mensbloggen

Senaste inläggen

Av Mensbloggen - 14 augusti 2015 01:59

Så kul när ni väljer att dela med er av era historier, och blir så glad varje gång jag får en!! TUSEN TACK 


 

ANNONS
Av Mensbloggen - 12 augusti 2015 02:27

Var på en allmän toalett idag här i USA och såg denna lilla aparat i väggen. Något jag aldrig skulle tänka mig finns i Sverige? Men rätta mig om jag har fel. Man kunde alltså köpa en tampong i automaten för 25 cent. Men praktiskt om det krisar och man glömt mensskydd. Har ni sett något som detta? Kanske utomlands, eller i Sverige? (Bilden är fotad av mig, så inte google).ANNONS
Av Mensbloggen - 8 augusti 2015 07:13

Att prata är en nyckel i livet till många dörrar, det gäller allt inte bara om det tabubelagda ämnerna utan om allt. För berättar man inte vad man tycker eller känner så kommer inte de i din omgivning få veta helle och hur ska det då bli bättre? Så våga prata, det betyder så mycket och ger så mycket. Jag var en gång i tiden en mussla som inte öppnade mig för någon över huvud taget alls, jag var rädd för att släppa folk in för nära för det är också då som man kan bli som mest sårad. Men våga leva och göm dig inte, livet är för kort för att slösa bort.


VÅGA PRATA, har du något på hjärtat så prata. Det spelar ingen roll om det handlar om vad du känner eller om mensen eller något annat... Sluta grubbla så mycket på egen hand, att tänka för mycket är sällan bra. Tro mig jag vet! Varför ska vissa saker vara så mycket svårare att prata om? Det är samhället som satt de gränserna, och idealen. 


Har du något tjejproblem, till exempel mensen så gå till din mamma eller bästa vän - någon du litar på. Tänk inte, utan bara säg vad du har på hjärtat rakt ut. Personerna som älskar oss, dömmer oss inte. Det är just därför som vi kan prata om det känsligaste med just dem. Våra mammor har gått igenom puberteten och mensen en gång i tiden, hur svårt det än är att föreställa sig så vet de exakt vad det är du går igenom!! Så mammorna om någon är de som kan hjälpa oss och de VILL hjälpa oss. Men då måste vi också låta de hjälpa oss. Våra föräldrar har vetat sen dagen vi föddes att vi kommer växa upp och gå igeom puberteten, det är normalt och naturligt. Varför skämmas över att vara normal.


Jag är så ledsen över den dåliga uppdateringen (vilket jag nämnt tidigare), men allt det jag skrivit i detta inlägg kan man säga att jag lever i just nu. Jag lever livet på andra sidan jorden helt utan trygghet. Tog mitt pick och pack och lämnade min komfort-zone utan någon vid min sida. Bland det svåraste jag gjort, men samtidigt bland det bästa jag gjort för min skull. Så längs denna väg har jag definitivt fått prata och stå upp för mig själv, för har ingen som helst att luta mig mot eller prata mitt modersmål med. SÅ VågaPrata :) Av Mensbloggen - 2 augusti 2015 07:39

 

TACK för att du ville dela med dig!!! :)


Av Mensbloggen - 28 juli 2015 05:36

Vilken storlek man ska ha på tampongen ska man välja efter hur mycket mens man har. Till en början kan det var lättare med mindre storlek, men när man väl kan det så anpassa storleken efter ditt blodflöde. Slidan är väldigt töjbar så man ska inte vara rädd för att det inte går för det gör det. Tänk på att det faktiskt ska gå att få ut en hel bebis och då är tampongen väldigt lite!Hittade en bild på google som representerar de olika stolekarna till viss del!


Ps. Har ni tips på inlägg så kommentera förslg!!


 

Av Mensbloggen - 19 juli 2015 08:55

Hej, jag är jätteledsen för att jag inte bloggat så mycket senaste tiden och tyvärr kommer det antagligen inte bli bättre den närmsta framtiden heller. För tillfället har jag väldigt mycket att göra inför kommande utlandsresa snart och väl utomlands har jag ingen aninig om hur det är med wifi. Så första veckan kommer jag antagligen inte kunna logga in här över huvud taget och svara på frågor, men sen får vi se om jag hittar något internet.


Med andra ord har ni någon fundering ni tänkt på så ställ de idag eller vänta tills senare! Ha det så bra så hörs vi :)


 

Av Mensbloggen - 17 juli 2015 23:50

 


Kan passa på att svara på frågan i slutet också, NEJ det är inget som är fel!!! Tack till dig som ville dela med dig :-)


Av Mensbloggen - 8 juli 2015 22:17

Många har en oregelbunden mens den första tiden, oftast det första året till och från eller två år kan det också vara. Det är inget konstigt, och man behöver inte vara orolig ifall mensen inte är som en klocka. Finns risken att man är gravid bör man kanske testa sig, men annars behöver du inte göra något. Ge kroppen tid bara!


När mensen är oregelbunden kan den båda vara olika i mängd och antalet dagar man blöder samt själva cykeln dvs mellanrummet mellan mensar. Alla är olika och det finns lika många mensar som det finns fertila kvinnor, därför finns det inget sätt som mensen "ska" se ut på. Du är normal, som bara du kan.


Det finns även de som har en oregelbunden mens hela livet, men det är inte heller konstigt. Sen kan mensen ändras genom olika delar av livet och efter graviditer och så vidare. 


Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 684 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken

Följ bloggen

Följ mensbloggen med Blogkeen
Följ mensbloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se