mensbloggen

Senaste inläggen

Av Mensbloggen - 29 mars 2015 09:00

 

Översättning: "Att ha mens är löjligt. Jag borde inte bli straffad för att inte vara gravid." 

Tyckte denna bild var lite rolig och den har lite sanning bakom sig också, tror alla kan hålla med om det? Bara kvinnor som kan blöda i 5 dagar (cirka) och ändå vara vid liv. Säg vilken man som kan blöda i 5 daqar utan att dö?! :) I am a woman, what´s your superpower?


ANNONS
Av Mensbloggen - 28 mars 2015 17:39

   NY OMRÖSTNING! Fick en kommentar på ett förslag till omröstning så här kommer det.

Rakar du ditt underliv?
* Ja
* Håller det i schack
* Nej

 

ANNONS
Av Mensbloggen - 27 mars 2015 19:25


Tävlingen om en menskopp avslutas också idag!!!! Det har varit såå kul att så många av er faktiskt deltog (över förväntan). Och ojj vad duktiga ni är på att skriva, alla som mailat har skrivit helt sjukt bra motiveringar. Hur ska jag lyckas med att bestämma endast en som ska vinna?? STORT TACK TILL ALLA SOM DELTOG, jättekul verkligen. Kommer ha flera tävlingar i framtiden, så det kommer fler chanser.


Vinnaren av denna tävling är: EMELIE, skickat ett mail till dig :) Hon skrev följande motivering:

"Jag har länge velat testa en menskopp, 

eftersom den är snäll mot plånbok, miljö och kropp,
 
Jag har aldrig kommit längre än till butik,
även om jag har god fysik.
 
Söndag (29/3) är min födelsedag och min mens kom tidigare än trott
och humöret mitt blev snott
 
En underbar födelsedagspresent kan få mig på topp,
allt jag önskar är en lite söt menskopp."
 
 
Åter igen, jättetack för alla som ville vara med! Såg också att flera hade skrivit i sina motiveringar att de ville vinna för de visste inte var man kunde köpa en menskopp. Så kan passa på att svara på det, menskoppar finns i många olika märken och kan köpas över internet, Apoteket, hälsoapotek, större mataffärer m.fl

 

Av Mensbloggen - 25 mars 2015 08:16

Utbudet av mensskydd i affären är STOORT, så det kan verkligen vara som en djugngel när man ska handla egna till en början. Men precis som med allt annat lär man sig med tiden vad man själv föredrar! Bland bindor så finns det en detalj som gör ganska stor skillnad. Nämligen om man köper de med eller utan vingar. Vingar på bindor är som två "flikar" (vingar) på vardera sida som man viker ner under trosan och klistrar fast på undersidan av trosan. Detta gör så att bindan sitter bättre. Det är också bra för de som blöder normalt eller lite mer, då man inte riskerar att bindan flyttar på sig under tiden man rör på sig. Personligen skulle jag aldrig kunna ha en binda utan vingar då det skulle läcka snabbt för mig... Men har man mindre mens så klarar man sig ofta på vingfria bindor.


Nackdelen är ju att det syns på trosorna om man bara har trosorna på sig, så gäller att hålla ihop benen i omklädningsrummet om man inte vill visa bindan.


Fördelar med vingar:

* Sitter bättre i trosan

* Fäster bättre om man har mindre trosor.

* Mindre risk för olycka/läckage.

* Bra för de med rikligare mens. 


Ps. Glöm inte delta i tvälingen om en menskopp (scrolla ner), om du skulle vilja testa menkopp vill säga!! Ds. Av Mensbloggen - 21 mars 2015 08:15

Jag tänker tävla ut en menskopp till någon utav er, och för er som inte vet vad en menskopp är så är det ett alternativt mensskydd som är bra både ekonomiskt och för miljön. Det är som en liten kopp av silikon man har i slidan som fångar upp mensblodet. Sen tömmer man bara koppen i toaletten när den är full, sköljer av och sätter in igen. En menskopp har en hållbarhet på ca 10 år, allt man behöver göra är att koka den en gång i månaden mellan mensarna så att den blir helt steril. Läs mitt tidgare inlägg om menskoppen HÄR om du vill veta mer om den. Dessutom torkar inte menskoppen ut slidan som tamponger kan göra, vilket är ett plus.

Vill du ha chansen att bli ägare till en Evelina menskopp

 

Drar en vinnare den 27 mars. Vill du läsa mer om menskoppen så kolla oliverochevas hemsida. BÖRJA MAILA NU :)

 

Edit: Tävlingen är avslutad!


Av Mensbloggen - 20 mars 2015 16:02

    


Stort TACK till dig som ville dela med dig!!! :)Av Mensbloggen - 16 mars 2015 14:52

Jag har full förståelse för att alla har olika relationer med sin familj och sina mammor, alla är vi uppfostrade och uppväxta på olika vis. Så alla har olika lätt att prata med sina mammor och familj om lite mer privata, personliga saker. Vissa har en mer öppen relation än andra. Har man däremot något på hjärtat så anser jag att den absoluta bästa, snabbaste vägen är att bara säga det rakt ut till din mamma. Det finns ingen riktig genväg och att skjuta upp saker brukar inte göra det enklare.

 

Fick en önskan att skriva om hur man pratar med sin mamma om att man fått mens, vill börja med tamponger, p-piller mm. Önskar jag kunder berätta att "så här gör man", men dessvärre kan jag inte det. Det finns inget som är mer rätt än det andra. Oftast tror jag att man själv känner av vad som passar bäst i situationen. Om man verkligen inte kan prata rakt ut så kanske du kan skriva en lapp eller sms:a din mamma och berätta vad du har på hjärtat? Dock får man ju vänta lite längre på svar...vilket lätt kan stressa upp en och man går och undrar varför hon inte svarar eller liknande, när hon i själva verket kanske bara inte sett det.

 

Däremot så kom ihåg att era mammor också varit unga en gång, även om det är svårt att tro ibland. De har gått igenom det som du går igenom, och om någon så är det din mamma som kan hjälpa dig. Jag tror däremot att man kommer längst på att vara öppen och prata om vad som händer, stäng inte dina föräldrar ute. Jag kan lova att dina föräldrar kommer uppskatta att du vänder dig till de, dessutom är det trots allt deras uppgift. 

 

Känner man att man verkligen inte har den relationen till sina föräldrar att man kan snacka om detta, så kan man faktiskt klara sig själv också. Man kan köpa egna tamponger, fixa p-piller på egen hand osv... MEN jag rekommenderar det inte, det är alltid skönt att ha någon på sin sida man kan prata med. Alla fötjänar någon som man verkligen kan prata om ALLT med, för tro mig det är så skönt att bara kunna släppa ut allt och ha någon som lyssnar på en. Har ni den personen i erat liv? Så håll i den hårt. :)

 

 

Av Mensbloggen - 12 mars 2015 22:36

Om man frågar den äldre generationen om de vet vad mödomshinnan är så skulle sannlikt de flesta svara att det är en hinna som sitter i slidan och vid samlag för första gången så spricker den. Det kommer då blir lättare att få in en tampong osv... DETTA ÄR EN MYT! DET STÄMMER INTEMan har upptäckt att det är inte alls en hinna som sitter där, så man kan varken se eller känna om en person är oskuld eller inte. Man har därför valt att sluta kalla den för "mödomshinna", utan istället kallar man den slidkransen. Alla ser olika ut där nere, så inget är mer konstigt än det andra verkligen. Men slidkransen kan på vissa vara lite väckad och stram och vara som en "krans" runtom". Dock inget som hindrar någon från något. Tampong kan använas från första mensen, bara du är bekväm med det. Vissa kan också ha som en tråd rakt över slidmynningen från slidkransen, som sagt alla ser olika ut, oftast löser det sig vid första samlaget eller om man börjar onnanera eller liknande, då bukar strängen försvinna. Får man problem med detta om man har en sån sträng, till exempel om det blir svårt att ta ut en tampong för att strängen hamnar "bakom" så kan man få hjälp med detta på ungdosmottagningen. Men det är inget som är fel, alla ser olika ut. Men kom ihåg, mödomshinnan finns inte.

 

Ps. Har en lite fråga till er jag hoppas ni kan svara på. Skulle ni vara intresserade av att ha chansen till att vinna en menskopp på bloggen av mig? Svara ärligt ja eller nej som en kommentar så jag vet om det är någon som skulle delta, för annars är det ju meningslöst! Tack på förhand, uppskattar er respons stort! :)

 


Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 684 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken

Följ bloggen

Följ mensbloggen med Blogkeen
Följ mensbloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se