mensbloggen

Fråga mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Anonym

Anonym

Tisdag 6 feb 19:16

Hej! Jag är en 12 årig tjej som fick min andra mens igår. Jag blöder rätt mycket. Jag har hela tiden andvänt binda men också funderat på att prova tampong. Jag har hört att det kanske är lite frächare och bekvämare. Jag tänkte att det skulle vara speciellt smidigt på gymnastiken i skolan också. Jag tycker bindorna är lite kladdiga och obekväma. Jag skulle jättegärna prova tampong men jag oroar mig jättemycket för tampongsjukan och TSS... Jag skulle dock inte ha den så ofta ändå och byta tampong rätt ofta samt sova med binda ändå. Men jag är väldigt rädd för att få TSS och det oroar mig väldigt mycket för jag skulle så gärna prova tampong annars!! Vad tycker du? :)

http://mensbloggen.bloggplatsen.se

Mensbloggen

Onsdag 7 feb 19:51

Jag har aldrig själv oroat mig för TSS, och det är väldigt ovanligt. Därför tycker inte jag det ska stoppa en fr¨ån att ha tampong. Bara viktigt att man byter tampongen regelbundet, och skulle man känna sig konstig av tampongen så ta ut den bara. Men aldrig hänt mig något med tampong som gjort fått mig att må dåligt :) Är ett väldigt bekvämt mensskydd, slippa känna mensen! Och mindre kladd

 
anonym

anonym

Lördag 3 feb 17:32

hej, igår upptäckte jag att mina flytningar var bruna typ som bajs men det luktar inget och det ser inte ut som det.
jag har inte vågat berätta för mamma än för jag tycker att det är lite svårt att prata om sådant.
är det mensen som håller på att starta eller?

http://mensbloggen.bloggplatsen.se

Mensbloggen

Söndag 4 feb 21:50

Låter som att mensen är på g :)

 
Ingen bild

Anonym

Torsdag 1 feb 16:20

Hej! Jag är orolig över att min mens är oregelbunden. Vet att den kan vara det i början och att det kan vara helt normalt, men problemet är att jag fick mensen i slutet av 5:an och går nu i slutet av 9:an så den har alltså varit oregelbunden i 4 år. Ibland har jag haft mellanrum i 6 månader och ibland i 1 vecka och ibland har den varat i 2 veckor och ibland i bara 2 dagar. Börjar bli väldigt orolig och vet inte vad jag ska göra.. ska jag söka hjälp? Eller vad kan det vara?

Mensbloggen

Söndag 4 feb 21:50

Vissa har oregelbunden mens hela tiden, inget konstigt. Men förstår att det är jobbigt att inte veta, så kontakta ungdomsmottagningen för hjälp :)

 
Ingen bild

Orolig tjej

Söndag 28 jan 03:59

Hej! Har en fråga angående dethär med att skjuta på mensen via p-piller. Har ätit p-piller i 3mån nu och åt socker pillrena den första månaden jag åt de vilket gav mig mens men nu är jag ju inne i 3mån och har skjutit på mensen i 2mån min fråga är då ifall min kropp säger ifrån genom att ge mig mens när jag inte rört socker pillrena?? Har även nyligen bytt till mini piller pågrund av mina ökade risker för blodpropp så äter exclutena men mensen har inte tagit slut än och är inne på dag 9 imorrn med riklig mens, kan det bli så att jag kommer ha mens i 2mån frammåt vara för jag skjutit på den?

Mensbloggen

Söndag 28 jan 16:35

Hej, alla reagerar olika, men visst kan du skjuta på mensen. Kroppen säger till ifrån om den vill ha mens, då brukar det komma som mellanblödningar och då är det bäst att äta sockerpillren så mensen kommer för att få stopp på mellanblödningarna. Min kropp brukar säga ifrån efter 3 uppskjutningar, men som sagt alla är olika. Men du kommer inte ha mens 2 månader i sträck. :) Hoppas det var svar på din fråga!

 
Linnea

Linnea

Söndag 7 jan 01:43

Jag är 13 år och går i sjuan, alla tjejer i klassen har bh förutom jag. Jag använder just nu topp och alla andra bh. Det är några i klassen som till och med har mindre bröst än mig men som ändå har bh. Jag känner mig lite ensam för att jag inte har bh. Jag vill ha det men vågar inte säga det till mamma. Jag sa till mamma att mina toppar börjar bli försmå men hon sa att jag fick beställa större toppar från nätet. Men jag hoppades på att hon skulle fråga om jag behövde bh men det gjorde hon inte. SNÄLLA HJÄLP MIG

http://Linnea Lindqvist

Mensbloggen

Söndag 7 jan 21:02

Bara ta mod till dig och fråga, finns ingen lätt väg!! Men våga :))

 
Ingen bild

Frågande tjej

Fredag 5 jan 02:47

Hej jag har precis börjat använda tampong och det känns bättre. Men när jag sätter mig ner så liksom trycker det och ger en obehaglig känsla har jag lagt den fel? Känns det så från början?

Men en Annan fråga är att jag kissade och då för att se så tog jag ut tampong och den var helt fylld men kiss.. :( ska det va så? Måste man byta då? Eller jag kanske har lagt det i pisshålet :( Hjälp mig Mensbloggen!

Mensbloggen

Söndag 7 jan 21:01

Försök trycka in tampongen längre, trycker den och känns när man sitter ner så sitter den antagligen för långt ut.

Den är inte fylld med kiss, men den fylls med flytningar också :) Omöjligt att få in en tampong i kisshålet då det är alldeles för litet

 
Ingen bild

Anonym

Onsdag 3 jan 19:39

Hej, jag blöder ganska mycket & vill ej ha en tampong eller menskopp! Jag ska åka & bada med klassen om 5 dgr, mamma säger att jag inte får bada med mens för jsg kan gå infektioner! snälla svara!!!!!

Mensbloggen

Torsdag 4 jan 17:14

Man kan bada med mens, som vanligt. Blöder man mcyket dock och inte använder tampong eller menskopp så kanske man ska hoppa badet, då risken är stor att det läcker eller rinner utmed benen. (Du kan inte bada med binda). Blöder man lite kan du bada utan skydd :)

 
Ingen bild

Anonym

26 december 2017 10:33

Hej, jag undrar om flytningarna slutar ett litet tag innan mensen kommer! Jag har haft min mens ca 4 månader men har inte tänkt på det förrän nu, då jag tror att min menas är på g. Jag har nämligen inte helt regelbunden mens.

Mensbloggen

Torsdag 4 jan 17:13

Hej, man har flytningar hela tiden mer eller mindre från dess att man får de. De finns för att slidan inte ska torka ut! :)

 
Ingen bild

anonym

7 december 2017 18:42

vi har bal imorgon och jag fick mens nu o jag vill verkligen nte ha den nu när det är bal så jag tänkte andvända tampong för första gången för jag hatar att andvända binda för det känns som att det kommer läka igenom o det kommer komma på mina byxor och folk kommer skratta åt mig så har panik helatiden.. och har du några tips åt mejj när man har lektion o man behöver byta binda o man hår ut från lektionen o går till sitt skåp och om det är folk utanför ditt skåp och man ska ha en binda vad kan man göra för ja vill inte visa att jag ska byta snälla har du några tips? ps. hittade din blogg nyss och älskar den!

Mensbloggen

7 december 2017 21:13

Hej, kul att du hittade hit :) Nu på vintern så brukar jag bara ha binda i jackfickan och ha jackan på mig när jag går på toan. Annars gå på toan i mitten på lektionen för då är det ju inga vid skåpen :) Annars ha en liten necessär och ta med dig från skåpet! Hoppas balen blir lyckad! :D

 
Ingen bild

Maria

30 november 2017 14:53

jag tar alltid en ipren eller alvadon mens jag har mens värk men jag undrar när smärtan är borta , kan en ipren eller alvadon eller vad som helst påverka hormoner eller kroppen på ett dålig sätt ? eller är det bättre om man låt värken bli istället för att ta mediciner , typ om att det kan vara bättre att smärtan gå bort på sitt natulig sätt ?

Mensbloggen

1 december 2017 14:44

Kan inte svara på det då jag inte är någon läkare. Vad jag kan säga dock, jag tror alltid det är bättre att äta så lite medicin som möjligt och låta kroppen vara naturlig. MEN värktabletter skulle inte säljas om det var farligt. Har man jätteont så ta en alvedon eller ipren. Men har du bara lite ont, så försök stå ut. Den tanken brukar jag leva efter :)

Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 639 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken

Följ bloggen

Följ mensbloggen med Blogkeen
Följ mensbloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se