mensbloggen

Alla inlägg under mars 2013

Av Mensbloggen - 28 mars 2013 19:05

Känns som det var evigheter sedan jag skrev om mens, så kanske är på tiden nu :)


Först tänkte jag dela med mig av ett smart tips för de som använder binda. Man kanske inte vet vart man ska "gömma" den i skolan eller hur man ska få med den till toan lite diskret. Mitt absolut bästa tips är att lägga den i någon skolbok i skåpet och sedan bära med böckerna bara. På idrotten tycker jag det är smidigast att ha allt i en necesär som man tar med sig till toan i omklädningsummet. Ingen vet vad som kan vara i, skulle lika gärna kunna vara en deo, tvål eller smink etc.


Kom just och tänka på ett samtal i skolan häromveckan som jag tänkte dela med mig av. Vi höll på med ett grupparbete och så kom vi på något sätt in på ämnet mens... Jag insåg att killarna har ingen aning om hur det är ^^ De sa att det kunde väl inte vara så himla jobbigt och att bli sur över m.m Fast det sa också att de var glada att de slapp det.. Haha, men vi tjejer har alla något gemensamt som ingen kille någonsin kommer förstå. That's the truth :)



Jag hoppas ni får en superduperbra påsk med massor utav godis! :)

 





Mens · Tips
Av Mensbloggen - 26 mars 2013 22:13

Hej på er!

Skrev ett tidigare inlägg om ögonbrynsknivar. Blev själv nyfiken och är nu ägare till ett par, 3 stycken närmare bestämmt eftersom det var 3-pack. Hur om helst måste säga att jag blev överaskad, det är mycket smidigare än att noppa, det gör inte ont och det går mycket snabbare. Visst känns det lite, men inte så att det gör ont. Enda nackdelen jag kan komma på är att det blir ju stubb, som när man rakar benen... Men stubben är det bara jag som ser och det går lika bra att raka bort den... Så detta kommer jag använda framöver, kanske i en kombination med pincetten! :) 

Förresten, jag betalade 60 kr för dessa på Kicks.


 

Av Mensbloggen - 20 mars 2013 21:36

UPDATE: Läste igenom det här inlägget och that made no sense. Skrev inte ens klart det, får skylla på att klockan var mycket när jag skrev det... Men nu har jag skrivit om hela detta och förhoppningsvis blev det lite mer läsligt.


Varenda liten individ ute i världen är perfekt och normal. Jag tror alla någon gång går igenom en tuffare period i livet, eller kanske flera tuffare perioder. När man kommer till en sån lite jobbigare del av livet så måste man ändå hålla gnistan uppe, lära sig att se på allt det bra och roliga i livet. Det kan vara svårt, men långt ifrån omöjligt. För vi alla har något att vara glad för, det kan jag lova!!


Nu byter jag ämne... ^^ Självförtroendet är något man ständigt måste jobba på. Man kan alltid bygga på det, och en enda liten kommentar kan sänka det till botten igen. Men då ska man inte ge upp, man ska fortsätta bygga och bygga. För hur långt ner man än faller så måste man alltid fortsätta klättra uppåt. Här delar jag mina tips till ett bättre självförtroende. 

- Sträck på dig, var rak i ryggen!!

- Se inte problemen, se möjligheterna.

- Tänk inte "jag kommer aldrig klara detta..." Tänk isället "Jag ska göra mitt bästa..."

- Gör det du egentligen inte vågar



Nu så ska jag ger en uppgift (som jag också ska göra). Jag uppskattar verenda liten själ som tar sig sin tid till detta.

Jo, jag önskar att ni kan kommentera till det här inlägget 10 saker ni gillar med er själva, inte bara utseendet utan insidan också, eller färre om ni inte kommer på 10.

OBS! se inte detta som skryt på något sätt. Det är inte alls så fallet är <3

 

 




Av Mensbloggen - 19 mars 2013 20:23

Har sett att vissa av er undrar hur det kommer sig att jag kan så pass mycket om just detta område. Kort sagt så har jag själv haft en väldigt krånglig mens i början med problem... Något jag kanske delar med mig av i framtiden. "Mina problem" har gjort mig mer insatt i ämnet, jag har pratat med "experter" och googlat massor. Sen bestämde jag mig för att dela med mig av mina erfarenheter och kunskaper till andra som behöver det, därav den här bloggen. Jag kan långt ifrån allt, men hittils tycker jag att jag haft svaren på majoriten utav era frågor. :)




Har fått in den del tips under veckan som jag tänkte samla tillsammans i detta inlägg:


1. Hej! Tänkte dela med mig av ett tips som jag använde mig av första gången jag fick mens och som jag tycker är det enklaste sättet att säga till mamma att man har fått mensen (om man tycker det är jobbigt). Om hon inte är hemma så skickar man bara ett sms till henne, om hon nu är hemma så kan man ju ta en binda av henne och vänta tills hon jobbar och då kan man ju smsa och låtsas att man fått mens då.


2. Hej jag har ett tips mot mensvärk! Det funkar inte på alla, men på mig och en del kompisar fungerar det. När jag har ont brukar jag äta choklad, ljus eller mörk spelar ingen roll. 


3. Hej, jag vill ge ett tips till alla som fortfarande använder binda.

Jag har praktiserat på ett hunddagis för inte så länge sen. Typiskt nog kom mensen precis under den veckan. Jag är i första året med att ha mens så jag använder trosskydd då jag inte blöder så mycket. När jag gick in på toaletten för att byta trosskydd så såg jag att det inte fanns någon papperskorg att slänga det använda trosskyddet i. Jag ville inte spola ner det i toaletten för då kan det bli stopp. Så jag lade helt enkelt det nya trosskyddet på det gamla, det funkade jättebra. Sen när jag kom hem tog jag bara bort den. Detta funkar säkert med binda också.
 
 
 
 
 
 

Av Mensbloggen - 16 mars 2013 12:30

Har skrivit inlägg tidigare om menskoppen, kan läsas HÄR

I alla fall, har alltid trott att man bara kan köpa menskoppen över nätet, men var på coop extra här om dagen och så såg jag att de sålde menskoppar vid bindorna & tampongerna. Hade ingen aning om detta, trodde att apoteket kanske kunde ha. Så om det är någon som vill testa menskopp finns det alltså i de större mataffärerna. :)





Av Mensbloggen - 15 mars 2013 17:15

Kommer ihåg att jag tyckte det gjorde sjukt jävla ont (bokstavligen) att noppa ögonbrynen i början. Men tänkte alltid "ska man va' fin får man lida pin.." I alla fall idag när jag var och handlade såg jag detta ideala verktyg för er som tycker detta gör ont. En ögonbrynskniv. Som en rakhyvel anpassad för ögonbrynen, funderar själv på att testa bara för att. Såg att Cubus hade för, tror det vara 65 kr (3-pack) om jag inte minns helt fel, märket var depend och såg ut som på bilden nedan. H&M, Kicks och andra kedjor har säkert också. Om man inte vet hur man går till väga så finns det säkert instoktion på youtube. Någon av mina läsare som testat detta?


Depend 3-Pack Ögonbrynskniv i gruppen MAKE-UP / Fransar-Ögonbryn hos BubbleBox (dep 123)



Av Mensbloggen - 14 mars 2013 19:36

Åh ni läsare har så många roliga ideér och tips som ni berättar för mig och jag blir lika glad varje gång. Hur som helst denna gång fick jag en dikt av en läsare som hon skrivit som handlar om mens. Här kommer den :) Tyckte den var väldigt rolig!!



Om något som är av största vikt
För oss tjejer som har mens
Vi vet ju precis hur det känns
Från att skolväskan med bindor lastas 
till att sista trosskyddet kastas

 

Gråt, skratt, vrål och skrik
ingen mens är den andra lik
Som när du är med skolan och simmar
då det förbjudna händer som får dig att gråta i timmar

 

Tampong och dubbla natt-binda
allt för att läckage förhindra

 

Men när du suttit i skolan flera timmar och är trött,
din kompis påpekar att du har något på byxorna "något rött"
Paniken växer, öronen susar
du in på toaletten rusar
Framför spegeln inser du med skräck
att på byxorna har du en jätte fläck

 

Om mensen dig alltid störa
detta är vad du bör pröva:
Alvedon, värme och choklad
en kram, musik och bubbelbad

 

Testa detta så ska du se
att mensen går att leva me'

 


 




Av Mensbloggen - 12 mars 2013 21:48

Hej på er :)

Hoppas ni alla mår bra. Vet att uppdateringen här inte är den bästa, och att de få inläggen som kommer inte är superroliga. Men min fantasi är inte på topp och dessutom händer det mycket i skolan nu. Hoppas ni förstår, men jag svarar på era frågor varje dag, alltid något! :) Om ni vill så får ni gärna hjälpa min fantasi och kanske ge förslag på vad jag kan skriva om. Känns lite som jag skriver samma saker.


Har även fått in en menshistoria som ni kan läsa här under:

"Jag fick mensen en dag innan ett disco, jag var så himla nervös jag visste inte vad jag skulle göra jag gick ner och tog en binda från mamma, det gick bra på discot... Sen nu har jag tagit bindor från mamma, mamma har märkt det men inte sagt nått hon har köpt nya hela tiden och igår var jag hos doktorn för jag hade så hög feber så länge då fråga hon'' jag vet ju inte om du har mens eller har du det, då svara jag lite tyst jo jag har det sen dess pratar jag och mamma om vilka bindor vi ska köpa och så."







Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 687 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards