrig bli någon annan hur mycket d...

Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 687 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken


Skapa flashcards