mensbloggen

Alla inlägg under juni 2013

Av Mensbloggen - 9 juni 2013 16:13

Tänkte dra detta eftersom denna fråga trillar in ganska ofta :) Men kom ihåg att detta bara är generellt sätt, så bara för att dina flytningar inte är på detta sätt så betyder det inte att det är fel på dig för det!


- Efter mensen är flytningarna oftast krämiga och vitfärgade.

- Vid ägglossningen (ca 12-15 dagar efter mens) så är fltningarna oftast slemmiga, har hört jämförelsen med "rå äggvita".

- Veckan innan mens är flytningarna åretigen krämiga och vitaktiga.


Alltså är flytningarna (oftast) krämiga och vitaktiga men vid ägglossningen ändras dess konsistens och blir mera slemmiga. Men som sagt, alla kroppar är olika och därmed även våra flytningar. Så man får helt enkelt lära känna sin egen kropp!




Av Mensbloggen - 5 juni 2013 16:34

Jag tycker att när man kommer in i puberteten så ska man förbereda sig med bindor och allt vad som kan tänkas behövas. För även om man kanske inte behöver bindorna just då så kommer man behöva de förr eller senare. Därför tycker jag det är bra att vara förberedd, hade själv två stycken bindor i min skolväska innan jag fick mens FÖR man vet ju aldrig!

Fick en fråga som jag aldrig tänkt på, den löd hur man vet vilken sotrs bindor man ska köpa. För innan man får sin mens så vet man ju inte hur mycket man kommer blöda... Därför tänkte tipsa er om bra bindor (från olika märken) som är bra att börja med, alla bindor är bra men dessa är för en normal blödning. Det kan också vara bra med ett paket nattbindor. Så dessa tips är på de mest "standard" varianterna.


Alltså ett vanligt paket och ett med natbindor. :) Gjorde ett collage med de två vanligaste märkerna i affärerna, Libresse och Always. (Skillnaden på Ultra och Maxi är att Ultra är tunnare bindor och Maxi tjockare, de kan ändå ha samma uppsugningsförmåga - så endast en smaksak)


  

Av Mensbloggen - 4 juni 2013 16:33

Orgasm får man vid sex eller onanering, man kan säga att "man kommer" det är samma sak. UMOS ordlista beskriver det som då den sköna sexuella känslan är som starkast. En orgasm varar inte speciellt länge, oftast bara några sekunder och den kan dessutom kännas olika mycket.


Innan en orgasm så ökar blodflödet och aningen, man kan uppleva det som om man inte kan styra kroppen och den spänns... Det som händer vid en orgasm är att underlivets muskler drar ihop sig, sammandragningar. Man kan känna det som ryckningar, dallringar eller rysningar.


Efter orgasmen blir man väldigt avslappnad och oftast trött. Dessutom frigörs en massa hormoner så då kan man känna sig väldigt energisk och pigg.. De fletsa både tjej som kille får orgasm genom sex eller onani.


Läs mer här



Illustration av en person som ligger baraxlad på en kudde och ler, blundar och ser njutande ut.


Sex
Av Mensbloggen - 2 juni 2013 11:12

Skolavslutningarna och balerna närmar sig med stormsteg. Så tänkte att detta inlägg passar ganska bra nu i dessa tider! För jag vet att 1/4 ~ 25% av alla med mens kommer ha mens på skolavslutningen och om man har bal. Hade själv mens på min bal förra året, så vet hur det är. Kanske inte det mest roliga!


Man kanske har förberett och köpt en fin vit klänning och ni kanske kan tänka själv att man inte jättegärna vill ha en fin vit klänning under den röda veckan. Speciellt om man inte är så van med mensen ännu. Därör ska jag dela med mig av mina bästa tips och tycker ni jag glömt något supertips ni har så kommentera erat tips! :)


  • Ha en lite eller stor väska som du kan ha det du behöver i. Tamponger, bindor och alcogel? Vad du brukar vilja ha med dig.
  • Byt mensskyddet lite oftare än vad du vanligtvis gör för att vara säker på att det inte kommer läcka.
  • Använd dubbla mensskydd, tamponger + bindor så klarar du dig lite längre innan det är dags att byta. Dessutom kan du känns dig ännu säkrare.
  • Har du en tajt klänning och hade planerat att använda stringtrosor, så kan du det ändå om du har tampong. Eller så har Lindex bland annat trosor som heter "Sloggy invisible". Dessa är som på namnet "osynliga", fast det är inte string. Men de har inte synliga sömmar. Finns i svart, vit och hudfärgad.

Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 687 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards