mensbloggen

Direktlänk till inlägg 27 juni 2015

Feminism

Av Mensbloggen - 27 juni 2015 21:19

Ämnet jag tänker skriva om här och nu är för många väldigt känsligt och det är också därför som jag inte valt att kommentera eller skriva om det tidigare. Men just nu så tyckte jag att detta var ganska passande.. vi kommer till varför lite senare.


Men ni kanske kan gissa eller inte, hur som så ja jag är feminist OCH det betyder inte manshat - inte alls! Det är två olika saker anser jag. Jag anser att en feminist strävar efter jämlikhet mellan könen och jag anser inte att kvinnan är överlägsen mannen. Viktigt att skilja på.


Jag bloggar ju i huvudsak om ett väldigt feminimt ämne som har en sån tabu i samhället, varför kan man inte sitta i tunnelbanan och prata om mens? Varför ska vi behöva gömma det, medan man kan sitta och lyssna på killar som diskuterar vilka ligg de haft i helgen (ja det brukar man kunna höra). Varför har männen, år 2015, fortfarande högre lön? Och varför har "kvinnoyrken" en lägre status?!... Alltså bara nej, säger jag. Jag kommer att vara feminist fram tills den dagen vi uppnår jämlikhet mellan könen inom allt. punkt. Vad är skillnaden, människa som människa? 


Igår var det en historisk dag för världen. Det är nu lagligt med samkönade äktenskap i hela USA. Något övriga världen borde ta efter. För åter igen, människa som människa. Kärlek borde inte hindras, man borde få bli kär i den man vill. Dock inte alla som håller med mig, vilket jag respekterar. MEN då får de också respektera mina åsikter. Det här är är en början på vägen till ett mer öppet samhälle med mindre gränser och färre förutfattade meningar, vägen dit är lång men det är en början. Precis som kampen mot menstabun runt om i världen. 


Gilla inlägget om ni håller med :) Kommentera era tankar


Love wins



Detta är början på en väg mot en större frihet och större acceptans. 


 
 
Maria - To make each day count

Maria - To make each day count

28 juni 2015 00:00

Det är helt sjukt att det tog så långt tid! Men äntligen!!!

http://headoverheals.blogg.se

 
Ingen bild

Ridlägermenstjejen

28 juni 2015 01:10

Hej! Det här har inget med inlägget att göra, men jag kommenterar här ändå. :)
Sedan jag fått min första mens för andra gången har den varit hyfsat regelbunden (menskalendern har haft fel kanske 1-4 dagar) typ 4 gånger. Men nu som det skulle ha varit femte gången min mens är hyfsat regelbunden har den inte kommit, trots att enligt menskalendern skulle jag ha fått den för mer än nästan två veckor sedan. Så nu undrar jag bara om det brukar vara så? Alltså att den är regelbunden några gånger och helt plötsligt blir det sen osv.
Sen har jag ett problem, jag ska på ridläger om exakt 1 vecka och jag vill helst inte få den precis innan/under ridlägret. Om jag får den under ridlägret, har du några tips på vad jag kan göra? Till exempel på typ ursäkter osv. Vad jag kan skylla på om jag får för ont i magen och vad jag kan säga om jag inte kan bada (använder ej tampong och har aldrig testat). Vill inte säga att jag har mens. Undrar också om man ändå kan bada även om man har mens om man badar i en sjö? Syns det?
Tacksam för svar!:)

Mensbloggen

28 juni 2015 23:40

Japp det kan bli så, inget konstigt! Ena stunden är mensen regelbunden och andra inte, brukar bra vanligast under det första året.

Ta med bindor och alvedon på ridlägret så är du så förberedd det går! Just bada kan vara lite svårt utan tampong beroende på hur mycket du blöder ? Blöder man inte så mycket kan man bada utan skydd. Men blöder du mer så får du nog avstå om du inte vill testa tampong, säg bara att det är kallt eller något :-)

 
uhm..kär?

uhm..kär?

29 juni 2015 16:46

Okej. Jag har en fråga, eller ett problem. Det har inte med mens att göra. Kanske med puberteten.
Så jag är en tjej som fyller 15, jag har alltid drömt konstiga saker. Jag drömmer något varje natt som jag nästan alltid kommer ihåg. Inatt drömde jag att en kille kom hem till mig och mina föräldrar var inte hemma. Han var ca 16år. Snygg. Vi blev snabbt vänner och han råkade gå in i mitt rum när jag bytte om. Vi bestämde oss snabbt för att gå runt i Sverige och sova över hos olika vänner. På vägen så blev han plötsligt typ ledsen och började gå snabbt. Jag hoppade upp på hans rygg (typ som i anime/manga). Jag snurrade runt sa jag såg honom i ansiktet och båda sa att vi gillade varandra, sen Kysstes vi. Vi gick och höll handen son ett riktigt gulligt par. Vi rodnade när vi pratade om kärlek och sånt. Vi Kysstes x antal gånger. När jag vaknade så bestämde jag mig för att skriva ner drömmen. Drt har jag typ gjort hela dagen. Jag bestämde mig för att forsätta skriva drömmen och snart kom jag på något sätt till en scen där vi Kysstes och han ville ta det ett steg längre men där jag sa nej. Mitt huvud började dunka och det kändes konstigt. Jag tror jag blev "tänd". Samma kännsla har hänt några gånger innan, ibland när jag spelar sims och en gång när jag pratade med några av mina killvänner som började bråka med några. Är detta normalt? Va kan jag göra för att inte få den här känslan men ändå kunna forsätta skriva min "roman"? Tack för svar.

Kram. Uhm..kär?

http://Google.com

Mensbloggen

29 juni 2015 20:39

Tycker bara du ska fortsätta skriva, det är svårt att stoppa känslor och man borde inte behövs stoppa känslor heller! Vet inte riktigt om jag har något bra svar :)

 
Ingen bild

Alex

29 juni 2015 17:46

lyssna på killar som diskuterar vilka ligg de haft i helgen???
Hur ofta har jag inte hört kvinnor snacka om det.

Mensbloggen

29 juni 2015 20:51

Sant, håller med dig

 
Ingen bild

Anonym

30 juni 2015 11:43

Hej.. Jag har några frågor jag vill ha svar på snabbt...Jag är på min femte Yaz p-pillers karta nu. Och första pillret tog jag kl. 11.40, andra pillret 09.00, tredje pillret 08.00, fjärde pillret 07.45 och alla piller framöver tänker jag ta 07.45 Och samma dag jag hade tagit andra pillret så hade jag och min pojkvän sex där vid 18-tiden och han kom. Och nu undrar jag om de finns nån risk att jag kunde vara gravid.. Eftersom jag inte tog pillren helt exakt samma tid... Snälla hjälp mej jag har ont i magen och är jätte nervös... Borde jag vara orolig? Eller vad skall jag göra..?

Mensbloggen

30 juni 2015 12:08

Hej, om du började med första pillret på mensdag 1 så ska man vara skyddad mot graviditet. Började du däremot under någon annan dag i menscykeln så ska man ha kondom under den första veckan. :)

 
Ingen bild

???

24 juli 2015 11:41

Kan man bli gravid när man har mens. Elle är det bara när man får ägglosning?

Mensbloggen

25 juli 2015 07:46

Man kan bli gravid under HELA månaden men risken är som minst under mensen, dock aldrig hundra säkert!! :-)

 
Ingen bild

En tjej

29 juli 2015 08:38

Åhh!! Det känns jätte pinsamt. Mina föreldrar är skilda och jag bor varannan vecka. Jag fick min mens igår och är hos pappa så jag berättade för honom först. Nu känns det jätte pinsamt och det känns som att han kommer se mig på ett annat sätt nu. Och jag vet inte hur jag ska berätta för mamma... Idag kommer hon och hämtar mig hos pappa och då kommer vi att vara ensamma ett tag och imorgon ska vi åka på mini semester under helgen... Jag vet inte riktigt hur jag ska säga det. Några tips? Eller ska jag messa henne nu?

Mensbloggen

30 juli 2015 06:17

Såklart din pappa inte kommer ändra synen om dig, han har vetet sen dagen du föddes att du en dag kommer få mens - du är tjej och tjejer får mens, det visar att din kropp fungerar som den ska!!

Om du kunde berätta för din mamma så kommer du definitivt kunna berätta för mamma. Då har du den enklare biten kvar!! Skicka ett sms, om det känns bättre :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mensbloggen - 18 december 2019 10:56

Hej! Bloggen har legat nere, men har skrivit om det mesta som finns att skriva om och svarat på massor av frågor - så det ni undrar över har jag säkert redan skrivit om, om ni kollar tillbaks i arkivet!   Jag tänkte bara dela med mig av ett pre...

Av Mensbloggen - 28 augusti 2018 10:05

  Hej,   Kommentera detta inlägg och berätta   vad ni vill läsa om :) ...

Av Mensbloggen - 5 juni 2018 19:28

En läsare som delar med sig av sin "första mensen historia". Tack, alltid lika kul att läsa om era första mensar!   Jag kommer ihåg min första mens som om den vore igår :) Det var den 9 december 2017 😂Jag hade precis vaknat och skulle som...

Av Mensbloggen - 18 november 2017 14:44

Ett brustet hjärta finns det ingen medicinering på och ont som satan kan det göra. Det kan kännas som att man aldrig kommer bli lycklig igen. Men det stämemr inte, man blir lycklig igen. Man kommer bli kär igen. Men ibland tar det tid, och det behöve...

Av Mensbloggen - 14 november 2017 13:50

Hej, tänkte skriva 21 saker som jag hade sagt till yngre mig om jag hade kunnat gå tillbaks i tiden och prata med mig själv som tonåring.   1. Sluta jämföra dig med dina kompisar. Du är fin som du är och kommer aldrig bli någon annan hur mycket d...

Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 687 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards