mensbloggen

Alla inlägg den 26 augusti 2014

Av Mensbloggen - 26 augusti 2014 13:30

Har fått brun/röda flytningar, vad är det? Varför får jag det?

Det betyder att flytningarna innehåller blod, men är färgen mörkare så är blodet äldre bara. När mensen håller på att göra sig redo så kan man få brun/röda flytningar. Men bli inte orolig om du inte får något mer "tecken" på ett tag för det kan ta lite tid för kroppen att komma igång med mensen.


När kommer jag få mens?

En fråga som har lika många svar som det finns tjejer som undrar. Därför går det inte att svara på hur mycket jag än vet om dig... Det är helt individuellt! Det närmsta svar man kan komma är att höra med sin mamma eller äldre syster hur gamla de var när de fick mens. Men då ska du ha i bakhuvudet att det inte är 100 att du får mens i den åldern i alla fall för du har trots allt 50% av dina gener från din pappas sida. Time will tell


Vad kan det bero på om mensen uteblir?

Det kan hända vem som helst att mensen hoppar över en månad eller två utan att det finns någon bakomliggande orsak. Sen kan man ju såklart vara gravid, så finns den risken/chansen är det bäst att springa och köpa att graviditets test. Man brukar säga att om du tidigare haft regelbunden mens och den inte kommer på 6 månader så kan man kolla upp det hos gyn eller umo. Bantning (ätstörning) eller stress kan också leda till att mensen uteblir och då kommer mensen tillbaks när du slutar stressa eller när du slutar banta. Sen så väger man alldeles för lite så att kroppen går ner på sparlåga för att spara all energi så drar kroppen in på saker så som mensen. Då återkommer mensen när man gått upp i vikt igen. Sen kan det också bero på att mensen bara är oregelbunden vilket är väldigt vanligt speciellt i början av mensen (det första året).


Vad ska jag ta mig till med min mensvärk?

Värktabletter brukar fungera bra.


Kan man sova i tampong?

Japp, dock ska den inte sitta inne längre än 8h. Så sover du längre får du atningen ställa väckarklockan och gå upp och byta eller sova med binda.


Hur kommer det sig att du är så insatt i detta ämne så att du valde att starta en blogg?

Jadu... En fråga som kommer in då och då... och ärligt talat tror jag det (tråkiga) svaret på den är att jag hade tråkigt en dag så bestämde mig för att starta en blogg. Hur det kommer sig att jag är så påläst kring ämnet skulle jag säga främst beror på att jag ville veta vad som hände med min kropp när jag kom i puberteten. För mig räckte inte svaret att se vad som hände på utsidan, jag ville veta vad som hände på insidan. Sen så har jag själv haft en ganska problematisk mens i början skulle jag säga och vart med om en del. Så jag vill finnas här för er som någon ni kan fråga om saker ni kanske inte vågar eller vill fråga någon irl. Jag önskar jag hade haft någon själv att fråga när jag gick igenom den perioden.. Istället fick jag gå igenom det på egen hand och jag bar så himla mycket på insidan som verkligen tyngde ner mig. Dessutom gillar jag att skriva när jag får tid över och jag älskar att kunna hjälpa andra! Lång historia kort, det är väl där vi har ursprunget till den här bloggen.  


Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 687 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards