mensbloggen

Alla inlägg den 4 juni 2012

Av Mensbloggen - 4 juni 2012 19:39

Vi har gjort i ordning en steg-för-steg-guide med lite smarta råd och tips till dig som behöver hjälp på vägen.

Tips! Testa vår minsta tampong o.b.® ProComfort™ mini om det är första gången du använder tampong. Den är lite mindre i storleken och har rundad topp och ett mjukt SilkTouch™-hölje som gör att den är lättare att få på plats.



HURJAGANVÄNDERTAMPONG
 

1.

Börja alltid med att tvätta händerna. Ta sedan bort den nedre delen av den skyddande plasten kring tampongen (man drar i det markerade bandet).

2.

Linda upp snöret och ryck lite lätt i det och ta sedan bort plasten från toppen.

3.

Med den andra handen särar du lite lätt på blygdläpparna (A) så att det blir enklare att föra in tampongen i slidan (B), som ligger mellan urinröret (C) och analöppningen (D).

4.

För in tampongen genom att trycka in den lätt med pekfingret så långt in du kan komma; först uppåt och sedan bakåt.  Om du känner att det tar emot, så betyder det att du behöver vinkla tampongen lite mer bakåt. Tampongen har hamnat rätt  när du inte längre kan känna den.

5.

Se till så att snöret inte hamnar inuti slidan utan hänger löst utanför.

6.

Tvätta händerna efteråt.
 

7.

För att ta ut tampongen drar du bara i snöret. Det är enklast att få ut tampongen när den har sugit upp mycket mensblod och är blöt. Man brukar säga att tampongen ska kännas ”full”.
 
RÅD&TIPS
 

Du ska inte känna av tampongen alls när den sitter rätt. Om du fortfarande kan känna tampongen när du sitter eller går och rör på dig, så brukar det tyda på att tampongen har hamnat lite fel. Då behöver du trycka in den lite längre, helt enkelt. Kom ihåg att vinkla bakåt.

Det finns lite olika positioner som gör att det är lättare att föra in tampongen. Allra enklast är det om du sitter  avspänd på toaletten och särar på låren. Du kan också stå med ena benet upp, t. ex. på badkarskanten eller  en stol. För att ta ut tampongen drar du bara i snöret. Det är enklast att få ut tampongen när den har sugit upp  mycket mensblod och är blöt. Om tampongen inte glider ut så lätt kan det helt enkelt bero på att den inte är full än.

Om du inte kan hitta snöret så vänta ett tag tills tampongen är riktigt blöt och tung. Sätt dig på huk och krysta  lite, ungefär som om du satt på toaletten, så får du lättare tag i tampongen med tumme och pekfinger.

Om du inte skulle lyckas ta ut tampongen själv, kan du vända dig till din skolsköterska eller till ungdoms-mottagningen. De är vana att sådana saker händer.




Källa

Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 687 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards