mensbloggen

Direktlänk till inlägg 14 april 2015

Svar på Fråga

Av Mensbloggen - 14 april 2015 16:55

Att sätta in och ta ut en tampong:

Asså jag har läst allt men fattar ändå inte hur man vet vilket hål det är, tacksam för bild! Måste man byta tampong så fort man kommer upp från badet eller kan man vänta ca en timme ( seglar och trillar i vattnet hela tiden) med att byta tampongen? Kan man ha binda när man badar? Kan man ha minitampong i slutet av mensen, första gången man använder tampong?


När det kommer till vart tampongen ska in så är det inte så svårt som man tror faktiskt, för det finns inte så mycket att välja på. Det finns ett ställe, så det kan inte bli fel! Första håler är urinhålet, där kisset kommer. Det kan man inte se direkt och att lyckas få in en tampong där är HELT OMÖJLIGT. Så man kommer inte lyckas ta det hålet kan jag lova. Sen kommer själva slidöpningen där tampongen ska in, den sitter mitt under typ, bakom klitoris. Och längre bak, mycket längre bak  kommer analen och så långt bak känner man är fel! Så det går inte att träffa fel, ett tips är att använda en lite fickspegel i början så ser man vad man gör. Kan låta udda, men hjälper faktiskt!

 

Man måste inte byta tampong så fort man kommer upp ur vattnet, men det beror helt på hur mycket man blöder. Anledningen till varför man säger att man ska byta tampongen efter ett bad  är för att tampongen har ju blivit full... Kanske inte bara av blod, men av vatten också så dess uppsugningsförmåga försämras kraftigt. Har man då riklig mens så finns risken att den läcker om man inte byter. Men ett litet tag klarar de flesta att vänta, vissa klarar längre, andra kortare. Dock ska man såklart inte vänta för länge, för vem vill gå runt med smutsigt vatten i slidan? Men i ditt fall, blöder du inte väldigt mycket så kan du säkert vänta tills efter seglingen.

 

Nej, man kan inte ha binda när man badar. Meningslöst och klistret släpper.

 

Visst kan man ha minitampong i slutet av mensen, även om du är nybörjare på tampong!

 


 
 
Ingen bild

Anonym

14 april 2015 19:03

Hej jag har en fråga! :) när jag har mens så blöder jag väldigt rikligt, och nu på senare tid har jag blrjat använda tampong, men jag är rädd att tampongen inte skall absorbera upp allt blod innan jag hunnit gå på toa igen, så jag brukar sätta en binda ifall att också... Är detta normalt??

Mensbloggen

15 april 2015 19:59

Jadå, jättepraktiskt tycker jag!! Gör så själv när jag har rikligt. Dubbla mensskydd = tryggare känsla + man inte behöver byta riktigt lika ofta, och det gör inget om tampongen skulle läcka. Winwin :-)

 
Linn

Linn

15 april 2015 16:24

Hej! Jag heter Linn och är 14 år, jag har startat en blogg om mitt liv, så gå gärna in och titta

http://nouw.com/lienna

 
Ingen bild

anonym

15 april 2015 19:23

det är andra dagen av min mens och det kommer mycket och jag har mens värk tips på hur jag kan dämpa värken och blöda mindre? Var hemma idag pågrund av det och vill gå till skolan imorgon men är rädd för att blöda igenom
Tack för svar

Mensbloggen

15 april 2015 20:10

Testat med värktabletter mot värken? Brukar kunna hjälpa, annars är värme skönt till exempel ett varmt bad eller en vetekudde.

Att påverka blödningen går inte utan tabletter tyvärr, men oftast brukar den stabilisera sig när den blir mer regelbunden. Sen så finns det även de med rikligare mens, och det finns hjälp om det fortsätter!! :-)

 
Ingen bild

Anonym

16 april 2015 00:24

Hej! det är inte meningen att vara paranoid men jag är fortfarande rätt förvirrad. Den 15 mars hade jag bruna flytningar i 4 dagar, sedan hände samma sak fast den 31 mars. dt kom inte mycket alls, men ibland var det RÖTT och kom klumpar. är detta mens? eftersom det bara var 16 dagar mellan mensarna så har jag absolut ingen aning när nästa kommer, den kan komma imorgon ( om man ska räkna exakt) den kan komma om två veckor, två månader, ett år? Så min fråga : har jag fått mens?

Mensbloggen

16 april 2015 23:03

Det är din mens som spökar för dig! Den kan vara väldigt oförutsägbar till en början så som du säger kan den komma om en vecka igen eller om månader. Ett tips är att ha en binda i väskan för nödfall när man inte är beredd!! :-)

 
Ingen bild

Anonym

16 april 2015 16:33

Hej!:) Snart 16år!Jag har haft mens i över 2år nu... Jag har fortfarande inte vant mig vid den, och tycker att den är väldigt jobbig!(Har väldigt riklig mens!) Kommer jag någonsin att vänja mig vid den och ha den som typ "Äh, det är en vardaglig grej"?
Och sedan har jag en till fråga: Jag använder inte så många bindor och tamponger när jag har riklig mens, då blöder det bara igenom!:( Så istället använder jag toapapper som jag har lärt mig att vika fint! Finns det någon nackdel med det? Jag blöder inte igenom då, så det känns ju tryggare för mig, men det kanske är dåligt?(Vet att det blir dyrare i längden, men bryr mig inte om det just nu...) Är det någon mer som gör som jag? Skulle vara kul att veta att jag inte är ensam!:) JÄTTEJÄTTEJÄTTEJÄTTE tacksam för svar från både dig och andra som gör som jag!:)Älskar denna bloggen!<3 Kram från en skum(?) tjej!<3

Mensbloggen

16 april 2015 23:12

Du kommer vänja dig! :-) Hade också toapapper som dig förut, första året jag hade mens. Trodde jag var den ända om det, haha. Men det funka ju.. Men trivs du med det bättre så varför inte? :-)

 
Ingen bild

TACK

16 april 2015 19:12

Hej!<3

Din blogg har hjälp mig igenom min första mens (har den nu)

Alla tips och knep har hjälpt mig har tyckt att det varit rentutsakt SKIT jobbigt med mens

Köpte nyss tamponger och det finkar som s-märkt med tricksen o tipsen tack för denna bloggen finns

Tack<3

Kram

Mensbloggen

16 april 2015 23:13

Tack fina, vad glad jag blir av att höra det!!! :-)

 
Ingen bild

Anonymus

16 april 2015 22:40

Hej! idag tog jag och testade att he in en tampong. Läste din "stoppa in tampongen BIG GUIDE" och den var jätte bra.
Jag är 13 år och har inte fått min mens ännu, och jag är skit glad för de! hoppas jag får vänta längre. Men iaf jag ville inte vara oförbered och göra skiten för att jag måste när jag väl har den. Så testa nu och gick super. Jag la mig först i sängen, hade en spegel så jag kunde se. Första gången så kom den inte i hel, tog ut den och körde en gång till då gick det hur prima som helst! sedan testade jag att stå upp med vänstra benet i 90 grader, gick prima de med.

Men nu har jag några frågor,1: hur länge (max) får man ha en tampong inne.2:hur får man tampongsjukan?.
Jag är en sån tjej som vill vara fri och inte bekymra mig för nått, dock gör jag det, men försöker göra det så lätt som möjligt för mig. iaf menskopp är nått som jag är väldigt intresserad av! Finns ju inge negativt alls, förutom att många har problem att den börjar läcka=/. 3: Så vars kan jag hitta en menskopp som passar mig, hur tränar jag för att få in den? varför börjar den läcka?
tack för mig!

Mensbloggen

16 april 2015 23:18

1. Max 8 timmar
2. TSS, som den kallas, jätte- jätteovanlig! Men det är bakterier som kan börja "växa" om man låter tampongen sitta inne föör länge. Men man kan även få dessa bakterier av andra orsaker än tamponger.
3. Menskopp kan köpas över internet, Apotek och större mataffärer. Skrivit några inlägg om det under kategorin "mensskydd". Den kan läcka om den inte öppnas helt så att luft kommer in. Man kan träna att stoppa in fingrar så man blir van med hur ens kropp känns, sen så får man bara öva med menskoppen och försöka!! :-)

 
Ingen bild

anonym

17 april 2015 16:12

Okej dock inge som gillar att hålla på attgräva i mig själv var ett undantag med tampongen. Men jag mena hur kan jag träna med en menskopp för att den inte ska läcka?

Mensbloggen

17 april 2015 23:02

Bara att tränatränaträna!! :-) Ha en binda under i början så gör det inget om den skulle råka läcka

 
Ingen bild

anonym

18 april 2015 13:52

Hej det är den femte dagen av min mens och det är fortfarande ganska mycket mens. Jag vet att nån blöder mest andra och tredje dan och jag börjar bli orolig är det normalt?
Jag har också bad på fredag och fick min mens i tisdags tror du att den har försvunnit tills dess? 💕

Mensbloggen

18 april 2015 18:38

Det är väldigt olika och långt ifrån alla blöder som mest på dag 2 och 3 även om det är vanligt. Så inget konstigt! Din mens borde absolut ha slutat tills på fredag :-)

 
Ingen bild

Emma

29 april 2015 17:25

Hej! Det är så att jag fick min mens den 20 mars, så den 20 april trodde jag att den skulle komma, men det gjorde den inte! Jag har hört att det kan komma precis efter en månad i början, är det sant? Men nu är det den 29 april, och den 11 maj ska jag på lägerskola med klassen. Och jag vill inte att den ska komma då! Eller kommer den ens komma då? Kommer den komma den 20 maj? Men om den skulle komma då så kan du ge lite tips, för vi ska simma och leka och sånt där. Så då måste jag ju ha tampong. Några tips?

Mensbloggen

29 april 2015 20:27

Hej, mensen är väldigt ofta oregelbunden den första tiden vilket innebär att den inte kommer varje månad. Ibland kanske den kommer mer ofta och ibland mer sällan. Inget konstigt med det. Däremot gör ju detta mensen väldigt oförutsägbar, tyvärr. Så det går inte riktigt att svara på när den kommer. Den kan lika gärna komma imorgon som den kan komma till lägret. Oddsen att den prickar in lägret är ju dock inte jättestora.

Ha alltid mensskydd med dig så är du förberedd. Och tampong måste du inte ha om du inte själv vill. Man kan stå över badet också om det skulle vara så. Du behöver inte känna dig tvingad till något!! :-)

 
Ingen bild

Anonym

4 maj 2015 16:36

Hej!
Jag har väldigt mycket mens och jag undrar hur det där med p piller fungerar
Kram

Mensbloggen

4 maj 2015 17:32

P-piller minskar mensmängden till häften ungefär i mängd och dagar brukar man säga. Att fundera över är dock alla andra biverkningar också :-)

 
Ingen bild

Anonym

21 augusti 2015 22:01

Hej, nu har jag haft flytningar i 4 år ( är 13 år) och nu 2015 så har jag börjat få bruna flytningar men sen blev dom vita/genomskinliga ganska tjocka å igår 20/8 så fick jag mörk mörk bryna flytningar. Nästan svarta, väldigt mycket också. Vet du vad det beror på? Eller vad det är? Det har väll inget med att jag pullar? Tacksam för svar :)

Mensbloggen

22 augusti 2015 05:58

Det är mensen som är på gång tjejen :-)

 
Ingen bild

Anonym

10 december 2015 21:31

Hej! Jag vet inte ol bloggen e aktiv men jag har en fråga. Igår fick jag "blod" i trosorna ganska mycket. Men imte idag. Har jag mens? Ska jag få? Eller hände de någpt konstigt?

Mensbloggen

11 december 2015 18:30

Låter som en början på din mens :-)

 
Ingen bild

Anonym igen

11 december 2015 19:19

hej! anonym igen. jag är super tacksam för svaret och har en fråga till. kan man bara ha mens i 1 dag för jag fick det inte idag heller ^^.

Mensbloggen

15 december 2015 23:43

Ja när den är oregelbunden kan det bli så, har man däremot mer regelbunden mens varar den oftast lite längre :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mensbloggen - 18 december 2019 10:56

Hej! Bloggen har legat nere, men har skrivit om det mesta som finns att skriva om och svarat på massor av frågor - så det ni undrar över har jag säkert redan skrivit om, om ni kollar tillbaks i arkivet!   Jag tänkte bara dela med mig av ett pre...

Av Mensbloggen - 28 augusti 2018 10:05

  Hej,   Kommentera detta inlägg och berätta   vad ni vill läsa om :) ...

Av Mensbloggen - 5 juni 2018 19:28

En läsare som delar med sig av sin "första mensen historia". Tack, alltid lika kul att läsa om era första mensar!   Jag kommer ihåg min första mens som om den vore igår :) Det var den 9 december 2017 😂Jag hade precis vaknat och skulle som...

Av Mensbloggen - 18 november 2017 14:44

Ett brustet hjärta finns det ingen medicinering på och ont som satan kan det göra. Det kan kännas som att man aldrig kommer bli lycklig igen. Men det stämemr inte, man blir lycklig igen. Man kommer bli kär igen. Men ibland tar det tid, och det behöve...

Av Mensbloggen - 14 november 2017 13:50

Hej, tänkte skriva 21 saker som jag hade sagt till yngre mig om jag hade kunnat gå tillbaks i tiden och prata med mig själv som tonåring.   1. Sluta jämföra dig med dina kompisar. Du är fin som du är och kommer aldrig bli någon annan hur mycket d...

Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 687 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards