mensbloggen

Alla inlägg den 8 mars 2015

Av Mensbloggen - 8 mars 2015 00:15

8 MARS 2015 - INTERNATIONELLA KVINNODAGEN 


En dag som definitivt är värd att fira. Det är år 2015 och fortfarande har långt ifrån världens kvinnor fria rättigheter och jämställdhet mellan könen. Jag tycker det är tagiskt att det kvinnliga könet anses vara mindre värt än det manliga bara för att den saknar det manliga könsorganet och detta gäller på majoriteten av världens alla platser mer eller mindre. HALVA JORDENS BEFOLKNING ÄR KVINNOR... Ändå ska det kvnnliga könet ses som nåot negativt i många länder, något mindre värdefullt. I Afghanistan till exempel är (mamman) och pappans mål att föda minst en son, för familjen behöver en son som kan försörja dem i framtiden och en son som kan göra sällskap med mamman och systrarna på stadens gator när pappan inte längre kan det, FÖR ATT kvinnor får inte vistas utan en mans sällskap utanför hemmet. Det är alltså förbjudet för en kvinna att röra sig fritt i staden om hon saknar manligt sällskap. Vissa mödrar som fått många barn men bara döttrar, väljer att klä vissa av sina barn som pojkar så att de ska få frihet och kunna röra sig. Detta är inte oke, men det är så vissa familjers verklighet ser ut.


I Nepal får inte unga tjejer och kvinnor varken arbeta eller gå i skolan under deras menstruationer, de ska hållas avskilda sålänge de blöder. Kvinnorna får flytta ut i små skjul på gården där de sovar så länge de menstruerar.


Unga flickor som giftas bort så fort se får sin mens, de får inte gå i skolan och saknar därför utbildning, deras uppgift är att ta hand om hemmet och tillfresställa mannen (som i många fall kan vara i samma ålder som din pappa). 41% av Afrikas flickor blir bortgifta innan de ens har hunnit fylla 18 år. I kina väljer många att göra abort efter att de tagit reda på könet...om det visar sig vara en flicka. IDAG TYCKER JAG VI TAR DEN HÄR DAGEN PÅ ALLVAR, för det är inte många dagar på året som tillägnas världens kvinnor...



Vilket kön ett foster har ska inte få komma att avgöra dess framtid. Vi har en lång väg kvar till jämställdhet mellan könen och mer frihet och rättigheter åt kvinnorna. Tycker alla ska tänka lite extra på världens tjejer idag. Girl, be proud of yourself.  


(Glöm inte gilla detta inlägg och visa ditt stöd)

 

 



Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 687 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards