mensbloggen

Direktlänk till inlägg 5 januari 2016

Jag är Lycklig

Av Mensbloggen - 5 januari 2016 06:13

Föörlåt alltså, men uppdateringen här är ju katastrof. Haar verkligen så dåligt samvete över det. Försöker svara era frågor så fort jag kan i alla fall, ibland tar det dock lite tid MEN nu är jag i fas på den biten i alla fall. Tror jag ska ha svarat alla nu.


Jag vet vad jag vill skriva i detta inlägg, men vet inte riktigt hur eller var jag ska börja. Men jag vet att det är så sjukt många som mår dåligt på ett eller annat sätt, jag har också varit där. Hade även en nära vän som tog livet av sig för några månader sen OCH det är bevis på att människor inte mår bra i samhället. Ett tag mådde jag verkligen skit och var bara hemma i princip och var så stressad i skolan sista åren i gymnasiet. Mycket var kaos bara. Direkt efter studenten så tog jag mina väskor ut i vida världen, utan att känna en enda kotte. Tror det är det viktigaste och bästa beslutet jag gjort i hela mitt liv. Jag har bott i USA nu i ett halvår och jag har, handen på hjärtat, ALDRIG varit gladare, lyckligare eller mått bättre. Att verkligen få klara sig helt själv och bygga upp ett helt nytt liv från början är svårt, tufft men underbart. Jag gör nya saker konstant och jag har lärt känna mig själv enda in i själen. Jag vet vem jag är och jag känner mig som gladaste tjejen på planeten. Vad jag vill säga är att om ni mår dåligt just nu så kommer det att vända, livet är en bergochdalbana och det blir vad man gör det till. Jag vill också säga att om ni någonsin får chansen att resa så här på egen hand eller liknande så TA CHANSEN. Man växer oerhört som person och tror det är så nyttigt. Man får distans till landet lagom och man blir så mycket mer tacksam för vad man har hemma. Att resa efter studenten eller jobba som jag gör här tror jag är bra, det är läskigt och man har tuffa dagar men jag har haft mina livs bästa dagar här också. Jag älskar livet och skulle inte för en sekund tacka nej till det, likaså önskar jag ni känner också!! Har ni några frågor om det så svarar jag mer än gärna. Men fortsätt med mensfrågorna också såklart :) Och kom ihåg även om jag är glad nu så vet jag hur det är att gå igenom livets tuffa delar, jag har vairt där.


Ps. För att snabbare få svar på frågor, ställ de i frågerutan och inte som kommentar. Och vill ni följa mitt äventyr så maila om instagram eller personlig blogg! Vi hörs snart, ska försöka blogga mer


 

 
 
Ingen bild

Anonym

6 januari 2016 10:44

Hej! Jag fick min allra första mens på nyårsafton. Igår så blödde jag ingenting under dagen så jag hade trosskydd. Men när jag gick på toa vid 7 på kvällen så hade jag blött ganska mycket så jag satte på binda. Jag bytte den igen vid 11 och sen sov jag. Nu när jag bytte när jag vakna så hade jag blödit på hela bindan men också utanför (bakom). Samma cenariot hände tidigare denna mensveckan fast då blödde det på sidan av bindan. När tror du min mens tar slut? Jag är inne på 7:E dagen

Mensbloggen

7 januari 2016 07:57

Den borde sluta snart, men svårt att säga då den ofta är oregelbunden till en början :)

 
En person

En person

14 januari 2016 20:49

Hej! Jag har haft mens ett halvår ungefär nu! Sen så förra veckan så fick jag mens och det var bara pyttelite, inte alls farligt! Men så igår när jag trodde mensen va över så kändes det (utan varning) som att jag kissande på mig! Sen kände jag att det blev jätteblött. Men precis då så skulle jag och mamma till affären så jag lät det vara!
Sen när jag kom hem och skulle duscha så vara hela trosorna ner blodade och där låg även en liten "gelé klump av blod"!!! Efter det så hoppades jag bara på att det va över så jag struntade i binda under natten! Idag när jag vaknade var det alldeles blött och det var en stor blodfläck i sängen! Jag var så orolig för att gå till skolan (vi skulle ha idrott) så jag berättar för mamma att det aldrig slutade blöda så idag har jag varit hemma!!
Satte på mig en extra stor binda idag runt 09 tiden och typ 17 tiden idag när jag låg i soffan så kände jag att det blev blött så jag gick och tittade i spegeln och det hade läckt igenom så det syns på byxorna! Då böt jag binda!
Men jag undrar om det här är konstigt, att det liksom känns som att jag kissar på mig, och att det är blod klumpar?
Väldigt lång text, men är orolig!

http://Har ingen

Mensbloggen

18 januari 2016 07:51

Mensen kan vara oregelbunden till en början och då kan det bli så!! Men om du kunde ha samma binda från 09-17 så låter det inte som du blöder överdrivit mycket, ofta behöver man byta bindan efter 3-4 timmar om man blöder normal mycket. Så gå på toan lite oftare bara!! Helt normalt med klumpar i mensen :-)

 
Ingen bild

Anonym

17 januari 2016 09:44

Hej, jag behöver lite råd. Jag skulle ha fått min mens för 4 dagar sen & den har fortfarande inte kommit. Jag vet att mensen ibland kan vara oregelbunden men det senaste halvåret har den vart relativt regelbunden. Den brukar t.o.m komma 1-2 dagar för tidigt nästan varje menstruation. Bör jag kolla om jag är gravid? Tror du skolsköterskan har graviditetstest? Min pojkvän påstår att han aldrig fått en utlösning inuti mig men vi har ändå i början av akten kört utan kondom. Jag är ganska rädd nu. Jag är bara 16 år.

Mensbloggen

18 januari 2016 07:47

Hej, tycker du ska gå till umo och göra ett grav.test (tror inte skolsköterskan har det). Väl där kanske du även kan kolla på preventivmedel, dumt att ha sex utan skydd :-)

 
Ingen bild

Anonym

18 januari 2016 16:27

Dagen före mensen kommer kan man simma då? Det brukar komma lite brunt då kanske lite blod också. Men kan det börja komma mera blod när man simmar? Vill absolut inte använda tampong!

Mensbloggen

21 januari 2016 07:37

Absolut, det kan man utan skydd!! :)

 
Ingen bild

Anonym

19 januari 2016 12:42

När ska du svara på frågorna?

Mensbloggen

21 januari 2016 07:36

nu

 
Ingen bild

Anonym

22 januari 2016 08:06

Ska använda tampong för första gången och ska simma snart, tänk om den fastnar där?

Mensbloggen

23 januari 2016 08:55

Den kommer inte fastna!! :)

 
Ingen bild

Emma

24 januari 2016 22:11

Super bra blogg !! :)

Mensbloggen

25 januari 2016 07:09

TAACK :)

 
Ingen bild

Jag

27 januari 2016 16:52

Hej! Jag undrar en sak om tamponger. Jag har använt tampong sedan jag fick mens i somras och tycker det funkar jättebra men har alltid undrat, kan tamponger "trilla" ut ifall man inte sätter in den ordentligt. Har aldrig varit med om det (för jag har alltid gått och bytt efter 4 Tim för då är den alltid full!). Man brukar ju säga att tamponger inte känns om den sitter rätt men jag känner den alltid (om jag tänker på det). Kram :-)

Mensbloggen

28 januari 2016 05:34

Nej den trillar inte ut, tycker du ska testa att trycka in den lite längre om det går. Men stör det inte dig och inte gör ont så fortsätt som du gör :) Kram

 
Ingen bild

Kirsten

28 januari 2016 22:51

Hej. Har snart haft min mens i två veckor, men nu är det så att jag har bra blött lite och från i går och idag så har jag börjat blöda jättemycket. Finns där något som heter förblödning då det bara är ljus rött till rött. Men nu är det riktigt rött och får blodklumpar i. Skall jag kontakta gyn?

Mensbloggen

12 februari 2016 05:33

Man kan få järnbrist om man blöder mycket och länge (been there). Så tänk på att äta järnrikt och fortsätter du ha det så, kontakta umo för det finns hjälp att få mot rikliga blödningar :)

 
Ingen bild

Vendela

4 februari 2016 21:51

Snälla uppdatera meeeeer! Förr så kom det många inlägg men nu kommer det typ efter en månad :( älskar din blogg så vill inte att du ska lägga ner den. Du har ju så många läsare :(

Mensbloggen

11 februari 2016 05:47

Jag veeeet :( Jag ska blogga, när jag har tid! Snart förhoppningsvis.

 
Ingen bild

RandomNamn

5 februari 2016 22:30

Vet inte riktigt om detta är en fråga men ändå XP
Jag är 15 år, tjej. För några dagar sen började min pojkvän typ hinta mig om sex, och nån dag senare berättade han för min vän (också hans vän) att ifall han fick möjligheten att ha sex med mig skulle han ta den.
Nu det är väll inget fel med det, och jag antar att det är normalt för andra folk men inte riktigt för mig..
Jag vill nog inte ha sex innan jag är minst 17år- hoppningsvis äldre.
Så jag antar att det inte var en fråga, men om du har någon åsikt om vad jag borde göra så vill jag gärna veta den :)

Mensbloggen

11 februari 2016 05:45

Hej, har egentligen bara en sak att säga dig, gör INGET som du absolut inte vill. Vill du vänta så gör det. Vill du ha sex så ha det. Finns ingen annan som kan svara på det. Men du ska absolut inte känna dig tvingad till något. :-) Kram

 
Ingen bild

Emma

8 februari 2016 22:53

När kommer inlägg?

Mensbloggen

11 februari 2016 05:41

När jag har tid. Ledsen över den dåliga uppdateringen.

 
Ingen bild

ÄlskarDIG

11 februari 2016 23:47

Ville bara säga att du är bästa bloggaren !!!!! Har läst din blogg ett tag och tycker du är jätte duktig och har bästa råden!!!! Fortsätt med det du gör, för du har talang!
BÄSTA BLOGGEN EVER!

Mensbloggen

12 februari 2016 05:36

MEN TACK, blir så glad av att höra det!! Betyder guld för mig :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mensbloggen - 18 december 2019 10:56

Hej! Bloggen har legat nere, men har skrivit om det mesta som finns att skriva om och svarat på massor av frågor - så det ni undrar över har jag säkert redan skrivit om, om ni kollar tillbaks i arkivet!   Jag tänkte bara dela med mig av ett pre...

Av Mensbloggen - 28 augusti 2018 10:05

  Hej,   Kommentera detta inlägg och berätta   vad ni vill läsa om :) ...

Av Mensbloggen - 5 juni 2018 19:28

En läsare som delar med sig av sin "första mensen historia". Tack, alltid lika kul att läsa om era första mensar!   Jag kommer ihåg min första mens som om den vore igår :) Det var den 9 december 2017 😂Jag hade precis vaknat och skulle som...

Av Mensbloggen - 18 november 2017 14:44

Ett brustet hjärta finns det ingen medicinering på och ont som satan kan det göra. Det kan kännas som att man aldrig kommer bli lycklig igen. Men det stämemr inte, man blir lycklig igen. Man kommer bli kär igen. Men ibland tar det tid, och det behöve...

Av Mensbloggen - 14 november 2017 13:50

Hej, tänkte skriva 21 saker som jag hade sagt till yngre mig om jag hade kunnat gå tillbaks i tiden och prata med mig själv som tonåring.   1. Sluta jämföra dig med dina kompisar. Du är fin som du är och kommer aldrig bli någon annan hur mycket d...

Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 687 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken


Skapa flashcards