mensbloggen

Alla inlägg under januari 2013

Av Mensbloggen - 5 januari 2013 14:31

Fråga: Hej jag har så himla dåligt självförtroende 1, jag bråkar alltid med vänner för dom säger att jag är ful att jag är fett (fast jag är spinkig :( ) och att jag är elak och så vidare 2, jag hatar mej själv tycker jag är ful bara för andra säger det 3, vill va som dom andra 3, jag vet detta låter ju jätte konstigt men min bästis tog självmord och nu känns det som om jag inte har några vänner utan min bästis maja jag har ingen annan och maja går inte i min skola hon är min granne och en till sak som inte hänger ihop med det andra är att jag går i ett fotbolls lag där alla är snälla och rara mott varandra men nu ska en som är jätte taskig och säger att hon är så cool och att hon är så bra börja :( och hon tycker jag är så ful och säger att hon aldrig kommer passa mej och så vidare tänkte kanske sluta och börja i majas lag ... hjälp mej



Svar: Denna fråga som jag fick tycker jag ni alla borde läsa och ta åt er. Det är FEL av dina vänner att säga att du är ful och fet, jättefel. Även fast det bara är på skoj. Så alla ni som känner er träffade, sluta upp med att säga taskiga saker om en person, även om det bara är skämt, och även om den personen är glad och skrattar så TAR DEN ÅT SIG! Du måste försöka att inte ta åt dig, inse att du är fin som du är. Du msåte börja gilla dig själv, för som "dikten" säger, hur ska någon annan kunna älska dig om du inte älskar sig själv? Kolla dig i spegeln, var glad att du är född i Sverige, var glad att du har en familj, att du har vänner. Du är alltid älskad, ingen är älskad av alla. MEN alla ÄR älskad av någon. Så sträck på dig, sätt ett leende på läpparna! :) Jämför dig inte med andra, för hur mycket du än vill byta liv med någon så kommer det aldrig hända. När jag var yngre var jag själv en sån som ville vara vem som helst FÖRUTOM mig själv. Jag kunde inte hitta en enda svaghet hos någon annan än mig själv. När jag blev äldre, så tänkte jag mer att det finns säkert någon som skulle kunna allt för att vara mig... Jag bestämde mig för att sluta jämföra mig eftersom hur mycket jag än ville och drömde så skulle jag aldrig bli någon anna än MIG. Det tar tid att börja älska sig själv, och en enda negativ kommentar kan sänka dig till ruta 1 igen. Men fortsätt ALLTID klättra uppåt hur långt ner du än trillar. Du kommer alltid ha någon vid din sida.

 

Jag är verkligen ledsen för din skull att din bästis Maja dog, men jag slår vad om att hon vill ditt bästa, hon vill att du ska vara glad. <3 Livet kommer alltid gå frammåt hur mycket du än vill bromsa.. Så gör det bästa utav det! Det finns flera helt underbara människor därute som bara väntar på att era vägar kommer korsas. 

 

Jag tycker inte du ska byta fotbollslag innan du gett det en chans. Du säger att alla är snälla och rara. En tjej kan inte få ett helt LAG emot dig, så var stark! Kramar till dig tjejen <3 :)

 

Av Mensbloggen - 4 januari 2013 23:31


Fick en fråga jag tänkte svara på i ett inlägg. Frågan löd om det är vanligt att få sin allra första mens när man år och badar med klassen.


Svar: Nej den är väldigt, väldigt ovanligt... För det första brukar man bli förvarnad genom ont i nedre delen av magen eller bruna flytningar och för det andra kommer det inte en hel flod i vattnet när man badar, det kan komma lite men det blandar sig med vattnet och syns ändå inte.. Så den risken år minimal och inget man behöver oroa sig för! :)



Av Mensbloggen - 4 januari 2013 18:22

Jag veet att det är flera av ämnerna i inläggen som jag skrivit om förut, men vissa kanske glömt och sen så är det nya läsare. :) Men tyckte det passa nu när skolora snart drar igång igen efter ett förhoppningsvis härligt jullov.


Även fast man har mens så kan man vara och gå precis som vanligt! Toaletter finns utspridda, så om det behövs finns det! Även i skolan. Det viktigaste är bara att komma ihåg att byta binda/tampong i tid så att det inte läcket, för det skulle inte vara så kul... Ja, det har hänt mig ;) Tycker man det är jobbigt att dra bort bindan ifall det hörs ut så antingen kan man hosta just när man drar bort den eller så kan man sätta på vattenkranen. Jag brukar ta en toa med inte så mycket folk utanför, om det finns.


Har man tampong så kan man stoppa 2 st i bh:n på morgonen så slipper man kruxa med att ta en från väskan eller något, har man binda så är det inte lika praktiskt att ha den i bh:n. Då kan man antingen ha den i en liten necesär i väskan eller så smugglar man ner en binda från väskan till någon ficka på tröjan eller innanför kanten på byxorna, bara medans du går till toan. Men som jag brukar tänka, när man väl hamnar i den situvationen så löser det sig! 


Av Mensbloggen - 2 januari 2013 21:49

Resultat från förra:


   


Antal som röstade på "ja lite i början av mensen nör jag inte litade på bindan": 3 st

Antal som röstade på "ja, innan jag fick bindor": 4 st

Antal som röstade på "Ja, vid ett nödfall": 16 st

Antal som röstade på "Nej, aldrig": 8 st

Antal som röstade på "Ja": 4 st

 

 

NY FRÅGA: (är super nyfiken på resultatet!!!!)

 

Vilket kön är du?

* Tjej

* Kille

 

Av Mensbloggen - 1 januari 2013 14:14

Hihi ^^ såg den här bilden och kunde inte annat än att hålla med. Delar den med er. :)

Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 687 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18 19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards