mensbloggen

Alla inlägg den 15 augusti 2015

Av Mensbloggen - 15 augusti 2015 19:11

P-piller, en diskoussion som har många vinklar och även jag har min vinkel. Men kom alltid ihåg att aldrig dömma något förens ni testat och fått er egen uppfattning. Jag har testat och jag har min uppfattning, men alla tycker olika så för vissa funkar det utmärkt och för andra inte. För mig av det jag testat så håller jag mig gärna bortom från det än så länge. Kanske kan ändras i framtiden, vem vet.


Nummer ett att veta är att p-piller (eller mini-piller) är hormoer du tillsätter i kroppen, konstgjorda hormoner som finns naturligt i kroppen. Hormoner är det som styr många av vår kropps funktioner och att börja mixtra med könshormonerna har påverkan på ett eller annat sätt för de flesta. Man kan få annat humör, illamåeende, ömma bröst, mer eller mindre finnar, nedstämdhet m.m För min del mådde jag fruktansvärt illa och kräktes.


Kort sagt ändrar man kroppens hormonbalsnas med p-pller, men har men obalans innan kan p-piller hjälpa till att stabilisera den. Så vissa kan hjälpas av p-piller. Och för alla är inte p-piller ett skydd mot gravdiet, vissa äter p-piller för att kunna leva ett normalt liv med mensen. Har man väldigt extrem mensvärk eller blöder väldigt mycket eller länge så kan p-piller hjälpa mot det. Man får både mindre värk, mens och antalet blöd-dagar. Har man inga problem med mensen eller ett aktivit sexliv tycker jag däremot p-piller är onödigt. Är ni nyfikna eller vill veta mer så kontakta din ungdomsmottagning! 


 

Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 687 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards