mensbloggen

Senaste inläggen

Av Mensbloggen - 20 juni 2015 08:30

De flesta har säkerligen hört talas om bindor och tamponger, de är de vanligaste mensskydden på dagens marknad. Inte lika många har hört talas om menskoppen, ett mensskydd som både är billigt i längden och miljövänligt. Menskoppen är väldigt bra för slidan och torkar inte ut på något sätt, vilket tamponger kan göra. Om man vill, så kan man även ha menskoppen när man inte har mens mot flytningar ibland eller om man ska göra något speciellt! Man kan också bada med den utan att den kommer bli full av havsvatten (som tamponger blir). 


Menskopp, det är en lite kopp av silikon som man viker ihop lite sätter in i slidan där den vecklar ut sig. Den ska sitta längst ner i slidan, alltså inte som tamponger som ska så långt in som möjligt. Man kan ha menskopp även om man inte haft sex. En menskopp kostar runt 200-300 kr MEN den håller i upp till 10 år om man tar hand om den!! Räknar man på det så kostar en menskopp ca 2,5 kr/månad jämfört med ett paket bindor som kostar ca 40 kr/månad. Skillnaden är ganska stor! Nackdelen med menskoppen är att den kan vara lite trixig till en början innan man lär sig, men det finns en första gång för allt!


Det man behöver göra för att ta hand om menskoppen är att koka den i vatten en gång mellan mensarna så att den blir helt ren och bakteriefri! Sen kan man bara skölja av den i handfatet varje gång man tömmer ut mensen. Menskoppen rymmer även mer vätska än en tampong så man behöver byta mer sällan (beroende på hur mycket mens man har såklart). Någon av er som har erfarenhet av menskopp?


Menskoppen finns att köpa på apoteket, vissa större mataffärer och internet m.fl Här är några länkar

Apoteket

Menskopp.se

Ladycup.se

Life


3 Sätt man kan vika på när man ska stoppa in menskoppen:

  


ANNONS
Av Mensbloggen - 18 juni 2015 09:30

Tänkte bara tips er om Apotekets bindor och tamponger, där man kan köpa big-pack till ett bra pris! Man kan köpa ett paket med 50 bindor för 70 kr eller en påse med 100 tamponger för 100 kr bland annat.


Ps. Tänkte också tipsa er om en app (som inte har något med mens att göra), den heter Not Alone. Man kan ha den aktiverad om man exempelvis ska gå hem ensam när det är mörkt ute. Krav för att det ska funka är dock att man har hörlurar inkopplade i mobilen. Drar man sen ut hörlurarna så kommer mobilen efter 15 sek att skicka ett sms till de telefonnummer du valt med position där du är bland annat. En trygghet! Läs mer HÄR.


ANNONS
Av Mensbloggen - 15 juni 2015 17:14

Gammal Omröstning:


   Ny Omröstning:

Har du något sommarjobb denna sommaren? (kommentera gärna vad för typ av jobb, nyfiken)

* Ja

* Nej


Av Mensbloggen - 15 juni 2015 11:28

Fråga,

Har du några tips på hur man får bort finnar? Ska man använda någon typ av rengöringsmedel?Först och främst måste man veta att man kan få finnar av många olika orsaker, är man i tonåren/puberteten så beror det i de flesta fall på hormonerna och hormonerna kan man inte riktigt påverka. Däremot brukar hormonerna lugna ner sig när man närmar sig slutet på puberteten och likaså brukar finnarna också lugna ner sig. Eftersom de flesta som läser den här bloggen är i just den åldern, puberteten, så är det den typen av acne jag tänkte skriva om. För även om det i grunden beror på kroppens hormoner så kan man alltid ge kroppen bättre förutsättningar och göra det bättre. Jag har själv varit där och haft acne, ganska mycket. Här är mina bästa tips som har fungerat för mig.


Vatten, ni har säkert hört talas om detta sen tidigare. Men se till att dricka vatten, det återfuktar huden och gör den spänstig. Huden behöver fukt inifrån vilket vi ger den genom att dricka vatten! Så enkelt tips, som ändå gör så mycket.


Smink, var försiktig och kräsen med vad du har på ansiktet. Detta gäller både smink och solkräm. Lägg ner lite mer pengar och köp smink som är bra. Har man problemhy är mineralsmink bland det bästa för huden, täcker inte igen några porer och det bidrar till att göra huden bättre. Här märkte jag stor skillnad på min hud, när jag köpte mineralsmink som även innehåller spf - två flugor i en smäll (solskyddsfaktor). Så undvik även "vanlig" solkräm i ansiktet, antingen smink med solkräm i eller en solkräm som är till just för ansiktet. Själv köper jag smink från en hudterapeut av märket PürMinerals, som är lite billigare än de "kända" mineralsminkmärkerna men minst lika bra. Tikei har också bra mineralsmink som inte kostar en förmögenhet. (googla och få er egen uppfattning på olika märken).


Rengöringsgel + kräm, Införskaffa en bra ansiktsregengöring och kräm för ansiktet att tvätta med och smörja in med varje kväll. Undvik en som innehåller alkohol, parabener, tvål eller mineraloljor. Läs om VARFÖR HÄR. Många säger att Apoteket är bra att kolla på, dock något JAG undviker. Deras produkter innehåller ofta alkohol bland annat som torkar ut huden vilket leder till att huden producerar ännu mer talg = mer orenheter.. Vilket blir till en ond cirkel. Jag gillar hälsoapoteket som hälsokost eller Life, de har produkter som är helt ekologiska och innehåller 100% naturliga ingredienser. Eller gå till en hudsallong och kolla vad de säljer för produkter, de brukar också ha bra. Nackdelen är att dessa produkter oftast är dyrare.


Ansiktsbehandling, Det här är nog punkten som haft störst betydelse för min hud och även gjort mig så insatt i ämnet. Gå till en hudterapeut och boka en ansiktsbehandling, där klämmer de och tar bort alla orenheter och pormaskar, och tar hand om din hud. Eftersom det är dessa (pormaskar framförallt) som ger upphov till finnar. Gör man detta regelbundet så BLIR det bättre. Ge inte upp! Detta kostar ju tyvärr också en del, men man väljer vad man prioriterar och för min del har jag valt att prioritera min hud. Där jag bor brukar en vanlig ansiktsbehandling ligga på 500-600 kr, vilket är dyrt. Men kanske är billigare i mindre städer? En ansiktebehandling är också väldigt behagligt och avslappnande, man är som en ny människa efter tycker jag.


* Byt örngott, Se till att göra detta regelbundet. Kanske 1-2 gånger i veckan. För örngottet blir smutsigt av håret som sedan kommer till ansiktet. Så se till att byta det ofta för huden!


* Kosten, Vad man äter återspeglas på utsidan. Så ät mycket frukt och grönt! Visst ska man kunna unna sig saker, men inte bara äta onyttigt. Ibland kan man känna att man får mer finnar eller sämre hud när man ätit något. För mig var det så, speciellt efter jag ätit godis. Så jag slutade äta godis (vilket jag gjorde varje fredag innan ungefär), och tro det eller ej men min hud blev så mycket bättre. Forskare säger att det är en myt att man får finnar av choklad, men personligen, för MIG så blev det bättre när jag slutade äta godis. Jag tänker varken säga bu eller bä om det, men lyssna på din kropp och hur den reagerar! I slutändan är det viktigast att äta allsidigt.


* Sol, Ofta blir huden bättre under sommaren när man är ute i solen och får d-vitamin. Men se till att skydda huden med SPF också! Har man väldigt aktiv acne så ska man dock vara försiktig eftersom solen gör så att läkningen stannar av eller saktas ner. Vilket kan leda till ärr av acnen (om man har väldigt mycket). Dock har en ung hud generellt väldigt bra läkning!


Försök inte klämma finnarna, Försök verkligen hur svårt det än är!!! Och när de är heelt vita så kläm de med papper, inte med smutsiga fingrar!


Rengör mobilen, hur mycket bakterier finns inte där som sätter sig i ansiktet när du pratar i telefonen.Detta är MINA bästa tips som fungerat för mig, hoppas det hjälpte någon! Vad har ni för tips? Kommentera

 

 


Av Mensbloggen - 12 juni 2015 19:21

Att köpa mensskydd är så pinsamt som Du gör det till, kom ihåg det. Så gör det inte pinsamt så kommer ingen annan heller att tycka det. Jag är fullt medveten om att det finns en första gång för ALLT i livet inklusive att gå och köpa egna mensskydd, men det är något man måste ta sig igenom förr eller senare. Så skjut inte på det, gör det! För jag kan lova att du inte kommer springa hem till din mamma som 40 åring för att be henne köpa hem lite tamponger åt dig..


Så även om du kanske tycker det är lite pinsamt nu så kommer du att ta dig igenom det och inte tycka det är så pinsamt längre fram. Desto mer mensskydd du köper desto enklare kommer det att bli. Personligen tyckte jag de första par, tre gångerna var värst men sen släppte det. Man inser att det hör till en kvinnas natur. Så man behvöer verkligen inte oroa sig över att köpa mensskydd på egen hand, mataffärerna säljer det för att det behövs och går åt. Något vi alla kvinnor har gemensammt. 


Det finns ingen anledning att försöka gömma att du har mens, med tiden och när man blir äldre så antar alla att man har det. Så naturligt är det!


 

Av Mensbloggen - 9 juni 2015 19:45

Som rubriken lyder så täntkte jag dela lite tips hur man på ett bra sätt kan förbereda sig inför sin kommande mensvecka, båda för de som har mens eller de som väntar sin första mens.

 

När mensen närmar sig så se till att packa ner mensskydd i väskan och värktabletter, alltid bra att ha. Det kan också vara bra att kanske inte ha vita byxor om mensen ska komma närsom, för en blodfläck på vita byxor är inte särskilt diskret så att säga.

 

Har man riklig mens och använder binda så skulle jag också se till att undvika de små trosorna då det är ganska opraktiskt med en binda. Alternativt ta med ett par extra trosor i väskan som du kan byta till om mensen skulle komma. Något mer kan jag inte komma på som man behöver 'förbereda' sig med. Ni kanske har några andra tips och förslag? 

 

 

Mens · Tips
Av Mensbloggen - 8 juni 2015 10:43

Man behöver inte skämmas om det skulle råka ske en liten olycka med mensen, jag kan nästan lova att i stort sett alla kvinnor varit med om det någon gång. Jag har, flera gånger. Speciellt i början när mensen var helt ny för en och innan man lärde känna sin egen mens och hur den betedde sig. MEN det är inte hela världen. Man kan inte gömma sig för alla olyckor, det är okej.


JAG har blödit igenom på lakanet ett antal gånger, blödit igenom byxorna i skolan, blödit igenom byxorna i springspåret och så vidare. Kan tillägga att jag lever ännu, jag tog mig igenom de olyckorna och det kommer ni också att göra! Världen kommer inte att gå under för det. Vad jag däremot lärt mig och skrivit tidigare i bloggen är att alltid se till att ha någon binda eller tampong i väskan ifall mensen skulle överaska dig. På så sätt är du alltid förberedd och kan undvika olyckor! 


Om olyckan är framme och du inte har något mensskydd så fråga om någon kompis eller annan i din omgivning har någon binda/tampong att låna dig, annars finns bindor hos skolsyster. Vill du dölja fläckar på byxorna så knyt en kofta runt midjan!


 

Mens · Tips

Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 684 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken

Följ bloggen

Följ mensbloggen med Blogkeen
Följ mensbloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se