mensbloggen

Alla inlägg den 25 januari 2014

Av Mensbloggen - 25 januari 2014 16:38

... då jag fick mens. (fortsättning på rubriken). Exakt, alla som nyss fått mens har (oftast) en hel del obesvarade frågor, jag vet - jag var en av de. Så här är några frågor jag önskar jag hade haft svaret på då jag fick min mens.


Mensvärken, what to do with it?

Det bästa och mest effektiva är värktabletter, Alvedon, Ipren, Panodil m.fl Annars är värme ett bra knep, värmekudde eller liknande.


Det bara rinner blod, ska det vara så?

Svar Ja. Det är normalt och det kommer att rinna blod för de allra flesta, så bli inte orolig om vattnet i toan blir rött när du går på den. Det brukar det bli!


Kan jag duscha med mens?

Absolut, duscha precis som vanligt! Skulle det rinna ner lite blod i duschen så kommer det bara ner i avloppet. Däremot kan det vara bra att inte direkt torka underlivet med badhanduken om den är ljus för att undvika fläckar, ta lite papper istället. Tänk också på att kanske inte stå på mattan om du inte har trosor på dig... (den olyckan har hänt mig).


Hur ska jag göra i skolan?

Gör som hemma, toaletter finns i skolan och ha några bindor med dig i väskan. Bindorna kan du "gömma" mellan dina böcker och så går du bara på toan under en rast mellan lektionerna eller under lektionen om du föredrar det.




 

 

Ps. Skulle bli glad av att höra vad ni vill att jag ska skriva om? Lämna gärna en kommentar med förslag:)





Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 687 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards